Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ρίξε μια ζαριά καλή...



photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com



Μαρία Χούκλη Μαρία Χούκλη  
 Τον Αύγουστο του 1654, ο γνωστός τότε στη Γαλλία Ιππότης του Μερέ -κατα κόσμον Αντουάν Γκομπό, λάτρης του τζόγου- έθεσε στον Πασκάλ, τον επιφανέστερο μαθηματικό της εποχής, ένα ερώτημα που η απάντησή του έμελλε να αλλάξει καθοριστικά τον τρόπο με τον οποίον, έκτοτε, η ανθρώπινη σκέψη αντιλαμβάνεται και διαχειρίζεται το ζήτημα της τυχαιότητας. Ο αυτοχρισθείς Ιππότης ρώτησε τον διαπρεπή μαθηματικό: «Πώς μπορώ να γνωρίζω, εκ των προτέρων, ότι θα κερδίσω στα ζάρια ενώ η παρτίδα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί;». Έπειτα από λίγες ημέρες ο Πασκάλ έδωσε στον Γκομπό μια πιθανή λύση, αλλά καλού κακού ζήτησε και τη συνδρομή ενός ιδιοφυούς ερασιτέχνη μαθηματικού, του Πιερ ντε Φερμά. Τα άλλα είναι ιστορία. Γεννήθηκε η θεωρία των πιθανοτήτων, που άνοιξε τον δρόμο για τη μαθηματική διαχείριση του μέλλοντος και την εκτίμηση των παραγόντων που καθορίζουν την έκβαση των κινήσεων στην οικονομία και την πολιτική.
Όσοι θέλουν να εντρυφήσουν στο θέμα αξίζει να διαβάσουν το βιβλίο «Το τελευταίο παιχνίδι» του Keith Devlin, απο τις εκδόσεις ΤΡΑΥΛΟΣ. Οι υπόλοιποι μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόβλημα να εξελίσσεται ενώπιον τους. Το δίδυμο στην ηγεσία της κυβέρνησης -διότι ο Ε. Βενιζέλος δεν είναι πλέον απλώς αντιπρόεδρος αλλά συμπρωθυπουργεύων- θέλησε να παίξει με τις πιθανότητες, διαμορφώνοντας τη νέα υπουργική ομάδα. (Αν και δεν την λες ομάδα με τόσο πλήθος ανομοιογενών προσώπων που πρέπει να συνεργαστούν όταν είναι γνωστό ότι ορισμένοι ούτε καφέ δεν θα 'πιναν μαζί).
Η παρτίδα -η διασφάλιση όλων εκείνων των δομών σε όλους τους τομείς μιας ευνομούμενης δημοκρατίας που θα αποτρέψουν την επιστροφή της πολυδιάστατης κρίσης- δεν έχει κριθεί ακόμη. Βρίσκεται ίσως στην πιο λεπτή φάση της. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η σύνθλιψη του παρόντος και του μέλλοντος εκατομμυρίων πολιτών. Είναι προφανές ότι η χώρα πρέπει να το «πάρει» αλλιώς, να αλλάξει πορεία στην οικονομία, στην παιδεία, στους κομβικούς θεσμούς, στην πολιτική, στις ίδιες τις κοινωνικές αντιλήψεις. Η παρτίδα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη παρά τις πανηγυρικές διακηρύξεις περί εξόδου από την κρίση, τέλους των μνημονίων κ.λπ. κ.λπ. Σας φαίνεται εσάς ότι η νέα κυβερνητική αρμάδα πλέει προς αυτήν την κατεύθυνση; Μακάρι, αλλά ο Πασκάλ και ο Φερμά είναι μάλλον απαισιόδοξοι.
 protagon.gr

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο Αδωνις...

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ ο Γεωργιάδης
Μετά τη διάλυση της Υγείας...
Εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, δίχως να 'χει γίνει η παραμικρή διαρροή.
 Το ραντεβού του Αδωνη Γεωργιάδη με τον Αντώνη Σαμαρά κράτησε μόνο λίγη ώρα και...
σύμφωνα με τον ΑΝΤ-1, ο Γεωργιάδης ορίστηκε νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας...
 

Φιάσκο η αύξηση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης...


Με απόλυτη αποτυχία στέφθηκε η αύξηση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς βούλιαξε τα κρατικά έσοδα, όπως φανερώνουν τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Ειδικότερα, οι αριθμοί που δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα το πρωί είναι...
απολακυπτικοί της γκάφας: Τη σεζόν 2012- 2013 την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε ο αυξημένος φόρος στο πετρέλαιο καταγράφηκε απώλεια εσόδων 300 εκατ. ευρώ και μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης 71% σε σύγκριση με την σεζόν 2011-12, δηλαδή πριν την εφαρμογή του αυξημένου φόρου στο πετρέλαιο.

Την σεζόν 2013-2014 καταγράφηκε μείωση στην κατανάλωση κατά 66,6% σε σύγκριση με την σεζόν 2011-12 και τα έσοδα κινήθηκαν κάτω του στόχου του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Αυτοί που κανόνιζαν και πριν


  Παραπολιτική
Μετά από 6 ολόκληρα χρόνια, ο Γιώργος Προβόπουλος αποχωρεί από την ηγεσίας της Τράπεζας της Ελλάδας, παραδίδοντας στον Γιάννη Στουρνάρα, μετά από μια μάλλον αμφιλεγόμενη θητεία.
Ο κ. Προβόπουλος αποτέλεσε επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή το 2008 τις ευθύνες της οποίας φρόντισε να καλύψει απόλυτα καθώς το μόνο που μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να λέει δημόσια είναι ότι πριν τις εκλογές του 2009 είχε ενημερώσει ότι το έλλειμμα του 2009 ενδέχεται να είναι διψήφιο. 
Πριν τις εκλογές του 2009 όταν όλα έδειχναν τον εκλογικό διασυρμό Καραμανλή, ξύπνησε ο κ. Προβόπουλος; Όταν ο Παπαθανασίου έλεγε ότι το έλλειμμα θα είναι στο 2%-3%, δεν είχε κάτι να πει; Αγχώθηκε μόνο όταν το 2% πήγαινε να γίνει 10%; Αφήστε που τελικά έφτασε στο 15,4%...
Μετά την κρίση, μάθαμε ότι επί των ημερών του κ. Προβόπουλου στην ΤτΕ πριν τη κρίση διεξαγόταν ένα τεράστιο πάρτι στο τραπεζικό τομέα με φαινόμενα τύπου Proton Bank αλλά και MIG. Τελικά, μετά την κρίση και πάντα με τον κ. Προβόπουλο στη θέση του, οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες της δήθεν κραταιάς Ελλάδας χθες εξελίχθηκαν σε πανίσχυρους τραπεζίτες της χρεοκοπημένης Ελλάδας του σήμερα.

Τράπεζες που πήγαιναν για φούντο διαθέτουν σήμερα τις μισές επιχειρήσεις της χώρας, παρόλο που οι πολίτες της χώρας πλήρωσαν για την ανακεφαλαιοποίηση τους, παρόλο που ξένα ΜΜΕ αποκάλυψαν δεκάδες περίεργες πτυχές της λειτουργίας τους.

Μετά τη Μεταπολίτευση, αναφερόμενος στους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας , ο Νίκος Ξυλούρης έλεγε ότι «εγώ τους ίδιους ανθρώπους έβλεπα να κανονίζουν επί Χούντας, τους ίδιους βλέπω και τώρα». Ως απλός πολίτης, βλέπω ακριβώς το ίδιο να συμβαίνει σήμερα και στις τράπεζες, πριν και μετά την κρίση.

Αν οι ελπίδες να μας σώσει από την κρίση το πολιτικό προσωπικό που μας χρεοκόπησε είναι ελάχιστες, οι πιθανότητες να φέρει την...ανάπτυξη, που είναι και της μόδας, το τραπεζικό κατεστημένο του χθες είναι ακόμα λιγότερες...

Τάδε εφη Γιακουμάτος : "Θά πέσουν οι τιμές Per mare per terra"..

Όταν η φάρσα επαναλαμβάνεται ως ακόμα χειρότερη φάρσα


  Παραπολιτική

Δεν χρειάζεται κανείς να διαθέτει φοβερή μνήμη για να  σκεφθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιστράτευσε τον Γεράσιμο Γιακουμάτο στο Υπ.Ανάπτυξης όπως ακριβώς κάποτε είχε επιστρατεύσει τον Κίμωνα Κουλούρη ο Κώστας Σημίτης.

Δεν χρειάζεται καν να δει τις πρωινές εκπομπές από το βήμα των οποίων κηρύσσει εδώ και λίγα 24ωρα τον πόλεμο στην ακρίβεια ο κ. Γιακουμάτος. Τα έχουμε ζήσει όλα αυτά ξανά και ξανά, γνωρίζοντας βέβαια και το φινάλε τους: οι τιμές δεν θα πέσουν, οι Γιακουμάτοι θα λένε ότι έπεσαν και μετά θα εξαφανιστούν.

Χθες Κουλούρης, σήμερα Γιακουμάτος, αύριο Στρατούλης. Αν ήμουν...καρτέλ, τέτοιους αστείους αντιπάλους θα ήθελα να έχω.

Για τους ρομαντικούς, να κι ένα video με σημερινή παρέμβαση Γιακουμάτου κατά της ακρίβειας. Απολαύστε τον να εξηγεί ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θέλει να κάνει και να ομολογεί ότι απλώς υπάρχει «πολιτική βούληση»:
  

                                                   Ελλάς ολέ!

Ανασχηματισμός αλά «Κομέντια ντελ Αρτε»

Μαρία Τριαντοπούλου
«Commedia dell’arte σημαίνει η κωμωδία της τέχνης, όχι με την έννοια της καλλιτεχνίας αλλά με αυτήν της τεχνικής και του επαγγελματισμού, η κωμωδία δηλαδή που δημιουργείται από "τεχνίτες" – επαγγελματίες ηθοποιούς σε αντίθεση με τους ερασιτέχνες της λόγιας κωμωδίας» λέει η Βικιπαίδια για τη γνωστή Ιταλική λαϊκή κωμωδία που άνθησε, κυρίως στη Βενετία, από τον 16ο μέχρι τον 18ο αιώνα.

Πόσο πολύ μου ήρθε στο μυαλό αυτό το είδος φαρσοκωμωδίας με στημένους ρόλους, που μάλιστα οι ηθοποιοί έπαιζαν επαναληπτικά μέσα στα χρόνια ώστε να έχουν τελειοποιηθεί σε αυτούς, καθώς παρακολουθούσα τις τελευταίες μέρες τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, την σεμνή τελετή της ορκωμοσίας και την παράδοση των Υπουργείων στους νέους υπουργούς από τους απερχόμενους.

Δηλαδή αν τα πράγματα στη χώρα δεν ήταν άκρως σοβαρά και επικίνδυνα θα μπορούσε κανείς σχεδόν να διασκεδάσει...

Μνημονιακά και μνημονικά



Παντελής ΜπουκάλαςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
 Είτε ειδησεογραφική ιστοσελίδα ανοίξεις είτε πολιτική ή αθλητική, βλέπεις αμέσως ότι με τον ανασχηματισμό η ηλεκτρονική μνήμη, ξυπνημένη από κάποιους που δεν επλήγησαν ακόμα από πολιτικό Αλτχσάιμερ, ανέδειξε καινούργια ενδιαφέροντα ζευγάρια. Μπαίνεις λοιπόν στον πειρασμό του δημοσκόπου και πληκτρολογείς στο ψαχτήρι τις λέξεις «Γιακουμάτος για Δένδια». Πάραυτα εμφανίζονται 76.400 ευρήματα (εν τω μεταξύ, ίσως έχουν κατοστίσει). Προχωρείς στο ζεύγος «Ντινόπουλος - Βενιζέλος» και διαπιστώνεις ότι τα ευρήματα αυξάνονται θεαματικά (ή «δραματικά» όπως ακούμε εις την Καναλικήν Καθομιλουμένην, επί καλών και κακών). Επόμενο στάδιο σ’ αυτό το ξεκούραστο γκάλοπ το δίδυμο «Βούλτεψη - Χαρδούβελης». Και ιδού: «Περίπου 263.000 αποτελέσματα».

Ξέρεις βέβαια ότι πρέπει να αφαιρέσεις τα μισά ευρήματα, για να μην πω τα τέσσερα πέμπτα. Αλλά και όσα απομένουν έχουν κάποιο νόημα. Και αν όχι ως απόλυτοι αριθμοί, έστω για την κλιμάκωση ενδιαφέροντος που υποδεικνύουν: Οσα ειρωνικά είχε πει για τον κ. Δένδια ο κ. Γιακουμάτος (όταν η οικογένειά του είχε κάποιες περιπλοκές με τον νόμο)...

Ενοχλημένος ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ με την «εντολή» Σαμαρά...

ÓõíÜíôçóç ôïõ õðïõñãïý Õðïäïìþí, ÃéÜííç Ñáãêïýóç, ìå ôï ðñïåäñåßï ôïõ Ä.Ó. ôïõ ÓÅÔÅ (Óýíäåóìïò Åëëçíéêþí Ôïõñéóôéêþí Åðé÷åéñÞóåùí). (EUROKINISSI / ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ)
«Οι αυξομειώσεις τιμών παρακολουθούν τη ζήτηση και δεν βγαίνουν με εντολές του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων(ΣΕΤΕ) ούτε κανενός δεν μπορούμε να παραβιάσουμε αυτό τον κανόνα της ελεύθερης οικονομίας», απάντησε φανερά ενοχλημένος από τις χθεσινές διαρροές από το Μαξίμου, ο Ανδρέας Ανδρεάδης.


Μιλώντας στον ..
ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έκοψε τη συζήτηση για το τηλεφώνημα λέγοντας «δεν σχολιάζω αν έγινε τηλέφωνο, προφανώς υπάρχουν επικοινωνίες με την κυβέρνηση». Αναφερόμενος δε, στην αύξηση τιμών που έχει παρατηρηθεί σε τουριστικές περιοχές και φέρεται να προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε πως παρατηρούνται οριακές αυξήσεις στις τιμές των τουριστικών υπηρεσιών που στην Αθήνα φτάνουν και το 10%. «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε επιχειρηματίες που αυξάνουν παράλογα τις τιμές... Σε μια χρόνια εξαιρετικής ζήτησης αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και κάποιες τιμές που δεν είναι αυτές που πρέπει να είναι. Η αύξηση που είχαμε, σημειώθηκε κυρίως στην Αθήνα, που όμως είχε φτάσει σε επίπεδα στο μισό πριν την κρίση. Υπάρχουν κακές περιπτώσεις, αλλά ο μέσος όρος έχει πολύ καλή σχέση ποιότητας - τιμής», σχολίασε.

Κλείνει επ' αόριστον το Πολυτεχνείο...


 

...μετά την αθέτηση της συμφωνίας από Μητσοτάκη ...

Το Πολυτεχνείο κλείνει επ' αόριστον από σήμερα (Πέμπτη) το μεσημέρι σύμφωνα με απόφαση της ΓΣ των εργαζομένων του. Προκύπτει έτσι άμεσος κίνδυνος απώλειας του...
ακαδημαϊκού έτους λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει από Δευτέρα στην απόλυση εκατοντάδων υπαλλήλων, παρά την πλήρη τήρηση εκ μέρους του ΕΜΠ των χρονοδιαγραμμάτων και των όρων που είχαν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με δηλώσεις του, αθέτησε τη συμφωνία για την κινητικότητα και ζητεί ουσιαστικά να μην συμπεριληφθούν στην κινητικότητα τουλάχιστον 500 υπαλλήλων. Διαβάστε σχετικά με τις επιστολές Μητσοτάκη σε υπουργεία για διαθεσιμότητα-αξιολόγηση.
 left.gr

Los Gobernadores especialistas en "alto risco"

Πρωτοφανής έκκληση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών στην κυβέρνηση για συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις


  Παραπολιτική

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι δυστυχώς πραγματικά και φυσικά ελληνικό! Με ανακοίνωση τους, οι διοικητικοί δικαστές της χώρας καλούν την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο και να αρχίσει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί μαζί τους.

Πρόκειται για μια ανακοίνωση που αναδεικνύει την πλήρη περιφρόνηση της κυβέρνησης Σαμαρά προς του δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, μια ανακοίνωση που σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα θα ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης σε κάθε τηλεοπτικό πάνελ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές.

FIFA, μια περίεργη μη...κερδοσκοπική οργάνωση


  Παραπολιτική

Ποια είναι η ελβετική μη κερδοσκοπική οργάνωση, με αποθεματικό που ξεπερνά το ένα δισ. δολάρια, που εξαναγκάζει χώρες να αλλάζουν τη νομοθεσία τους, και που καταφέρνει να απαλλαγεί από οποιεσδήποτε φορολογικές υποχρεώσεις ανεξαρτήτως των χωρών που «δρα» και των κερδών που αποκομίζει;

Η απάντηση μπορεί να είναι αυτονόητη για μερικούς ποδοσφαιρόφιλους. Εμένα όμως με εξέπληξε... Είναι η FIFA.

Σε πρόσφατη εκπομπή του ο ταλαντούχος Βρετανός κωμικός Τζον Όλιβερ -που έγινε ευρέως γνωστός με την εκπομπή του Τζον Στιούαρτ "The Daily Show"- ξεσπαθώνει κατά της FIFA, θυμίζοντάς μας ότι μοιάζει περισσότερο με «κακούς βγαλμένους από κινούμενα σχέδια» παρά με μια οργάνωση που προωθεί το αγαπημένο σπορ εκατομμυρίων οπαδών ανά την υφήλιο.

H Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, για τους μη μυημένους, είναι κυρίως γνωστή εκτός από τη διοργάνωση του Μουντιάλ, για τα σκάνδαλα διαφθοράς που την ταλανίζουν εδώ και χρόνια. Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα το σκάφος της FIFA κλυδωνίζεται επικίνδυνα λόγω των αποκαλύψεων των βρετανικών Sunday Times περί χρηματισμού διαφόρων αξιωματούχων της από εκπροσώπους της υποψηφιότητας του Κατάρ. Πέρα όμως από τα σκάνδαλα διαφθοράς, τι άλλο έχει κάνει αυτός ο... μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος μόνο από το Μουντιάλ της Βραζιλίας θα αποκομίσει γύρω στα 4.5 δις δολάρια;

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Μυρτώς Πολυμίλη στο Protagon.gr

Αρχίζει σήμερα τό "mundial 2014" στή Βραζιλία...




 
A boy controls the ball as he practices on Ipanema beach in Rio de Janeiro, on May 7, 2014. (AP Photo/Hassan Ammar) #

In Focus - The Atlantic

Μaracana





An aerial view of the Maracana stadium behind the Christ the Redeemer statue in Rio de Janeiro, on May 13, 2014. (AP Photo/Felipe Dana, File) #




Aerial view of Maracana stadium in Rio de Janeiro on June 8, 2014. (AP Photo/Felipe Dana)


In Focus - The Atlantic


Αούα...

Λίγα λόγια, κατ’ αρχάς, για το ον «Κικίλιας». Βασικά, μπασκετμπολίστας - και μάλιστα κακός μπασκετμπολίστας της κατηγορίας «αούα»: χρήσιμος για να κάνει φάουλ στους επικίνδυνους αντιπάλους.

Είναι...
και γιατρός, σημειωτέον! Αλλά εγώ ποτέ δεν θα τολμούσα να αφεθώ στην ιατρική αυθεντία του, εκτός αν είχα τα στοιχεία που θα μου επέτρεπαν να πιστεύω στην εξαιρετική ευφυΐα του. (Μόνον έτσι θα μπορούσα να φαντασθώ ότι κάποιος μπορεί να είναι συγχρόνως «αθλητής», ιατρός και πολιτικός...). Δυστυχώς, δεν τα έχω.

Παραβλέπω ότι ξεκίνησε ως δορυφόρος του Νικήτα Κακλαμάνη στον Δήμο Αθηναίων (όλοι ξεκινούμε από κάπου - εγώ λ.χ. ξεκίνησα από την «Ελευθεροτυπία»...) και μένω στο γεγονός ότι υπήρξε εκ των μαχητικότερων υποστηρικτών της ΑΟΖ, με επιχειρήματα τα οποία κυμαίνονταν μεταξύ του κωμικού και του παιδαριώδους. (Το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και παρόμοιες σαχλαμάρες...).

Μια κυβέρνηση που έχει την πολυτέλεια να ανέχεται Γιακουμάτους, Γρηγοράκους, Ντινόπουλους και τα συμπαρομαρτούντα, ενδεχομένως να έχει μια θέση και για το «Κικίλιας». Αλλά στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, το οποίο στις μέρες μας είναι κατά πολύ σημαντικότερο του Εθνικής Αμυνας;

Επιτρέπει η περίσταση έναν άλλο Πολύδωρα σε έναν τομέα του οποίου η διαχείριση θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία;

Αυτά ως προς την πλέον επικίνδυνη γραφικότητα της κυβέρνησης...

Στ. Κασιμάτης (Καθημερινή)