Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Δελτίο Τύπου τού ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ: Απάντηση στούς συμβούλους τής «ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ  
«ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ ΩΣ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΙ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ»

Με αφορμή τους πανηγυρισμούς του κ. Ρούσσου και της κας. Σαμψούνη για την ανάκληση της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, μετά από εξώδικο που του έστειλαν, ο οποίος απλά είπε το αληθές και γνωστό, ότι οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν προασπίζουν τα συμφέροντα του Δήμου, των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Καταρχήν και με τη νέα απόφαση του Συντονιστή, απορρίφθηκε εκ νέου η προσφυγή τους.

Η αξιοπρέπεια, η ηθική και η νομιμότητα επιβάλουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτήτως επιμέρους διαφορών να εργάζονται από κοινού υπέρ των συμφερόντων αυτών που εκπροσωπούν.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Πολεοδομίας έχει κομβική σημασία για την οικονομική και κοινωνική ζωή, αλλά και τη δημόσια εικόνα της Μυκόνου.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για να μπορέσει να καταστήσει λειτουργική την Πολεοδομία προς όφελος της Μυκόνου. Αποκορύφωμα το αίτημα συνδρομής προς το Δήμο Σύρου αξιοποιώντας τη σχετική νομοθεσία.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως γιατί πιθανώς ο Δήμος Σύρου δεν «θέλει» να βάλει πλάτη, αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι γιατί οι δύο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Μυκόνου έκαναν προσφυγή εναντίον της προσπάθειας του Δήμου Μυκόνου, να υποστηριχθεί διοικητικά η Πολεοδομία από το Δήμο Σύρου.

Δύο ξεκάθαρα ερωτήματα λοιπόν ανακύπτουν:

Ποιος ευνοείται από την υποστελέχωση της Πολεοδομίας και γιατί υπονομεύουν την προσπάθεια του Δήμου να δώσει λύση;

Πιστεύουν ότι προασπίζουν τα συμφέροντα του Δήμου, των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας με το να ασκούν δεκάδες προσφυγές κατά των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής που στο σύνολό τους έχουν απορριφθεί, πετυχαίνοντας μόνο την χρονική καθυστέρηση στο έργο του Δήμου;

Δυστυχώς οι αγαπητοί συνάδελφοι αποδεικνύονται ανεπίδεκτοι μαθήσεως γιατί επιμένουν να διακατέχονται από το άγχος των επόμενων εκλογών και θεωρούν επί του συγκεκριμένου ότι μια κλειστή Πολεοδομία αυξάνει το πολιτικό κόστος για τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Δυστυχώς αντί όλοι μαζί να εργαζόμαστε για να αναβαθμίσουμε τη Μύκονο, αυτοί νοιάζονται μόνο για να αυξήσουν την εκλογική τους πελατεία. Να υπενθυμίσουμε απλώς ότι οι εκλογές θα γίνουν σε δύο χρόνια και εκεί όλοι και θα συγκριθούμε και θα κριθούμε. Μέχρι τότε όμως να θυμόμαστε ότι υπάρχουν άλλες δύο τουριστικές σεζόν και ότι η Μύκονος πρέπει να μπει πάνω από προσωπικές ατζέντες και καπρίτσια.

 
Μύκονος, 29-08-2017
                                                                                     ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ τής  "Νέας Μύκονου" Μέχρι πού αναρτήθηκε τό παραπάνω Δελτίο Τύπου δέν είχαμε λάβει -καί γι αυτό δέν έχουμε αναρτήσει- τήν ανακοίνωση τού συνδυασμού "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" όπως θά επέβαλαν λόγοι ισηγορίας
Εντούτοις, οι αρμοδίοι αυτού τού συνδυασμού, αλλού τήν έχουν κοινοποιήσει. 
Η παράλειψη μάς ενοχλεί αλλά (πού θά πάει;) μέ λίγη αισιοδοξία θά τό ξεπεράσουμε...
Μύκονος 31-8-2017  
Δ.Ν.Α.

Τί συνέβη μέ τό Blue Star Patmos;

Πώς αποφεύχθηκε μια παρ' ολίγον ναυτική τραγωδία
Blue Star Patmos: Παρ' ολίγον ναυτική τραγωδία- Ανακατατάξεις στα δρομολόγια της Blue Star - Media

Του Χάρη Φλουδόπουλου
Για δεύτερη μέρα σήμερα οι δύτες του λιμενικού και το κλιμάκιο που αποτελείται από στελέχη του κλάδου επιθεώρησης πλοίων του λιμενικού θα επιχειρήσουν να εκτιμήσουν το πλήρες μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί από την προσάραξη του πλοίου Blue Star Patmos τα ξημερώματα της Τρίτης στην είσοδο του φυσικού λιμανιού της  Ίου. Οι προσπάθειες ωστόσο να διερευνηθούν οι συνθήκες του συμβάντος δυσχεραίνονται από την περιορισμένη ορατότητα των νερών λόγω των ρευμάτων ενώ φως επιχειρεί να ρίξει και η προανάκριση που διενεργείται από το λιμεναρχείο Ίου.

Μια μέρα μετά το συμβάν και ενώ ήδη είναι γνωστό ότι ουδείς από τους επιβάτες ή το πλήρωμα τραυματίστηκε ή αντιμετώπισε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας,  οι λεπτομέρειες που αρχίζουν σιγά, σιγά να γίνονται γνωστές δείχνουν ότι η προσάραξη θα μπορούσε να έχει εντελώς διαφορετική πιθανόν τραγική εξέλιξη.

Τι ακριβώς συνέβη; Το Blue Star Patmos τα ξημερώματα Τρίτης...

Μετά τίς Γερμανικές εκλογές ποιός θά είναι επικεφαλής στό υπουργείο οικονομικών...;

Θα παραμείνει ο Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών;...
Βόλφγκανγκ ΣόιμπλεΣτην ερώτηση ποιο υπουργείο θα προτιμούσατε, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε πριν από λίγες μέρες κοφτά: «Δεν συζητώ τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Θα πρέπει πρώτα να δούμε στις εκλογές τι αποφάσισαν οι ψηφοφόροι, μετά να χαραχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής της νέας κυβέρνησης και στο τέλος θα εξεταστεί ποιος θα κάνει τι».
Αν κρίνουμε βάσει των ποσοστών δημοτικότητας, το ζήτημα έχει ήδη κλείσει. Όλοι οι Γερμανοί πολιτικοί βρίσκονται εδώ και καιρό στη σκιά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κάποιες φορές ακόμα και η Άνγκελα Μέρκελ. Το βαρόμετρο του ARD δείχνει ότι ο Β. Σόιμπλε είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός με 64%, ενώ το βαρόμετρο του ZDF δίνει την πρωτιά δημοτικότητας στην καγκελάριο και τη δεύτερη θέση στον υπουργό Οικονομικών.
Υπάρχουν όμως διάφορα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει για να παραμείνει στο αξίωμά του ο Σόιμπλε, ο οποίος κλείνει σε λίγες μέρες τα 75 του χρόνια:
α) το εκλογικό ποσοστό των Γερμανών συντηρητικών
β) τις διαπραγματεύσεις με τους πιθανούς εταίρους για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας 
και γ) το ερώτημα αν η Μέρκελ θελήσει να αναθέσει στον, όχι πάντα συνεργάσιμο, Σόιμπλε ακόμα μία φορά το υπουργείο Οικονομικών.
 
Τι θα γίνει, για παράδειγμα, αν στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού ο...

«Newsweek»: «Μπορούν οι στρατηγοί του Τραμπ να σώσουν τις ΗΠΑ...

... αλλά και τον κόσμο από τον Τραμπ;»...
Η λεζάντα στο εξώφυλλο του περιοδικού «Newsweek» είναι ενδεικτική του κλίματος στις ΗΠΑ με την πλειοψηφία των Αμερικανών να...
δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται τα πυρηνικά στα χέρια του Τραμπ:
«Μπορούν οι στρατηγοί του Τραμπ να σώσουν τις ΗΠΑ αλλά και τον κόσμο από τον Τραμπ;» γράφει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της κορεατικής κρίσης , το περιοδικό αναφέρει ότι τις τελευταίες ώρες διατυπώνονται αμφίσημες δηλώσεις από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος κλείνει το δίαυλο επικοινωνίας με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Ματίς, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ακόμη διπλωματικές λύσεις.

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο "Pew Research" και δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό «Nesweek» δείχνει ότι, η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν εμπιστεύεται τα πυρηνικά στα χέρια του Τραμπ. Το 58% εκφράζει φόβους για τον τρόπο με τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της χώρας του.
 

