Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ


Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε ως υποψηφίους για τις ευρωεκλογές τους ακόλουθους (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά):

Συνεργαζόμενοι-ες, στελέχη κοινωνικών φορέων

Ακης Αρχοντόπουλος, συνδικαλιστής στην ΕΥΑΘ
Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών
Γιώργος Κατρούγκαλος, συνταγματολόγος
Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος
Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ
Κωσνταντίνα Κούνεβα, συνδικαλίστρια
Δήμητρα Μανώλη, συνδικαλίστρια καθαρίστρια
Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος (Σημ.Ν.Μ.: ο συμπατριώτης μας)
Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός
Σάββας Ρομπόλης, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
Σατιχά Σουλεϊμάν, ακτιβίστρια Ρομά
Αλεξάνδρα Χρηστακάκη, απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ
Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Παντείου
Κώστας Χρυσόγονος, Συνταγματολόγος

Κομματικά στελέχη

Ολα τα ονόματα του ευρωψηφοδελτιου της ΝΔ...















Αναλυτικά, τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ:

  1. Γεώργιος Ανέστης
  2. Γιώργος Αμοιράς
  3. Βασιλειάδης Αναστάσιος
  4. Ελίζα Βόζενμπερκ
  5. Χριστίνα Γιαννόπαππα...
  6. Δημοσθένης Δαββέτας
  7. Λευτέρης Δημητρίου
  8. Αναστάσιος Δημοσχάκης
  9. Θοδωρής Ζαγοράκη

Αλλαγή στην ημερομηνία υποβολής του ΦΠΑ...

Η περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα υποβάλλεται πλέον μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επομένου μήνα από τη ...
λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ όχι μέχρι τις 20 του μήνα, αλλά έως το τέλος του εκάστοτε μήνα της δήλωσης.

Η πληρωμή του ποσού μπορεί να γίνει σε δύο δόσεις, η πρώτη τον μήνα της υποβολής της δήλωσης και η δεύτερη τον επόμενο μήνα...
real.gr

Καταδίωξη με έναν νεκρό ανοιχτά της Κω...


Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πιθανόν Τούρκος διακινητής, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ταχύπλοου, από σκάφος του λιμενικού σώματος, που σημειώθηκε το πρωί στη  θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω.

Σύμφωνα με...
τις πρώτες πληροφορίες, το ταχύπλοο πιθανόν είχε αποβιβάσει νωρίτερα στην παραλία Ψαλίδι της Κω επτά παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από στελέχη του λιμενικού.

Την ίδια ώρα, σε περιπολία πλωτού του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή, εντοπίστηκε ταχύπλοο που παρά τα προειδοποιητικά σήματα δε σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη.

Το ταχύπλοο προσπάθησε να εμβολίσει τέσσερις φορές το πλωτό σκάφος του λιμενικού, με αποτέλεσμα το πλήρωμά του να απαντήσει με προειδοποιητικές βολές, ρίχνοντας στη μηχανή.

Ενδεχομένως κάποια από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο χειριστής, που είναι πιθανότατα Τούρκος. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aπουσία Καραμανλή από την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ...

 
Προτίμησε πασχαλινές διακοπές στην Ιταλία...
Απών θα είναι τελικά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από την σημερινή παρουσίαση του  ευρωψηφοδελτίου  της ΝΔ. Όπως είναι γνωστό ο...
Καραμανλής βρίσκεται ήδη στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία, όπου θα κάνει τις πασχαλινές διακοπές του με την οικογένειά του...

πηγη parapolitika.gr

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν κλήσεις 16,5 εκατ. ...

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν κλήσεις 16,5 εκατ.
Νέο σκάνδαλο των διοικήσεων Παπαγεωργόπουλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ συνολικού ύψους ανείσπρακτων προστίμων 16,5 εκατομμυρίων ευρώ, που χρονολογούνται από ...
το 1997 και μετά, μέχρι το 2009, είχαν καταχωνιαστεί σε συρτάρια και ντουλάπες του δήμου και δεν αποστέλλονταν στους παραβάτες.
Όπως προέκυψε γινόταν μια σκανδαλώδης επιλεκτική αποστολή...

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                   ("ΤΑ ΝΕΑ"  14/4/14)

Πούλιτζερ σε Guardian και Washington Post

ΑΘΗΝΑ 14/04/2014

Η αμερικανική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Guardian και η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post έλαβαν από ένα Βραβείο Πούλιτζερ για τις «υπηρεσίες που προσέφεραν στους πολίτες» με τις αποκαλύψεις τους σχετικά με τις μυστικές παρακολουθήσεις των επικοινωνιών από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ.

Τα δημοσιεύματα των δύο εφημερίδων αυτών βασίστηκαν σε έγγραφα τα οποία διέρρευσε ο πληροφορικός Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην συνεργάτης της NSA, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τις υποκλοπές της υπηρεσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με το συμβούλιο που απονέμει τα Βραβεία Πούλιτζερ, η επιθετική κάλυψη του θέματος από την εφημερίδα Γκάρντιαν συνέβαλε να αρχίσει ένας ευρύς διάλογος σχετικά με την εθνική ασφάλεια σε συνάρτηση με την προστασία του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής, ενώ η κάλυψη της Ουάσινγκτον Ποστ συνέβαλε να αντιληφθεί το κοινό πώς οι αποκαλύψεις αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ακόμη στην εφημερίδα The Boston Globe απονεμήθηκε Βραβείο Πούλιτζερ για την κάλυψη της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013 και το ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε.

Στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters απονεμήθηκε Βραβείο Πούλιτζερ για την κάλυψη ενός διεθνούς θέματος: το διωγμό της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκιας στη Μιανμάρ.

Τα Βραβεία Πούλιτζερ απονέμονται από μια επιτροπή του Πανεπιστημίου Κολούμπια σε 14 κατηγορίες — πέραν της δημοσιογραφίας αυτές άπτονται της δραματουργίας, της μουσικής, της ποίησης και του βιβλίου.

Τα Βραβεία απονέμονται προς τιμή του ουγγρικής καταγωγής Αμερικανού δημοσιογράφου Τζόζεφ Πούλιτζερ, χάρη σε μια δωρεά του οποίου εγκαθιδρύθηκε η Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια (Columbia Journalism School).

Στην 19μελή επιτροπή που τα απονέμει συμπεριλαμβάνονται αρχισυντάκτες, στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου των μέσων ενημέρωσης και πανεπιστημιακοί.

Τα Βραβεία Πούλιτζερ, πέραν του μεγάλου κύρους τους, θεωρείται πως μπορούν να συμβάλλουν στην προσέλκυση προσοχής σε εφημερίδες αλλά και σε ιστοτόπους, που ανταγωνίζονται για να θέλξουν το αναγνωστικό κοινό στο όλο και πιο κατακερματισμένο πεδίο της ενημέρωσης, στο οποίο πολλά ΜΜΕ τίθενται αντιμέτωπα με οικονομικές δυσχέρειες και περιορισμούς στους προϋπολογισμούς τους.
nooz.gr

Σήμερα το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.


Τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στη λίστα για την εκλογική μάχη της 25ης Μαΐου θα είναι ο γνωστός καθηγητής της χειρουργικής Δ. Λινός, ο καθηγητής Ιατρικής Χρ. Στεφανάδης, ο μουσικοσυνθέτης Στ. Ξαρχάκος (ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000-2004), ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με θητεία και στην προεδρία του ΠΑΟΚ, Θ. Ζαγοράκης, αλλά και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπ. Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή.
Στο ψηφοδέλτιο, στο οποίο λέγεται ότι θα υπάρχει και ένα πρόσωπο έκπληξη, θα συμπεριληφθούν οι νυν βουλευτές Εμμ. Κεφαλογιάννης και Κ. Μουσουρούλης που θα παραιτηθούν από τη Βουλή. Επίσης, στη λίστα θα είναι η Νίκη Τζαβέλλα που είχε εκλεγεί το 2009 με το ΛΑΟΣ, η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα, αλλά και η Ελίζα Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής Α' Αθηνών.
Η λίστα θα έχει και άρωμα δημοσιογραφικό, καθώς εκτός από τον γνωστό αθλητικογράφο και πρώην ευρωβουλευτή Εμμ. Μαυρομμάτη, το σταυρό θα διεκδικήσουν ο Γ. Κύρτσος παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, η Μαρία Σπυράκη επί πολλά χρόνια πολιτική συντάκτρια και η πρώην βουλευτής Αχαΐας Νατάσα Ράγιου.
Στη λίστα θα είναι ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ Ι. Σμυρλής, αλλά και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επί θεμάτων πολιτισμού Δημ. Δαβέττας.
Τέλος, όπως αναφέρουν Τα Νέα, στη γαλάζια λίστα περιλαμβάνονται ακόμη ο Κυριάκος Βελόπουλος, προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ, και ο γραμματέας αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ανέστης.
Δευτέρα 14 Απριλίου 2014
ThePressProject.gr

Παγωμάρα στη Μιχαλακοπούλου...


Αδυνατούν να πιστέψουν στον ΔΟΛ την κυκλοφοριακή καθίζηση του «ΒΗΜΑτος» ενώ συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση και των ΝΕΩΝ.
Χθες το ΒΗΜΑ δέχτηκε σοβαρό πλήγμα αφού όχι μόνο με το ζόρι κατάφερε να πιάσει τα 80 χιλιάδες φύλλα, αλλά...
η Real news το πέρασε σχεδόν 20 χιλιάδες φύλλα, ενώ ως γνωστόν έχει μόνο ακριβή έκδοση! «Δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Με όλα αυτά που έχουν κάνει στο εσωτερικό των εφημερίδων και με την πολιτική που ακολουθούν η κατηφόρα δεν θα έχει σταματημό. Χρειάζεται άμεσα ένα ηλεκτροσόκ για να σωθεί ο ασθενής. Αυτό σημαίνει πλήρη αναδιοργάνωση των εφημερίδων, αλλαγές σε όλα τα επιτελικά πόστα και πάνω από όλα άρδην αλλαγή πολιτικής γραμμής. Αλλά αυτοί ενώ το μαγαζί βουλιάζει τσακώνονται για το πόσα άτομα και πόσες βάρδιες θα έχει το newsroom στο νέο portal που θέλουν να φτιάξουν! Με απλά λόγια αυτοί ζουν σε ένα δικό τους μικρόκοσμο και δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο» μας είπαν συνάδελφοι από τον ΔΟΛ που βλέπουν με τρόμο αυτά που συμβαίνουν, αφού έτσι που πάνε τα πράγματα σύντομα θα τεθούν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης των δύο εφημερίδων.

enimerosi24.gr