Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Βαριές κυρώσεις σε όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους

Νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς
Αρχές Φεβρουαρίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου που αφορά τα ζώα συντροφιάς, μετά από προδιαβούλευση συνολικά 6 μηνών. Βασικός στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ο περιορισμός του αριθμού των αδέσποτων και παράλληλα βαριές κυρώσεις σε όσους προχωρούν στην εγκατάλειψη, των δεσποζόμενων ζώων τους.
Οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο ιδιοκτήτες.. ζώων αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως εθελοντές, φιλόζωους, κτηνιάτρους, δήμους κλπ.
Μέσω του νέου σχεδίου νόμου, θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο σήμανσης και καταγραφής δεσποζόμενων και αδέσποτων προκειμένου να περιοριστούν οι ανεύθυνες συμπεριφορές, η παράνομη εμπορία και η εγκατάλειψη ζώων.
Επίσης, θα δημιουργηθούν θεσμοί που...

Το καλύτερο είδος σχέσης : και «μαζί και χώρια» (Τα κέρατα και το κέρδος... )

Τα κέρατα και το κέρδος...
Αναρωτιέμαι όλο και περισσότερο τελευταία για ποιο λόγο έπρεπε να ξεκινήσει ξαφνικά όλη αυτή η φασαρία για το ζήτημα της ονοματολογίας του κράτους των Σκοπίων – για ποιο λόγο, δηλαδή, βρεθήκαμε να έχουμε ένα πονοκέφαλο παραπάνω, ενώ μας ταλαιπωρούν άλλοι μεγαλύτεροι. Καταλαβαίνω ότι ο συμπαθής σκοπιανός πρωθυπουργός, ο κύριος Ζόραν Ζάεφ, θα ήθελε να λυθεί το πρόβλημά του, ώστε να ενταχθεί η φτωχή χώρα του στο ΝΑΤΟ αρχικά και στη συνέχεια και σε κάμποσους άλλους διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους σήμερα δεν μπορεί να μπει λόγω του ελληνικού βέτο. Αλλά εμείς για ποιο λόγο αρχίσαμε ξαφνικά τις μυστικοσυσκέψεις και τις μυστικοδιαπραγματεύσεις; Ποιο άραγε μπορεί να είναι το εθνικό μας κέρδος, αν αύριο τη γείτονα χώρα σταματήσουμε να τη λένε FYROM και την αποκαλούμε Ανω Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία ή Σλαβική Μακεδονία; Ακούω διάφορους να μιλάνε για την ανάγκη επίλυσης ενός προβλήματος κι ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο, διάβολε, είναι σε αυτή την ιστορία το δικό μας πρόβλημα. Μπλοκάρουν οι Σκοπιανοί την ένταξή μας σε κάποιο οργανισμό; Θα μας πετάξουν από κάποιον έξω, αν δεν πάμε στα βαφτίσια τους; Η είναι έτοιμοι να ρθουν να κάνουν τίποτα επενδύσεις και στεναχωριούνται μαζί μας;
 
Δεν αρκεί μια πλειοψηφία

Φθινόπωρο του 2019 γιά δημάρχους καί βάλε (λέμε ...τώρα!)

Το φθινόπωρο του 2019 οι εκλογές...
στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνει ο Πάνος Σκουρλέτης...
 
Το Φθινόπωρο του 2019 θα διεξαχθούν οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Real. 

Ανακοίνωσε δε ότι η σχετική ρύθμιση για μεταφορά των εκλογών θα περιλαμβάνεται σε επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για τον νέο Καλλικράτη...

Θετικά τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου...

για τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup...
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup και στην πορεία της Ελλάδας αναφέρεται μεγάλο μέρος του ιταλικού Τύπου, με θετικά σχόλια και αναλύσεις.

Η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero σημειώνει ότι η Ελλάδα ήταν το κύριο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης και προσθέτει: «η Ελλάδα ετοιμάζεται να εξέλθει του προγράμματος βοήθειας τον ερχόμενο Αύγουστο και να επιστρέψει στις αγορές για αυτοχρηματοδότηση». Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει εφαρμόσει ενενήντα πέντε από τα εκατόν δέκα, συνολικά, προαπαιτούμενα.
 

Η εφημερίδα La Repubblica γράφει: «Η Ελλάδα βλέπει το φως στο τέλος της διάσωσης» και υπογραμμίζει ότι «έγινε ένα άλλο καθοριστικό βήμα για την έξοδο από την κρίση», αφού μένει ένα ακόμη περαιτέρω βήμα για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε σχεδόν όλα τα μέτρα που τις έχουν ζητηθεί και τις ερχόμενες εβδομάδες θα πρέπει να ξεκινήσει η όλη συζήτηση για το χρέος. Η La Repubblica γράφει, τέλος, ότι «η Ελλάδα δεν προβιβάζεται μόνον από τους εταίρους», αφού ο οίκος Standard & Poor's προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αθήνας, και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να μειώνονται.
 

