Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Οι τρομοκράτες κατάφεραν να διχάσουν τον πολιτικό κόσμο

Ανταλλαγή πυρών, μέσω ανακοινώσεων, μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, μετά την έντονη αντιπαράθεση απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου.

Μετά τη βομβιστική επίθεση, για την οποία ακόμη δεν έχει αναληφθεί ευθύνη, το σύνολο  του πολιτικού κόσμου καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια.
Στα social media ωστόσο εκφράστηκαν γνώμες για το ρόλο του Παπαδήμου ως τραπεζίτη και πρώην πρωθυπουργού στην επιβολή των μνημονίων. Αλλοι έκαναν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται.
Δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι ζήτησαν να πέσει μαύρο στα social media και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα όσοι διακινούν ακραίες απόψεις. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η ανάρτηση σχολίου του δημοσιογράφου και ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Φιλιππάκη, ο οποίος πρόσκειται στο ΚΚΕ, το οποίο κατέληγε στην ακραία διατύπωση «δεν θα με ενοχλούσε αν έσκαγε και μια ακόμη βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».
Ακολούθησε νέος γύρος ανακοινώσεων των πολιτικών κομμάτων. Η Ν.Δ. έστρεψε τα πυρά της κατά της κυβέρνησης:
«Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. ..Όσο η Κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας. Καλούμε την Κυβέρνηση, πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις, να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σε άρθρο του στη Καθημερινή ο επικεφαλής του Ποταμιού ανασύρει άρθρο του Θανάση Καρτερού, στη Αυγή, τον Φεβρουάριο του 2012, το οποίο ασκούσε έντονη κριτική στον Λ. Παπαδήμο, παρομοιάζοντας τη ρητορική του με αυτή του δικτάτορα Παπαδόπουλου.
«Μόνο μην πει κανείς "αυτά είναι παλιά" γιατί θα σας θυμίσω ότι μόλις προχθές ο αγαπημένος υπουργός συνταξιδευτής του κ. Τσίπρα αποκαλούσε τους αντιπάλους του "γκεσταμπίτες"», καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης. Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη αρθρογραφία του στην Αυγή και το Tvxs. gr ο Θ. Καρτερός καταδίκασε απερίφραστα την απόπειρα δολοφονίας του Λ.Παπαδήμου.
Για άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσής από τη Ν.Δ. και από «συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο» της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου κάνει λόγο, από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες».
Μήνυμα  κατά της προσπάθειας να συνδεθεί η καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού στέλνει το ΚΚΕ.
Για τον Γιώργο Φιλιππάκη διετάχθη από την εισαγγελία προκαταρκτική εξέταση. Κάποιοι φοβούνται για την ποινικοποίηση της έκφρασης, άλλοι για υποκίνηση της βίας, το σίγουρο είναι ότι οι δράστες κατάφεραν να  διχάσουν τον πολιτικό κόσμο. 
 8 Μάιος. 2017

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει όσους παροτρύνουν σε βία χωρίς να αναφέρει το όνομα του Φιλιππάκη

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης βίας εναντίον φυσικών προσώπων με αφορμή την ανάρτηση του Ειδικού Γραμματέα της Ένωσης, Γιώργου Φιλιππάκη στον λογαριασμό του στο Facebook, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο συντάκτης του κειμένου αποφεύγει να κατονομάσει τον Γιώργο Φιλιππάκη, ενώ υπογράφεται από το Δ.Σ. της Ένωσης, το οποίο απαρτίζεται από 11 μέλη, εκ των οποίων ο ένας είναι και ο βετεράνος δημοσιογράφος που προκάλεσε σάλο με την ανάρτησή του στα social media.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να τραυματίσουν την Δημοκρατία, απαιτείται ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλους. Η απάντηση σε καταστάσεις που την απειλούν οφείλει να είναι, σε κάθε περίπτωση, πολιτική και ομόθυμη.

Ευτυχώς, αυτή την φορά η τρομοκρατική επίθεση δεν πέτυχε το σκοπό της.

Αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής για πολιτικές, που τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή με διακριτές ευθύνες, για τσακισμένα δικαιώματα και κατακτήσεις όλη αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να υπαγορεύσουν εξελίξεις, επειδή αυτός ακριβώς είναι ο δεύτερος στόχος του «αποστολέα» που δεν δίνει την ταυτότητά του.

