Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Το σενάριο που «βλέπει» ο Αντώναρος...

Και το ποστάρει στο facebook του
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή είναι αποφασισμένος να αποκαλύπτει μέσω social media όλες τις πληροφορίες που έχει εκ των εσω για τη ΝΔ.
Μητσοτακης - Βενιζελος - Γεννηματα.
Αγαστη συμφωνία.
Ετσι για να ξέρουμε τι (μας) γίνεται!

altsantiri.gr

Η ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα για την επίθεση στον Μπουτάρη...

Δρίτσας: Και ο Τσοχατζόπουλος μίλαγε για σκευωρία...

Απασφάλισε από το βήμα της Βουλής ο Θοδωρής Δρίτσας κατά της ΝΔ και της ΔΗΣΥ για την στάση, την επιχειρηματολογία και την φρασεολογία των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με το Novartis - Gate.
Σε ένα από τα σπάνια κοινοβουλευτικά του ξεσπάσματα, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis έδωσε μία ολιστική απάντηση στις αιτιάσεις και τις κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως των παρατάξεων όπου στελέχη τους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Κάνοντας μία αναδρομή στα πεπραγμένα αντίστοιχων Επιτροπών με αυτή της Novartis, ο κ. Δρίτσας υπενθύμισε ότι...

Χειροπέδες σε δήμαρχο και αντιδήμαρχο Κέρκυρας...

...για το ζήτημα των απορριμάτων...
Στη σύλληψη του δημάρχου Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζου και του αντιδημάρχου, καθαριότητας, Σπύρου Ασπιώτη, προχώρησε το πρωί της Κυριακής η αστυνομία, με εντολή εισαγγελέα. Ο λόγος, πως παρουσία τους και με εντολή τους στο Τεμπλόνι, τα απορριμματοφόρα επιχείρησαν να εναποθέσουν σκουπίδια στο κλειστό δεύτερο κύτταρο της εγκατάστασης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων που προχώρησαν σε μήνυση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των κατοίκων επικοινώνησαν με την Εισαγγελία προκειμένου να...

Η ιδιαίτερη σημασία τής ξαφνικής παρέμβασης τού Λευκού Οίκου στίς διαπραγματεύσεις γιά τό Σκοπιανό...

Τι σημαίνει η αμερικανική ανάμειξη στο Σκοπιανό;...

Γιατί στράφηκαν στο Μαξίμου και όχι στα Σκόπια;...
 
Η ξαφνική παρέμβαση του Λευκού Οίκου στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό έχει ιδιαίτερη σημασία. Για άλλους ήταν αναμενόμενη. Άλλοι νόμιζαν πως οι Αμερικανοί μας είχαν «ξεχάσει»… Το τηλεφώνημα του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαικ Πενς στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξύπνησε πολλούς.
 Οι βετεράνοι θυμήθηκαν τις ανάρμοστες παρεμβάσεις του τότε προέδρου Τζόρτζ Μπους του τζούνιορ και τους αντιπροέδρου του στο Κυπριακό όταν με εκβιαστικό τρόπο προσπάθησαν να εκμαιεύσουν το «ναι» για το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν από τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο. Εισέπραξαν ένα μεγάλο «όχι» και ήταν όλο δικό τους. Μας …υποσχέθηκαν τότε ότι «θα πέφτουν κεραμίδια στα κεφάλια μας», αλλά εκεί είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Όρθια και ζωντανή. Οι Αμερικανοί κινητοποιήθηκαν επειδή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες τους ενημέρωσε ότι βρισκόμαστε σε ακτίνα συμφωνίας στο Σκοπιανό, θεωρώντας ότι η σκοπιανή πρόταση για την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» έγινε αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση...

H δημοσιογραφία τού "τζάμπα" είναι υπόδουλη δημοσιογραφία...

