Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η κακοποίηση ζώων συνδέεται με την κακοποίηση ανθρώπων

Έρευνα

tvxs.gr 19:04 | 22 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 16:23 | 23 Αυγ. 2016
Αγγέλα Φωτοπούλου
«Το ψυχολογικό προφίλ κάποιου που βασανίζει ζώα μπορεί να είναι αντίστοιχο με το ψυχολογικό προφίλ του ανθρώπου που χτυπάει τη γυναίκα του ή κλειδώνει τα παιδιά του στο υπόγειο» επισημαίνει η ψυχολόγος -ψυχοθεραπεύτρια Άννα Καλυμνιού, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, με αφορμή φαινόμενα κακοποίησης ζώων για τα οποία συχνά γίνονται καταγγελίες.

«Έχει παρατηρηθεί ότι η κακοποίηση των ζώων συχνά συνδέεται κακοποίηση απέναντι στους ανθρώπους. Επιπλέον, από εγκληματολογικές έρευνες προκύπτει ότι άτομα που διαπράττουν κατά συρροή εγκλήματα κατά της ζωής, έχουν συνήθως στο ιστορικό τους κακοποιήσει ζώα. Αυτό, ωστόσο, δε συνεπάγεται ότι όσοι κακοποιούν ζώα γίνονται δολοφόνοι» προσθέτει η κ. Καλυμνιού.
Το προφίλ των ατόμων που κακοποιούν ζώα
Σκιαγραφώντας το προφίλ τον ατόμων που κακοποιούν ζώα, η κ. Καλυμνιού αναφέρει ότι τα άτομα αυτά μπορεί να εμφανίζουν χαρακτηριστικά όπως:

Ο Βαρδής τελειώνει τους δύο...


Πριν παρέμβει δημοσίως ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, έχει από πριν εξασφαλίσει την επιβολή του. Αυτή είναι η διαφορά του από πολλούς ολιγάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες του Τύπου. Έτσι, λοιπόν...
και μετά από προσεκτική μελέτη των ασφαλιστικών μέτρων του Star καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο Βαρδής τελειώνει τις υποψηφιότητες Καλογρίτσα και Σαββίδη. 
Το θέμα, όμως, είναι ότι με τα ασφαλιστικά του καναλιού μπορεί να καθυστερήσει η..  αδειοδότηση. Κάτι που δεν θα αρέσει στην κυβέρνηση. Ή, μήπως, θα της αρέσει;

** Ελληνικό" και ΔΕΗ: Οι Μεσσίες...
Φιλάκι ζωής έδωσαν στα κανάλια. 
Και σε πολλά site βέβαια. Αλλά, ειδικά στα κανάλια, που σχεδόν όλα είναι χρεοκοπημένα ή έτοιμα για την χρεοκοπία, αυτό το δυνατό πακέτο που έσπρωξαν μέσα στον Αύγουστο "Ελληνικό" και ΔΕΗ για την προβολή τους, αποτελεί πραγματικά πολύ βαθειά ανάσα στα άδεια ταμεία τους.
Δεν ξέρω, ωστόσο, πόσο βοήθησε τους ίδιους τους διαφημιζόμενους. Η πολλή διαφήμιση δεν κτύπησε καλά στο μάτι του πολίτη.
Σάτυρος (fmvoice)

zoornalistas.blogspot

Σφιχτοχέρηδες οι τουρίστες φέτος στην Ελλάδα...

Τουρισμός, ΕλλάδαΤο κλείσιμο των συνόρων, λόγω προσφυγικού, κράτησε μακριά από την Ελλάδα τους τουρίστες που επρόκειτο να έρθουν οδικώς στη χώρα μας, όπως δείχνουν τα...
στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ειδικότερα, αν και οι αεροπορικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 6,1%, οι οδικές μειώθηκαν κατά 14,4%.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016 μειώθηκε κατά 1,6% και διαμορφώθηκε σε 7.446.000 ταξιδιώτες, έναντι 7.566.000 ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις στο πρώτο εξάμηνο του 2016 εμφανίζονται μειωμένες κατά 5,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και διαμορφώθηκαν στα 3.929 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση κατά 4,1% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε.-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2.547 εκατ. ευρώ, και στη μείωση κατά 11% των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της Ε.Ε.-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1.230 εκατ. ευρώ.

Οι εισπράξεις από τη Μεγάλη Βρετανία πάντως ήταν αυξημένες στο εξάμηνο που «άφησε» στη δεύτερη θέση τη Γερμανία.

