Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Τι σημαίνουν τα ονόματα Κωνσταντίνος και Ελένη;

«Κωνσταντίνου και Ελένης», «Ελένης και Κωνσταντίνου» σήμερα 21 Μαΐου και γιορτάζει σχεδόν… η μισή Ελλάδα.
Η προέλευση του ονόματος “Ελένη” έχει αρκετές διαφορετικές εκδοχές. Πρόκειται για σύνθετο όνομα, από τον αόριστο β’ του ρήματος «αιρώ» (κυριεύω) και νης (πλοίο).
Επομένως, πρόκειται για εκείνη που εξαιτίας της καταστράφηκαν τα πλοία των Αχαιών στον Τρωικό Πόλεμο.
Η δεύτερη εκδοχή αφορά τη συγγένεια με την «σελήνη»: Το «Ελένη» στο πολυτονικό σύστημα έφερε δασεία πριν το αρχικό γράμμα. Η δασεία αυτή αντικατέστησε το γράμμα «σ». Έτσι, σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή το όνομα «Ελένη» προήλθε από το «σέλας» (φως, λάμψη), εκ του οποίου πιθανότατα προήλθαν και οι λέξεις Σελήνη, Έλλη και Ελλάς.
Στο μεταξύ, ο λεξάριθμος της Ελένης είναι το 8, κάτι που της δίνει την «σφραγίδα» μιας έντονης, δυναμικής προσωπικότητας. Εργάζεται με μόχθο και είναι γενναιόδωρη και φιλεύσπλαχνη. Ωστόσο, το αδύνατο σημείο της είναι το πείσμα.

Προέλευση του «Κωνσταντίνος»
Εκτιμάται πως στην Ελλάδα περίπου 130.000 άτομα ακούν στο όνομα “Κωνσταντίνος” και όλα τα «παράγωγα» του.
Η προέλευση του ονόματος είναι λατινογενής και πηγάζει από τη λέξη “Constantia” που σημαίνει σταθερότητα, υπομονή, εγκαρτέρηση.
Μάλιστα, σύμφωνα με την αριθμολογία το όνομα Κωνσταντίνος αντιστοιχεί στον λεξάριθμο 4, που μεταφράζεται σε άτομο σοβαρό, οργανωτικό και πειθαρχημένο. 
Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος λειτουργεί σχεδόν πάντα με την λογική και σπάνια αφήνει το συναίσθημα να τον παρασύρει.
Αγαπά την τάξη, τόσο στο σπίτι όσο και στη ζωή του. Οι σχέσεις του (ερωτικές και φιλικές) είναι μακροχρόνιες και δυσκολεύεται να απομακρύνει από την ζωή του ανθρώπους ακόμα και αν χρειάζεται.

altsantiri.gr

Haldelsblatt : Τό πολιτικό μέλλον τού Τσίπρα κρίνεται τόν Ιούνιο...

Σύμφωνα με τή Γερμανική εφημερίδα Haldelsblatt...

Ιδιαίτερα εκτενείς οι αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ στην τεχνική συμφωνία που επετεύχθη το Σαββατοκύριακο μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, η οποία ανοίγει το δρόμο για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Οι αναλυτές εστιάζουν περισσότερο στη μεταμνημονιακή εποχή και επισημαίνουν ότι τα δυο μεγάλα ερωτήματα -που συνδέονται και άρρηκτα μεταξύ τους και που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και την καθαρή ή όχι έξοδο της χώρας από τα μνημόνια- δηλαδή η ελάφρυνση του χρέους και η συμμετοχή του ΔΝΤ, δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.

Εκτενές ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Συμφωνία Ελλάδας και δανειστών, ο Ιούνιος είναι ο μοιραίος μήνας για τον Τσίπρα» φιλοξενεί η οικονομική Handelsblatt. Η εφημερίδα εξηγεί ότι ...

