Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ποιός νά κρατάει τή σημαία;...

Μια πρόταση για να συμφιλιωθούμε...

...στο θέμα του «σημαιοφόρου»
Πολύς ντόρος για λίγη ουσία. Τσακωνόμαστε για το ποιος θα κρατάει τη σημαία και δεν αναρωτιόμαστε τι χρησιμεύουν οι παρελάσεις μαθητών σε στρατιωτικό σχηματισμό. Όπως και να έχει, κατά την άποψή μου, και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση χρησιμοποιούν ανεδαφικά επιχειρήματα.

Η αντιπολίτευση, που θέλει σημαιοφόρο τον «πιο άξιο», παραβλέπει ότι ο πιο άξιος δεν είναι υποχρεωτικά αυτός που παίρνει το μεγαλύτερο βαθμό, αλλά αυτός που κάνει τη μεγαλύτερη προσπάθεια. Ένα παιδί, προικισμένο με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, με κατάλληλη οικογενειακή υποστήριξη, μπορεί να έρθει πρώτο χωρίς κόπο. Ένα άλλο παιδί, πχ δυσλεξικό, υπό δύσκολες οικογενειακές συνθήκες, μπορεί να καταβάλει δεκαπλάσια προσπάθεια από το προηγούμενο, μόνο για να πάρει την βάση. Ας αναρωτηθούμε επίσης ποιος είναι πιο «άξιος», ο μοναχικός σπασίκλας, που σκέφτεται από νωρίς την καριέρα, ή ο «play-maker» (ή ο ανοιχτόκαρδος ή κάτι άλλο) της τάξης, που θυσιάζει βαθμούς, δίνοντας ζωή στην τάξη και βοηθώντας συμμαθητές; Η πρόταση της αντιπολίτευσης είναι συνεπώς άδικη.

Αλλά και η κυβέρνηση κάνει λάθος. Εφόσον δέχεται την λογική των παρελάσεων, δηλαδή την στρατιωτική ιεραρχική δομή της εκδήλωσης, δεν μπορεί ο επικεφαλής να ορίζεται στην τύχη, με κλήρο. Δεν είναι λογικό! Η πρόταση της κυβέρνησης πάσχει από συνέπεια.

Τι μπορούμε να κάνουμε;
Διευκρινίζω καταρχήν την προσωπική μου θέση. Πιστεύω ότι...

Μέσα σε 14 λεπτά η Βόρεια Κορέα μπορεί να χτυπήσει τη νήσο Γκουάμ...

Μέσα σε 14 λεπτά η Βόρεια Κορέα μπορεί να χτυπήσει τη νήσο ΓκουάμΜόλις 14 λεπτά θα χρειαστεί η Βόρεια Κορέα προκειμένου να κάνει πραγματικότητα τις απειλές περί επίθεσης στο Γκουάμ, όπως προκύπτει από το γραφείο εσωτερικής ασφάλειας της αμερικανικής νήσου. Εφόσον εκτοξευθούν οι πύραυλοι της Πιόνγιανγκ θα απαιτηθούν ορισμένα μόλις λεπτά, έως ότου πλήξουν τον στόχο τους. Ο εκπρόσωπος του γραφείου ασφαλείας, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι κάτοικοι θα έχουν ειδοποιηθεί εγκαίρως, χάρη στις προειδοποιητικές σειρήνες που έχουν εγκατασταθεί σ’ όλα τα σημεία του νησιού. Το Γκουάμ, το οποίο ανήκει στην αμερικανική επικράτεια και βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά των Φιλιππίνων, έχει αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας. Ο ηγέτης της Πιόνγιανγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, προειδοποίησε προσφάτως τις ΗΠΑ, πως εφόσον συνεχίσουν την επιθετική ρητορική, τότε το καθεστώς θα πλήξει με πυραύλους το αμερικανικό νησί. Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι όποιος απειλήσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, θα βρεθεί αντιμέτωπος με «πυρ και μανία».

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κλιμάκωσε...

Όταν τά σκίτσα -καί τά πράγματα- είναι σοβαρότερα από τούς "ήρωες" τους...

                                     Σκίτσο του Μπεν Τζένινγκς για τον Guardian

Tραμπ VS Κιμ...

Το απίθανο σκίτσο του Spiegel...
spiegel
Εδώ και μέρες ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα ανταλλάσσουν προειδοποιήσεις και απειλές, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στις μεταξύ τους σχέσεις και...
σκορπίζοντας τρόμο σε όλο τον πλανήτη για το μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι δύο εκκεντρικοί ηγέτες τους.

Η Πιονγιάνγκ προειδοποίησε πως θα χρειαστεί μόλις 14 λεπτά για να επιτεθεί στη νήσο Γκουάμ, που αποτελεί αμερικανικό έδαφος. Ο ηγέτης της Πιόνγιανγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, προειδοποίησε προσφάτως τις ΗΠΑ, πως εφόσον συνεχίσουν την επιθετική ρητορική, τότε το καθεστώς θα πλήξει με πυραύλους το αμερικανικό νησί.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι όποιος απειλήσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και ορμή». Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κλιμάκωσε τη ρητορική του απέναντι στη Βόρεια Κορέα δηλώνοντας ότι η ηγεσία της χώρας θα πρέπει να είναι «πολύ ανήσυχη» στην περίπτωση που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί πως απειλεί τη χώρα του.

Κι ενώ οι δύο ηγέτες διαγωνίζονται για το ποιος θα εκτοξεύσει την πιο περιεκτική απειλή, το Spiegel απεικονίζει στο παρακάτω αν μη τι άλλο εντυπωσιακό σκίτσο τον «διαγκωνισμό» των δύο προέδρων. Οι δύο πρωταγωνιστές του σκίτσου παραπέμπουν ευθέως στους δύο ηγέτες, με τη χαρακτηριστική κόμη του ο καθένας. Στη θέση των γεννητικών τους οργάνων, ο σκιτσογράφος έχει βάλει δύο πυραύλους, τον έναν τετ-α-τετ με τον άλλο. Το σκίτσο τιτλοφορείται «Η σύγκριση»...

spiegel

newsbeast.gr