Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τον πολιτικό πολιτισμό ή τον έχεις ή δεν τον έχεις. Η ΚΕΠΟΜ τον έχει.

kepom_sima_lowΣτο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, η επικεφαλής του συνδυασμού της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου Άννα Καμμή και μέλη της Κίνησης παρέστησαν στις τελικές ομιλίες και των δύο υποψηφίων δημάρχων που πραγματοποιήθηκαν χθες, με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους.
Ακούσαμε τις δεσμεύσεις και των δύο όπως τη δημιουργία δημοτικής ανακύκλωσης στην πηγή με βάση το πρότυπο του ΜοίκοΝΟΣ, την προστασία των δημοσίων δομών και υποδομών, την εναντίωση σε κυβερνητικά σχέδια που θέλουν να απαξιώσουν το δημόσιο χαρακτήρα του αιγιαλού και των παραλιών, την προστασία του δημόσιου χώρου, τον εκδημοκρατισμό του δήμου, τη λειτουργία του με αξιοκρατία, διαφάνεια και ισονομία και την αξιοποιήση όλων των υγειών δυνάμεων του νησιού χωρίς αποκλεισμούς.
Θα πορευτούμε στο δημοτικό συμβούλιο με πνεύμα συνεργασίας με όποιον και αν εκλεγεί, εφόσον συμπορεύεται με τις βασικές μας αρχές όπως έχουν ξεκάθαρα διατυπωθεί προεκλογικά και εφόσον βέβαια τηρηθούν από τη μεριά τους και μετά την τελική αναμέτρηση.
Η ψήφος συνείδησης είναι η καθαρή πρόταση που αναδείχθηκε μέσα από τις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες της ΚΕΠΟΜ για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

συνέχεια εδώ :  

Πολιτική κίνηση αποφασιστικής σημασίας η εκπροσώπηση τής ΚΕΠΟΜ στό Γρυπάρειο



exofilo
                                                                                                                                            (Φωτό : mykonospress.gr)
Μεγάλης πολιτικής σημασίας χαρακτηρίζεται, από γνώστες τών δημοτικών πραγμάτων τού νησιού, η παρουσία τής ΚΕΠΟΜ στή χθεσινή -τελική- προεκλογική ομιλία τού Ανδρέα Φιορεντίνου.
Η κ. Άννα Καμμή, επικεφαλής ομάδας μελών τής Κίνησης Ενεργών Πολιτών, μέ μιά αποφασιστική  κίνηση πού ανατρέπει τά μέχρι σήμερα "πατροπαράδοτα" πολιτικά  δεδομένα τού νησιού παραβρέθηκε στήν τελευταία προεκλογική εκδήλωση τής "ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ". 
 Έγκυροι παρατηρητές, σημειώνουν ότι η συμβολική σημασία αυτής τής κίνησης είναι ότι οι ενεργοί πολίτες επικροτούν καί επιδιώκουν τήν ένωση τών δυνάμεων πού μάχονται τήν παρακμή ενώ, ταυτόχρονα, επιχειρούν νά κλίσουν, οριστικά, τίς πύλες στήν διαρκώς εξελισσόμενη καί ποικιλότροπα μεταλλασσόμενη "γάγγραινα" τής τοπικής διαπλοκής. 
Τά αριθμητικά δεδομένα τής περασμένης Κυριακής είναι, πλέον, στό "αέρα" καί θεωρείται πολύ πιθανό, στό 40,45% τού συνδυασμού "ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" νά προστεθεί τό 13,71% της ΚΕΠΟΜ μέ άμεσες επιπτώσεις στήν τελική έκβαση καί τήν οριστική ανατροπή τού πρώτου -μή τελικού εν τούτοις- εκλογικού αποτελέσματος.
Ολόκληρη τήν ομιλία τού Ανδρέα Φιορεντίνου καί τού  Φρατζέσκου Βιγλιάρη, από τήν εκδήλωση τής "ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ" μπορείται νά δείτε κάνοντας κλίκ εδώ