Δελτίο Τύπου : ΨΕΜΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                     
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ – .
Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως άμεσο στόχο τη λειτουργική αναβάθμιση του Δημοτικού παρκινγκ στο παλιό λιμάνι, ορίζοντας ως βασικούς άξονες τη δωρεάν μεταφορά των χρηστών του παρκινγκ από και προς τη Χώρα όλο το 24ωρο, την ανάθεση της φύλαξης του χώρου στάθμευσης, το σωστό φωτισμό, τη σήμανση και τη σωστή τοποθέτηση των αυτοκινήτων.
Σκοπός είναι η καλύτερη χρήση του συγκεκριμένου χώρου, που αφενός απαξιώνεται, αφού καταλαμβάνεται από επιχειρήσεις που σταθμεύουν το στόλο των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων τους και αφετέρου γιατί δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή στάθμευσης, λόγω της απόστασης που πρέπει να διανύσει κανείς πεζός μέχρι την είσοδο του οικισμού της Χώρας.
Κατόπιν αιτήματος αρκετών επιχειρηματιών της Χώρας Μυκόνου για την εκπόνηση σχεδίων εκμετάλλευσης του παρκινγκ, αναλάβαμε ως οφείλαμε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση δημόσιας  διαβούλευσης- συζήτησης επί του θέματος.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία διαψεύδει εμπράκτως τις διακινούμενες φήμες περί υφιστάμενης παραχώρησης του Δημοτικού παρκινγκ σε ιδιώτη.
Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να εξετάσει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για την καλύτερη αξιοποίηση του παρκινγκ στο παλαιό λιμάνι της Μυκόνου προς όφελος των δημοτών, των επιχειρηματιών και των επισκεπτών, αποτέλεσε αφορμή για τη διασπορά από την αντιπολίτευση Ψευδών ειδήσεων, περί  δήθεν τετελεσμένης απόφασης για την ιδιωτικοποίηση του παρκινγκ.
Επειδή η διασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας της Χώρας της Μυκόνου αποτελεί καθήκον και προτεραιότητα όλων μας (ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε), συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όλοι μαζί,  για να διατηρήσουμε το νησί μας ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας μας.

 Μύκονος, 19-05-2018
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Τό αυγό τού φιδιού στό επίκαιρο σκίτσο τού...

                   ...Πέτρου Ζερβού 
                                               από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                                                          

O Πρετεντέρης, ο ακατανόμαστος και η απάντηση Λακόπουλου...

Περί ευρυμάθειας...

«Ο Πρωθυπουργός μπήκε στην κουβέντα με τον Ζάεφ αγνοώντας παντελώς τι είναι το Ιλιντεν - ούτως ή άλλως, δεν διακρίνεται για την ευρυμάθειά του». Αυτά γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης στην στήλη του, στην τελευταία σελίδα της εφημεριδας ΤΑ ΝΕΑ, σε μια νέα προσπάθεια αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρετεντέρης, που δεν αναφέρει ουτε μια φορά το όνομα Τσίπρας, γράφει χαρακτηριστικά:..
«Εχω την αισθηση ότι ο Πρωθυπουργός αρέσκεται τελευταία να υποδύεται τον διεθνή παράγοντα και να κορδώνεται σε ζητήματα που αγνοεί. Είναι συνηθισμένη αντίδραση τηλεθεατή οταν γνωρίζει από κοντά τα πρόσωπα που βλέπει στις ειδήσεις. Μεγαλοπιάνεται. (...) Ο Πρωθυπουργός διψά τόσο πολυ για μια προσωπική επιτυχία που είναι πρόθυμος ακόμη και να σφυρίξει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (...)».

Στα σχόλια Πρετεντέρη έσπευσε να απαντήσει ο παλιός συνάδελφός του στον πρώην ΔΟΛ Γιώργος Λακόπουλος μέσα από την διαδικτυακή εφημερίδα γνώμης «Ανοιχτό Παράθυρο». Συγκεκριμένα ο Γ. Λακόπουλος υπό τον τίτλο «Ποιος θα κερδίσει τις εκλογές;» ανέφερε (χωρίς να κατονομάζει τον Πρετεντέρη) μεταξύ άλλων:

Κέντρο Υγείας Μυκόνου: γιατί στοχοποιείται η σημερινή διοίκηση για παλιές αμαρτίες;

Κέντρο Υγείας Μυκόνου: γιατί στοχοποιείται η σημερινή διοίκηση για παλιές αμαρτίες;
-ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟ Κ.Υ.ΜΥΚΟΝΟΥ.
-ΣΚΟΠΙΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ.ΝΤΙΝΑ ΣΑΜΨΟΥΝΗ. ΓΙΑΤΙ;

ΑΙΣΘΗΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
Σε όλους εμάς που παρακολουθούμε την πορεία του Κέντρου Υγείας με ειλικρινές ενδιαφέρον  είναι ξεκάθαρο ότι στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ κάτι καλό συμβαίνει!
Αξιοσημείωτες αλλαγές παρατηρούνται και δίνονται λύσεις σε απροσπέλαστες  χρόνιες δυσκολίες  και ελλείψεις με αποτέλεσμα να έχει βελτιωθεί αισθητά η λειτουργία του και κατ’ επέκταση  η εξυπηρέτηση του κόσμου. 


-ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ κ.ΣΑΜΨΟΥΝΗ ΚΑΙ ΩΣ ΚΙΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Όλα αυτά δεν έγιναν από μόνα τους ούτε τυχαία. Κάποιος έστειλε έγγραφα, έτρεξε, άνοιξε κλειστές πόρτες, επέμεινε, εκμεταλλεύτηκε μεταρρυθμίσεις και νέες προσλήψεις στην Υγεία, κυνήγησε ευκαιρίες.
Κάποιος παρακάλεσε για την εύρεση στέγης, σε μια εποχή που το στεγαστικό αποτελεί το μεγαλύτερο ίσως κοινωνικό ζήτημα στο νησί. Και αυτός δεν είναι άλλος από την πρόεδρο της διοικούσας κ. Ντίνα Σαμψούνη. 
Φαίνεται λοιπόν ότι η θετική πορεία του Κέντρου Υγείας του νησιού  δυσαρεστεί κάποιους που δεν διστάζουν να σπιλώσουν ανθρώπους ακόμη και αν αυτοί αποδεδειγμένα εργάζονται ευσυνείδητα.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχίσει η θετική αυτή πορεία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ  και με την τεράστια  αυταπάρνηση της διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις τεράστιες ανάγκες της Μυκόνου με τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, ανάγκες που απαιτούν την λειτουργία δημόσιου νοσοκομείου και  που τελικά αντιμετωπίζονται από μια μικρή δομή επιπέδου Κέντρου Υγείας.

Για την ΚΕΠοΜ
Η Επικεφαλής και ΔΣ του Δήμου Μυκόνου
Άννα Καμμή

Ολόκληρο τό δημοσίευμα τής Κ.Ε.Πο.Μ. θά τό διαβάσετε : ΕΔΩ

Δελτίο Τύπου : Μέ επιτυχία οι αγώνες τριάθλου στή Μύκονο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                      
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ  ΤΡΙΑΘΛΟΥ-MULTISPORTS ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ
Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Μυκόνου συνδιοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου 2018, αγώνες  Τριάθλου-multisports στη Μύκονο με την επωνυμία Triathlon1 Mykonos – Multisport 2018. 
Οι αγώνες διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Τουρισμού.
Σημειώνεται ότι η Μύκονος συμμετείχε για πρώτη φορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Τριάθλου και μάλιστα με διεθνείς προδιαγραφές βάσει των κανονισμών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU).
Πραγματοποιήθηκαν επίσης αγώνες κολύμβησης, Σκυταλοδρομίας Τριάθλου (Triathlon Relay) και Aquathlon (Κολύμβηση+Τρέξιμο), ενώ η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς απένειμε μετάλλια στους αθλητές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους.
 Μύκονος, 21-05-2018
 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Μετά την επίθεση στό Γιάννη Μπουτάρη, διέρρηξε κρεοπωλείο!!!

Στα χέρια της αστυνομίας ο 36χρονος

Το απόγευμα επιτέθηκε στον Μπουτάρη και τα ξημερώματα διέρρηξε κρεοπωλείο
Κρεοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διέρρηξε μετά την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο 36χρονος,που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.





Πρόκειται για έναν από τους τέσσερις συνολικά συλληφθέντες,  ο οποίος χθες τα ξημερώματα φέρεται να διέρρηξε κρεοπωλείο στην οδό Αγίας Σοφίας μαζί με δύο συνεργούς του και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό.
Αργότερα, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη των δύο συνεργών του 36χρονου, ενώ διαπιστώθηκε ο ένας από τους δύο να κρύβει ναρκωτικά.

21/05/2018
Newsbeast

Έφυγε ο Χάρρυ Κλυνν

Ο δημοφιλής κωμικός και σατιρικός ηθοποιός Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν, πέθανε σε ηλικία 78 ετών, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του αγαπημένου του γιου, του σκηνοθέτη Νίκου Τριανταφυλλίδη.
Η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού, ο οποίος το τελευτάιο διάστημα αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, θα τελεστεί την Πέμπτη στην γενέτειρά του, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1940 από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τρανταφυλλίδη. Εξαιτίας δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ωθήθηκε στην εργασία από την ηλικία των 5 χρόνων. Παράλληλα...

Οι φασίστες δεν πιάνονται φίλοι...


Τον Νοέμβριο του 2015, ποντιακοί σύλλογοι και Χρυσή Αυγή συνυπήρξαν αρμονικά σε διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, όταν και μια ομάδα φασιστών ξυλοκόπησε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο.

Στα πρόσφατα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη, ποντιακοί και μακεδονικοί σύλλογοι συνυπήρξαν αρμονικά με αναγνωρίσιμα στελέχη της Χρυσής Αυγής ενώ οι διοργανωτές επέτρεψαν να ακουστούν χυδαίες απόψεις που ταυτίζονται με τη φασιστική ιδεολογία και κλείνουν το μάτι σε όσους αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Από κοντά και διάφορα παραεκκλησιαστικά κέντρα που εδώ και δεκαετίες παρασιτούν στα πέριξ της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μέσα από ένα τέτοιο πλαίσιο συνύπαρξης εκδηλώθηκε και η βίαιη επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη, η οποία από καθαρή τύχη δεν αποδείχθηκε δολοφονική...