Οι Γερμανοί τουρίστες ήταν πιο σφιχτοχέρηδες φέτος σε σχέση με πέρσι, ενώ λιγότερα ξόδεψαν και οι Γάλλοι καθώς και οι Ρώσοι.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 13,4% και διαμορφώθηκαν στα 585 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 19,8% και διαμορφώθηκαν στα 256 εκατ. ευρώ.

Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν στα 648 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,2%.

Από τις λοιπές χώρες εκτός της Ε.Ε.-28, μείωση κατά 8,3% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 115 εκατ. ευρώ, ενώ μείωση κατά 7,4% παρουσίασαν και οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 313 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Ιούνιο του 2016 εμφάνισε πλεόνασμα 1.719 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 3,6% έναντι πλεονάσματος 1.783 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016 το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 2.991 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 6,7% έναντι πλεονάσματος 3.205 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015...
 
Αρτεμις Σπηλιώτη
efsyn.gr

Ανδρέα βγαίνεις…

Μάκης Γεωργίου

Ίσως, το «κορίτσια ο Μπάρκουλης», να αδικεί τον μεγάλο ηθοποιό.

Όπως το…
Σερ Μπιθι, τον Μπιθικώτση.

Και οι δυο ήταν κάτι πολύ παραπάνω απ’ αυτό.

Ο Μπάρκουλης δεν ήταν απλά το ωραίο παιδί. Ο σταρ του σινεμά, ο «χαρισματικός ζεν πρεμιέ», που λένε και ξαναλένε στα αφιερώματα της tv.

Ήταν πάνω απ’ όλα ηθοποιός του θεάτρου, με τεράστιες υποκριτικές δυνατότητες.

Στα πρώτα χρόνια της 10ετίας του ’90, ο θεατρικός συγγραφέας Βύρων Μακρίδης μου ‘χε πει «να πας να δεις τον Μπάρκουλη (έπαιζε τότε σ’ ένα θέατρο στο Πολύγωνο). Δίνει κάθε βράδυ ρεσιτάλ ηθοποιίας».

Ανάμεσα στους θεατές πολύ συνάδελφοί του, που πήγαιναν να απολαύσουν την ερμηνεία του.

Βρισκόταν στο πικ της καριέρας του. Κι εκεί, κάτι έγινε στην ψυχή του. Άρχισε να απορρίπτει προτάσεις. Να απομακρύνεται. Να κλείνεται στον εαυτό του.

Οι άνθρωποι του θεάτρου απορούσαν.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης, που τον εκτιμούσε σαν ηθοποιό, μου είπε ένα μεσημέρι στην ΕΡΤ «δίνει ραντεβού, ρε παιδί μου και δεν πάει».

Δεν πρόλαβα αυτά τα ρεσιτάλ. Όμως, 5 – 6 χρόνια πριν, κάπου στο ’85, είχα δει τις «Ακρότητες», στο θέατρο Δανδουλάκη, σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν. Με καθήλωσε η ερμηνεία του. Πήγα στο καμαρίνι να τον συγχαρώ.

Ήταν γεμάτο λουλούδια και κάρτες συναδέλφων του. «Μπράβο Ανδρέα», δέσποζε, ανάμεσα τους, η κάρτα του Βύρωνα Πάλλη.

Βγαίνοντας θυμήθηκα ένα άρθρο, που ‘χε γράψει, ένας επίσης Πειραιώτης, ο αρχισυντάκτης τότε της Βραδυνής, Σαράντος Σαραντάκος (πατέρας του Γιώργου και του Γιάννη).

Ο τίτλος, αυτός ακριβώς που έπρεπε. Για έναν ηθοποιό που για 9 χρόνια (‘74 – ‘83) είχε λείψει από το θεατρικό σανίδι.

«Ανδρέα βγαίνεις»…

crimenet.gr

Επέστρεψε ο «Χουβερ» του οικονομικού ρεπορτάζ…

FBI λένε στην Κρήτη τον ΕΝΦΙΑ, μας είπε ο Αυτιάς…

Δεν είναι ευτραφής, σαν το πάλαι ποτέ αφεντικό του FBI, Εντγκαρ Χούβερ. Αλλά στα οικονομικά ο Αυτιάς, είναι το ίδιο αποτελεσματικός – και ορισμένες φορές απρόβλεπτος, όσον αφορά τις…
πληροφορίες και την ανάλυση των στοιχείων, που έχουν σχέση με την τσέπη μας.

ΕΝΦΙΑλτη χαρακτήρισε απόψε, στο δελτίο του ΣΚΑΙ, τον άδικο αυτό φόρο για περισσότερους από 4 εκατομμύρια Έλληνες. Το 56,23% θα κληθεί να πληρώσει τα ίδια ή και περισσότερα από πέρυσι.

Η προσπάθεια εξωραϊσμού, που κάνουν διάφορα στελέχη της κυβέρνησης, δεν πείθουν κανένα.

Ο Κατρούγκαλος είναι για τα παλαμάκια. Εμείς ακούμε Αυτιά…

Πέθανε ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Στα 80 του  και έπειτα από μεγάλη ταλαιπωρία και περιπέτειες με την υγεία του έφυγε ο γόης του παλιού ελληνικού σινεμά, ο Ανδρέας Μπάρκουλης που τις δύο τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αγία Ολγα με λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιακή ανεπάρκεια. Στο πλευρό του διαρκώς  ήταν η σύζυγός του Μαίρη (μάς επιβεβαίωσε την απώλεια), η οποία του στάθηκε σε όλη την περιπέτεια που κράτησε εδώ και χρόνια.
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1936 στον Πειραιά. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη για ένα χρόνο και απέκτησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος ως εξαιρετικό ταλέντο, το 1956. Οι πρώτες του εμφανίσεις στο θέατρο ήταν ερασιτεχνικές. Από το 1950 έως το ΄55 έπαιξε στα έργα «Ο έμπορος της Βενετίας» του Σαίξπηρ, «Ο Αυγερινός και η Παύλια», Τοπικός παράγων» κ.α. Το 1955 συμμετείχε στο θίασο Κρ.Παπά -Σπ.Μουσούρη στο θεατρο «Χαν» Θεσσαλονίκης παίζοντας στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και στην «Ερωφίλη» του Γ.Χορτάτζη. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έγινε στο θέατρο «Κοτοπούλη- Ρεξ» το 1956 με τον «Κορυδαλλό» του Ζ.Ανούιγ. Στο θέατρο Κοτοπούλη έπαιξε στις παραστάσεις«Σιμούν» (Λένορμαν),« Η διαθήκη μου» (Σασά Γκιτρύ), «Ρέκβιεμ για μια μοναχή» (Ου.Φώκνερ), «Οθέλλος» (Σαίξπηρ), «Λυσσασμένη γάτα» (Τ.Ουίλιαμς), κ.α ενώ το 1957 συνέχισε στο θίασο των Ντίνου Ηλιόπουλου -Άννας Κυριακού με τα «Παλάτια στην άμμο» του Στεφ.Φωτιάδη, «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Θανασάκης ο πολιτευόμενος» κ.α.
Συνεργάστηκε ακόμη με τον θίασο της Βίλμας Κύρου στα έργα «Τριακόσιες λέξεις στο λεπτό» του Λ.Φοντόρ, στο θίασο της Μαίρης Αρώνη όπου ερμήνευσε τον Δημήτριο Υψηλάντη στην «Μαντώ Μαυρογένους», στη «Διαβολεμένη μυλωνού» του Αλ.Κασσόνα. Το 1960 έγινε συνθιασάρχης με την Μ.Λαλοπούλου και   ένα χρόνο αργότερα σχημάτισε το δικό του θίασο. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 συνεργάστηκε με τους :  Χρήστο Ευθυμίου, Γκέλυ Μαυροπούλου, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Σαμαρούλα Γιούλη, Μιράντα Μυράτ, Χριστίνα Σύλβα, Τζένη Καρέζη, Γιάννη Φέρτη,  Ξένια Καλογεροπούλου, Μάρω Κοντού, Σταύρο Ξενίδη, Αλεξάνδρα Λαδικού, Μαίρη Χρονοπούλου, Ανδρέα Φιλιππίδη, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Άγγελο Αντωνόπουλο κ.α. Την περίοδο 1970 έως και το 1973 δούλεψε με την Κάκια Αναλυτή και τον Κώστα Ρηγόπουλο στις παραστάσεις «Αγάπη μου Ουάουα» του Φρ.Καμπώ και στο «Ερωτας και πολιτική» του Λ.Βερνέιγ.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 70 έως και το 1983 που επανήλθε, απουσίασε από τη θεατρική ζωή. Η επιστροφή του συνδέθηκε με μια διάθεση για αλλαγή στην καριέρα του το 1983 στο «Θέατρο της 3ης Σεπτεμβρίου» στον οποίο έπαιξε με την Γιούλα Γαβαλά στη «Μικρούλα φελάχα γιουλαλάμ» του Νίκου Περέλη. Ακολούθησε το «Σπίτι του σπαραγμού» του Μπέρναντ Σω στο Εθνικό θέατρο, οι «Ακρότητες» με την  Κάτια Δανδουλάκη , ο «Κύριος» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου που ανέβασε και σκηνοθέτησε ο Θανάσης Παπαγεωργίου στη «Στοά» το 1986. Εκείνη την περίοδο ξεχώρισε και η συνεργασία του με τον Θύμιο Καρακατσάνη στη «Βίδα» του Γιάννη Ξανθούλη,  ενώ το 1988 στο «Αλάμπρα» με δικό του θίασο και συμπρωταγωνιστή τον Βασίλη Διαμαντόπουλο ανέβασαν το «Σλούθ» του Άντονι Σάφφερ. Τελευταία του θεατρική εμφάνιση ήταν στην «Καρυδόπιτα» στο θέατρο «Αναλυτή».
Το ευρύ κοινό βέβαια τον αγάπησε από τον κινηματογράφο. Ανάμεσα στις 120 ταινίες ήταν οι: «Μαρία Πενταγιώτισσα», «Διακοπές στην Αίγινα», «Ο Μιμίκος και η Μαίρη»,, «Εγκλημα στο Κολωνάκι», «Τζένη Τζένη», «Κοινωνία ώρα μηδέν», «Κοντσέρτο για πολυβόλα», «Βίβα Ρένα», «Η εφοπλιστίνα» ενώ το 1988 έδωσε δείγματα και στον λεγόμενο τότε νέο ελληνικό κινηματογράφο. Πρωταγωνίστηκε στην ταινία του Πανουσόπουλου «Μ’ αγαπάς;». Εξίσου έντονη ήταν και η καριέρα του στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο .
Ο ηθοποιός είχε παντρευτεί τρεις φορές, είχε αποκτήσει  παιδιά και εγγόνια.
Η κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης στις 5.30 μ.μ.
kathimerini.gr

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατυρίζει τήν επικαιρότητα

από "ΤΑ ΝΕΑ"

Στίγκλιτς: Πιθανό ιταλικό ατύχημα


Τζόζεφ Στίγκλιτς  
Η Ρώμη θα μπορούσε να είναι το «κατακλυσμιαίο γεγονός» που θα οδηγήσει στη διάλυση της ευρωζώνης προειδοποιεί ο Στίγκλιτς | EPA / JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Η Ευρώπη κατευθύνεται προς ένα «κατακλυσμιαίο γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του ευρώ και στο τέλος του ευρωπαϊκού εγχειρήματος» προειδοποιεί ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Business Insider με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, ο Στίγκλιτς τονίζει ότι ένα «καταστροφικό» πολιτικό γεγονός -ανάλογο της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε.- που θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του ευρώ είναι πλέον πολύ πιθανό.
«...Παρατηρείται μια αυξανόμενη επιθετικότητα προς το ευρώ, η οποία εξελίσσεται δυστυχώς σε ακόμα μεγαλύτερη εχθρότητα προς το ευρύτερο ευρωπαϊκό σχέδιο και τις φιλελεύθερες αξίες. Αυτό θα είναι το τέλος… Αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι η οριστική συναίνεση ότι η Ευρώπη δεν λειτουργεί.
»Η διάγνωση θα είναι η κατάργηση του κοινού νομίσματος και η διατήρηση του υπόλοιπου οικοδομήματος ή η ευρύτερη απόρριψη μιας Ευρώπης που δεν λειτουργεί όπως ακριβώς έκανε η Βρετανία. Η ανησυχία μου είναι ότι ένα τέτοιου είδους πολιτικό γεγονός σαν το Brexit θα είναι αυτό που θα αποτελέσει τον καταλύτη για την αλλαγή».
Σε ερώτηση για το αν τα συνεχιζόμενα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της Ιταλίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα τέτοιο γεγονός, ο Στίγκλιτς συμφώνησε τονίζοντας ότι «αποτελεί μεγάλο κίνδυνο. Αρκετοί άνθρωποι προσπαθούν σήμερα να μεταπείσουν τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι να αποσύρει τη δέσμευσή του ότι θα παραιτηθεί αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές δεν είναι το επιθυμητό... Το δημοψήφισμα αυτό δεν είναι απλώς ένα δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές αλλά και για τον ίδιο τον Ρέντσι».
Παρότι ο Ρέντσι είναι ανένδοτος, θεωρώντας ότι θα κερδίσει το δημοψήφισμα και θα επιτύχει τον στόχο του για μεταρρυθμίσεις στην ιταλική Γερουσία, ο Στίγκλιτς υποστηρίζει ότι καλύτερη επιλογή για τη σταθερότητα της Ευρώπης είναι η ακύρωση του ιταλικού δημοψηφίσματος.
«Το αίσθημα που έχω είναι ότι για την αποφυγή ενός καταστροφικού αποτελέσματος θα πρέπει να υπάρξει απόσυρση του δημοψηφίσματος. Διαφορετικά οδεύουμε προς ακόμη ένα κατακλυσμιαίο γεγονός».
Ο Στίγκλιτς αναφέρθηκε και στον τραπεζικό τομέα της Ιταλίας, που είναι φορτωμένος με «κόκκινα» δάνεια και ιδιαίτερα ευάλωτος στις αντιδράσεις των αγορών μετά το Brexit.
Υποστήριξε ότι τα προβλήματα του ιταλικού τραπεζικού συστήματος είναι αποτέλεσμα της περιττής ακαμψίας των κανόνων της ευρωζώνης και αντικατοπτρίζουν ένα από τα θέματα που αναπτύσσει στο βιβλίο του.

Ποικιλόμορφο περιβάλλον

Τη δυσκολία δηλαδή της καλής λειτουργίας του κοινού νομίσματος στο περιβάλλον ποικιλομορφίας της Ευρώπης.
«Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, θεσμοί, και πολιτικοί που να ευαισθητοποιούνται γι' αυτήν την ποικιλομορφία» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «η Ιταλία αντιπροσωπεύει μια περίπτωση που για μια ποικιλία ιστορικών λόγων -ίσως και μάρκετινγκ- εκτός από τους παραδοσιακούς επενδυτές μεταξύ των ομολογιούχων υπάρχουν και πολύ συνηθισμένοι άνθρωποι.
»Αν αυτοί αναλάβουν το κόστος εκκαθάρισης του τραπεζικού τομέα (bail in), θα χτυπηθούν -όπως συνέβη στην Κύπρο- οι καταθέτες. Και αν συμβεί κάτι τέτοιο η ευρωπαϊκή ακαμψία μπορεί να έχει τελικά πολύ υψηλό κόστος τόσο για τη δημοκρατία όσο και για την Ιταλία και για το μέλλον της ευρωζώνης».
efsyn.gr

«Τσούλες της δημοσιογραφίας και τσούλες της ασφάλειας...»!

 Βασίλης Στεφανάκος 
  Ο πρώην βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος σε παλαιότερο στιγμιότυπο προσαγωγής του στον εισαγγελέα | EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ
Για «ανακριβή σχόλια και συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε τσούλες της δημοσιογραφίας και κάποιες τσούλες της ασφάλειας» κάνει λόγο ο πρώην βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, την αποφυλάκιση του οποίου υποδέχθηκε μερίδα του Τύπου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην «Εφ. Συν.», με μεθοδευμένα λιβελογραφήματα.
Ο πρώην βαρυποινίτης πριν από λίγες μέρες έκλεισε πίσω του την πόρτα των φυλακών ύστερα από σχεδόν εννέα χρόνια κράτησής του και έχοντας ειδικότερα εκτίσει το 1/3 της ποινής του, ενώ οι αρμόδιες αρχές την τελευταία τριετία τού αρνούνταν πεισματικά το νόμιμο δικαίωμά του σε πενθήμερες εξόδους χωρίς, όπως ο ίδιος δηλώνει, «αντικειμενικούς λόγους, και λέγοντάς μου πως η έξοδος δεν θα με ωφελούσε. Δηλαδή... θα μου έκανε κακό να βρισκόμουν λίγες μέρες κοντά στην οικογένειά μου».
Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς κρατούμενους των φυλακών, ο οποίος έχει εμπλακεί σε μεγάλες δικογραφίες που έχουν σχηματίσει οι αρχές όπως αυτές της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου, αλλά και ότι πρόσφερε χείρα βοηθείας στην επίτευξη της εναέριας απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι.
Του έχει αποδοθεί το προσωνύμιο του «γνωστού ποινικού βαρυποινίτη και του διανοούμενου των φυλακών», ενώ ανάμεσα στις καταδίκες που τον βαραίνουν είναι και η ποινή κάθειρξης 14,5 ετών, που του επιβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2006, για εμπλοκή σε υποθέσεις προστασίας και λαθρεμπορίου.

Νόμος Παρασκευόπουλου

Ο Βασίλης Στεφανάκος αποφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα κάνοντας χρήση του «νόμου Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των φυλακών (4322), ο οποίος προβλέπει υπό προϋποθέσεις αποφυλάκιση κρατουμένων.
Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, τα οποία ανάμεσα στα άλλα σενάρια επιχειρούσαν και υπονοούμενα για την αριστερή κυβέρνηση και τις βαθιά αριστερές πεποιθήσεις του Βασίλη Στεφανάκου, δήλωσαν στην «Εφ.Συν.» ότι την τελευταία εικοσαετία, λόγω της μεγάλης συμφόρησης των φυλακών, κάθε χρόνο ανανεώνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης, καθώς το ποινικό μας σύστημα είναι ιδιαίτερα αυστηρό, με αποτέλεσμα να έχουμε τους περισσότερους ισοβίτες από όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι στο πλαίσιο αυτών των ρυθμίσεων αντικαταστάθηκε η κράτηση του Βασίλη Στεφανάκου με την επιβολή όρων, και μάλιστα με καθυστέρηση έξι μηνών, αφού ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε θεμελιώσει το δικαίωμα του συγκεκριμένου ευεργετήματος από τις 19 Μαρτίου του 2016.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από την αποφυλάκισή του, δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» εμφάνιζε τον Βασίλη Στεφανάκο, έπειτα από λογομαχία, να έχει χειροδικήσει μέσα στη φυλακή σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, ενέργεια την οποία διέψευσε κατηγορηματικά τόσο ο ίδιος όσο και από την πλευρά του ο πρώην υπουργός.

Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Σκουφά Μυκόνου

Πίσω από τον καμβά και πέρα από το προφανές

Έλενα Παπαδημητρίου.

"...Εμειδίασαν και ένευσαν ελαφρώς οι ναυαγοί της κρίσης..."

Ο Γκαριμπάλντι και οι τρεις της ανάγκης

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 14:00
EPA/TIBERIO BARCHIELLI / CHIGI PALACE PRESS OFFICE / HANDOUT
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ πριν τη συνάντησή τους στο αεροπλανοφόρο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι. 

Ανακοινώνονται οι βάσεις εντός τών προσεχών τριών ημερών

Σία Αναγνωστοπούλου: Πέμπτη ή Παρασκευή η ανακοίνωση των βάσεων

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 12:13

Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Η κ. Αναγνωστοπούλου (φωτ. αρχείου) διαβεβαίωσε πως το υπουργείο εργάζεται συστηματικά για να ανοίξουν κανονικά και χωρίς προβλήματα τα σχολεία.

Έρχεται το τέλος των εφημερίδων και της τηλεόρασης;...

Έρχεται το τέλος των εφημερίδων και της τηλεόρασης;Δύο πράγματα προδιαγράφουν το ερώτημα "έρχεται το τέλος" και το οδηγούν μάλλον σε κατάφαση.

Από τη μια η ραγδαία πτώση των...
Κυριακάτικων φύλλων που αφού εξάντλησαν το στοκ των προσφορών παραπαίουν κυκλοφοριακά και από την άλλη το πασίδηλο γεγονός ότι πλέον στη χώρα μας υπάρχουν "πολλές εφημερίδες αλλά λίγοι αναγνώστες". 

Ενα τρίτος παράγοντας, αλλά όχι αμελητέος, είναι η δυσπιστία των λίγων πλέον αναγνωστών στην εγκυρότητα και την αξιοπιστία τους. Το βέβαιο είναι ότι αν η χώρα μας δεν ήταν χώρα γερόντων οι οποίοι δεν έχουν γνωρίσει τον κόσμο του Ιντερνετ δύσκολα σήμερα θα κυκλοφορούσαν 2-3 εφημερίδες. Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι, ρωτώντας απλώς ένα περιπτερά, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών για το περιεχόμενο των εφημερίδων είναι μεγάλης ηλικίας.

Στο πρόσφατο παρελθόν και μέσες ηλικίες που γνωρίζουν το Ιντερνετ αγόραζαν εφημερίδα αλλά μόνο για το δέλεαρ των προσφορών. Οταν αυτό έγινε επαναλαμβανόμενο και στοίχιζε στο πορτοφόλι εγκατέλειψαν την αγορά εφημερίδων. Από την άλλη η εισβολή του Ιντερνετ στο οποίο αναπαράγονται σχεδόν όλα τα σημαντικά θέματα που "βγάζουν" οι εφημερίδες κατέστησε την ανάγκη τους περιττή και ακριβή.

Αναφορικά με την Τηλεόραση και τα συμβατικά κανάλια που γνωρίζουμε και εδώ το κοινό είναι πλέον γερασμένο. Δελτία ειδήσεων παρακολουθούν, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης, κατά κόρον οι υπερήλικες και ελάχιστα οι ηλικίες από 18-55 ετών που έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το Ιντερνετ και τις ιστοσελίδες ενημέρωσης.

Σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης ήδη εφημερίδες έκλεισαν και διατήρησαν την παρουσία τους σε ηλεκτρονική μόνο μορφή. Αν κάνει κανείς μια πρόβλεψη είναι ότι το αργότερο σε μια 5ετία οι περισσότερες σήμερα εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας θα πάψουν να υπάρχουν (αν και σήμερα ακόμη κυκλοφορούν πουλώντας φύλλα όπως οι επαρχιακές), ενώ η Τηλεόραση θα υπάρχει με ελάχιστα κανάλια.

