Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Πήρε λίγες ψήφους στό "χωριό" του, ο Ε. Βενιζέλος, γιατί εκεί τόν ...ξέρουν!!!

Έσκισε πάλι με το πρωτοσέλιδο του «ΒΗΜΑτος»... 
Αντώνης Καρακούσης
Θα ξεπουλήσει, δεν θα μείνει φύλλο στα περίπτερα…
 Όλα λάθος στο σημερινό πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου «ΒΗΜΑτος»! Από όπου κι αν το πιάσεις «βρωμάει»! Να...
δούμε πρώτα όμως τι λέει: «Ζητούν λύση Σημίτη. Ευρύς κύκλος προσωπικοτήτων καλεί τον πρώην πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς».

Μάλιστα! Δηλαδή, είσαι ο διευθυντής της εφημερίδας και σου φέρνουν αυτό το θέμα και λες «Μπίνγκο! Έχω πρωτοσέλιδο για την Κυριακή»; Δηλαδή πιστεύεις ότι θα το δει ο κόσμος στα περίπτερα και θα κάνει ουρά για να αγοράσει την εφημερίδα;

Δεν είναι μόνο ότι αντίστοιχο ρεπορτάζ, στις μέσα όμως σελίδες, φιλοξένησαν το Σάββατο και τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»… Είναι ότι είσαι διευθυντής του ιστορικού «ΒΗΜΑτος» και η ανάλυση που κάνεις σε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες του κέντρου που απευθύνεσαι θα διαβάσουν ότι ο Σημίτης θα σώσει την κεντροαριστερά και θα αναφωνήσουν «Επιτέλους μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι στον βρωμο-ΣΥΡΙΖΑ»!

Ειλικρινά όμως, τι μπορεί να κάνει κάποιον και μάλιστα δημοσιογράφο που να πιστεύει στα αλήθεια το 2016 ότι η κεντροαριστερά για να ανασυγκροτηθεί και να γίνει ελκυστική έχει ανάγκη τον Κώστα Σημίτη;

Επιπλέον, τι μπορεί να έχει κάποιος στο μυαλό του που να πιστεύει ότι σε αυτή την υπόθεση υπάρχει χώρος και ρόλος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως επίσης ισχυρίζεται στον τίτλο της η εφημερίδα;

Δηλαδή ο άνθρωπος που πήρε λιγότερες ψήφους στη Θεσσαλονίκη όπου κατάγεται, από την «Ένωση Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη… Θα «σώσει» την κεντροαριστερά; 
(Σημείωση "Ν.Μ." : H Θεσσαλονίκη είναι ο τόπος καταγωγής τού Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτός είναι καί ο λόγος πού πήρε τόσο λίγες ψήφους. Γιατί εκεί τόν ξέρουν από "πρώτο χέρι".)

Και όλα αυτά πιστεύεις ότι αξίζουν να γίνουν πρώτο θέμα στην εφημερίδα σου και όχι παραπολιτικό στον «Βηματοδότη»;
enimerosi24.gr

Στο νοσοκομείο η Μαριέττα Γιαννάκου...

Στο νοσοκομείο με έμφραγμα η Μαριέττα Γιαννάκου

Η πρώην υπουργός Παιδείας και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός...
έπειτα από έμφραγμα το οποίο υπέστη το απόγευμα του Σαββάτου.

Η κυρία Γιαννάκου υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική και παραμένει διασωληνωμένη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή της να κρίνεται σταθερή.

Όλα τα είδαμε. Ευτυχώς -όχι- γυναίκα!..

Άγια… περίστροφα...

Έρρικα Βαλλιάνου


Είδαμε το Άγιον Όρος επειδή (ευτυχώς) πήγε ο Πούτιν.

Παράπλευρη… ωφέλεια είχαμε μέσω της απευθείας μετάδοσης της ΕΡΤ να...
δούμε την Αθωνική πολιτεία, τα αιωνόβια μοναστήρια,την μοναδική φύση.

Είδαμε και όσα…τάραξαν την αιώνια γαλήνη. Τα θεόρατα τζίπ που έφθασαν μέχρι το Περιβόλι της Παναγιάς, πράκτορες, περίστροφα, αυτόματα, αλεξίσφαιρα και πάλι πράκτορες και πολιτικοί, υποπράκτορες, αντιπράκτορες, βατραχάνθρωποι, μαχητικά….

Όλα τα είδαμε.

Ευτυχώς -όχι- γυναίκα!..

crimenet.gr

Πάρτε μέτρα γιά τούς "κράχτες" όσο είναι καιρός...

Ρόδος. Τό κάστρο καί τά τείχη. Μόλις διακρίνονται στό λιμάνι οι ανεμόμμυλοι...
Στή Ρόδο βρέθηκε ένα μαγαζί πού διαθέτει "κράχτη" καί ξεσηκώνονται γιά νά μήν κολλήσουν τήν "αρρώστια". 
Σέ μάς, πρέπει νά ψάξεις γιά νά βρείς κανα-δυό, από τά κεντρικά μαγαζιά, πού δέν έχουν τέτοιο ..."γιουσουρουμιτζή"!..
Λέτε νά βλέπουν, οι Ροδίτες, μακρύτερα; Μήπως υπάρχει διαφορά πολιτισμού; Έχουν, σέ κάποιο βαθμό, πιό προηγμένο επαγγελματισμό; Ξέρουν κάτι πού, εμάς, μάς διαφεύγει; Γιατί ανησυχούν -τόσο- επιτέλους;
Βλέπεις, εκεί υπάρχει καί σωματείο. Δέν τό 'χει φάει η μαρμάγκα...

Διαβάστε, παρακάτω στήν επόμενη ανάρτηση, τό Δελτίο Τύπου πού μού έστειλε τό "ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΡΟΔΟΥ" καί θαυμάστε. 
Η σύγκριση μέ τά εδώ -καί νά θές νά τήν αποφύγεις- γίνεται αναγκαστικά...
Κάποιος, κάπου, είπε ότι -κατά τά φαινόμενα- "οδεύουμε ομαλώς πρός ανωμαλία"!
Τί νά πείς;...
...τό πασιφανές;...
...ότι ή πραγματικότητα, ήδη, έχει αρχίσει καί μάς "κράζει";
Tό "σίγουρο" είναι ότι, ενώ γίνονται μύρια όσα... 
...εμάς, πάλι, μάς διακρίνει -εδώ καί κάμποσα χρόνια- μία... 
..."λεπτού γούστου" αξιοσημείωτη μακαριότητα...
...μέχρις μεροληψίας κατά τού εαυτού μας...
                                                                                      -----
Άς μή βρεθεί ο ποιητής πού θά γράψει καί γιά μάς :
"...Επάνω, στα τείχη, άρχισεν ήδη ο θρήνος..."*
Kάντε κάτι. 
Τώρα. 

Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης


*Κωνσταντίνου Καβάφη : "Τρώες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τό : ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΡΟΔΟΥ γιά τήν "Άγρα πελατείας"...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΡΟΔΟΥ
Ενσωματωμένη εικόνα 1
                          «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»

               E mail: klouvasgiannis@gmail.com

                                          
       
                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                               
Ρόδος, 26 Μαΐου
ΘΕΜΑ : «για τα φαινόμενα του «κραχτισμού και της αισχροκέρδειας»



 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΟΥΒΑΣ
«Οι κράχτες, δεν αποτελούν δημόσιες σχέσεις για τα
εστιατόρια! Καλώ τους συναδέλφους, να αναθεωρήσουν αυτού του είδους τον επαγγελματισμό»

«Συγκεκριμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της
Παλιάς Πόλης, αισχροκερδεί και δυσφημίζει τη Ρόδο».

