Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Λύση - Express, στον Μαρινόπουλο... (Σύσκεψη αυτή την ώρα)


Δεν τους παίρνει ο χρόνος και βιάζονται να λύσουν το πρόβλημα, πριν να είναι αργά. Σύσκεψη αυτή την ώρα υπό την επίβλεψη του Υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, για την διάσωση του Μαρινόπουλου.

Παίρνουν...
μέρος εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, των Τραπεζών και της εταιρείας του Σκλαβενίτη που ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ.

Όπως είπε και ο οικονομικός συντάκτης του ΣΚΑΙ Ν. Φιλιππίδης παίζουν με τον χρόνο. Αν αργήσουν λίγο ακόμα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και καταστροφικές...
 

Με αφορμή την υπόθεση της «Μαρινόπουλος Α.Ε.»

 
Κώστας ΚαλλίτσηςΠώς έφτασε στο σημερινό σημείο μια τόσο μεγάλη αλυσίδα όπως η «Μαρινόπουλος Α.Ε.»;
Πώς εξηγείται το γεγονός ότι μια εταιρεία που εισέπραττε τοις μετρητοίς αλλά πλήρωνε επί πιστώσει, που εισέπραττε άμεσα ρευστό από τους πελάτες της και πλήρωνε εκ των υστέρων τους προμηθευτές της, έφτασε να έχει χρέη ίσα με μία ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ της χώρας;.. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη πολλών, το κεντρικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.
Πώς, επίσης, εξηγείται η εταιρεία να μην έχει δημοσιεύσει ισολογισμό επί τρία συναπτά έτη, να έχει αρνητική καθαρή θέση, αλλά οι τράπεζες να τη χρηματοδοτούν κανονικά (as usual...) λες και δεν έτρεχε τίποτα; Και, ενώ εδώ και πολύ καιρό περίμεναν ότι θα συμβεί κάποιο «κακό», δεν ανακοίνωναν ότι έχουν σφραγιστεί επιταγές της εταιρείας, σχεδόν αδρανείς παρακολουθούσαν την κατολίσθησή της.
Αλλά, πέραν των όποιων διαχειριστικών ευθυνών, γεννά απορίες η πρόταση της εταιρείας: Πόσο εναρμονίζεται με αυτά που νοούνται ως χρηστά συναλλακτικά ήθη, να καταρτίζεται σχέδιο διάσωσης που προβλέπει το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν σχεδόν όλοι οι άλλοι, αλλά δεν περιλαμβάνει μία και ουσιαστική δέσμευση των μετόχων της, να υποστηρίξουν την εταιρεία τους βάζοντάς της φρέσκα κεφάλαια;..
Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη εταιρεία, με 12.500 μισθωτούς, με 1,6 δισ. ευρώ τζίρο, με 2.000 προμηθευτές, με 823 καταστήματα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της περιοχής.
Ως εκ τούτου, η αρνητική πορεία της αυτονόητα προκαλεί γενικότερους προβληματισμούς για την κρίση, για την ελληνική επιχειρηματικότητα και, ίσως, για κάποια από τα «παράδοξα» του ελληνικού καπιταλισμού.
Η αλήθεια είναι ότι από το 2008 έως τώρα έχει μπει λουκέτο σε 244.000 επιχειρήσεις, που μαζί τους έσυραν στην καταστροφή 843.000 θέσεις εργασίας και 30 δισ. ευρώ εισοδήματα. Αυτό ήταν το άμεσο κόστος που προκάλεσε η κατάρρευση του παρασιτικού μοντέλου, της οικονομικής μεγέθυνσης μέσω της κατανάλωσης με δανεικά, της επιδεικτικής αδιαφορίας για την παραγωγικότητα (είχαμε γίνει ουραγοί διεθνώς), των δραματικά καθυστερημένων παραγωγικών δομών, με κρατικοδίαιτες μεγάλες επιχειρήσεις κι ένα αρχιπέλαγος από μικρομεσαίες, εκτός αλυσίδας παραγωγής (ουσιαστικά, βιτρίνες...) που επιβίωναν κυρίως με τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Και με ένα κράτος και τις τράπεζες, μαζί να δημιουργούν την τέλεια «φούσκα», την ελληνική. Αυτή έσπασε, ο λογαριασμός ήρθε. Μαζί και τα λουκέτα.
Αυτό είναι το γενικό περιβάλλον. Αλλά δεν μπορούν να αποδοθούν όλα όσα συμβαίνουν, ευθέως και μόνο σε αυτό. Ούτε στα capital controls που, πέρα από τις γνωστές θλιβερές συνέπειές τους, συχνά γίνεται επίκλησή τους για να καλυφθούν άλλες ευθύνες. Η κρίση ήταν και είναι μια πραγματικότητα για όλους.
Υπάρχουν επιχειρήσεις με αφοσιωμένους μάνατζερ, που απλώς έπεσαν έξω – συμβαίνουν και χρεοκοπίες, ούτε αμαρτία είναι ούτε ειδικά ελληνικό φαινόμενο. Κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν τελειώσει – δεν μπορούν να επιβιώσουν. Υπάρχουν όμως και άλλες, που θα μπορέσουν να γυρίσουν σε κερδοφορία μετά μια γενναία αναδιάρθρωσή τους, εφόσον μπουν σε αυτές φρέσκα κεφάλαια. Αν αυτό δεν γίνει, θα συνεχίσουν να σέρνονται, να μολύνουν και άλλες επιχειρήσεις, να διευρύνεται η καταστροφή θέσεων εργασίας και, σε μερικούς μήνες, ίσως χρειαστεί μια νέα κεφαλαιοποίηση των τραπεζών – με bail in και όσα συνεπάγεται.
Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος εκκρεμεί επί χρόνια. Υπάρχει μια διάχυτη «απροθυμία» – παρά τα πρώτα θετικά βήματα, προσφάτως. Ισως, γιατί πίσω από αυτό το πρόβλημα βρίσκεται ένα «βαρύ» πελατειακό σύστημα, ένα διαδεδομένο και άρρωστο μοντέλο, υπερδανεισμού των επιχειρήσεων και μετατροπής των δανείων σε ατομικό πλούτο. Είτε με υπερτιμολογήσεις, οι οποίες πλούτιζαν τους επιχειρηματίες και τσάκιζαν τις επιχειρήσεις από τη γέννησή τους, είτε με καταδολίευση, με συστηματική λεηλασία των επιχειρήσεων, η οποία συνοδευόταν από αντίστοιχο, άλογο και με ενίοτε με τελείως παράδοξα κριτήρια υπερδανεισμό τους – ώστε να κλείνουν οι «μαύρες τρύπες».
Θέλω να είμαι σαφής: Στη χώρα, υπάρχουν επιχειρηματίες που προσδίδουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της υγιούς επιχειρηματικότητας, που αναζητούν την καινοτομία, παλεύουν μέσα στον ανταγωνισμό (δεν ζητούν προστασία από αυτόν...), σέβονται τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, τηρούν τη νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Υπάρχει, ωστόσο (κακά τα ψέματα...) κι ένα άρρωστο, δήθεν επιχειρηματικό σύστημα, κακομαθημένο από κυβερνήσεις, από τράπεζες, από δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης. Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει ότι υπάρχουν και λειτουργούν εκείνοι οι θεσμοί που διακρίνουν την ήρα από το στάρι. Ωστε να μπορεί να ανασαίνει και να αναπτύσσεται η υγιής επιχειρηματικότητα και να αποδυναμώνεται το άρρωστο σύστημα. Αυτή είναι η ευθύνη της.
 
από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Οι 11 υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας

Κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιότητας για την χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Επικρατείας κ. Ν. Παππά.
Μεταξύ αυτών οι εν λειτουργία σήμερα τηλεοπτικοί σταθμοί (Σκάι,  Star, Αντέννα, Αλφα, Mega, Art-City, E-TV) αλλά και νέες εταιρείες όπως οι Dimera Media, Αλτερ ΄ Εγκο, Χ.Καλογρίτσας Μ.Ε.Π.Ε,  και Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος ΑΕ, με τις δύο πρώτες να θεωρούνται συμφερόντων των κ. Ι. Σαββίδη και Ευ. Μαρινάκη, αντιστοίχως.
Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιότητας και συγκεκριμένα από τις εταιρείες:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ
8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - “EPSILON TV”
9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL
11. City News ΑRΤ TV (συμφερόντων Γ. Καρατζαφέρη)
Στις 16:00 αρχίζει η αποσφράγιση των φακέλων από την Πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, ώστε να ελεγχθεί η προσκόμιση των απαραιτήτων, σύμφωνα με την Προκήρυξη, δικαιολογητικών. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Προβολών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία των νομίμων εκπροσώπων των υποψηφίων ή των ειδικά εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους.
Παππάς: «Μεγάλο βήμα για την υλοποίηση μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»
Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς, σημειώσε: «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί».
Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός. Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν»

από kathimerini.gr

Επιστολή τού Δημάρχου Κωνσταντίνου Π. Κουκά πρός τόν υπουργό Δικαιοσύνης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ          ΕΠΕΙΓΟΝ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μύκονος, 04-07- 2016
Αριθ. πρωτ.: -5739-

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


ΠΡΟΣ:
Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο
Λεωφόρος Μεσογείων 96 ΤΚ 115 27 Αθήνα
Τηλ.: 210 7709660
Fax: 210 7755835
ΚΟΙΝ: (Πίνακας Αποδεκτών)
                                                                                          ---
ΘΕΜΑ: «Σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της  χώρας»