Πέθανε ο ολυμπιονίκης Παναγιώτης Ποικιλίδης


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε πριν από λίγη ώρα σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης σε ηλικία 49 ετών, ο ολυμπιονίκης της πάλης και παράγοντας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Παναγιώτης Ποικιλίδης εξ αιτίας επιπλοκών που παρουσιάστηκαν στην υγεία του.
Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης χειρουργήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην καρδιά καθώς είχε διαγνωστεί ανεύρυσμα αορτής και χθες παρουσίασε επιπλοκές στην υγεία του. Μετά από αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε αποδείχτηκε ότι είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κατέληξε.
Ο θάνατός τους έγινε αμέσως γνωστός στη Θεσσαλονίκη και σκόρπισε θλίψη στην αθλητική κοινότητα και ιδιαίτερα στον κόσμο του ΠΑΟΚ τον οποίο ο Παναγιώτης Ποικιλίδης υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια από διάφορες θέσεις.
kathimerini.gr

Γιατί οι Ελληνες αρχηγοί είναι κακοί πολιτικοί

Θοδωρής Γεωργακόπουλος Στο βιβλίο του Μάικλ Ιγκνάτιεφ «Fire and Ashes», ο Καναδός πρώην πολιτικός περιγράφει το επάγγελμα ως εξής:

«Η δουλειά του πολιτικού είναι να εντοπίζει αυτά που είναι κοινά ανάμεσά μας και μετά να εντάσσει αυτή την κοινή μας ζωή στον χαρακτήρα των θεσμών της».

Ο Ιγκνάτιεφ, ένας έξυπνος άνθρωπος, καθηγητής του Χάρβαρντ και, από όσο πρόλαβα να διαπιστώσω πέρυσι, συμπαθέστατος κύριος, ήταν ένας πολύ κακός πολιτικός. Κατάφερε να βρεθεί αρχηγός του κόμματος των Φιλελευθέρων το 2008 και στις εθνικές εκλογές του 2011 να χάσει όχι μόνο την πρωθυπουργία, αλλά και την έδρα του στο Κοινοβούλιο. Δεν υλοποίησε καμία ουσιαστική πολιτική, στήριξε την κυβέρνηση στη λάθος στιγμή, δεν την έριξε όταν έπρεπε και δεν απάντησε αποτελεσματικά στις επιθέσεις των αντιπάλων του.

Κι αυτή είναι μια καλή αφορμή να μιλήσουμε για τους δικούς μας πολιτικούς αρχηγούς. Δεν ξέρω αν είναι καλοί άνθρωποι, και πιθανότατα κανείς τους δεν είναι χαζός. Αλλά είμαι πλέον πεπεισμένος ότι σχεδόν όλοι είναι κακοί πολιτικοί.

Πώς μετράς όμως αν είναι κάποιος «καλός»; Η περιγραφή του Ιγκνάτιεφ είναι ένα μέτρο, η ρήση του Μαξ Βέμπερ περί «ηγετών και ηρώων, με τη νηφάλια έννοια του όρου» είναι ένα άλλο, αλλά υποθέτω πως το κριτήριο πρέπει να βρίσκεται κυρίως στο κέντρο ενός διαγράμματος Venn που αναπαριστά τρεις κύκλους: το συμφέρον του ίδιου του πολιτικού, το συμφέρον του κόμματός του και το συμφέρον της χώρας.

Αναπόφευκτα κάθε τέτοια κρίση έχει έναν βαθμό υποκειμενικότητας. Μα αν βάλουμε κάτω τα πεπραγμένα τριών πιο προβεβλημένων Ελλήνων αρχηγών, ας πούμε, βλέπουμε μόνο καριέρες γεμάτες με λάθη, γκάφες και τερατώδη εγώ.Ο Αντώνης Σαμαράς είναι...