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου Γιάννης Κλούβας στους συναδέλφους του κλάδου, διότι, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις ενός προορισμού όπως η Ρόδος, θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναθεωρήσουν τις μέχρι τώρα συνήθειες και να αποφύγεουν τα φαινόμενα του «κραχτισμού» και της αισχροκέρδειας.
«Ο αφανισμός του επαγγέλματος, προέρχεται σε μεγάλο βαθμό, από μερίδα ασυνείδητων, που παρασύρουν ολόκληρο τον κλάδο» τονίζει ο κ. Κλούβας, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό αισχροκέρδειας κατά τουριστών, για να συμπληρώσει ότι, ανά τον κόσμο υπάρχουν εν δυνάμει επισκέπτες υψηλής οικονομικής στάθμης, που όμως, αντιστέκονται σθεναρά στο φαινόμενο του «κραχτισμού», και επιθυμούν να απέχουν από το ενοχλητικό «σπορ».
Τό ζήτημα είναι, πως κάποιοι επιχειρηματίες και στις δύο περιπτώσεις, αναλαμβάνουν το ρίσκο της παράβασης του νόμου, παρά τις συνέπειες και παρά την αρνητική εικόνα, που δείχνει παντελή έλλειψη επαγγελματισμού. Η συγκεκριμένη κατάσταση, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, διότι, εκτός των άλλων, θίγει τα συμφέροντα των πολλών, ευσυνείδητων επιχειρηματιών, βεβηλώνει την εικόνα του τουριστικού προορισμού μας, προορισμών, αλλά και τη γενικότερη της χώρας.
Και το ανησυχητικό είναι, ότι, στην περίπτωση των κραχτών, λόγω της ακραίας, επιθετικής στάσης που ακολουθούν στις πλείστες των
περιπτώσεων, δεν υπάρχουν περιθώρια στους υγιείς επαγγελματίες, να τους κρατήσουν μακριά από τους τουρίστες
Μετά και τις τεράστιες διαστάσεις, που προσέλαβε το πρόσφατο
φαινόμενο σε διεθνές επίπεδο ενημέρωσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει η ανάλογη κινητοποίηση των αρμοδίων, ώστε να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Να σημειωθεί ότι, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας της Παλιάς Πόλης, έχει καταγγελθεί αρκετές φορές, καθώς η παράβαση της αισχροκέρδειας, είναι επαναλαμβανόμενη εκ μέρους του.
Και επειδή, δυνατότητα του Σωματείου Εστιατόρων, περιορίζεται μόνο στην ενημέρωση και στην αποπομπή των συγκεκριμένων
επιχειρηματιών, ως μη αναγνωρισμένους από τον κλάδο, ενημερώσαμε αμέσως τους αρμόδιους, που εξουσιοδοτούνται από την Πολιτεία, να αποδώσουν τις ανάλογες ευθύνες και να λειτουργήσουν παραδειγματικά.
Έχουμε ήδη λοιπόν ειδοποιήσει με συγκεκριμένα στοιχεία τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο, τον Αντιδήμαρχο Παλιάς Πόλης κ. Κακούλη και τον Ειδικό Σύμβουλο ΠΝΑ κ. Κουνάκη και περιμένουμε, αφενός τις ΑΜΕΣΕΣ αντιδράσεις τους για τη συγκεκριμένη περίπτωση και αφετέρου, την περαιτέρω εντατικοποίηση ελέγχων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα.

Και ο κ. Κλούβας κατέληξε: «θα πρέπει αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα να αποθαρρυνθούν, με την επιβολή αυστηρότατων ποινών και να εφαρμοσθεί εδώ και τώρα, ο νόμος από τις αρχές του τόπου μας».

