Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Οι φοβερές συνέπειες μιάς "εμβριθούς μελέτης" τών λεχθέντων από τόν Αλβέρτο Αϊνστάιν...

Όταν ο Κυριάκος «διάβασε» τον Άλμπερτ!...
«Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe!». 
Το έγραψα αγγλικά μπας και το καταλάβουν οι ανελλήνιστοι αμερικανοσπούδαχτοι. Για τους ελληνομαθείς, η απόδοση είναι περίπου η εξής: «Δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα. Και δεν είμαι σίγουρος για το σύμπαν!». Αυτό το είπε όντως ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, δεν είναι διαδικτυακή παρλαπίπα, όπως το γνωμικό που απέδωσε στον μεγάλο φυσικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευτυχώς, βέβαια, που υπάρχει αυτός ο μικρότερος πολιτικός κρατούμενος ο οποίος μπερδεύει τον Ρουσό με τον Μοντεσκιέ, τον Αϊνστάιν με διαδικτυακό τερατολόγο και το κοινωνικό μέρισμα με χαρτζιλίκι. Δεν γνωρίζω πόσο χαρτζιλίκι δίνει στα δικά του παιδιά του ο κ. Μητσοτάκης: 400 ευρώ το μήνα, δηλαδή 100 τη βδομάδα, ή ένα χιλιάρικο τη μέρα; Ξέρω όμως ότι πάνω από ένα εκατομμύριο ελληνικές οικογένειες ζουν (αν ζουν) με 400 ευρώ τον μήνα. Αυτό το κοινωνικό στρώμα είναι αόρατο για τους πορφυρογέννητους.

Η Νέα Δημοκρατία, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ανοίγει τα χαρτιά της, καθιστώντας αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ δυο μεγάλων κοινωνικών ομάδων: από τη μια των μιζαδόρων, φοροφυγάδων, κομπραδόρων και εκπροσώπων συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων που...

Επιλεκτικές μνήμες τού "λάβρου" κ. Νίκου Δένδια...

Μνήμη και τροπολογίες...
Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο Νίκος Δένδιας για το (πραγματικά) απαράδεκτο φαινόμενο της βροχής τροπολογιών. Εντύπωση, ωστόσο, έκανε η επιμονή του ειδικά στην τροπολογία που καταργεί ή μειώνει πρόστιμα σε εταιρείες που έφτασαν στο κατώφλι της πτώχευσης. 
Μία από αυτές ήταν η ΣΕΚΑΠ, που στη συνέχεια εξαγοράστηκε από τον όμιλο Σαββίδη και σήμερα λειτουργεί ξανά. Δεν του έκανε εντύπωση του κ. Δένδια ότι το ΣτΕ ειδικά για τη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν δέχτηκε την παραγραφή των προστίμων που είχε συμφωνηθεί πριν από την εξαγορά; Δεν του έκανε εντύπωση ότι η τοπική Ν.Δ. αντέδρασε στην απόφαση του ΣτΕ, που ίσως οδηγήσει ξανά στην κόλαση τους εργαζομένους;

 Τέλος, ο Νίκος Δένδιας δεν θυμάται τις πέντε συνεχόμενες προσπάθειες (η τελευταία πέτυχε) να χαριστούν πρόστιμα όχι σε κάποια υπό πτώχευση εταιρεία αλλά στη Μotor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη (660 εκατ. ευρώ) και στα ΕΛΠΕ του Σπύρου Λάτση (220 εκατ. ευρώ). 

Τη συγκεκριμένη τροπολογία του 2014 υπέγραφαν οι Στουρνάρας- Βρούτσης- Μητσοτάκης. 
Ξεχασιάρης ο κ. Δένδιας!...
efsyn.gr 

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Το σκίτσο της ημέρας...

Γιατί σταμάτησε η “Ελληνοφρένεια”...;;;

Δύσκολες εποχές για... τσολιάδες...
Η “Ελληνοφρένεια” είναι μια πολιτική εκπομπή. Μια εκπομπή σκληρής σάτιρας με “κόκκινο” πρόσημο, που εντός πλαισίου, έφτανε, ευτυχώς, στα άκρα.
 
***Είναι φανερό, πως βρισκόμαστε σε μια στροφή, λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

***Και τα πράγματα πρέπει να είναι καθαρά. Δεν υπάρχει περιθώριο για παρερμηνείες από μια σατιρική εκπομπή που στέλνει τα δικά της μηνύματα.

…και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί και το Ν. Παππά και τον Α. Γεωργιάδη με σκληρές ερωτήσεις.

***Σε αντίθεση, λοιπόν, με το ΣΚΑΪ που και οι δύο πλευρές, ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συντελεστές της “Ελληνοφρένειας” περίμεναν το τέλος της σεζόν για το “διαζύγιο”, εδώ λειτούργησε ο …μπαλτάς.

***Οι μισοί πιστεύουν πως η κυβέρνηση έκοψε την “Ελληνοφρένεια” και οι άλλοι μισοί πως το έκανε η ΝΔ.

***Κανείς δεν πιστεύει την εκδοχή του Alpha περί χαμηλής τηλεθέασης….

***Στην πραγματικότητα ο Alpha έκοψε την εκπομπή που...