Παραινέσεις από Στουρνάρα προς Θεοχάρη

Κατεύθυνση στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, να εστιάσει τις προσπάθειές του στην αντιμετώπιση των μεγάλων φοροφυγάδων έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Σε χθεσινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «ακόμα κυνηγάμε τα μικρά ψάρια και όχι τη μεσαία και μεγάλη φοροδιαφυγή που ζει πλουσιοπάροχα σε βάρος της κοινωνίας. Εχουμε δώσει όλα τα όπλα στον γενικό γραμματέα και έχουμε κάνει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, για να αλλάξει ό,τι θέλει και να βάλει όποια πρόσωπα θέλει για να πατάξει τη μεγάλη φοροδιαφυγή».
Η δήλωσή του αυτή ερμηνεύθηκε ως μια έμμεση έκφραση δυσαρέσκειας για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της Γραμματείας στον τομέα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, τα οποία δεν είναι τα αναμενόμενα. Κυβερνητικοί παράγοντες, εκτός υπουργείου Οικονομικών, αλλά και βουλευτές, έχουν ενοχληθεί από αποφάσεις και δηλώσεις του κ. Θεοχάρη, οι οποίες δεν ελάμβαναν υπόψη τους την πολιτική συγκυρία. Για παράδειγμα, η δημοσίευση του επιχειρησιακού σχεδίου της Γραμματείας, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς προβλέπει, μεταξύ άλλων, αυτοματοποιημένες διαδικασίες κατάσχεσης καταθέσεων οφειλετών.
Πάντως, η δημοσίευση του επιχειρησιακού σχεδίου εντός συγκεκριμένης προθεσμίας ήταν μνημονιακή υποχρέωση, ενώ το περιεχόμενό του είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι η δυσαρέσκεια δεν οφείλεται τόσο στα επικοινωνιακά ολισθήματα του κ. Θεοχάρη, όσο στο γεγονός ότι δεν υφίσταται πλέον ο κεντρικός έλεγχος επί του ελεγκτικού μηχανισμού. Είναι ενδεικτικό ότι χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια και η διαρκής πίεση της τρόικας για να ολοκληρωθεί η οργάνωση και η στελέχωση της ημιαυτόνομης Γενικής Γραμματείας Εσόδων.
kathimerini.gr

Ο Χατζηνικολάου αποκάλυψε το «κρυφό χαρτί»…

με το οποίο ο Μαύρος της MRB κρύβει την πραγματική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ…

Για βγάλτε πάλι την κάρτα με την πρόθεση ψήφου, είπε ο Χατζηνικολάου και μόλις βγήκε η κάρτα που έδειχνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 2,9% της ΝΔ, έκανε την κρίσιμη ερώτηση.

«Για πέστε μας, απ’ αυτούς που βγάλατε αυτά τα ποσοστά, ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν;».

Η απάντηση κατέστησε αμέσως διαβλητό το 2,9 καθώς…
όπως είπε, το 10% δηλώνει πως δεν θα πάει. Το 88% δηλώνει πως οπωσδήποτε θα πάει να ψηφίσει. Και σ’ αυτό το ποσοστό το αποτέλεσμα είναι σε βάρος της ΝΔ!

Μ’ αυτά τα τερτίπια οι δημοσκόποι ανεβάζουν και κατεβάζουν κατά το δοκούν – και αναλόγως ποιον θέλουν να υποστηρίξουν - την εκλογική δύναμη των κομμάτων. Γι’ αυτό και είναι αναξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις.

Στο τέλος της κουβέντας, ο διαβόητος – δημοσκόπος – Μαύρος, αναγκάστηκε να το παραδεχτεί, όταν ο Χατζηνικολάου του είπε «γι’ αυτό δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις».

«Και γω κ. Χατζηνικολάου, όσο κι αν σας φανεί περίεργο αυτό, δεν τις πιστεύω», απάντησε.

Τότε, γιατί ρε φιλαράκο κουράζεσαι;...
 

Βάζει… μέσο, για να χάσει…

Δίνει συνέχεια συνεντεύξεις και εκτίθεται τηλεοπτικώς..

Δεν του ‘γινε μάθημα η ήττα από τον Γιώργο…

Από το πρωί ως το βράδυ, σ’ όποιο κανάλι κι αν στραφείς, θα πέσεις πάνω στον Βενιζέλο. Το πρωί ξεκίνησε με το MEGA και συνέχισε αργότερα με τη ΝΕΡΙΤ, το Bluesky και το «Ε».

Βενιζέλος και…
Ντόρα Μπακογιάννη, κάναν το ίδιο λάθος στις αναμετρήσεις που είχαν με τους Παπανδρέου και Σαμαρά. Η υπερβολική έκθεση στον τηλεοπτικό φακό τους κατέστρεψε (και οι δυο ξεκίνησαν με τεράστια ποσοστά, που έφταναν μέχρι και το 70% υπέρ της υποψηφιότητας τους, στη συνέχεια έκαναν τον αγώνα ντέρμπι και στο τέλος τον έχασαν).

Ο Βενιζέλος που δεν διδάσκεται από την ιστορία γενικώς, επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Είναι που είναι καταρρακωμένο – και κρυμμένο πίσω από την «Ελιά» - το ΠΑΣΟΚ, η τηλεοπτική πλημμυρίδα με την φάτσα του, κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα…