Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Καψής...

Σε ηλικία 88 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφος και πολιτικός Γιάννης Καψής.
Βιογραφικά

Με δημοσία δαπάνη η κηδεία του Γιάννη Καψή...

...με απόφαση Σκουρλέτη...
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με ημερομηνία 13/11/2017, η κηδεία του πρώην Υπουργού, Ιωάννη Καψή, θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη...

enimerosi24.gr

Επικοινωνία Παυλόπουλου με τη σύζυγο του Γιάννη Καψή...

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγο του Γιάννη Καψή είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο
κ. Παυλόπουλος της εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Γιάννη Καψή...

naftemporiki.gr

Τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τα Paradise Papers...

αναμένεται να ζητήσουν Ευρωβουλευτές...


Οι πρόσφατες αποκαλύψεις των Paradise Papers για τους κρυμμένους φορολογικούς παραδείσους της παγκόσμιας ελίτ θα τεθούν σε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη στις 10 π.μ (ώρα Ελλάδος).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι Eυρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν τη σύσταση ειδικής επιτροπής για να εξετάσει το νέο σκάνδαλο και τους τρόπους αντιμετώπισης της φοροαποφυγής.

Οι τελικές συστάσεις της ειδικής επιτροπής που δημιουργήθηκε το 2016 η οποία δημιουργήθηκε για να διερευνήσει το σκάνδαλο των Panama Papers (PANA committee) θα τεθούν σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του Δεκεμβρίου...

Πηγή: enikonomia.gr

H Φώφη, η Σούλα και τα... βολέματα...

Το σημείωμα, που κυκλοφορεί στα social media (ΦΩΤΟ)...
Κυκλοφόρησε πολύ ένα σημείωμα χτες, πιθανόν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη ηγέτη της Κεντροαριστεράς. Ενδεχομένως η...
κυρία αυτή να το έριξε μαζί με την ψήφο και να το φωτογράφησε κάποιος απ’ την εφορευτική επιτροπή; Δεν ξέρω.

Πάντως τα στοιχεία της φαινόταν όπου κι αν το είδα, όπως και το μέρος κατοικίας της. Εγώ τα έσβησα.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα μνημόνια και αν μας ρίξουν, φοβάμαι ότι δεν θα αλλάξουν μυαλά ούτε οι Σούλες, ούτε οι γιοι που έχουν και συγκεκριμένες απαιτήσεις («στο υπουργείο», τουλάχιστον η κόρη ήταν βολική), ούτε και οι περισσότεροι πολιτικοί.

Η κυρία Σούλα συμπύκνωσε τη νοοτροπία των περισσότερων ψηφοφόρων μέσα σε λίγες γραμμές.

Άρης Δημοκίδης

 mikropragmata.lifo.gr
Κ. Σημίτης: επιστροφή στο κόμμα-λημέρι...
Να τα πάρουμε με τη σειρά. Από την επικαιρότητα της περασμένης Κυριακής-  εφημερίδα: Real news-προέκυψε η πληροφορία ότι ο Σπύρος Σημίτης – αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού- θεωρείται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ως ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος προερχόμενου από δωροδοκίες, μέσω offshore εταιρείας με διαχειριστή τον ίδιο.

Ο ενδιαφερόμενος αντέδρασε αμέσως: «Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν και πάλι σε ορισμένα δημοσιεύματα, για διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης που σχετίζονται με εμένα, είναι όπως ήδη είχα δηλώσει στις 3/7/2017 απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Οι οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες θα το αποδείξουν».

Η συζήτηση  θα σταματούσε σ’ αυτό το σημείο αν ο Κώστας Σημίτης, δεν έκανε μια απίστευτη δήλωση....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                                 
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΗΜΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΤΩΝ 5ΧΛΜ ΤΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΡΩΤΙΕΣ, ΡΕΚΟΡ ΑΓΩΝΩΝ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο ΜΥΚΟΝΟΥ
 
Μετά τις άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις του Mykonos Run, των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων και των Αγώνων Δρόμου "Δήλεια 2017", που έλαβαν χώρα στο νησί μας τους προηγούμενους μήνες, η Μύκονος πρωταγωνίστησε και στους Αγώνες Δρόμου των 5 & 10 χιλιομέτρων του 35ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς έδωσε το σήμα της εκκίνησης του Αγώνα Δρόμου των 5χλμ, ως ελάχιστη αναγνώριση της Δημοτικής Αρχής της Μυκόνου από τη μεγάλη αθλητική οικογένεια μαραθώνιων αγώνων και αγώνων μεγάλων αποστάσεων, για τη ραγδαία αθλητική πρόοδο που έχει σημειωθεί στη Μύκονο τα τελευταία 3 χρόνια, λόγω της σημαντικής επένδυσης της Δημοτικής Αρχής τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο υλοποίησης σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.
Η συμμετοχή του Α.Ο. Μυκόνου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι αθλητές του συλλόγου κατέκτησαν...

Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Περιστερίου...

για τη «φωτογραφική» προκήρυξη...
Στον εισαγγελέα προσέφυγε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης με αφορμή την ανάρτηση στη «Διαύγεια» της «φωτογραφικής» προκήρυξης του Δήμου.

«Επειδή η αλήθεια δεν φοβάται τον Εισαγγελέα και τη Δικαιοσύνη. Επειδή και εγώ είμαι ένα από αυτούς που σε τέτοιες περιπτώσεις πιστεύω στο φως της αλήθειας, που πηγάζει μέσα από τις έρευνες των Εισαγγελικών Αρχών. Γι' αυτό σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος για να ασκηθούν τα νόμιμα σε όσους αναλογούν ευθύνες», ανέφερε μετά την προσφυγή του ο κ. Παχατουρίδης και συνέχισε:
 

«Όσον αφορά κάποιους κομματικούς υπνοβάτες, που έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, προσπαθώντας να κομματικοποιήσουν τον δήμαρχο, πρέπει να ξέρουν ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη των συμπολιτών μου και την ακομμάτιστη επιλογή τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε πάντα με την κοινωνία μαζί, κάτω από το φως της αλήθειας»...

newpost.gr

Και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ψήφισε...

για την ....Κεντροαριστερά
Ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος υπήρξε βουλευτής της Ν.Δ. και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, έκανε γνωστό με γραπτή του δήλωση ότι ψήφισε στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.
«Ποτέ μου δεν υπήρξα κομματικά κομπλεξικός. Όπως με έχουν τιμήσει επανειλημμένα φίλοι άλλων παρατάξεων, ήρθε σήμερα η ώρα να τους τιμήσω εγώ. Εξάλλου, το 53% των περιφερειακών εκλογών του 2010 και το 15,5% των εσωκομματικών εκλογών του 2009 δεν το συγκέντρωσα μόνο από την ψήφο των φίλων της Νέας Δημοκρατίας. Καλή δύναμη στον - ή στην- επόμενο αρχηγό της Κεντροαριστεράς», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017
naftemporiki.gr 

Πρώτη Γεννηματά, δεύτερος Ανδρουλάκης στίς χθεσινές εκλογέςγιά τό νέο κόμμα

'Oπως έγινε γνωστό από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών Δεοντολογίας του Νίκου Αλιβιζάτου η συμμετοχή ξεπέρασε τις 200.000. 
Τα τελικά αποτελέσματα:
  • Φώφη Γεννηματά 42,76%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 25,38%
  • Γιώργος Καμίνης 13,45%
  • Σταύρος Θεοδωράκης 9,44%
  • Γιάννης Μανιάτης 4,22%
  • Γιάννης Ραγκούσης 2,39%
  • Κωνσταντίνος Γάτσιος 1,63%
  • Απόστολος Πόντας 0,54%
  • Δημήτρης Τζιώτης 0,19%
Το σύνολο των ψηφοδελτίων θα περαστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα το πρωί της Δευτέρας, οπότε θα ανακοινωθούν και τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, με ενδεχόμενες μικρές αυξομειώσεις.

ΠΑΣΟΚ : Ο πρώτος λόγος στους μηχανισμούς και όχι στη πολιτική...