Η ψυχραιμία, όμως, η υπευθυνότητα και η καθαρή σκέψη είναι προϋποθέσεις και για τη δημοσιογραφική προσέγγιση στα ζητήματα αυτά, με σεβασμό, όμως, στη δεοντολογία και τις ανθρώπινες αξίες, είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ». 


Κυριακή 28 Μαΐου 2017, 9:06μμ  
Ολόκληρο τό δημοσίευμα από τόν "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ" : ΕΔΩ

Τό σκίτσο...


                    ...τού Αρκά

Nηφάλια σχόλια επί τών ...διατυπωμένων απόψεων* τού κ. Φιλιππάκη...

Ο επικίνδυνος δημοσιογράφος κι ο σοφός αριστερός γέροντας
Η βλακεία, ιδιαίτερα δε εκείνη που θεωρείται οτι εχει και επαναστατικά χαρακτηριστικά (χωρίς να τα έχει), δεν αντιμετωπίζεται με διώξεις. Οι διώξεις, νομιμοποιούν στην κοινωνία την βλακεία και δυσφημούν και την όποια επανάσταση αφού την ταυτίζουν μαζί της.
Στην τελική, πιο επικίνδυνος δημοσιογράφος δεν ειναι ο βλάκας δημοσιογράφος, αλλα αυτός που παρατηρώ εδω και μέρες να κολακεύει με αναρτήσεις του τον Ιβαν επειδη είναι πιθανόν οτι θα αγοράσει το Μέσο που εργάζεται. Αν το αγοράσει τελικά ο Ιβαν, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος που δεν ειναι βλάκας, θα μετατραπεί στον πιο επικίνδυνο. Ο Ιβαν θα ψελίζει κατι..
στα Ρώσικα και ο δημοσιογράφος θα εκτελεί αμεσως με το πληκτρολόγιο του. Αυτούς τους δημοσιογράφους πρέπει να φοβομαστε, οχι τους βλάκες...
(Ολα αυτά μου τα ελεγε σοφός αριστερός γέροντας χθες βράδυ σ' ενα απομακρυσμένο νησί!)


- σχόλιο του Γιάννη Παντελάκη στο facebook


                                                                                   Αντί σχολίου











                                   

"Οι εταίροι μας οφείλουν να πράξουν όσα τους αναλογούν"…

Μήνυμα Παυλόπουλου, με πολλούς αποδέκτες...


Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ότι οι Έλληνες με το αίσθημα της Ελευθερίας ως βιωματική κατάσταση, αλλά και...
βάση του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, υπερασπίζονται χωρίς υποχωρήσεις την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, έστειλε από το Σούλι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος τιμά με την παρουσία του τις επετειακές εκδηλώσεις του ολοκαυτώματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , ειδικότερα τόνισε: «Το Έπος του Σουλίου διδάσκει, διαχρονικώς, ότι για μας, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι, κυριολεκτικώς, βιωματική κατάσταση. Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να υπάρξουμε, ν’ αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας, να διαφυλάξουμε την Ιστορία μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί. Αυτό το αίσθημα Ελευθερίας μας οδηγεί και σήμερα να υπερασπιζόμαστε, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και χωρίς ίχνος υποχωρητικότητας, την κυριαρχία μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και τα σύνορά μας, άρα την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς, οι Έλληνες, το καθήκον μας τόσον έναντι της Πατρίδας μας και του Έθνους μας όσο και έναντι της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας οικογένειας».

Παράλληλα ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε πως και οι Εταίροι μας, οφείλουν να πράξουν όσα τους αναλογούν και προκύπτουν, από το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης και «κυρίως, από την ανάγκη διασφάλισης της μοναδικής φυσιογνωμίας και διεθνούς ακτινοβολίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», την οποία χαρακτήρισε ως πρωτοποριακό στην Παγκόσμια Ιστορία εγχείρημα με παγκόσμιας εμβέλειας αποστολή, που ανέλαβαν οι Ευρωπαϊκοί Λαοί μετά την φριχτή εμπειρία του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την δήλωσή του, με την προτροπή, «ας σταθούμε, λοιπόν, όσο είναι ακόμη καιρός, όλοι οι Λαοί της Ευρώπης στο ύψος των περιστάσεων»

AΜΠΕ