Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019

Τρύπες κάθετες καί τρύπες οριζόντιες λές καί η Μύκονος ανήκει στίς νήσους τίς ...υπερπόντιες...!

Η θεωρία της τρύπας ή ο λόγος περί οπής
Βλέπεις και ακούς πολλά και διάφορα αυτές τις μέρες τις μετεκλογικές που συνέπεσε να είναι και προεκλογικές. Το κοντό του και το μακρύ του, που λένε, ο ένας και ο άλλος.
Καθένας με τον σοφό λόγο και τη σωστή επιλογή, και όποιος δεν τα δέχεται, κακό του κεφαλιού του και καλά να πάθει. Λες και ό,τι πάθαμε, αλλά και ό,τι μένει να πάθουμε ακόμα ήταν και θα είναι προϊόν εκπεφρασμένης, ανόθευτης βούλησης. 'Η λες και όσοι χαίρονται, ξέρουν γιατί χαίρονται, και όσοι λυπούνται, ξέρουν γιατί τα έχουν βάψει μαύρα.
Είναι δύο ιστορίες με τρύπες, παραβολές (κάπου, κάποτε τις άκουσα), που περίπου αποτυπώνουν τη σημερινή κατάσταση:  
πώς και γιατί φτάσαμε ώς εδώ, ανεξαρτήτως βαθμού ευτυχίας ή θλίψεως, ποιες προοπτικές ανοίγονται από δω και πέρα. 

Η πρώτη έχει να κάνει με μια τρύπα κάθετη στο έδαφος:

Η πολιτική επικαιρότητα σκιτσαρισμένη από τόν...

...Δημήτρη Χαντζόπουλο (04.06.19)
*Eπειδή έγιναν παρανοήσεις τό σκίτσο δέν αναφέρεται σέ τοπικούς παράγοντες. Διευκρινίζω :
Ο σκιτσογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος σατυρίζει τόν Βενιζέλο πού "καταβρόχθισε" τό ΚΙΝΑΛ (Πασόκ) καί τούμεινε η Φώφη (ξανθιά ουρά)

OHE : Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα καί προειδοποίηση γιά τόν μολυσμένο αέρα...

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Η ατμοσφαιρική ρύπανση απειλεί τους πάντες, προειδοποίησαν κατά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τα Ηνωμένα Έθνη, με 9 στους 10 ανθρώπους στον πλανήτη να αναπνέουν μολυσμένο αέρα.
Το φαινόμενο αυτό έχει προκαλέσει μια εντεινόμενη, παγκόσμια κρίση υγείας, η οποία ήδη ευθύνεται για περίπου επτά εκατομμύρια θανάτους ετησίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). 
Η καύση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας, για τα μέσα μεταφοράς και για την βιομηχανία συμβάλλει κατά κύριο λόγο στην ατμοσφαιρική ρύπανση ενώ είναι και η κύρια πηγή των εκπομπών άνθρακα που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η αντιμετώπιση και των δύο αυτών προβλημάτων θα μπορούσε να ωφελήσει σημαντικά τη δημόσια υγεία.
Ακολουθούν κάποια σημαντικά γεγονότα αναφορικά με τις επιπτώσεις της ρύπανσης του αέρα στον άνθρωπο:

Σπάνιες στιγμές με άγρια ζώα ★ Άνθρωποι και άγρια ζώα οι καλύτεροι φίλοι

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙΣ | Πως τα ζώα δείχνουν την αγάπη τους στους ανθρώπους...

Βενιζέλος : Εγώ! (παραγοντικό)...

Εγώ, εγώ, εγώ! Ναπολέων Βοναπάρτης ΒενιζέλοςΕγώ, εγώ, εγώ! Ναπολέων Βοναπάρτης ΒενιζέλοςΟ Ευάγγελος Βενιζέλος ξεπέρασε σε εγωπάθεια, κατά τη συνέντευξή του στη Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ακόμα και τον εαυτό του.
 

Τέτοια κρίση μεγαλείου δεν είχαμε την τύχη να ακούσουμε ποτέ άλλοτε. Ούτε καν από τον ίδιο. Εσπασε το προσωπικό του ρεκόρ νομίζω.
Χωρίς να υπολογίσουμε τις λέξεις «είμαι» κι «εμένα», που τις ανέφερε συχνά πυκνά, μέτρησα πόσες φορές είπε τη λέξη «εγώ»: