Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Κατάμεστο το Ηρώδειo για τον Μίκη... (Φωτό)

...και την Ελπίδα...


Το βράδυ της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου, οι χιλιάδες άνθρωποι που είχαν κατακλύσει το Ηρώδειο, από τον θώκο ως ψηλά πάνω στον ιερό βράχο, αφέθηκαν στην έμπνευση και το πάθος του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανου Κορκολή να τους ταξιδέψει στο μουσικό σύμπαν του οικουμενικού μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη.

Μαζί με τη μοναδική Μαρία Φαραντούρη και την «αποκάλυψη μεγατόνων», όπως ο ίδιος  ο Μίκης χαρακτήρισε την 22χρονη ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, ολόκληρο το Ηρώδειο τραγούδησε τα αγαπημένα τραγούδια του Μίκη, ενορχηστρωμένα από τον Στέφανο Κορκολή που τους έδωσε μια συμφωνική διάσταση. Τραγούδια παντοτινά που χθες βράδυ ήταν εξαιρετικά αφιερωμένα στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η συναυλία που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με τη συνεργασία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, που την είχε θέσει υπό την αιγίδα του, και του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και με την παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, της Προέδρου της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, κυρίας Μαρίας Γιαννίρη, και της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Σίσσυς Παυλοπούλου, που ήταν οι επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης.

Το κοινό αποθέωσε τον Στέφανο Κορκολή, τη Μαρία Φαραντούρη και τη Σοφία Μανουσάκη και εντυπωσιάστηκε από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τη χορωδία «ΙΩΝΙΑ», τον διακεκριμένο  μαέστρο Ιωακείμ Μπαλτσαβιά και τους σολίστ Θέμη Βαγενά (βιολοντσέλο), Μιχάλη Παούρη (μπουζούκι), Δημήτρη Παπαβομβολάκη (κιθάρα /μαντολίνο), Μπέλλα Λιονάκη (ακορντεόν) και Βασίλη Δεφίγγο (σαξόφωνο/φλάουτο), τους οποίους χειροκρότησε με ενθουσιασμό και παρατεταμένα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»:

στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του
στην κυρία Παυλοπούλου για τη μεγάλη συμβολή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης
στους καλλιτέχνες και τον Δήμο Βόλου για την αφιλοκερδή και ενθουσιώδη  προσφορά τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης
στους μαθητές-μέλη των Χορωδιών που ταξίδεψαν από το Βόλο για να τραγουδήσουν για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
στην ελληνική κοινωνία για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμα του Συλλόγου, στέλνοντας για άλλη μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» ευχαριστεί επίσης  για την ευγενική τους χορηγία τις εταιρείες: Bernhard Schulte Shipmanagement (Hellas) SPLLC, ΒΙΚΟΣ Α. Ε., Γραφικές Τέχνες Απόστολος Γ. Χριστοδουλάκη και το μέλος του Συλλόγου, κυρία Δήμητρα Φιλίππου.

Στην εκδήλωση την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Επικρατείας κύριος Αλέξανδρος Φλαμπουράρης και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η βουλευτής κυρία Σοφία Βούλτεψη.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά,  ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κύριος Γιάννης Αμανατίδης, η ευρωβουλευτής κυρία Ελίζα Βόζενπμπεργκ, οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος  και Λιάνα Κανέλη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Γιώργος Καμίνης, Πρέσβεις, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλοί άλλοι.
Δείτε Φωτό...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ 
                                          
«ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ»
 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, στην χθεσινή συνεδρίαση (31.08.2017) του οργάνου στην Άνω Μερά, να μην δοθεί η δυνατότητα εκμίσθωσης της παραλίας της Φτελιάς, έπειτα από την έγκριση από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων με την υπογραφή μάλιστα της Υπουργού Πολιτισμού, προς την Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας να προχωρήσει στην παραχώρηση της απλής χρήσης της παραλίας της Φτελιάς της νήσου Μυκόνου.

Η εισήγηση του Δημάρχου να μην εκμισθωθεί η παραλία της Φτελιάς για τη διαφύλαξη του φυσικού κάλλους και της προστασίας του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε:

Τη μη δυνατότητα παραχώρησης της παραλίας της Φτελιάς για απλή χρήση κατόπιν εκμίσθωσης διά δημοπρασίας είτε με απευθείας παραχώρηση από την Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου.

Τη συμπλήρωση της υπ΄ αριθμ. 76/1999 απόφασης του ΔΣ και δη στο άρθρο 35 αυτής με τη παραλία της Φτελιάς, στις παραλίες που δεν εκμισθώνει ο Δήμος.

Την αποστολή διαμαρτυρίας προς την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου και προς τη Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου για την έγκριση της παραχώρησης απλής χρήσης της παραλίας της Φτελιάς και αίτημα για την ανάκληση του με αριθμ. πρωτ. 321615/208981/88852937/2017 εγγράφου της Γενικής Δ/νσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με θέμα «Διατύπωση σύμφωνης γνώμης σχετικά με το αίτημα της Περιφερειακής Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Φτελιά» του Δήμου Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», καθόσον δεν έλαβε υπόψη αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου αλλά και του ΦΕΚ Β’, 606/10-07-1995 και δε ζητήθηκε ποτέ η άποψη του Δήμου Μυκόνου για το εν λόγω ζήτημα.

Για το νησί μας τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν οι κάτοικοί του.

Μύκονος, 01-09-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Το σκίτσο της ημέρας...


Nέες αυταπάτες...

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούσε ότι μπορεί να τα βάλει με τους δανειστές και να κερδίσει κάτι παραπάνω από τα ελάχιστα που είχε καταφέρει ο Σαμαράς. Θηριώδης αυταπάτη, ομολογημένη πλέον, η οποία ταυτόχρονα στοίχισε πανάκριβα στη χώρα. Τώρα ο πρωθυπουργός ολισθαίνει στην οδό νέας αυταπάτης πιστεύοντας ότι η λήξη του Μνημονίου θα επικυρώσει μια θετική πορεία στα οικονομικά.

Δυστυχώς, το Μνημόνιο λήγει τυπικά το 2018 και όχι ουσιαστικά. Η σημερινή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για μέτρα λίαν επαχθή, με πρώτο το δυναστικό πλεόνασμα ,το οποίο προέρχεται από την υπερφορολόγηση. Όμως έτσι εξαντλούνται βαθμηδόν οι δυνατότητες της κοινωνίας να ανταποκριθεί στην πληρωμή φόρων, με δεδομένη την μείωση μισθών και συντάξεων. Το αποτέλεσμα απτό. Και οδυνηρό: αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα κόκκινα δάνεια, μεγαλώνει το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων.

Αν σε αυτά συνυπολογιστεί και η ασφυξία των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρομεσαίων, καθίσταται σαφές ότι η πραγματική ανάπτυξη- και όχι η πρόσκαιρη ευημερία των αριθμών- είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Το έχουμε ξαναγράψει: ανάλογη αυταπάτη τρέφει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εχων σωστά τονίσει το προφανές (καταστροφή η υπερφορολόγηση και το πλεόνασμα ), νομίζει κι αυτός με τη σειρά του ότι...