Κύριε Υπουργέ,
Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι με το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας συστήνεται έμμισθο υποθηκοφυλακείο Σύρου στο οποίο υπάγονται οι νήσοι Σύρου, Άνδρου, Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Σερίφου, Σίφνου, Τήνου και Κιμώλου και ταυτόχρονα καταργείται το Υποθηκοφυλακείο και Κτηματολογικό Γραφείο Μυκόνου.
Η ως άνω συγχώνευση, αποτελεί ακόμα ένα χτύπημα κατά της νησιωτικότητας, ύστερα και από την αύξηση του ΦΠΑ και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποδυνάμωση των νησιών μας, τα οποία λόγω του τουρισμού, αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων της χώρας. Ιδίως, όσον αφορά το νησί της Μυκόνου, στο οποίο υπάρχει έντονη οικονομική δραστηριότητα και γίνονται οι περισσότερες αγοραπωλησίες και άλλες κτηματολογικές πράξεις, είναι αδιανόητο να μεταφερθεί το Υποθηκοφυλακείο σε γειτονικό νησί.
Η επιβάρυνση για τους κατοίκους, τους δικηγόρους, τους μηχανικούς, τους συμβολαιογράφους και τυχόν ενδιαφερόμενους επενδυτές και πολίτες του νησιού μας θα είναι τεράστια, γιατί για κάθε μεταβολή στα περιουσιακά στοιχεία όπως γονική παροχή, αποδοχή κληρονομιάς, τροποποίηση σύστασης, οικοδομική άδεια, νομιμοποίηση αλλά ακόμα και για την παραλαβή ενός και μόνο πιστοποιητικού θα απαιτείται η διανυκτέρευση στη Σύρο λόγω του τρόπου ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυκλάδων. Δηλαδή για μία τόσο απλή πράξη θα απαιτούνται μεταφορικά, κόστος σίτισης και διαμονής καθώς και πολύτιμος χρόνος τουλάχιστον μίας ημέρας. Όπως καταλαβαίνετε, όλα τα παραπάνω αυξάνουν δραματικά το κόστος μίας απλής πράξης, σε περίπτωση δε μιας πολύπλοκης υπόθεσης, που απαιτεί επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στο Υποθηκοφυλακείο, το κόστος καθίσταται σχεδόν απαγορευτικό.

Θεωρούμε αδιανόητο στον πρωταθλητή τουρισμού της χώρας και έναν από τους βασικούς χρηματοδότες της εθνικής οικονομίας, αντί το κράτος να επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα και στελέχωση των υπηρεσιών, αντιθέτως να εγκαταλείπει εντελώς τη Μύκονο. Όλες οι δημόσιες δομές είναι αποψιλωμένες και τώρα χωρίς καμμία μελέτη θέλετε να μας στερήσετε μία ακόμη υπηρεσία, η οποία μάλιστα πέρα από την προφανή εξυπηρέτηση επαγγελματιών και πολιτών, είναι κερδοφόρα και δίχως την παραμικρή επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.
Αντίστοιχα, όταν συγχωνεύτηκαν οι Δ.Ο.Υ. μετά από διαβούλευση, αποφασίστηκε ορθώς να παραμείνουν ως έχουν οι Δ.Ο.Υ. Μυκόνου και Σαντορίνης, λόγω του τεράστιου όγκου των συναλλαγών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου με την υπ’ αριθμ. 97/2016 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του διαμαρτύρεται έντονα για το σχέδιο νόμου και σας καλεί όπως στο ίδιο σχέδιο νόμου συσταθεί άμισθο ή έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Μυκόνου.
Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Κωνσταντίνος Π. Κουκάς

Προφυλακίστηκε μία απόγονος τού μάντη Κάλχα*...

Προφυλακίστηκε το μέντιουμ των επωνύμων...

 Προφυλακίστηκε το μέντιουμ των επωνύμων - Ελεύθερες οι συνεργάτιδές της
Ελεύθερες οι συνεργάτιδές της...

Προφυλακιστέα κρίθηκε, μετά την απολογία της, η 44χρονη βασική κατηγορουμένη στην υπόθεση εξαπάτησης πελατών της μέσω...
μελλοντογικών προβλέψεων, που υποστήριζε πως έκανε.

Μαζί της οδηγήθηκαν σήμερα για να απολογηθούν ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας οι τέσσερις συνεργάτιδές της, για τις οποίες, ανακρίτρια και εισαγγελέας, έκριναν ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθερες μετά τη λογοδοσία τους για την υπόθεση. Στις τρεις από αυτές επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα, ενώ για την τέταρτη κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται κανένας όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η 44χρονη, όσο και οι συγκατηγορούμενές της, παρέδωσαν στην ανακρίτρια υπομνήματα, στα οποία αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται. Η δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τους μετά από καταγγελία γυναικών ότι εξαπατήθηκαν, δίνοντας στο μέντιουμ πολλές χιλιάδες ευρώ.

Η 44χρονη φέρεται να αρνείται τα ποσά που ανέφεραν οι καταγγέλουσες πως της έδωσαν, προσδιορίζοντας το σύνολο των χρημάτων που έλαβε σχεδόν στο μισό από το καταγγελόμενο:

Δεν έχω πάρει αυτά τα χρήματα που με κατηγορούν, ποτέ. Όσα ποσά έχω εισπράξει έχουν μπει στον λογαριασμό μου. Είναι 24.000 ευρώ από τη μία καταγγέλουσα και 19.000 από την άλλη. Σε καμία από τις δύο δεν έκανα πρόβλεψη θανάτου ή ασθένειας συγγενικού τους προσώπου. Τα χρήματα που μου έδωσαν ήταν για λάδια, μαντζούνια, κομπολόγια, θυμιατά και ευχολόγια.

Σύμφωνα με το μέντιουμ, οι καταγγέλουσες πελάτισσές της «ήθελαν και ξεμάτιασμα από τον Τούρκο ιμάμη. Δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός για να αποσπάσουμε χρήματα. Η μία από τις καταγγέλουσες ερχόταν τρεις φορές την εβδομάδα για αστρολογική πρόβλεψη. Αν προκύψουν ποσά, που αποδειχθεί ότι δεν έπρεπε να εισπραχθούν, δεν έχω πρόβλημα να τα επιστρέψω. Ποτέ δεν μου παραπονέθηκε πελάτισσα. Η πρώτη καταγγέλουσα μέχρι και μαντζούνια για το μαντρί είχε πάρει. Έκανε την καταγγελία γιατί το έμαθε ο σύζυγός της»...
  newpost.gr
*Ο υπέρτιτλος είναι τής "Νέας Μυκόνου"

Το καθεστώς της διαπλοκής κάνει πόλεμο


Tvxs Ανάλυση  07:44 | 04 Ιουλ. 2016
Τελευταία ανανέωση 10:46 | 04 Ιουλ. 2016
Το καθεστώς της διαπλοκής κηρύσσει την τελική αντεπίθεση κατά του... «καθεστώτος Τσίπρα», ο ΔΟΛ και ο όμιλος Αλαφούζου (Καθημερινή, ΣΚΑΪ) σηκώνουν - από διαφορετικές αφετηρίες και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας - τα λάβαρα του μπροστάρη και η μάχη κυβέρνησης και μιντιαρχών κορυφώνεται σήμερα σε δύο μέτωπα:

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου θα συζητηθούν οι προσφυγές των καναλιών για την αδειοδότηση και στην, παράλληλη, εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των φακέλων υποψηφιοτήτων για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες.
Η σημερινή συζήτηση στο ΣτΕ και η λήξη, στις 15:00 το μεσημέρι, της προθεσμίας για τους φακέλους, θεωρούνται από την κυβέρνηση οι παράγοντες που οδήγησαν στην χθεσινή επίθεση Καθημερινής και Βήματος - μια επίθεση, που έσπευσαν να «αγκαλιάσουν» πολιτικά τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ.
Κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, δείχνουν ως ενδεικτικό το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά χρησιμοποίησε ακόμη και «λεξιλόγιο Βήματος» για να καταλογίσει στην κυβέρνηση «καθεστωτικές λογικές».
«Στήνουν καθεστώς Τσίπρα» ήταν ο απολύτως εύγλωττος τίτλος του Βήματος στον απόηχο της κατάθεσης της κυβερνητικής πρότασης για την απλή αναλογική, αλλά και της δέσμευσης των προσωπικών λογαριασμών του Σταύρου Ψυχάρη εν μέσω ενδείξεων για πιθανή φοροδιαφυγή 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Εξ ου και η επισήμανση κυβερνητικών κύκλων ότι «αυτοί που απέκτησαν "ισχύ και χρήμα" επωφελούμενοι για χρόνια από το καθεστώς της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, σήμερα προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τους τίτλους περί "καθεστώτος Τσίπρα". Διότι αντιλαμβάνονται ότι πλέον όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο».
Ως προς την ουσία του πολέμου, το νέο πεδίο της σύγκρουσης - όπως τουλάχιστον επιχειρούν να το προσδιορίσουν οι μιντιάρχες και καναλάρχες - μεταφέρεται στην Κομισιόν, τα λόμπι των δανειστών και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Τη φωτιά άναψε η επιστολή του επιτρόπου Γκίντερ Έντινκερ στην ελληνική κυβέρνηση που δημοσίευσε η «Καθημερινή» και η οποία θέτει ζητήματα περί χειραγώγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος.
Κατά τον ΣΚΑΪ, η επιστολή θέτει ουσιαστικά την Ελλάδα προ της παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θεωρείται ενδεικτική προθέσεων της Κομισιόν για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
Την εκτίμηση αυτή έσπευσε να υιοθετήσει και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ), υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πλέον «ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών βρίσκεται στον αέρα, καθώς υπάρχει σειρά παραβιάσεων σχετικά με το τηλεοπτικό φάσμα συχνοτήτων και την λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών».
Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είπε ότι η εν λόγω επιστολή είναι γνωστή εδώ και καιρό «και δεν έχει σχέση με την διαδικασία των αδειών».
Κυβερνητικές πηγές πρόσθεταν ότι η αλληλογραφία με την Κομισιόν αφορά αποκλειστικά ζητήματα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και του τηλεοπτικού φάσματος, αλλά οι καναλάρχες επιχειρούν να τη συνδέσουν με τον διαγωνισμό για τις άδειες προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα εν όψει της σημερινής συζήτησης στο ΣτΕ.
Επ'αυτού, δε, μάλλον φρόντισε να επιβεβαιώσει την «επιχείρηση δημιουργίας κλίματος» η ίδια η ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέροντας στην ανακοίνωσή της: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας ασφαλώς και προφανώς θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα προασπίσει το Σύνταγμα, το κοινοτικό κεκτημένο και τις αρχές που διέπουν μια ευνομούμενη πολιτεία»...

Tσώρτσιλ, Kάμερον και ο Aδόλφος


Χρήστος Γιανναράς​​ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ
 Η ιστορία του Brexit, ανεξάρτητα από την κατάληξη που είχε, ήταν αποκαλυπτική καθεαυτήν.
Oι πολίτες της Eυρώπης διασώζουν, κατά τεκμήριο, τους υψηλότερους δείχτες δημοκρατικής ευαισθησίας και συνείδησης. Kαι οι Aγγλοι, γεννήτορες της «Mεγάλης Xάρτας» (Magna Carta), καυχώνται ότι η δημοκρατία ρέει στο αίμα τους επί τόσες γενιές, ώστε δεν έχουν ανάγκη να την καταγράψουν σε «Σύνταγμα». Eυρωπαίοι και Aγγλοι λοιπόν παρακολουθούσαν, για μακρό χρονικό διάστημα, τον Bρετανό πρωθυπουργό Kάμερον να κόπτεται, σε κατάσταση ολικής απώλειας του βρετανικού φλέγματος, επισείοντας σαν καταστροφική απειλή την προειδοποίηση των «Aγορών»: «Tο Brexit θα είναι συμφορά και όλεθρος τόσο για την Aγγλία όσο και για ολόκληρη την Eυρώπη».
Aκόμα και όταν τα γερμανικά βομβαρδιστικά ισοπέδωναν το Λονδίνο, ο Tσώρτσιλ, πρωθυπουργός τότε και αυτός, δεν επέσειε στους Bρετανούς κίνδυνο καταστροφής, συμφοράς, ολέθρου – αντίθετα, με δεδομένο τον εφιάλτη, βεβαίωνε νίκη. Γι’ αυτό και γεννιέται αδυσώπητη η απορία σήμερα: Oι Bρετανοί δεν φοβήθηκαν τον Xίτλερ, και τρέμει τώρα ο πρωθυπουργός τους τις «Aγορές»; Ποιες δυνάμεις είναι αυτές, απρόσωπα εκφερόμενες ως «Aγορές», που μπορούν να τρομοκρατούν και να πανικοβάλλουν τον Bρετανό πρωθυπουργό, προκειμένου να επιβληθεί το δικό τους θέλημα; Yπάρχει άραγε σήμερα κάποιος καινούργιος παρανοϊκός Aδόλφος που κρύβεται πίσω από το άκακο όνομα «Aγορές» και ελέγχει ολοκληρωτικά εθνικές κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, εθνικές και διεθνείς τράπεζες; Mήπως αυτός εξουσιάζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε ολόκληρο τον πλανήτη, κανοναρχεί τον τζόγο στα Xρηματιστήρια, στήνει πολέμους φρίκης για να εξυπηρετήσει την παραγωγή και εμπορία όπλων ή το παιχνίδι με τις τιμές του πετρελαίου; Yπάρχει Aδόλφος σήμερα;
Tο σημαντικότερο για τον ευρωπαίο πολίτη δεν είναι να «αποκαλυφθούν» ονόματα προσώπων, οργανισμών, μηχανισμών, «παραγόντων» που καλύπτονται με την επωνυμία «Aγορές» και δίνουν τροφή στην ευφάνταστη συνωμοσιολογία. H συγκεκριμενοποίηση δεν αρκεί για να αναχαιτίσει τον φόβο που γεννιέται (φυσιολογικότατα), όταν εκλεγμένοι ηγέτες λαών επικαλούνται τις «Aγορές» ως απειλή που οι ίδιοι δεν έχουν τη δύναμη να ελέγχουν. Φράσεις του τύπου: «δεν μπορούμε να πάρουμε αυτό το μέτρο ή αυτή την απόφαση, γιατί θα αντιδράσουν οι Aγορές» ή «πρέπει να διερευνήσουμε τις προθέσεις των Aγορών» κ.ά.α. φανερώνουν τους περιορισμούς που μπορούν να επιβάλλουν στην κάθε νόμιμη εξουσία (δηλαδή στη λαϊκή βούληση) οι «Aγορές», σε συνθήκες υποτίθεται δημοκρατίας.
Oμως και τρόπος να αντιδράσουν δυναμικά οι κοινωνίες στην παντοδυναμία και ολοκληρωτική νοο-τροπία των «Aγορών» δεν υπάρχει, τουλάχιστον όσο η οικονομική προτεραιότητα είναι αυτονόητα απόλυτη στον σύγχρονο βίο. Για να πάρει προτεραιότητα η πολιτική (δημοκρατία) έναντι της οικονομίας («Aγορές»), πρέπει να συμβεί κοσμογονία: να καταρρεύσει το σημερινό πολιτισμικό «παράδειγμα» (ο παγκοσμιοποιημένος καταναλωτικός «τρόπος» του βίου) και να γεννηθεί καινούργιο – κάτι που κανείς δεν μπορεί να το εκβιάσει, να το προγραμματίσει ή και να το προβλέψει.
Pεαλιστική ελπίδα συνιστά μόνο ο τρόπος και η ταχύτητα με την οποία κατέρρευσε το ένα σκέλος του «παραδείγματος» της Nεωτερικότητας (ή Διαφωτισμού ή Iστορικού Yλισμού): το σκέλος του μαρξιστικού οικοδομήματος, ο θηριώδης πάνοπλος γίγας της Σοβιετίας. Kατέρρευσε «ένδοθεν», από εσωτερικές αντιφάσεις και αδυναμία ανταπόκρισης σε θεμελιώδεις, παντοδύναμες ανθρώπινες ανάγκες. Kατέρρευσε ταχύτατα, μέσα σε ένα χρόνο, καταπλήσσοντας τη διεθνή κοινότητα. Aπέδειξε ότι κανένας μηχανισμός, σύστημα, ολοκληρωτική αστυνόμευση, πυρηνικών όπλων υπεροπλία, μονόδρομη επί δεκαετίες προπαγάνδα και μεθοδικότατη πλύση εγκεφάλου των μαζών, δεν κατορθώνει τελικά να πνίξει την ανθρώπινη ανάγκη για ελεύθερη πληροφόρηση, έκφραση, δημιουργία, επιχειρηματικότητα, κοινωνία σχέσεων, πρόσβαση στη γνώση και στην έρευνα.
Δυστυχώς, το δεύτερο, μαζί με τον Mαρξισμό, αντιστύλι του νεωτερικού «παραδείγματος», το λεγόμενο «φιλελεύθερο» ή υπέρμαχο των «ατομικών δικαιωμάτων», δεν διδάχτηκε τίποτα από την αυτοκατάρρευση της Σοβιετίας, μόνο παραδόθηκε σε ψευδαισθήσεις θριάμβου. Γι’ αυτό και διέρρηξε κάθε χαλινό: Ποτέ άλλοτε ιδιωτικοί οίκοι (συμφερόντων κερδοσκοπίας) δεν είχαν κατασταθεί, με διεθνή παραδοχή, αξιολογητές της οικονομίας κρατών – να αποφασίζουν ποια κοινωνία είναι αξιόπιστη για δανειοληψία και ποια όχι, ποια θα ζήσει και ποια θα λιμοκτονεί. Ποτέ άλλοτε, μετά το κολληγικό σύστημα (δουλοπαροικίας), δεν είχε συμβεί οι άνθρωποι να δουλεύουν μόνο για να πληρώνουν ισοβίως οφειλές σε τράπεζες, να έχουν εμπιστευθεί την αποταμίευση του μόχθου τους στις τράπεζες και οι τράπεζες να νέμονται την αποταμίευση του πολίτη αντιπαρέχοντάς του βδομαδιάτικο εξευτελιστικό χαρτζιλίκι!
Kυρίως: ποτέ άλλοτε οργανωμένες κοινωνίες δεν είχαν παραδώσει ολοκληρωτικά την πληροφόρηση (και καλλιέργεια) του πολίτη σε «μέσα ενημέρωσης» τέτοιας προκλητικής αγλωσσίας, αμάθειας, διαστροφικής ψευδολογίας, κρετινικής χυδαιότητας, πρωτόγονου αμοραλισμού. Oι πολίτες συνδέουν (λογικά) αυτή την περιφρονητική της κοινωνίας αθλιότητα των MME με τη χρηματοπιστωτική εξάρτησή τους από το καθεστώς απολυταρχίας των «Aγορών» και τον ευτελή λιβανωτό που τα «μέσα» αποτίουν στους απολυτάρχες. Kαι προεκτείνουν (λογικά) οι πολίτες τη διασύνδεση των «Aγορών» με όλους όσους συναινούν ή απλώς ανέχονται το καθεστώς «προτεκτοράτου» (παντοδαπής επιτροπείας) που βιώνει, επτά χρόνια τώρα, η Eλλάδα: Mε το πολιτικό σύστημα, σε όλη την κλίμακα των ιδεολογικών του διαφοροποιήσεων – όπως και με κάθε θεσμό ή λειτούργημα κοινωνικής αναγκαιότητας και προσφοράς: δικαιοσύνη, «διανόηση», συνδικαλισμό, επιμελητήρια, κλήρο.
Tο Brexit είναι μια ρεαλιστική ελπίδα, δίκοπη όπως κάθε γόνιμη πρόκληση. H γερμανική, τουλάχιστον, ολοκληρωτική ηγεμονία των «Aγορών» στην Eυρώπη ράγισε, καινούργιος Aδόλφος δεν μπορεί πια να είναι ο Σόιμπλε. O «ευρωσκεπτικισμός» είναι η πολιτισμική αντίσταση των Eυρωπαίων στην απειλή της «ευρωμαρμελάδας», χρέος ανθρωπιστικό, διάσωση της αξιοπρέπειας (–οπωσδήποτε όχι «ακροδεξιά» και «εθνικιστική» επιλογή). Eίναι η αντίσταση στην απανθρωπία των «Aγορών», στα Διευθυντήρια των Bρυξελλών.
Συγκυρία επικίνδυνη για την Eλλάδα. Tο πολιτικό σύστημα έχει, εφτά χρόνια τώρα, καταρρεύσει, μοναδική πια δυνατότητα ιστορικής επιβίωσης το «κρυφό σχολειό»: η προσωπική ευθύνη και πάλη για «κατά κεφαλήν καλλιέργεια». Mόνος ο καθένας, για την αξιοπρέπειά του και για τα παιδιά του. Γλώσσα, μαθηματικά, Iστορία, όπως άλλοτε στον νάρθηκα της εκκλησιάς. Σήμερα και με λίγο βρετανικό φλέγμα – κοσμοπολίτες πάντα οι Eλληνες.

