Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανησυχεί για την Ελλάδα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως δεν πρέπει να αφήσουμε τη σημερινή κυβέρνηση να δεσμεύει το μέλλον της χώρας μακροπρόθεσμα. 
 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο άνθρωπος που δέσμευσε τη χώρα για πάντα λέει πως δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να δεσμεύει το μέλλον της χώρας.
Ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος που, ως υπουργός Οικονομικών, υπέγραψε την υπαγωγή των ομολόγων της χώρας στο αγγλικό δίκαιο και την απαγόρευση της μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα, με αποτέλεσμα να υποθηκευθεί η χώρα για πάντα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν το πιο μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα μετά την χρεοκοπία της χώρας· βέβαια, και πριν την χρεοκοπία ήταν μοιραίο πρόσωπο.
Είναι να απορείς που όχι μόνο κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ο Βενιζέλος αλλά σηκώνει και το δάχτυλο.
Και τι ζητάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος;
Ζητάει εκλογές για το καλό της χώρας. 
Βέβαια, δεν ζητάει εκλογές για το καλό της χώρας αλλά επειδή, μετά την προανακριτική για τον Γιάννο Παπαντωνίου, βλέπει πως μπαίνουν στο στόχαστρο κι άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης Σημίτη και του έχει φτάσει το σκατό στην κάλτσα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξέρει πως, αν μείνει εκτός Βουλής, το επόμενο βήμα του θα είναι για το δικαστήριο.
Η μόνη ελπίδα του Ευάγγελου Βενιζέλου -και του Κώστα Σημίτη– είναι να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όχι για το καλό της χώρας -που την ξέσκισαν- αλλά για το δικό τους. 
pitsirikos.net
11 Απρ, ’17

"Τί παίζει" καί "τί παίζεται" μέ τό δημοψήφισμα στήν Τουρκία...

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το δημοψήφισμα στην Τουρκία...
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το δημοψήφισμα στην Τουρκία - MediaΣτις 16 Απριλίου οι Τούρκοι πολίτες θα αποφασίσουν με το δημοψήφισμα αν θα αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και θα ενισχυθούν οι εξουσίες του προέδρου Ερντογάν. Το δημοψήφισμα έχει φέρει στην επιφάνεια το βαθύ ρήγμα που υπάρχει εντός και εκτός της Τουρκίας. Ακολουθούν μερικές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το δημοψήφισμα:

-- ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Πρωταθλήτρια στην αύξηση φόρων η Ελλάδα...

ΑνεργίαΤο μέγεθος της φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών καταγράφει η έκθεση του ΟΟΣΑ για την περίοδο 2015-1016. Ανάμεσα στις 35 χώρες του Οργανισμού η Ελλάδα ήταν εκείνη που αύξησε την φορολογία, ενώ, κατά μέσο όρο, στις υπόλοιπες χώρες η φορολογία παρουσίαση μείωση 0,7 στο 36%.

Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης στην Ελλάδα προέκυψε τόσο από την αύξηση του φόρου εισοδήματος (0,67 της ποσοστιαίας), λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού, όσο και από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων (0,20) και των εργοδοτών (0,19). Η επιβάρυνση, πάντως, προκύπτει κυρίως από τις εισφορές των εργοδοτών (19,9%) και των εργαζομένων (12,6%), ενώ ο φόρος εισοδήματος αντιστοιχεί στο 7,7%.

Στις χώρες του ΟΟΣΑ σημειώθηκε κατά μέσο όρο μία οριακή μείωση 0,07 της ποσοστιαίας μονάδας στο 36%. Τους υψηλότερους συντελεστές συνολικής φορολογίας σε αυτή την κατηγορία είχαν πέρυσι το Βέλγιο (54%), η Γερμανία (49,4%), η Ουγγαρία (48,2%) και η Γαλλία (48,1%), ενώ τους χαμηλότερους είχαν η Χιλή (7%), η Νέα Ζηλανδία (17,9%) και το Μεξικό (20,1%).

Αναφορικά με τις οικογένειες με δύο παιδιά, όπου ο ένας μόνο γονιός εργάζεται και έχει μέσο εισόδημα, η συνολική επιβάρυνση αυξήθηκε 0,73 της ποσοστιαίας μονάδας το 2016 και διαμορφώθηκε στο 38,3% του κόστους εργασίας για τον εργοδότη. 

Στον ΟΟΣΑ, η μέση επιβάρυνση των αντίστοιχων οικογενειών μειώθηκε οριακά (0,08 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 26,6%. Υψηλότερο φορολογικό συντελεστή από την Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία είχαν η Γαλλία (40%), η Φινλανδία (39,2%), η Ιταλία (38,6%) και το Βέλγιο (38,6%). Τους χαμηλότερους συντελεστές είχαν η Νέα Ζηλανδία (6,2%), η Χιλή (7%), η Ιρλανδία (8,3%) και η Ελβετία (9,1%).