Ο Γραμματέας                                                 Ο Πρόεδρος
Γιάννης Χατζηκέλης                                     Γιάννης Κλούβας

«Κίνδυνος – θάνατος» για τον τουρισμό οι «κράχτες»

«Κίνδυνος – θάνατος» για τον τουρισμό οι «κράχτες»

Δεν λένε να ‘βάλουν μυαλό’ κάποιοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, όπου κάθε καλοκαίρι διαπράττουν παραβάσεις πάσης φύσεως.
Του ανταποκριτή μας από τη δημοκρατική στη Ρόδο
Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, ξεκίνησαν και τα… παρατράγουδα, με κάποιους εστιάτορες να χρεώνουν υπέρογκα ποσά στους τουρίστες. Και δυστυχώς, έχουν αποθρασυνθεί, συνεχίζοντας την ίδια τακτική κάθε χρόνο.
Στην Μεσαιωνική Πόλη πραγματοποιούν μετά και τη διαπίστωση αυτή ελέγχους καθημερινά, με διπλές βάρδιες, μικτά κλιμάκια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, των Τμημάτων Υγειονομικού, Εμπορίου και Κτηνιατρικής, της Τουριστικής Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ.
«Ήδη έχουν διαπιστωθεί απαράδεκτες συμπεριφορές προς τους ξένους επισκέπτες μας. Τις τελευταίες ημέρες, η Ρόδος ήρθε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με δυσμενή σχόλια. Παρατηρούμε καθημερινά συμπλοκές ανάμεσα σε κράχτες, καβγάδες, εντάσεις και γεγονότα που ο τουρισμός δεν μπορεί να ανεχτεί πλέον, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη σεζόν, όπως αυτή που διανύουμε. Πρόσφατα, εμφανίσθηκαν και κρούσματα αισχροκέρδειας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου. Όποιος δημιουργεί πρόβλημα στον Τουρισμό μας θα στοχοποιείται», δήλωσε στην «δ» ο εντεταλμένος σύμβουλος επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Παναγιώτης Κουνάκης.
Οι περισσότεροι επιχειρηματίες πάντως, τάσσονται υπέρ της διενέργειας ελέγχων καθώς οι απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές, δημιουργούν πολύ αρνητική εικόνα για την Ρόδο και φυσικά, αποτελούν δυσφήμιση για τον τουρισμό μας.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν και μέσα στη Νέα Αγορά, ενώ επόμενο βήμα είναι η Ιαλυσός, όπου επίσης παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα.
Περισσότερες ειδήσεις από τη Ρόδο στη δημοκρατική
newsbeast.gr

«Χειροπέδες» σε τρεις... «κράχτες»...


...στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδο
«Χειροπέδες» σε τρεις... «κράχτες» στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Τα νέα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ

Συγκροτείται σε σώμα η νέα Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής για τα 8 μέλη που αναδεικνύει η Πολιτική Επιτροπή.  
Για τα τέσσερα κοινοβουλευτικά μέλη, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, ουσιαστικά δεν στήθηκαν κάλπες καθώς οι υποψήφιοι (Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βλάχος Γεώργιος, Τραγάκης Ιωάννης, Σπυράκη Μαρία) ήταν ισάριθμοι των θέσεων.
Από την εκλογική διαδικασία για τα τέσσερα μη κοινοβουλευτικά μέλη της νέας Εκτελεστικής, πρώτος εξελέγη ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ακολούθησε ο στενός συνεργάτης του Αδ. Γεωργιάδη, Στέφανος Σταμούλης και οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Δήμητρα Λυγούρα. Δεν εξελέγησαν ο πρ. Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Κώστας Κόλλιας και ο συνδικαλιστής Θοδ. Δόντσιος.
από kathimerini.gr

Reuters: Οι ευρωπαίοι έχουν κουραστεί με το ΔΝΤ

Ρήγμα
tvxs.gr 15:29 | 28 Μάιος. 2016
Το διεθνές πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του αναφέρεται σε σκηνικό εμφυλίου πολέμου εντός του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας πως αυτές οι διαφωνίες στο εσωτερικό του Ταμείου και αναποφασιστικότητά του έχουν κουράσει τους Ευρωπαίους, οι οποίοι εμφανίζονται πλέον ανοιχτοί στη μη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