Η οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, τέλος, σημειώνει σε άρθρο της ότι «τα τελευταία δάνεια ξεκλειδώνουν» και «η Αθήνα οδεύει προς το τέλος του προγράμματος διάσωσης». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία ανήκει στην Ιταλική Ένωση Βιομηχάνων, το κύριο θέμα που θα πρέπει να διαπιστωθεί, είναι τι είδους σχέση θα έχει η Ελλάδα με τους δανειστές, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εurogroup: Κερδίζει έδαφος η ιδέα για ελληνικής έμπνευσης πρόγραμμα...

...μετά τον Αύγουστο...
  Όρος οι πλειστηριασμοί για τη 2η υποδόση των 6,7 δισ...

Η ιδέα του «ελληνικής εμπνεύσεων - ελληνικής ιδιοκτησίας» προγράμματος, για το διάστημα μετά την 20 Αυγούστου του 2018 και την ολοκλήρωσης του 3ου προγράμματος διάσωσης κερδίζει έδαφος στις Βρυξέλλες, μετά και το χθεσινοβραδινό eurogroup, στο οποίο ο όρος κατεγράφη, όχι απλά ως άποψη της Κομισιόν, αλλά στην επίσημη δήλωση του οργάνου.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο του eurogroup η Ελλάδα καλείται μαζί με τους θεσμούς, να καταρτίσει μια «φιλόδοξη και ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική» (an ambitious comprehensive growth strategy) εγκαίρως πριν την 20η Αυγούστου.  


Το πρόγραμμα η καλύτερα η «ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική» - holistic Greek growth strategy - θα ληφθεί υπόψιν στην κατάρτιση του επόμενου DSA (debt sustainability analysis), όπως ρητά αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης.

Κατά συνέπεια θα πρόκειται για πρόγραμμα με στόχους (που θα ταυτίζονται με τη συμφωνία της Μάλτας περί πλεονασμάτων και θα την καταγράφουν). Το ανοιχτό σημείο παραμένει το πως θα γίνει η επιτήρηση του προγράμματος αυτού, αν και ο Π.Μοσκοβισί ήταν σαφής όταν μιλούσε για...

Στο μάτι των ελεγκτών τα ενοικιαζόμενα ακίνητα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας...

Στο μικροσκόπιο της εφορίας...


όσοι νοικιάζουν ακίνητα π.χ. μέσω Airbnb... 
 Στο μάτι των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του υπουργείου Τουρισμού και τη της Οικονομικής Αστυνομία μπαίνουν οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας π.χ. Airbnb
Με στόχο να εντοπιστούν όσοι κρύβουν τα εισοδήματα που εισπράττουν από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, συστήνονται μεικτά συνεργεία ελέγχου ενώ παράλληλα θα διενεργούνται εκτεταμένες διασταυρώσεις προκειμένου να λαμβάνονται τα στοιχεία των μισθώσεων και να επιβάλλεται ο σχετικός φόρος. Για οποιαδήποτε παράβαση ή παράλειψη των σχετικών υποχρεώσεων θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να δηλώσουν για τα ακίνητα που εκμισθώνουν στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού. Όλες οι συμβάσεις που συνάπτονται από την 1.1.2018 και μετά θα πρέπει να δηλωθούν...

Πρός νέο ακροδεξιό κόμμα...;

Ναρκοπέδιο στη δεξιά πολυκατοικία...
Χωρίς η ΝΔ να το έχει υπολογίσει, το μακεδονικό παίζει το ρόλο καταλύτη σε διεργασίες και ανακατατάξεις στην δεξιά πολυκατοικία. Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να διατυπώσει από την αρχή καθαρές θέσεις του για μια συμβιβαστική λύση και να θέσει κόκκινες γραμμές, αποθαρρύνοντας τους οπαδούς και τους βουλευτές του από το να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Η καιροσκοπική πολιτική του, το κρύψιμο άλλοτε πίσω από τον Π.Καμμένο και άλλοτε στην δήθεν έλλειψη ενημέρωσης για τις διαπραγματεύσεις, έδωσε χώρο για τη δημιουργία ενός νέου ακροδεξιού κόμματος. Ως ηγέτης του προαλείφεται εδώ και χρόνια, από μερίδα της ακροδεξιάς,  ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο  Φράγκος Φραγκούλης που δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί ενός ακροδεξιού κόμματος, το οποίο  δεν θα φέρει τα βάρη των νεοναζιστικών αντιλήψεων και της δολοφονικής  δράσης της Χρυσής Αυγής.