Μεγάλες εισπράξεις - Αραχνιασμένες ταμιακές

Νέα «λαβράκια» από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Για παράδειγμα, στην παραλία της Κατερίνης, εντοπίστηκε ταβέρνα η οποία δεν είχε εκδώσει αποδείξεις, ύψους 16.400 ευρώ, ενώ στην Πάρο και τη Μύκονο, σε γνωστές ταβέρνες επιβλήθηκαν ποινές για μη έκδοση αποδείξεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ. 
PHOTO: ICON Press/ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Νέα «λαβράκια» έβγαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά τη διάρκεια επιτόπιων ελέγχων σε καταστήματα εστίασης, σε νησιά και τουριστικές περιοχές. Για παράδειγμα, στην παραλία της Κατερίνης, εντοπίστηκε ταβέρνα η οποία δεν είχε εκδώσει αποδείξεις ύψους 16.400 ευρώ, ενώ στην Πάρο και τη Μύκονο, σε γνωστές ταβέρνες επιβλήθηκαν ποινές για μη έκδοση αποδείξεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Ενδεικτικά, στην Πάρο, στην ταβέρνα «Μπαρμπαρόσα», διαπιστώθηκε η μη έκδοση 36 αποδείξεων, αξίας 6.500 ευρώ. Το κατάστημα σφραγίστηκε, αλλά λίγες ώρες αργότερα αφαιρέθηκε η κορδέλα σφράγισης της ΑΑΔΕ.
Αφού τοποθετήθηκε εκ νέου η σήμανση «κλειστόν λόγω φορολογικής υπόθεσης» αφαιρέθηκε ξανά, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αντιμετωπίζει ποινή δεκαήμερου «λουκέτου».
Σε άλλη περίπτωση, στην ταβέρνα «Σπηλιά» της Μυκόνου διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε εκδώσει 65 αποδείξεις, αξίας 24.000 ευρώ.
Μη έκδοση αποδείξεων εντοπίστηκε και σε κυλικείο στο καράβι της γραμμής Καβάλας – Θάσου.


Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017
από naftemporiki.gr

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Τό σκίτσο...

                                                                                     ...του Δημήτρη Χαντζόπουλου 
                                                                                  (από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 30.08.17)

Η γεμάτη ευγνωμοσύνη αντίδραση δύο λιονταριών όταν βλέπουν τη γυναίκα που τα μεγάλωσε {ΒΙΝΤΕΟ}

Mεγάλη εντύπωση και ενδιαφέρον έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο το παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει την συνάντηση δύο λιονταριών με τη γυναίκα που τα μεγάλωσε.
Τα λιοντάρια τρέχουν προς το μέρος της γυναίκας μόλις την ξαναβλέπουν και αρχίζουν να τήν αγκαλιάζουν μέ πολύ θερμό τρόπο.
Σημειώνεται, πως η γυναίκα και τα λιοντάρια συναντιώνται πρώτη φορά μετά από εφτά χρόνια. 

από τό ΥοuTube

Γλέζος: «Επιτέλους ας διδαχθούμε από την Ιστορία...

...αντί να την χρησιμοποιούμε»
«Ο εικονικός πόλεμος αλληλοκατηγοριών, ο οποίος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους απογόνους των εμπλεκομένων στον εμφύλιο πόλεμο, από ότι φαίνεται δεν έχει κοπάσει», τονίζει ο Μανώλης Γλέζος σε δήλωσή του με τίτλο «Επιτέλους ας διδαχθούμε από την Ιστορία αντί να την χρησιμοποιούμε».

Στη δήλωση που δημοσιεύεται στο blog της Κίνησης Ενεργών Πολιτών σημειώνει ακόμη:

«Δεν έχει ωριμάσει ο καιρός της ερμηνείας της ιστορίας.
Και για αυτό μου έρχονται στο νου οι στίχοι του Ομήρου από την Ι Ιλιάδα 63-64

"ἀφρήτωρ ἀθέμιστος ἀνέστιός ἐστιν ἐκεῖνος /
ὃς πολέμου ἔραται ἐπιδημίου ὀκρυόεντος."
"Άσογος*, άσπιτος, παράνομος, που χαίρεται αν ξεσπάσει /
σε φίλους και δικούς ανάμεσα ξεφρενιασμένη αμάχη."
μτφρ. Ν.Καζαντζάκη-Ι.Θ.Κακριδή

Όλο το σκηνικό δείχνει ακόμα μια φορά την τεράστια απόσταση που υπάρχει, ανάμεσα στους φιλολογούντες και τον λαό, από την καθημερινότητα του και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει»...