Η επιβάρυνση στην Ελλάδα των άγαμων μισθωτών με μέσο εισόδημα από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές των ιδίων (σ.σ.: όχι και των εργοδοτών) διαμορφώθηκε πέρυσι στο 25,4% των ακαθάριστων μισθωτών αποδοχών τους και ήταν οριακά χαμηλότερη από τον μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ (25,5%)...

efsyn.gr

"ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" : Aνακοίνωση γιά τά απορρίμματα

ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Για μια υπηρεσία που κοστίζει 53.000 ευρώ τον μήνα στον εργολάβο,
1.380.000 στον δήμο και συνολικά 2.016.000 ευρώ ετησίως στην τσέπη του δημότη, θα περίμενε κανείς να καθρεφτίζεται στους κοινόχρηστους χώρους και δρόμους.
Για μια υπηρεσία για την οποία μόνο ο δήμος Μυκόνου απασχολεί 65!! άτομα στην υπηρεσία καθαριότητας, ο εργολάβος 54 κατά την υψηλή περίοδο (119 άτομα σύνολο), θα περίμενε κανείς  ο δήμος Μυκόνου, να ήταν υποψήφιος για  Ευρωπαϊκό Βραβείο Καθαριότητας.
Εργολάβο δεν είχαμε και πήραμε .
Θρυμματιστή δεν είχαμε νοικιάσαμε για τρεις μήνες έναντι 67. 000 ευρώ.
Γνώριμη πια η τακτική  να εξαφανίζονται τα σκουπίδια μετά από αναρτήσεις δημοτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΥΓ. Τέλος μετά από τρία χρόνια  για την πρώην «νέα» δημοτική αρχή οι δικαιολογίες πάντα περισσεύουν, αφού πάντα φταίνε ΑΛΛΟΙ.  Και επί του προκειμένου οι δημότες, οι επισκέπτες, οι επιχειρηματίες  που εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στους σωρούς σκουπιδιών που έχουν δημιουργηθεί. ´Οπως εξάλλου όμως έχουμε αναφέρει,  τα απορρίμματα δεν είναι κοσμήματα να φυλάσσονται σε θησαυροφυλάκια.
Η αποκομιδή απορριμμάτων,  είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ του δήμου, που οι δημότες πληρώνουν πολύ ακριβά.
ΩΣ ΕΔΩ!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!
ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Σαμψούνη Ντίνα

Να μην ξεχνιόμαστε...

Όταν ο Στουρνάρας έλεγε πως δεν συμφέρει την Ελλάδα το κούρεμα του χρέους.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ "αδειάζει" τον διοικητή της ΤτΕ...
Τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα πως ένα κούρεμα του χρέους θα έβλαπτε την Ελλάδα θυμίζει σήμερα το ΑΠΕ, στην ειδική σελίδα “Να μην ξεχνιόμαστε”. 
Ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, σαν σήμερα το 2011, έδινε συνέντευξη στο ΑΠΕ δήλωνε πως “η δημόσια συζήτηση έχει εκτραπεί, περιστρεφόμενη στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ θα έπρεπε να επικεντρώνεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του δημόσιου τομέα, ο οποίος με τη διογκωμένη και στρεβλή λειτουργία του αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία της «βαριάς ασθένειας» του χρέους”.
 
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο από το ΑΜΠΕ, ΕΔΩ...
 

Κεκλεισμένων των θυρών η προανακριτική για τον Παπαντωνίου...

Δεν θα δημοσιοποιούνται τα πρακτικά...
Τρεις φορές τη βδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη), κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να δημοσιοποιούνται τα πρακτικά, θα συνεδριάζει η προανακριτική επιτροπή που...
θα διερευνήσει αν έχουν τελεστεί από τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, τα αδικήματα της απιστίας κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη σημερινή συνεδρίαση των μελών της προανακριτικής που ασχολήθηκαν με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, εκτιμώντας ότι με τις τρεις συνεδριάσεις η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Η επόμενη συνεδρίαση έχει προσδιοριστεί για τις 25 Απριλίου.
 

Η Κίνα απαγόρευσε την εισαγωγή άνθρακα από τη Β. Κορέα...

Η επίσημη διαταγή εκδόθηκε στις 7 Απριλίου...

Ένας στόλος πλοίων της Βόρειας Κορέας επιστρέφει στη βάση του, στο λιμάνι Νάμπο, με τα περισσότερα από αυτά να είναι πλήρη φορτίου, μετά τη διαταγή του Πεκίνου προς τις εμπορικές εταιρίες να επιστρέψουν τα φορτία άνθρακα που προέρχονται από τη διεθνώς απομονωμένη χώρα, σύμφωνα με τα έγγραφα ναυτιλιακού φόρτου.

Μετά τις επαναληπτικές πυραυλικές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις και την άσκηση διεθνούς κριτικής, η Κίνα απαγόρευσε τις εισαγωγές κάρβουνου από τη Βόρεια Κορέα στις 26 Φεβρουαρίου, στερώντας από την Πιονγιάνγκ τα έσοδα από το πιο εξαγωγικό προϊόν της.