Ένα τέτοιο, ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα ίσως ήταν χρήσιμος κυβερνητικός εταίρος για τη Ν.Δ. που φιλοδοξεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Από την άλλη όμως πλευρά, θα της αφαιρούσε ένα κρίσιμο εκλογικό ποσοστό, την στιγμή που  η ψαλίδα με το ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται  διαρκώς. Μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, θα μπορούσε λοιπόν να αφαιρέσει από την ΝΔ την πρώτη θέση στις εκλογές του 2019. Ήδη όμως, το μακεδονικό έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στη απήχηση της ΝΔ, που απομονώνεται από την κρίσιμη μάζα του κέντρου. Έτσι όπως έφερε τα πράγματα, για τον αρχηγό της ΝΔ ισχύει το «προς γκρεμός και πίσω ρέμα»...


tvxs.gr

Οι νόμοι τής αγοράς...

Η καταναλωτική συνείδηση ως σταθερός παράγων εξυγίανσης...
...τής βαλκανικής αγοράς...


Tά αναπτυξιακά πλάνα τού λιμανιού τού Πειραιά

Tο «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και Μελέτη Διαχείρισης (Master Plan) Λιμένα Πειραιά»
Το αναπτυξιακό πρόγραμμα και τη μελέτη διαχείρισης (master plan) του Λιμένα Πειραιά παρουσίασε η ΟΛΠ Α.Ε. σε εκτέλεση όσων ορίζονται στη Σύμβαση Παραχώρησης του 2016, που κυρώθηκε με τον νόμο Ν.4404/2016. Οι προτάσεις που έχουν χρονικό ορίζοντα το 2021 τέθηκαν σε διαβούλευση, ενώ στοχεύουν στο να καταστήσουν το λιμάνι κόμβο του παγκόσμιου συστήματος μεταφορών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι ο σωστός προγραμματισμός της μελλοντικής εξέλιξης και ανάπτυξης του λιμένα με γνώμονα τα τεχνοοικονομικά στοιχεία που αφορούν κατά κύριο λόγο στις επενδύσεις που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό πρόγραμμα.
Ο χρονικός ορίζοντας αναφοράς καλύπτει την περίοδο 2016 - 2021 και αποσκοπεί στον σωστό σχεδιασμό των εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η δυναμικότητα εξυπηρέτησης και να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια χώρου και χρησιμότητας.
Η μελέτη καθορίζει ακόμη τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια της ζώνης του λιμένα, τις επιτρεπόμενες προσχώσεις, τις χρήσεις γης, τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κάθε άλλο αναγκαίο στοιχείο για την εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του Λιμένα.
«Απώτερος στόχος είναι το Λιμάνι του Πειραιά να σηματοδοτήσει την ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα» σημειώνεται. 
Η σύνταξη για την ανάπτυξη και λειτουργία του Λιμένα Πειραιά του Προγραμματικού Σχεδίου έγινε σύμφωνα με:

Οι 8 τρόποι «σωτηρίας» από τα τεκμήρια

Ο φορολογούμενος έχει εναλλακτικές λύσεις για να καλύψει τυχόν προστιθέμενη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος για το 2017
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Παγίδες υπερφορολόγησης κρύβουν φέτος τα τεκμήρια της εφορίας (οι αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των άρθρων 31 και 32 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος) για εκατομμύρια φορολογούμενους που κατά τη διάρκεια του 2017 απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Αν οι φορολογούμενοι δεν προσέξουν, τα τεκμήρια θα προσδιορίσουν τα φορολογητέα εισοδήματά τους σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από τα πραγματικά, με συνέπεια να χρεωθούν με υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, θα κινδυνεύσουν να χάσουν το δικαίωμα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων και την απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), με αποτέλεσμα να χρεωθούν αδίκως και με τον ΕΝΦΙΑ.
Για να αποφύγουν τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματός τους σε εξωπραγματικά επίπεδα με βάση τα τεκμήρια, οι φορολογούμενοι πρέπει να βρουν τρόπους να καλύψουν την πρόσθετη διαφορά που θα προκύψει μεταξύ του πραγματικού εισοδήματός τους και του πιο υψηλού ποσού εισοδήματος που προσδιορίζουν τα τεκμήρια. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους, τους οποίους παρουσιάζουμε παρακάτω αναλυτικά. Σε κάθε περίπτωση που ο φορολογούμενος καταφέρει να δικαιολογήσει τη διαφορά αυτή, θα φορολογηθεί για το πραγματικό εισόδημα που έχει δηλώσει κι όχι για το -υψηλότερο του πραγματικού- τεκμαρτό του εισόδημα, οπότε θα γλιτώσει σημαντικού ύψους φορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ ταυτόχρονα ως ετήσιο οικογενειακό του εισόδημα για τον υπολογισμό διαφόρων επιδομάτων και απαλλαγών θα ληφθεί υπ’ όψιν το πραγματικό δηλωθέν και όχι το υψηλότερο τεκμαρτό, που συνήθως είναι και εξωπραγματικό.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο φορολογούμενος μπορεί να καλύψει τυχόν προστιθέμενη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος λόγω τεκμηρίων, εφόσον αναγράψει στη φορολογική του δήλωση έως και 8 διαφορετικές κατηγορίες ποσών που είναι οι ακόλουθες: