Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκαίνια σήμερα στή Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου. ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 2016: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ. ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ.

Πανόραμα από τό Μύλο τού Μπόνη
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 2016:
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ
ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ: 

ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ 16-21/9  
Το Εικαστικό Αφιέρωμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυκόνου "Μαρία Ιγγλέση" για το καλοκαίρι του 2016 αφορά στην πολεοδομία και στην αρχιτεκτονική της Μυκόνου και ειδικότερα στην προστασία και εξέλιξη των παραδοσιακών οικισμών. Περιλαμβάνει:
Α) έκθεση σχεδίων και μελετών του Αριστείδη Ρωμανού 16-21/9 
Β) δημόσια συζήτηση-ημερίδα με θέμα: "Προστασία Οικισμών και εξέλιξη" 17/9

Ο Αριστείδης Ρωμανός εργάστηκε για τη Μύκονο επί μεγάλο χρονικό διάστημα, συνδέοντας το όνομά του με την καινοτόμο για την εποχή της Χωροταξική Μελέτη Μυκόνου Δήλου - Ρήνειας, με τη Διαχρονική Έρευνα της επίδρασης του τουρισμού στη μορφή επτά χαρακτηριστικών σημείων της Χώρας μέσα σε μια εικοσιπενταετία (1972, 1981, 1997), καθώς και με τη μελέτη των Χρήσεων Γης της Χώρας.
Τα σχέδια και τα σκίτσα από την εργασία του στην Μύκονο αλλά και από άλλους νησιωτικούς κυρίως Ελληνικούς τόπους εκθέτει ο Αριστείδης Ρωμανός στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου 16-21 Σεπτεμβρίου.   Παράλληλα εκθέτει και μια σειρά σατιρικών σκίτσων που εντάσσονται σε ενότητες, όπως: Εξουσία, Τέχνη και Πολιτιστική ζωή, Πόλη/ Αρχιτέκτονες/ Πολεοδομία, Γιατροί/νοσηλεία.
Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 21.30΄
Διάρκεια έκθεσης: 16-21 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας: 11.00΄-14.00΄ & 19.00΄-23.00΄
Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης στις 19.30΄ θα πραγματοποιηθεί επίσης Δημόσια Συζήτηση/Ημερίδα με θέμα:                      
 
                ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ
 

Ομιλητές: 
Γιάννης Κίζης, αρχιτέκτονας- καθηγητής ΕΜΠ                               
Δημήτρης Φιλιππίδης, αρχιτέκτονας-καθηγητής EMΠ                   
Αριστείδης Ρωμανός αρχιτέκτονας-πολεοδόμος                   
Απόστολος Νάζος αρχιτέκτονας
 
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει επιμεληθεί ο Αριστείδης Ρωμανός.
 
Στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ.

Ο φίλτατος πολιτικός Φίλης μοίρασε -χωρίς αναφιλητά καί περίσκεψη- "φιλοφρονήσεις" τέτοιες πού μείναμε γεμάτοι απορίες...

Στόν στενότερο κύκλο άν παρατηρήσετε η τάση 
είναι πρός τό μαύρο...

Ομόκεντροι κύκλοι
                ***
Γιά τό δήμαρχο Ωραιοκάστρου πού έκανε δηλώσεις εναντίον τών προσφύγων, ο Νίκος Φίλης, είπε ότι ανήκει στόν «ευρύτερο χώρο τής Νέας Δημοκρατίας».
(από τίς εφημερίδες )
                                                                                                     ---


Γιά τόν Πάνο Καμμένο πού ανήκει στόν "στενότερο, από τή Ν.Δ., χώρο" παρέλειψε νά πεί...  
...καί "διαλαθών διέφυγε"...
(Η εκδοχή ότι μετά ταύτα : "ώχετο απιών", ελέγχεται ως υπερβολική)
Δ.Ν.Α.    

Τι αλλάζει για τις αποδείξεις και το «πλαστικό» χρήμα από το 2017...