από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Προς την κορύφωση του δράματος στη «Μαρινόπουλος»

Οταν το 2010 με την είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς μνημονίου πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας, ίσως δεν ανέμεναν την έκταση και την ένταση –αν όχι τη βιαιότητα– αυτής. Πολλώ δε μάλλον σε έναν κλάδο, αυτόν των σούπερ μάρκετ, δεδομένου ότι η δαπάνη για αγορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης θεωρείται ανελαστική. Η πραγματικότητα ξεπέρασε και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις και πλέον τα «λουκέτα» ή στην καλύτερη περίπτωση η αλλαγή ιδιοκτήτη στον κλάδο αυτό και σε άλλους και ο αφανισμός εταιρειών με παρουσία και παράδοση πολλών δεκαετιών είναι φαινόμενα που αποκτούν επικίνδυνες διαστάσεις. Τα όσα, βεβαίως, συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την αλυσίδα Μαρινόπουλος, ακόμη και αν δεν προκαλούν έκπληξη, συνιστούν την κορύφωση του δράματος στο ελληνικό λιανεμπόριο.
Δυσοίωνο το μέλλον
Το χειρότερο ίσως είναι ότι οι ενδείξεις για το μέλλον δεν είναι ενθαρρυντικές. Διότι στην πραγματικότητα ζούμε εν έτει 2016, με χρονική υστέρηση δηλαδή μερικών μηνών, τις συνέπειες από το σοκ που υπέστη η ελληνική οικονομία το 2015, ένα σοκ που ήρθε μετά σε μια οικονομία ήδη βαριά πληγωμένη από τα πολλά έτη ύφεσης.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) για το ισοζύγιο εγγραφών και διαγραφών επιχειρήσεων, καθώς δείχνουν ότι τα «λουκέτα» εξακολουθούν να είναι περισσότερα από τις συστάσεις επιχειρήσεων. Πρόκειται για τάση που εμφανίζεται για πρώτη φορά φέτος και ήδη την είχε καταγράψει η «Κ» από το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, στο πρώτο εξάμηνο του 2016 οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων όλων των νομικών μορφών ανήλθαν σε 15.307. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ είχαν διαμορφωθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα και συγκεκριμένα σε 18.254. Οι διαγραφές εξακολουθούν στο εξάμηνο του 2016 να παραμένουν περισσότερες σε σύγκριση με τις εγγραφές, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ ανήλθαν σε 17.820. Με άλλα λόγια, οι διαγραφές είναι περισσότερες κατά 14,1% σε σχέση με τις εγγραφές. Το αντίστοιχο διάστημα του 2015 οι διαγραφές ήταν πολύ λιγότερες, 12.553, κατά 29% λιγότερες σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Η αιτία γι’ αυτό που συμβαίνει στην αγορά με τα ηχηρά και τα λιγότερο ηχηρά «κανόνια» είναι ότι εταιρείες που στηρίζονταν από πριν σε σαθρό έδαφος φαίνεται ότι μετά την επιβολή των capital controls δεν αντέχουν πλέον και οδηγούνται στην πτώχευση ή βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Πριν από λίγο καιρό ήταν η Ηλεκτρονική Αθηνών που με την πτώχευσή της άφησε στον δρόμο περίπου 250 εργαζόμενους, τώρα βρίσκεται εν αμφιβόλω το μέλλον της εταιρείας Μαρινόπουλος, ενώ αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε και η ιστορική εταιρεία του κλάδου πετρελαιοειδών, η Jet Oil. Αλλα πρόσφατα «λουκέτα» είναι αυτό στο εργοστάσιο ελαστικών προϊόντων της Contitech ΙΜΑΣ στον Βόλο και λίγο νωρίτερα στη χαρτοβιομηχανία Softex και στα σούπερ μάρκετ Λάρισα. Είχε προηγηθεί το «λουκέτο» στο εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού στον Βόλο αλλά και της βιομηχανίας συσκευασίας ΒΙΣ στην ίδια πόλη.
Στον κλάδο του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας είχαν προηγηθεί και άλλα ηχηρά «λουκέτα» ή αποχωρήσεις, με την πτώχευση της Ατλάντικ, διαδικασία που ξεκίνησε το 2010, της αρτοβιομηχανίας Nutriart (πρώην Κατσέλης) και την αποχώρηση από την ελληνική αγορά μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, όπως της Aldi στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, της Fnac (το σήμα της οποίας στην Ελλάδα είχε αναλάβει να αναπτύξει ο όμιλος Μαρινόπουλου), της Carrefour (που επίσης κατείχε μέχρι το 2012 το 50% της Carrefour - Μαρινόπουλος, ποσοστό που εξαγόρασε ο Μαρινόπουλος).
Η τελευταία, η οποία την Τρίτη κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, αγόρασε μεν πολύτιμο χρόνο κερδίζοντας τα προσωρινά μέτρα προστασίας από τους πιστωτές της, όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο –εκτός εάν υπάρξει άμεσα μια βιώσιμη και ρεαλιστική συμφωνία εξυγίανσης– κατά πόσον θα μπορέσει να επανέλθει στην ομαλότητα, μιας και δύσκολα θα επανεκκινήσει η τροφοδοσία των καταστημάτων από τους προμηθευτές της.
Ακριβώς για τον λόγο αυτό, αν και η επόμενη δοκιμασία σε δικαστικό επίπεδο είναι η 21η Σεπτεμβρίου, οπότε θα συζητηθεί η κύρια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, κοινή πεποίθηση όλων των εμπλεκομένων είναι ότι η οριστική λύση πρέπει να δοθεί πολύ νωρίτερα.
Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς τα βάρη είναι πολλά. Η πίεση που ασκείται στον Σκλαβενίτη να αναλάβει τον Μαρινόπουλο είναι μεγάλη. Κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι, ωστόσο, ότι ο πρώτος θα ρισκάρει τη φήμη που έχει χτίσει στην αγορά τόσα χρόνια.