Ηδη στην Επαρχία κυριαρχούν οι ντόπιες εφημερίδες σε βάρος των Αθηναϊκών. Ο Γουτεμβέργιος μάλλον άρχισε να ανησυχεί.Μια εποχή έρχεται, μια εποχή γεννιέται έστω και καθυστερημένα...
Οπως όλα στην Ελλάδα...

Θάνος Πασχάλης
newpost.gr

"...εχθροί μας δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά όσοι τους κατέστησαν πρόσφυγες..."

Γιατροί στο Χαλέπι της Συρίας σώζουν νεογέννητο αγοράκι...
Στο μαρτυρικό Χαλέπι στη Συρία εξελίσσονται στιγμές που δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. 

Στο βίντεο του channel 4 μια γυναίκα μεταφέρεται στο...
τοπικό νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση χτυπημένη από θραύσματα βόμβας.

Η γυναίκα είναι έγκυος και γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη στην κυριολεξία να κρατήσουν στη ζωή την ίδια και το μωρό της.

Το νεογέννητο αγοράκι μετά από τη συγκλονιστική προσπάθεια των γιατρών καταφέρνει να αναπνεύσει και να βάλει τα κλάματα. Μάλιστα οι γιατροί καταφέρνουν να σώσουν και τη μητέρα του. 

Είναι μια ωδή στη ζωή και στην προσπάθεια των γιατρών στη μαρτυρική Συρία. Μια υπενθύμιση ότι εχθροί μας δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά όσοι τους κατέστησαν πρόσφυγες...
thetoc.gr

Lamborghini Centenario Roadster – H συλλεκτική

Την κλειστή της εκδοχή την είδαμε στην τελευταία Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ στο Pebble Beach έφτασε η «ανοιχτή» έκδοση της εντυπωσιακής Centenario. Μόλις 20 από την εκπληκτική roadster (ακριβώς όσες και στην coupe) μιας και δεν είναι για… χόρταση και μόνο ξεχωριστοί θα είναι αυτοί που θα την αποκτήσουν.
Η Centenario κατασκευάστηκε με σκοπό τον εορτασμό των 100 χρόνων της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Η άγρια ομορφιά της ενδυναμώνεται από τις πολλές και κοφτερές γωνίες, αλλά αυτό που αξίζει είναι το V12 μοτέρ των 6,5 λίτρων. Αυτός ο κινητήρας αποδίδει 770 ίππους και το 0-100 χλμ./ώρα του μοντέλου έρχεται σε 2,9 sec. Στο εσωτερικό, αν βέβαια ενδιαφέρει κανέναν, υπάρχει ένα infotainment σύστημα που αποτελείται από μία οθόνη 10,1 ιντσών.
kathimerini.gr

Ο... διεθνιστής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ


«Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση των πολιτικών» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ριζοσπάστης έγινε ξαφνικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος αποκάλεσε τα σύνορα «τη χειρότερη εφεύρεση στην Ιστορία» εκφωνώντας μια ομιλία περί αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.
Οι δηλώσεις του κ. Γιούνκερ έγιναν σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Άλπμπαχ, όπου ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε «τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση πολιτικών στην Ιστορία».
Η... κρίση διεθνισμού του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία δοκιμάζεται ξανά η αμφιλεγόμενη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ αρκετές χώρες αντιδρούν στην υλοποίηση της συμφωνίας για κατανομή των προσφύγων.

«Καμπάνα» έως 250.000 ευρώ ανά άτομο

Την ίδια στιγμή ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιβεβαίωνε την πρόταση της Κομισιόν για επιβολή κυρώσεων σε εκείνες τις χώρες της ΕΕ που αρνούνται να υλοποιήσουν τη συμφωνία για κατανομή των προσφύγων.
Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επιβολή «εισφοράς αλληλεγγύης» ύψους 250.000 ευρώ ανά αιτούντα άσυλο, στα κράτη-μέλη που δεν συμμετέχουν στον μηχανισμό κατανομής προσφύγων. 
Το ποσό θα εισπράττεται από τα κράτη που τελικά θα προσδιορίζονται ως υπεύθυνα για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου.Αναφορικά με τις καθυστερήσεις και την άρνηση κρατών-μελών να συμμορφωθούν με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει πως η Επιτροπή έχει εκδώσει από τις 16 Μαρτίου, τέσσερις μηνιαίες εκθέσεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση των προσφύγων, στην τελευταία από τις οποίες διαπιστώνεται ότι έχει σημειωθεί «κάποια πρόοδος στη συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις που προβλέπονται στις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν, αλλά απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες». 
«Η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να υποβάλλει τακτικά εκθέσεις και επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αναλάβει δράση σε περίπτωση που κράτη μέλη δεν συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους» σημειώνει στην απάντησή του ο Επίτροπος Μετανάστευσης.
 efsyn.gr

Οι μερακλήδες της ενημέρωσης!...