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Εκπτώσεις φόρου και κληρώσεις αυτοκινήτων και ακινήτων προβλέπουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την...
επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που κάνουν αγορές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, ή μέσω e-banking θα προβλέπεται ετήσια έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».
Επιπλέον, για όλους τους φορολογούμενους που κάνουν αγορές με «πλαστικό» χρήμα θα γίνονται κληρώσεις στις οποίες θα μετέχουν αυτόματα, με έπαθλο δωρεάν ψώνια, αυτοκίνητα, ακόμη και ακίνητα.
Οι δαπάνες που πληρώνονται με μετρητά και οι αποδείξεις τους δεν θα λαμβάνονται υπόψη για έκπτωση φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ούτε θα μετέχουν στις κληρώσεις δώρων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τα κίνητρα για τη χρήση «πλαστικού» χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών που προβλέπει το νομοσχέδιο:
  • Εκπτώσεις από 1.900 έως 2.100 ευρώ στον ετήσιο φόρο εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους. Από την 1/1/2017 οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να καλύπτουν ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους με δαπάνες μέσω καρτών ή e-banking για να κατοχυρώνουν την ετήσια έκπτωση φόρου. Αν δεν καλύψουν το απαιτούμενο ποσοστό, το ακάλυπτο ποσό θα φορολογείται με 22%.
  • Το ποσοστό που θα πρέπει να καλύπτουν εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος. Για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις μέχρι 10.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτουν το 10%, για εισοδήματα 10.000-20.000 ευρώ το 15%, για 20.000-40.000 ευρώ το 20%, για πάνω από 40.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτουν το 30%.
  • Στις δαπάνες που αναγνωρίζονται για την έκπτωση φόρου περιλαμβάνονται όλες οι αγορές καταναλωτικών αγαθών και οι παροχές υπηρεσιών. Δηλαδή ακόμη και αγορές σε σούπερ μάρκετ, πληρωμές ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, τόκων από στεγαστικά δάνεια, ασφαλίστρων, διδάκτρων, κοινοχρήστων. Θα εξαιρούνται οι μεταφορές ποσών σε άλλα πρόσωπα και τα εμβάσματα.
  • Από την υποχρέωση κάλυψης ποσοστού του ετησίου εισοδήματος με «πλαστικό» ή «ηλεκτρονικό» χρήμα εξαιρούνται οι συνταξιούχοι άνω των 70 ετών και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που ζουν σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω από συγκεκριμένο όριο και σε ορεινές περιοχές πάνω από ένα συγκεκριμένο υψόμετρο.
  • Κάθε ημέρα σε 50 πελάτες καταστημάτων σε όλη τη χώρα, που χρησιμοποιούν κάρτες στις συναλλαγές του, θα δίνεται η δυνατότητα να αγοράσουν δωρεάν τα προϊόντα που επιθυμούν, μέσω κλήρωσης. Οταν ο πελάτης θα ζητά και θα λαμβάνει απόδειξη, θα μετέχει αυτόματα στην κλήρωση. Ο τυχερός θα βλέπει πάνω στην απόδειξη ένα τυπωμένο μήνυμα με το οποίο θα ενημερώνεται ότι δεν απαιτείται να πληρώσει τα αγαθά που αγόρασε. Παραμένει άγνωστο μέχρι ποιο ποσό θα παρέχεται το δικαίωμα των δωρεάν αγορών.
  • Θα κληρώνονται 5 αυτοκίνητα τον μήνα. Ολες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές για αγορές με «πλαστικό» χρήμα θα μετέχουν σε μηνιαίες κληρώσεις με έπαθλο 5 αυτοκίνητα, από το «στοκ» των κατασχεθέντων στον ΟΔΔΥ.
  • Θα κληρώνεται ένα ακίνητο κάθε χρόνο, διαδικασία στην οποία θα μετέχουν αυτόματα όλοι όσοι παίρνουν αποδείξεις για αγορές με «κάρτες»...
iefimerida.gr

Επιμένει ο Αδωνις Γεωργιάδης...