Το τζάμπα υποδουλώνει τη δημοσιογραφία
Το τζάμπα υποδουλώνει τη δημοσιογραφία, Σταύρος Λυγερός
Σταύρος Λυγερός
Παραδοσιακά ο Τύπος είχε πάντα κάποιου είδους διαπλοκή με την πολιτική και με τα οικονομικά συμφέροντα. Η διαφορά του σήμερα από το χθες είναι ότι παλαιότερα οι εφημερίδες στηρίζονταν στην κυκλοφορία τους. Άρα η δημοσιογραφία είχε μία βάση οικονομικής ανεξαρτησίας, επειδή η κυκλοφορία ήταν η κύρια πηγή των εσόδων τους. Σταδιακά, κύρια πηγή των εσόδων έγινε η διαφήμιση. Πρόκειται για ποιοτική διαφορά.

Η διαπλοκή απέκτησε νέο περιεχόμενο. Για την ακρίβεια, τα Μίντια έπαψαν να είναι προσκολλημένα σε κόμματα και έγιναν θεραπαινίδες της ολιγαρχίας του χρήματος. Η ίδια η πολιτική εξουσία, άλλωστε, έχασε σε μεγάλο βαθμό την αυτονομία της. Σταδιακά διαμορφώθηκε το αμαρτωλό τρίγωνο. Η ισχυρή κορυφή είναι η ολιγαρχία χρήματος με τις δύο άλλες κορυφές, την πολιτική εξουσία και τα Μίντια, να λειτουργούν περισσότερο δορυφορικά παρά ανταγωνιστικά.

Στην προ κρίσης Ελλάδα, αυτό το αμαρτωλό τρίγωνο λειτούργησε σαν καρκίνωμα. Ήταν στυλοβάτης του μοντέλου πλασματικής ανάπτυξης, βασικά χαρακτηριστικά του οποίου ήταν όχι μόνο ο παρασιτισμός, η σπατάλη και ο ανορθολογισμός, αλλά και η κλεπτοκρατία. Η κρίση έβγαλε όλα αυτά στην επιφάνεια και τους προσέδωσε μία άλλη διάσταση.

Οι δανειστές έβαλαν χέρι και στις τράπεζες και μέσω των τραπεζών μπορούν να ελέγξουν σε μεγάλο βαθμό και τα Μίντια. Τέρμα οι προνομιακές δανειοδοτήσεις. Τα παραπάνω έχουν μεγάλη σημασία για να δούμε τον ρόλο των μέχρι τώρα κατεστημένων Μίντια. Η κοινωνία, πάντως, δεν συντάχθηκε με τούς κάθε είδους ολιγάρχες, οι οποίοι, όταν απειλήθηκαν από την Τρόικα, άρχισαν να μιλάνε για αφελληνισμό επιχειρήσεων.
 

Η νοοτροπία του τζάμπα

Γυρίστε την πλάτη στα τηλεσκουπίδια

Άσ’ τους στην κλειδαρότρυπά τους 

Eπιστολή προς τους μαθητές με την παραίνεση να γυρίσουν την πλάτη στα τηλεσκουπίδια, απέστειλαν οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Πειραιά.
Οι καθηγητές κάνουν λόγο για εκπόρνευση, παιχνίδι που κάνει τα μυαλά των νέων χυλό και ευτελισμό του συναισθήματος του έρωτα.
Αφορμή προφανώς η μετάδοση του ριάλιτι του ΑΝΤ1 Game of Love που προκάλεσε την παρέμβαση..
  του ΕΣΡ αλλά και του εισαγγελέα - δειτε ΕΔΩ.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής των καθηγητών:

Βρυξέλλες : «Καλά νέα για την Αθήνα...»

Ικανοποίηση στις Βρυξέλλες για την τεχνική συμφωνία


«Καλά νέα για την Αθήνα. Η Ελλάδα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφώνησαν στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης. Ένα βήμα πιο κοντά σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM. Αναμένω τις συζητήσεις στο Eurogroup της Πέμπτης», γράφει ο κ. Σεντένο στο μήνυμά του στο Twitter.


Τα «καλά νέα» της επίτευξης συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών χαιρέτισε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.
«Καλά νέα για την Αθήνα. Η Ελλάδα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφώνησαν στο...

Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο...

Τα νέα δεδομένα  μετά την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο...

 Συμφωνία επιτεύχθηκε στα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.
Στα εργασιακά:
 Αναφορικά με την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, συμφωνήθηκε ο μηχανισμός μέτρησης της κάλυψης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Οι κλαδικές συμβάσεις θα επεκτείνονται, εφόσον οι επιχειρήσεις που υπογράφουν τη συλλογική σύμβαση, απασχολούν...

Τραμπούκοι χτύπησαν τό δήμαρχο Θεσσαλονίκης...

Δεν είναι «καμπανάκι», είναι μια καμπάνα να!...
Βλέπω τις εικόνες από την επίθεση: τον Μπουτάρη ριγμένο στο κράσπεδο, να έχει πέσει κάτω από τις κλωτσιές.

Μου έρχονται δύο σκέψεις. 
Πρώτον, ότι η επίθεση γίνεται ακόμη πιο αποτρόπαια επειδή πολλοί μαζί ορμάνε και κλωτσάνε έναν, και μάλιστα ηλικιωμένο, άνθρωπο (όσο δυναμικός και δραστήριος και να 'ναι ο Μπουτάρης, δεν παύει να είναι 75 χρονών).
Δεύτερον, το ζήτημα δεν είναι μόνο (που ασφαλώς είναι) οι φασίστες, οι ακροδεξιοί τραμπούκοι και οι χρυσαυγίτες. Αυτοί πράττουν σύμφωνα με τα "πιστεύω" τους, το έχουν δείξει πολλές φορές. Και θα συνεχίσουν όσο μπορούν. Το κρίσιμο για μένα είναι η στάση όλων των άλλων, και κυρίως των οργανωμένων δυνάμεων, των θεσμικών φορέων και των αρχών απέναντί τους.  
Και δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια επίθεση. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγους μόλις μήνες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκη, οι φασίσετς έκαψαν ανενόχλητοι την κατάληψη Libertatia πυρπολήθηκε και οι δράστες ακόμα "αναζητώνται" (παρά τα βίντεο που υπάρχουν).
 Κι όσο οι "εθνικοί" –και καλά– λόγοι, ο εθνικισμός των πατριωταράδων "δικαιολογούν" και κάνουν ανεκτή την ακροδεξιά βία, αυτή θα γιγαντώνεται και θα αποκτά περισσότερα ερείσματα.  
Κι από αυτή δεν γλιτώνει κανείς (αν θυμηθούμε και τον προπηλακισμό Κουμουτσάκου τον Νοέμβρη του 2015, στο Σύνταγμα, σε συγκέντρωση Ποντίων). Περαστικά στον Γ. Μπουτάρη – και η πιο έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης είναι η απαίτηση οι φασίστες να μη δρουν ανενόχλητοι, ψαρεύοντας στα θολά νερά του δήθεν πατρωτισμού τους. Δεν είναι ένα ακόμα "καμπανάκι" (για το αυγό του φιδιού, τη δημοκρατία κλπ). Είναι μια καμπάνα να που χτυπάει δυνατά εδώ και χρόνια. Απλώς πολλοί δεν θέλουν να την ακούσουν.

ΥΓ. Για όποιον δεν είδε εικόνες, αντιγράφω τις δηλώσεις της προέδρου του Δημοτικού συμβολίου Θεσσαλονίκης, Κ. Γούλα: "Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν".

*Η φωτογραφία από τη LIfo (δεν βρήκα το όνομα του φωτογράφου)

Η παραπάνω ανάρτηση του Στρατή Μπουρνάζου, στη σελίδα του στο facebook...

Novartis-Gate: Βρέθηκαν λογαριασμοί στην Ελβετία...

  • Εντόπισαν ταμία εμπλεκόμενου υπουργού. 
  • Υπό την προστασία του FBI οι Έλληνες μάρτυρες. 
  • Καρμπόν τα πρότζεκτ χρηματισμού σε ΗΠΑ και Ελλάδα...