Τάσος Παππάς

Το επόμενο δεκαήμερο θα πέσουν κορμιά στη μάχη για μια τηλεοπτική άδεια. Οι εμπλεκόμενοι έχουν εδώ και καιρό δείξει τις...

προθέσεις τους και τα δόντια τους. Με τη στρατηγική έχουν ένα πρόβλημα, αλλά ας είναι.

Στην αρχή ενώθηκαν για να χτυπήσουν τη διαδικασία. Με τη βοήθεια ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης και τη συνδρομή επιφανών δημοσιολόγων που μίσθωσαν τις πένες και τα μικρόφωνά τους για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους (αυτό θα πει ταξική συμφιλίωση) προσπάθησαν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητά της.

Μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα. Ούτε τα ελληνικά δικαστήρια ούτε η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία στήριξαν τις επιδιώξεις τους.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να παίξουν στον στίβο του πλουραλισμού και της αντικειμενικής πληροφόρησης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να ελέγξει την ενημέρωση και γι’ αυτό συμπεριφέρεται όπως ο Ερντογάν στην Τουρκία, ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα και ο Κιμ στη Βόρεια Κορέα.

Χαμηλές και εδώ επιδόσεις λόγω του κακόφημου παρελθόντος τους στο θέμα αυτό.

Αργότερα αποπειράθηκαν να διασκεδάσουν τη διάχυτη εντύπωση ότι είναι τραπεζοδίαιτοι και συνεπώς κρατικοδίαιτοι όμιλοι. Βομβαρδίζουν το κοινό με τηλεοπτικές σφήνες, παρουσιάζοντας τα ποσά που έχουν δώσει τόσα χρόνια για φόρους, μισθοδοσία και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ξανά τζίφος. Οι αυτονόητες υποχρεώσεις τους έναντι του Δημοσίου και των εργαζομένων δεν είναι τίτλος τιμής.

Το τελευταίο διάστημα πάντως μαίνεται ο μεταξύ τους πόλεμος. Πρόκειται για μια ανελέητη σύγκρουση χωρίς όρια και χωρίς κανόνες. Ο ένας βγάζει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα. Οι θεατές παρακολουθούν έκπληκτοι το χαμηλό επίπεδο της αντιπαράθεσης.

Γεννιούνται όμως κάποια ερωτήματα. Αφελή; Ισως: Γιατί άραγε μεγάλοι επιχειρηματίες με πλούσια και επιτυχημένη δράση σε διάφορους τομείς (εφοπλισμός, κατασκευές, ενέργεια, τουρισμός, αθλητισμός κ.λπ.) επιμένουν με φανατισμό να μπουν (οι καινούργιοι παίκτες) ή να παραμείνουν (οι παλιοί παίκτες) σε ένα πεδίο (μέσα ενημέρωσης) που παράγει θηριώδεις ζημιές;

Γιατί ρίχνουν τα χρήματά τους σ’ ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο; Τους περισσεύουν; Είναι χομπίστες που ψάχνουν μια ασχολία για να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και να διώξουν την πλήξη τους;

Εχουν μεράκι με την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των πολιτών και δεν διστάζουν να σκορπίσουν τα λεφτά που με τον κόπο τους και το αίμα (των άλλων) απέκτησαν;

Ανακάλυψαν ότι η φιλανθρωπία είναι ένα καλό πλυντήριο για τις παλιές αμαρτίες τους και θα τους βοηθήσει να ξεγελάσουν τον Δημιουργό όταν βρεθούν ενώπιόν του την ώρα της μεγάλης κρίσης;

Αποφάσισαν να λειτουργήσουν εις βάρος των ταξικών συμφερόντων τους και προς όφελος της δοκιμαζόμενης πατρίδας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στους χειμαζόμενους κλάδους της ενημέρωσης;

Μήπως τελικά συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως δηλαδή (κάνω τη βέβηλη σκέψη) το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν ένα μέσο ενημέρωσης για να προχωράνε τις άλλες δουλειές τους με πιέσεις, εκβιασμούς και συναλλαγές πάνω και κάτω από το τραπέζι με την εκάστοτε εξουσία; Μήπως;...

                                                               ---
Ανάγωγα...
Με αφορμή τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της δεσμεύεται ότι όταν έρθει στην κυβέρνηση «θα αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη στην πατρίδα μας». 
Κάτι πιο πρωτότυπο;...
efsyn.gr