Άδωνις Γεωργιάδης

Mε άρθρο του στο capital.gr ο Αδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από την προχθεσινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για όσα έσουρνε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής στο ΣτΕ.
Το επιχείρημά του είναι ότι αυτός δεν παρενέβη στη δικαιοσύνη, αλλά απλά έκανε κριτική σε μια δικαστική απόφαση.
Αλλά είναι άραγε «κριτική» σε απόφαση η ευθεία και προσωπική επίθεση σε δικαστές με το επιχείρημα ότι «δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους» και ότι πρέπει με νομοθετική παρέμβαση να καταργηθεί το ΣτΕ;
Ας έχει τουλάχιστον τη γενναιότητα να παραδεχτεί ότι τότε έκανε λάθος, αν πράγματι έχει αλλάξει άποψη.
Αλλιώς, καλύτερα να μη μιλάει ο κ. αντιπρόεδρος για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου...
Δ.Ψ.
efsyn.gr

STAR και ALPHA «εκτέλεσαν» τον Καλογρίτσα...

STAR και ALPHA «εκτέλεσαν» τον Καλογρίτσα

Ποιος θα συνεργαστεί μαζί του; – Εκκωφαντική σιωπή από τον επιχειρηματία...

Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα τα δύο κανάλια συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά «εκτέλεσαν» τον Καλογρίτσα…
Στην προσπάθειά τους να ακυρωθεί η δημοπρασία αδειοδότησης και το αποτέλεσμά της.

Η «εκτέλεση» ήταν αριστοτεχνική και συνεχίζουν ακάθεκτοι για τη χαριστική βολή, με νέες αποκαλύψεις από σήμερα που θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα!
Δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αν δηλαδή καταφέρουν να εκπληρώσουν το βασικό τους στόχο που είναι το πλήγμα στο διαγωνισμό… Άλλωστε αυτό θα το αποφασίσει το ΣτΕ… Κατάφεραν όμως «για πλάκα», δηλαδή, «ευκολάκι», να εξοντώσουν τον Καλογρίτσα… Αφού πλέον πολύ δύσκολα θα καταφέρει η εταιρία του η οποία κέρδισε την άδεια να βρει υποψήφιο συνεργάτη από τους ήδη υπάρχοντες καναλάρχες, προκειμένου να παρουσιάσει το δικό του νέο κανάλι. Και δεδομένου ότι η «πιάτσα» θεωρεί αδύνατον να βρεθεί επιχειρηματίας μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις – ανεξάρτητα από το αν είναι βάσιμες ή αβάσιμες – να συνεργαστεί με την εταιρία του νέου Καναλάρχη… Μοιραία προκύπτει η ερώτηση και τώρα τι γίνεται;

Πάντως από το «στρατηγείο» του επιχειρηματία στη Νέα Σμύρνη υπάρχει εκκωφαντική σιωπή… Επί 5 ημέρες που «σφυροκοπείται» ανελέητα από STAR και ALPHA δεν υπάρχει καμία αντίδραση! Δεν γνωρίζουμε αν η σιωπή στην προκειμένη περίπτωση κρύβει κάτι… Αλλά σίγουρα θα έπρεπε κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας, δεδομένου ότι πια έχει αδειοδοτηθεί και έχει υποχρέωση για το δημόσιο αγαθό που προς το παρόν της έχει παραχωρηθεί για 10 χρόνια, να πει δύο κουβέντες ή να εκδώσει μια ανακοίνωση έστω και γενικού περιεχομένου. Δεν μπορεί να είναι πρώτο θέμα επί μία εβδομάδα στα δύο συγκεκριμένα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν (κι αυτό φυσικά έχει τη σημασία του), και να μην απαντά κανείς για όσα καταμαρτυρούνται.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η επόμενη ημέρα για το τηλεοπτικό μέλλον της εταιρίας Καλογρίτσα θα είναι πολύ δύσκολο… Έχοντας πια μπροστά της ως μόνη διέξοδο να «χτίσει» μόνη της χωρίς καμία συνεργασία από μηδενική βάση ένα νέο κανάλι μέσα σε 80 περίπου ημέρες! Και πάντα με την προϋπόθεση ότι η Δικαιοσύνη δεν της αφαιρέσει – μετά τις αποκαλύψεις, την άδεια!...
enimerosi24.gr