από kathimerini.gr

Ενα στα 3 πρατήρια πιάστηκε με «πειραγμένες» αντλίες...

ena-sta-3-pratiria-piastike-me-peiragmenes-antlies
Νέους τρόπους σκαρφίζεται η «μαφία των καυσίμων» για να κλέβει τους καταναλωτές και να ξεφεύγει από την...
τσιμπίδα του νόμου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του σημερινού Έθνους ένα στα τρία πρατήρια πιάστηκε να κλέβει τους καταναλωτές από 7 έως 10 λεπτά το λίτρο. 

Μάλιστα το εξελιγμένο λογισμικό που χρησιμοποιούν κάποιοι για να «πειράξουν» τις αντλίες δεν εντοπίζεται από τους κλασικούς ελέγχους του υπουργείου.  

Για την ουσία σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ένα στα τρία πρατήρια έχουν πειράξει τις αντλίες καυσίμων, αδειάζοντας από 5% έως και 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και τις τσέπες των οδηγών.

Τα στοιχεία φωτιά προήλθαν από τη διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας η οποία εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου».

Το εν λόγω αυτοκίνητο διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από το στόμιο των αντλιών...

thetoc.gr

«Φως» στο τραγικό τέλος του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Δευτέρα 4 Ιούλιος 2016
giakoumakis 2

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν σύντομα τα πρώην διοικητικά στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και της εστίας της, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πλημμεληματικές κατηγορίες για την ανεπίτρεπτη αδράνεια έως αδιαφορία που επέδειξαν στην υποχρέωσή τους να αποβάλουν οριστικά την «περίφημη ομάδα των Κρητικών» -όπως χαρακτηρίζεται στο σχετικό βούλευμα- που είχε κάνει τον βίο αβίωτο στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η απόρριψη την περασμένη εβδομάδα από τον Άρειο Πάγο της αίτησης για αναίρεση που επιχειρούσε να ανατρέψει την παραπομπή του τ. αντιπροέδρου της Βουλής Χρήστου Μαρκογιαννάκη άναψε στην πράξη «πράσινο φως» για να προχωρήσει ο προσδιορισμός της δίκης για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, που βαραίνει τα τ. διευθυντικά στελέχη της σχολής, καθώς η παραπομπή τους σε δίκη είναι πλέον αμετάκλητη, επειδή δεν αντιμετώπισαν, όπως όφειλαν, τα αλλεπάλληλα περιστατικά της ενδοσχολικής σωματικής και ψυχικής βίας (bullying) που υπέστη ο άτυχος νέος.
Μαζί τους θα βρεθεί κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος, αλλά για ένα πολύ μικρότερο τελικά σκέλος της υπόθεσης, ο πρώην βουλευτής, που κατηγορείται για το ενδιαφέρον που επέδειξε τηλεφωνικά για να τιμωρηθεί επιεικέστερα ένας εκ των Κρητικών, που δεν συμμετείχε στο bullying κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά σε φθορές αντικειμένων της σχολής (έγραψε το όνομά του και το όνομα του χωριού του στον τοίχο και σε παγκάκι).
Παράλληλα, η δικαιοσύνη εξακολουθεί να ψάχνει την όλη υπόθεση, τον ρόλο των συμφοιτητών και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να φωτίσουν πλήρως το τι ακριβώς συνέβη μέχρι την τελευταία μοιραία ώρα.
Τα παραπεμπτικά βουλεύματα υποστηρίζουν ότι...

Ο Σ. Ψυχάρης και ο Αρμαγγεδών...

Αντα Ψαρρά

Το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος» είναι ένα ακόμα δείγμα της βαθιάς... παράδοσης του ΔΟΛ στο στήσιμο πολιτικών ανατροπών.

Το συγκρότημα που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην...
ανατροπή Γεωργίου Παπανδρέου, στη στήριξη της μοναρχίας, στη στήριξη της δικτατορίας και στην πτώση του Ανδρέα Παπανδρέου, σήμερα «αγωνιά» για τη δικαιοσύνη και το καθεστώς Τσίπρα.

Η δημοκρατία της απλής αναλογικής βαφτίζεται «καθεστωτική λογική» ενώ με πρόσχημα τη φίμωση της ενημέρωσης ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ με την τεράστια περιουσία που ήδη δεσμεύτηκε, με απλήρωτους δημοσιογράφους, με τα πολιτικά θαλασσοδάνεια και τους ισχυρισμούς πέρα από κάθε λογική προσπαθεί να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία για τον Αρμαγεδδώνα του ΣΥΡΙΖΑ!

Η γάτα του Σ. Ψυχάρη μετατρέπεται πλέον σε κήρυκα της καταστροφής και μπροστάρη των υπέρ πάντων των συμφερόντων αγώνα.

Το μόνο διαφορετικό στην σύγχρονη αυτή παράδοση του συγκροτήματος είναι ότι σήμερα όλες αυτές οι αντιδράσεις έχουν αφετηρία την οργή του εκδότη για την εμπλοκή του με τη δικαιοσύνη...
 

Η τουριστική κίνηση τους πρώτους μήνες του 2016 και οι προοπτικές

Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 12:48
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η τουριστική κίνηση μειώθηκε αισθητά στο πρώτο τετράμηνο του 2016 (φωτ. αρχείου). 
ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΣΑΙΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