«Το βασικό επιχείρημα της ευρωζώνης, στην αναζήτηση μίας λιγότερο δογματικής γραμμής από το ΔΝΤ για την ελάφρυνση χρέους είναι ότι, σε αντίθεση με άλλους οφειλέτες του Ταμείου, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην ευρωζώνη για να αποτρέψει τη χρεοκοπία. Για αυτόν τον λόγο, λένε οι Ευρωπαίοι, το Ταμείο πρέπει να ανησυχεί λιγότερα για την αποπληρωμή των δανείων του και τη βιωσιμότητα του χρέους μακροπρόθεσμα και να αποδεχθεί τον ρόλο του δημοσιονομικού ''επιτηρητή'' που επιθυμεί το Βερολίνο. Το κατά πόσο το Ταμείο έχει αποδεχθεί αυτή τη θέση παραμένει ένα ερώτημα για τους Ευρωπαίους. Κάποιοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν αναφέρει σε δημοσιογράφους, μετά από τη συμφωνία, ότι ακόμη απαιτεί την εκπλήρωση προϋποθέσεων, πριν συμφωνήσει το συμβούλιό του σε περαιτέρω δανεισμό της Ελλάδας», αναφέρει το Reuters.
Αρκετοί αξιωματούχοι της ευρωζώνης πίστευαν ότι ουσιαστικά η συμφωνία είχε επιτευχθεί πριν καν από το Eurogroup, όταν η Κριστίν Λαγκάρντ συνάντησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Μισέλ Σαπέν, στην Ιαπωνία, στο περιθώριο της συνάντησης της G7.
Αυτό εξηγεί γιατί ο Σόιμπλε ήταν τόσο ενοχλημένος, που έβλεπε τον Τόμσεν να διστάζει στο Eurogroup. Πάντως, αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε σίγουρος ότι το ΔΝΤ θα μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. «Πρέπει ακόμη να γίνει μία έντονη συζήτησης για πιθανά μέτρα αργότερα, το φθινόπωρο, πριν εμπλακούν. Αλλά θα είναι εντάξει», ανέφερε.
Παρ' όλα αυτά, κάποιοι Ευρωπαίοι εκτιμούν ότι δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα αν η περιζήτητη επιστροφή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν γίνει και ότι ακόμη και η Γερμανία μπορεί να επιμείνει λιγότερο στο να κρατήσει ένα μη συνεργάσιμο Ταμείο εμπλεκόμενο σε όποιο μελλοντικό πρόγραμμα. «Η όλη εμπειρία των τελευταίων 12 μηνών με το ΔΝΤ και την Ελλάδα έχει μειώσει τη στήριξη της εμπλοκής του ΔΝΤ ακόμη και σε παραδοσιακούς υποστηρικτές αυτού, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία ή η Φινλανδία», ανέφερε αξιωματούχος.

Σκληρή γραμμή από το Βερολίνο για την τουρκική βίζα


tvxs.gr 21:15 | 28 Μάιος. 2016
Οι γερμανοί υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, ντε Μεζιέρ και Μάας αντίστοιχα, διεμήνυσαν ότι η βίζα για Τούρκους που ταξιδεύουν στην ΕΕ δεν πρόκειται να καταργηθεί εάν η Άγκυρα δεν πληροί τους απαιτούμενους όρους.