Εισαγγελία Εφετών: Επανεξελέγη ο Ισίδωρος Ντογιάκος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Επανεξελέγη τελικώς, παρά την πειθαρχική καταδίκη που του επιβλήθηκε τρεις ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, συγκεντρώνοντας το 48% των ψήφων.
Ο κ. Ντογιάκος τελικώς κατήλθε στο «παρά πέντε» υποψήφιος αφού ο Αρειος Πάγος εγγράφως διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κώλυμα εκλογής, καθώς μέχρι την εκλογική διαδικασία δεν του είχε επιδοθεί η πειθαρχική καταδίκη σε στέρηση μισθού 40 ημερών που του επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, για προσβολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.
Η πειθαρχική του καταδίκη, που είχε ως αποτέλεσμα την έκπτωση του από τη θέση του προϊσταμένου αλλά και τη μη συμμετοχή στις εκλογές, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικος Παρασκευόπουλος αρνήθηκε τα καταγγελόμενα από την αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο κ. Ντογιάκος έλαβε 39 ψήφους επί 82 ψηφισάντων και εξελέγη. Ο Αντώνιος Λιώγας έλαβε 30 και η Γεωργία Τσατάνη, που ήταν επίσης υποψηφία επτά, ενώ τα υπόλοιπα ήταν λευκά.
kathimerini.gr

Ποιος είσαι, ρε δημοσιογράφε;...

Η Σάσα Σταμάτη έβρισε αστυνομικό και μηνύθηκε, λέει η είδηση. Το ερώτημα είναι «γιατί είναι είδηση;». Το έγραψε και ο (πάντα ευφυής και, κάποτε, βιτριολικός στο χιούμορ του) συνάδελφος και...
φίλος Μανώλης Γρηγοράκης: «Το περίεργο στην είδηση ότι συνελήφθη η Σάσα Σταμάτη για διπλοπαρκάρισμα και εξύβριση αστυνομικού είναι ποια είναι η Σάσα Σταμάτη». Ποια, πράγματι, είναι η (καλή σε αυτό που κάνει) Σάσα Σταμάτη για να παίζει το πρόβλημά της τόσο δυνατά στα σάιτ – και όχι μόνο σε εκείνα που έχουν θεματολογία γκόσιπ; Μια τηλεοπτική περσόνα είναι, ένα πρόσωπο από τα εκατοντάδες που τους δίνει δύναμη η εικόνα τους επειδή έχει βουτηχτεί στα νερά της τηλεοπτικής Στυγός (κάτι σαν τον Αχιλλέα) και νιώθουν.. πανίσχυρα.

Δεν ξέρω αν πράγματι η Σταμάτη έβρισε τον αστυνομικό και αν προκλήθηκε από εκείνον. Γιατί ναι, έχουμε δει, ακούσει και ζήσει ακραίες συμπεριφορές αστυνομικών, λιμενικών και γενικά οργάνων εξουσίας. Αλλά μαζί έχουμε ακούσει, βιώσει και δει με τα μάτια μας πολλά περισσότερα με πρωταγωνιστές εκπροσώπους της Τέταρτης Εξουσίας. Εκείνους – τις μερικές δεκάδες δηλαδή – που μπαίνοντας στη δημοσιογραφία ανεβαίνουν στα ξυλοπόδαρα της αλαζονείας και περιφέρουν την έπαρσή τους. (Και αυτό δεν αφορά απαραιτήτως την Σταμάτη).  

Θυμάμαι πιτσιρίκος που έτυχε να είμαι μπροστά στον διαπληκτισμό δυο οδηγών, ενός φορτηγατζή (νομίζω του Δήμου) με έναν γιωταχή. Πιάστηκαν στα χέρια και όταν τους χώρισαν ο ένας, που ήταν δημοσιογράφος όπως μαρτυρούσε το ταμπελάκι της Ένωσης στο παρμπρίζ, ξεστόμισε την απειλή: «Να δεις αύριο τι θα γράψω στο ‘Βήμα’». Από τότε συνάντησα συχνά συμπεριφορές από δημοσιογράφους (κάποιες φορές και από εμένα τον ίδιο, αλλά με τον καιρό τις τιθάσευσα) που νόμιζαν την πέννα τους σπαθί για προσωπικές μάχες και τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα κέρατα ταύρου για να ξεκοιλιάζουν κρινόμενους.

 Θα μου πείτε ότι σε όλα τα επαγγέλματα Εξουσίας (πρώτης, δεύτερης, τρίτη ή τέταρτης) υπάρχουν επηρμένοι, αλλά εμένα σε αυτό το κείμενο με ενδιαφέρουν εκείνοι οι, λίγοι πιστεύω, συνάδελφοι που προσπαθούν να αποκομίσουν προσωπικά συμφέροντα από την ιδιότητά τους. Μην ξεχνάμε ότι στα δημοσιογραφικά γραφεία κάποτε (μπορεί και ακόμα) πρώτη μούρη ήταν ο αστυνομικός συντάκτης. Γιατί; Επειδή μας έσβηνε τις κλήσεις της τροχαίας...

 Διον. Βραϊμάκης

(To άρθρο του Διον. Βραϊμάκη δημοσιεύτηκε στη Live Sport της Παρασκευής)

  harddog-sport, zoornalistas.blogspot.gr

Λύθηκε από τα γέλια στο δελτίο ειδήσεων του Alpha για τα …βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα... (Βίντεο)

Λύθηκε από τα γέλια στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, για τα…βοσκοτόπια (Video)  - Media

Και ενώ οι τηλεοπτικές άδειες έχουν

μπει στην τελική τους ευθεία, η υπόθεση με τα βοσκοτόπια στην Ιθάκη, του
κ. Καλογρίτσα και το εχέγγυο του προκάλεσε γέλιο μέχρι...
δακρύων στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο δημοσιογράφος του καναλιού
επικοινώνησε με τον πρώην κοινοτάρχη Περαχωρίου Ιθάκης Χρήστο Σκληρό, ο
οποίος μόλις έμαθε ότι το συγκεκριμένο βοσκοτόπι αποτελεί εγγύηση για
τις τηλεοπτικές άδειες… δεν άντεξε και ξεκαρδίστηκε στα γέλια...


topontiki.gr

Σαφείς αποστάσεις της κυβέρνησης από Καλογρίτσα...

Καμμένος - Καλογρίτσας - Σπίρτζης

Στο τρολάρισμα Καμμένου προστέθηκαν οι δηλώσεις Σπίρτζη…

Περισσότερο κι από το τρολάρισμα του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για το πόθεν έσχες της εταιρίας συμφερόντων Καλογρίτσα που απέκτησε τη μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες…
Περί «Γίδας resort»… Είναι οι χθεσινές δηλώσεις Σπίρτζη που φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση μετά από τρεις ημέρες βομβαρδισμού αποκαλύψεων από το STAR και τον ALPHA για το πόθεν έσχες Καλογρίτσα, παίρνει αποστάσεις από τον συγκεκριμένο υπερθεματιστή λέγοντας χαρακτηριστικά, «Αν είναι παράνομο αυτό που έκανε με τον χρόνο της εγγυητικής, ή με το αγροτεμάχιο στο πόθεν έσχες, ας αποκλειστεί»!

Είναι σαφές λοιπόν ότι η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμεί παρά τα όσα λέγονται από την αντιπολίτευση… Να «στηρίξει» τον νέο καναλάρχη, όταν σκάνε με ρυθμό πολυβόλου τα κενά της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, παραπέμποντας το θέμα στην αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού και φυσικά τη Δικαιοσύνη...
enimerosi24.gr