Η επίσημη διαταγή των τελωνείων της Κίνας για την απαγόρευση των εισαγωγών άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα εκδόθηκε στις 7 Απριλίου.

AΜΠΕ
 

Έχει δίκιο το ΚΚΕ για το ευρώ



Όμως ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος του,είπε περίπου τα αυτονόητα: "Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία.Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτή την περίπτωση κερδισμένο και ιδιαίτερα ορισμένα τμήματά του, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν, άμεσα ή έμμεσα, την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη".
Η Ελλάδα χρωστάει σήμερα 320 δις ευρώ, ένα ποσό που θα πολλαπλασιαστεί αν βρεθεί με ένα νέο, υποτιμημένο νόμισμα. Πρόκειται για διεθνείς υποχρεώσεις, από τις οποίες καμία χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει,όσο και αν κλειστεί στον εαυτό της.
  Μπορεί η ευρωζώνη με τα μνημόνια της να φαντάζει με φυλακή, αλλά η απόδραση από αυτήν ισοδυναμεί με θάνατο. Αποτελεί μονόδρομο η προσπάθεια ελάφρυνσης του χρέους μέσα στην ευρωζώνη, στα πλαίσια μιας συμμαχίας με τις άλλες χώρες του Νότου.. Βέβαια, αν η ευρωζώνη δεν αλλάξει εξισορροπώντας τις μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο,  είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Αλλά η Ελλάδα δεν έχει τις δυνάμεις για να αποχωρήσει μόνη της, χωρίς μια γενικότερη αναδιάταξη, τρώγοντας για μια ακόμη φορά όλη τη μπόρα.


Άρχισε χθες το βράδυ η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Ξεκίνησε η παράδοση των 14 αεροδρομίων
Fraport Greece: Αρχίζουν σύντομα οι παρεμβάσεις για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων

REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS
Από την έντυπη έκδοση  της εφημερίδας "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Του Φάνη Ζώη
fzois@naftemporiki.gr
Άρχισε χθες το βράδυ η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη Fraport Greece, με την πλήρη ολοκλήρωση της διαδικασίας να προγραμματίζεται για σήμερα αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, καθώς είναι η πρώτη φορά που η ελληνογερμανική εταιρεία παραλαμβάνει εν λειτουργία.
Η διαδικασία παράδοσης ξεκίνησε από τα μικρότερα εκ των 14 αεροδρομίων που παραλαμβάνει η Fraport, όπως τo αεροδρόμιο της Κω. Την επιχείρηση συντονίζει η διοίκηση και οι επικεφαλής λειτουργιών της Fraport Greece από το σύγχρονο «command center» που έχει δημιουργήσει η εταιρεία στα κεντρικά γραφεία της στην Καλογρέζα.
Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια περιλαμβάνουν 3 πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα) και 11 στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος), ενώ ταυτόχρονα με την παράδοση των αεροδρομίων θα πραγματοποιηθεί η καταβολή του εφάπαξ τιμήματος του 1,23 δισ. ευρώ.
Το προσωπικό

«...άρχισαν να γεννούν τα κοκόρια του Τσίπρα;...»

Η ρελάνς του Τσίπρα και η ημερομηνία των εκλογών
Μόνο όσοι δεν θέλουν -ή δεν θέλουν να θέλουν- δεν αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συνέβη στις 7 Απριλίου, σε ό,τι αφορά τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις: ο Αλέξης Τσίπρας επέβαλε τον πολιτικό σχεδιασμό του και σχεδόν ανακοίνωσε την ημερομηνία των επομένων εκλογών.
Οι εξελίξεις μιλούν μόνες του. Ο Πρωθυπουργός τράβηξε το θέμα της αξιολόγησης όσο τον έπαιρνε και όσο του χρειαζόταν για  να εκθέσει την αντιπολίτευση που επαναλάμβανε αυτό το διάστημα τις αντιφάσεις της: και να κλείσει η αξιολόγηση και να βγει χαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από το κλείσιμο.
Ακόμη και ο  πολύς  Βενιζέλος έγραψε στο «Βήμα», δυο 24ωρα αργότερα ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση -που έχει ήδη κλείσει- και να γίνουν εκλογές γιατί «η φθορά της κυβέρνησης φθείρει τη χώρα» – αυτοπαγιδευμένος στην αδιαφορία για τη φθορά της χώρας όσο επιδιώκει τη φθορά της κυβέρνησης -από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η αμηχανία επικράτησε στην ηγεσία της ΝΔ μέχρι να βγάλει στον αέρα τον Κικίλια να κάνει μια δήλωση που δεν είχε καμία σχέση με τις εξελίξεις. Όπως δεν είχε και η δήλωση της Γεννηματά που έδειχνε ότι έχασε επεισόδια. Στην αξιωματική αντιπολίτευση, όσο διαβάζουν την -πολιτική -απόφαση  για την αξιολόγησή και τα τεχνικά συμφραζόμενα που τη συνοδεύουν, τόσο συνειδητοποιούν ότι...