Σκληρή γραμμή στο ζήτημα της σχεδιαζόμενης κατάργησης της βίζας για τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ φαίνεται να επιλέγει ο κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
Με σημερινές του δηλώσεις στον δημοσιογραφικό όμιλο Funke, ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ καθιστά σαφές ότι εάν η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της συμφωνίας με την Ευρώπη για το προσφυγικό, τότε η βίζα δεν πρόκειται να καταργηθεί. Αναφορικά με τις πρόσφατες απειλές του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι σε περίπτωση που η ΕΕ δεν προβεί σε κατάργηση της βίζας η Άγκυρα θα ακυρώσει τη συμφωνία για το προσφυγικό, ο Τόμας Μεζιέρ δηλώνει ότι «στην πολιτική δεν θα πρέπει κανείς να εντυπωσιάζεται από δημόσιες απειλές».
«Ξεκάθαρες προϋποθέσεις (…) οι οποίες δεν έχουν εκπληρωθεί»
Ο εκπρόσωπος για θέματα της εσωτερικής πολιτικής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών Στέφαν Μάιερ απορρίπτει από την πλευρά του την άποψη ότι η Ευρώπη εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την Τουρκία στο πεδίο του προσφυγικού. Όπως εκτιμά ο ίδιος, η Τουρκία δεν έχει πλέον τόσους πολλούς φίλους και για αυτό το λόγο έχει ανάγκη μια καλή σχέση με την Ευρώπη. «Δεν νομίζω ότι ο Ερντογάν θα έθετε ουσιαστικά αυτή τη σχέση σε κίνδυνο», λέει συμπερασματικά ο Στέφαν Μάιερ.
Την αναγκαιότητα να τηρηθεί συνεπής στάση απέναντι στην Άγκυρα υποστηρίζει και ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Neue Osnabrücker Zeitung, «δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε εκβιασμούς όσο σαματά κι αν κάνει ο κ. Ερντογάν». Όπως προσθέτει, «υπάρχουν ξεκάθαρες προϋποθέσεις για την κατάργηση της βίζας, οι οποίες ως τώρα δεν έχουν εκπληρωθεί».
Ένα από τα μέτρα για τα οποία έχουν συμφωνήσει Άγκυρα και Βρυξέλλες και το οποίο αρνείται να εφαρμόσει ο Ταγίπ Ερντογάν αφορά αλλαγές στους τουρκικούς αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Η θέα της θάλασσας μειώνει το στρες περισσότερο από τη θέα του πρασίνου


tvxs.gr 21:54 | 28 Μάιος. 2016
Τυχεροί όσοι μένουν πάνω στη θάλασσα ή έστω τη βλέπουν από μακριά, καθώς, μεταξύ άλλων, είναι πιο ήρεμοι. Οι άνθρωποι που, από το σπίτι τους ή το γραφείο τους, βλέπουν τη θάλασσα κάθε μέρα, έχουν σημαντικά μικρότερο ψυχολογικό στρες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-νεοζηλανδική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη βρήκε ότι η θέα της θάλασσας είναι ανώτερη και από τη θέα του πρασίνου. Όσοι καθημερινά έβλεπαν δάση ή πάρκα από το σπίτι τους, δεν είχαν ανάλογο όφελος στην μείωση του στρες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια γεωγραφίας της υγείας 'Αμπερ Πίρσον του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Health and Place», μελέτησαν τοπογραφικά και ιατρικά στοιχεία για τους κατοίκους της πρωτεύουσας Γουέλιγκτον της Ν.Ζηλανδίας, συσχετίζοντας τη θέα που είχε ο καθένας, με το επίπεδο του στρες του.
Ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, το επίπεδο εισοδήματος κ.α., η θέα της θάλασσας φάνηκε να συσχετίζεται θετικά με μια πιο ήρεμη ψυχική κατάσταση.
      
Όσον αφορά το πράσινο ή το βουνό, που φαίνεται να «χάνουν» σε σχέση με τη θάλασσα, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι εν μέρει μπορεί αυτό να οφείλεται στο ότι οι ίδιοι δεν έκαναν διάκριση ανάμεσα σε φυσικούς και τεχνητούς χώρους πρασίνου. Ενώ η θέα της θάλασσας είναι τελείως φυσική, του πρασίνου συνήθως περιλαμβάνει και ανθρώπινες κατασκευές ή δραστηριότητες (παιδικές χαρές, γήπεδα, πάρκα κ.α.).

«Ίσως αν συγκρίναμε τη θάλασσα μόνο με παρθένα δάση, να βρίσκαμε κάτι άλλο», είπε η Πίρσον, η οποία επίσης ανέφερε ότι είναι ασαφές κατά πόσο η θέα μιας λίμνης ή ενός ποταμού μειώνει εξίσου το στρες, όσο η θέα του ωκεανού ή μιας θάλασσας