​​Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

Παρά την αισιοδοξία που είχε καλλιεργηθεί από πολλές πλευρές και από το μιντιακό σύστημα, οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στην κεντροαριστερά επιβεβαίωσαν αρκετά από τα προγνωστικά αλλά διέψευσαν προσδοκίες. Κυρίως όμως διέψευσαν το βασικό ζητούμενο του νέου φορέα, που ήταν η δημιουργία μιας ευρύτερης δυναμικής.
Το αποτέλεσμα δείχνει εντυπωσιακή επικράτηση της σημερινής προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, σε βαθμό που μοιάζει πολύ δύσκολο να ανατραπεί το προβάδισμά της,  με παράλληλη ισχυροποίηση του Ν.Ανδρουλάκη, που είχε διατελέσει γραμματέας του κόμματος . Αλλά και αναιμικές επιδόσεις για Θεοδωράκη και Καμίνη που ηττήθηκαν πολιτικά. Ήδη στο «Ποτάμι » όσοι είχαν αντιρρήσεις θεωρώντας το εγχείρημα «μια θνησιγενή προσπάθεια ανακύκλωσης του παλιού πολιτικού συστήματος» ζητούν «την άμεση διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στο οποίο θα αποφασιστεί η μελλοντική πορεία και ηγεσία του κινήματος μας».
Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών δεν ανησυχεί ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τη ΝΔ. Το εγχείρημα είχε ήδη ναρκοθετηθεί από την αντίστροφη, πολιτικά, διαδικασία που ακολουθήθηκε, καθώς το πρόγραμμα του νέου κόμματος και τα ζητήματα στρατηγικής της σοσιαλδημοκρατίας θα συζητηθούν.. μετά την εκλογή του αρχηγού. Η  ανορθόδοξη αυτή διαδικασία έδωσε τον πρώτο λόγο στους μηχανισμούς και όχι στη πολιτική. Και οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ, παρά τη μεγάλη φθορά του, απέδειξαν ότι «είναι ακόμα εδώ », ενωμένοι και δυνατοί.


Όχι ικανό μέγεθος...

...η συμμετοχή 200.000 ψηφοφόρων...
Η προφητική αναφορά Παπαχρήστου στο ΒΗΜΑ για τις εκλογές στην κεντροαριστερά...

«Οι 100.000 ψηφοφόροι, ας πούμε, δεν θα συνιστούν ικανό μέγεθος νομιμοποίησης του
νέου ηγέτη της παράταξης» αναφέρει στη σημερινή του στήλη στο «ΒΗΜΑ» ο Γιώργος Παπαχρήστος και συμπληρώνει προφητικά, «Ενδεχομένως και οι 150.000 ή οι 200.000».

Τα συμπεράσματα δικά σας!...


enimerosi24.gr

Χ΄.....ε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί…

ΠΑΣΟΚάρα τέλος...

Το βασικό συμπέρασμα της αναμέτρησης των μνηστήρων για την  ηγεσία της «κεντροαριστεράς» είναι ότι η εν λόγω «γοητευτική»  πολιτική συσκευασία,   είναι κατειλημμένη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ...
Το πλήθος των υποψηφίων αρχηγών, ο αριθμός των ψηφοφόρων που όλοι μαζί αυτοί κινητοποίησαν καθώς και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποδεικνύει ότι η εν λόγω διαδικασία δεν αφορά τελικά τίποτε περισσότερο από μια μάχη για τη διαχείριση του ερειπωμένου ΠΑΣΟΚ και των μηχανισμών του.
Η υπερ-προβολή από τα media αυτής της εσωκομματικής, όπως αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αναμέτρησης προφανώς δεν συμπίπτει με το ενδιαφέρον της κοινωνίας για ελπιδοφόρες μείζονες πολιτικές εξελίξεις αλλά με την επιθυμία κάποιων να διαμορφώσουν νέες ισορροπίες στην κεντρική πολιτική σκηνή χρησιμοποιώντας τον «νέο φορέα» ως τσόντα και δεκανίκι σε επερχόμενα μετεκλογικά σενάρια.
Η δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος- δηλαδή της ανασύστασης ενός πολιτικού χώρου- στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανής για μια σειρά από λόγους: