Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Απόρησε ο εισαγγελέας...

Νίκησε πάλι η Δημοκρατία. Και ο ΣΚΑΙ...
Την εποχή που ο Ελεύθερος Τύπος, στο πρωτοσέλιδο του, έγραφε για τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Ανδρέα Παπανδρέου «ο απατεώνας και το τσόκαρο», οι υπεύθυνοι της εφημερίδας ως άμυνα είχαν τις φράσεις: «όχι στην φίμωση του Τύπου», «δίνουμε την μάχη για την Ελευθεροτυπία», «η Δημοκρατία θα νικήσει»

Θέλουμε να πούμε δηλαδή πως αυτά τα ‘χουμε ξανακούσει κατά καιρούς και μάλιστα από Μέσα και δημοσιογράφους που η λάσπη αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία τους.

Τ’ ακούσαμε και από τον κ. Λάμψια («νίκη της Δημοκρατίας» κλπ). Δεν ξέρουμε αν οι υπεύθυνοι του «Φιλελεύθερου» έχουν δίκιο ή άδικο. Θα το δούμε στα δικαστήρια.

Ο κ. Λάμψιας, απόψε στον ΣΚΑΙ, αφού ευχαρίστησε βεβαίως βεβαίως το κανάλι για την πρόσκληση και κατέθεσε τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς, απέφυγε να μιλήσει για την ουσία των καταγγελιών της εφημερίδας. Είναι αλήθεια ή ψέματα όλα αυτά;

Αντίθετα, είπε στον παρουσιαστή πως ο εισαγγελέας απόρησε που τους είδε να προσάγονται ενώπιον του. Τώρα πως είναι δυνατόν να απορεί ένας εισαγγελέας, όταν εφαρμόζεται ένας νόμος, είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις.

Κατά τ’ άλλα η (καημένη) Δημοκρατία, νίκησε. Πάλι…

N-N

Στόν κόσμο τών προβοκατόρων...

Χαμένοι στη μετάφραση (του Ζάεφ)...
Θάλασσα τα έκαναν σήμερα τα ελληνικά διαδικτυακά πόρταλ, από το «Πρώτο Θέμα» μέχρι τη σοβαρή «Καθημερινή», εμφανίζοντας τον Ζόραν Ζάεφ να τουιτάρει για «ένα κράτος, ένα μακεδονικό έθνος, μια μακεδονική γλώσσα».
Στοιχειώδης γνώση αυτής της τελευταίας αρκεί για ν’ αντιληφθεί κανείς ότι το επίμαχο μήνυμα ήταν αισθητά διαφορετικό. Επί λέξει: «Από την Ουάσινγκτον ήρθα στη Βογδάντσα [κωμόπολη της ΠΓΔΜ]. Και ο Πέινς και ο Μακρόν μας διαβεβαίωσαν πως έχουμε κράτος, μακεδονικό έθνος, μακεδονική γλώσσα αναγνωρισμένα απ' όλο τον κόσμο. Στις 30 Σεπτέμβρη δεν καθόμαστε σπίτι, στις 30 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε, γράφουμε ιστορία, ψηφίζουμε υπέρ της ευρωπαϊκής Μακεδονίας».
το tweet του Ζόραν Ζάεφ
Φως φανάρι, με άλλα λόγια, πως ο πρωθυπουργός της ΠΓΔ Μακεδονίας δεν μονοπωλεί τίποτα. Απλά, προσπαθεί να πείσει τους συμπολίτες του για την ανάγκη να υπερψηφίσουν στο δημοψήφισμα τη συμφωνία των Πρεσπών, προβάλλοντας -όπως είναι λογικό κι αναμενόμενο- τα δικά τους οφέλη από τη μετονομασία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» σε «Βόρεια Μακεδονία».

Από κει και πέρα, ξεκινούν τα ερωτήματα...