Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Έρχονται μεγάλες επενδύσεις... επιτέλους θά σωθούμε...

Ένα από τά "think tanks" τών ξένων 
μεγαλοεπενδυτών 
πού περιοδεύει ανά τήν χώρα ερευνώντας
 -ινγκόγνιτο- 
τίς ευκαιρίες...
Σύμφωνα μέ βάσιμες πληροφορίες, πού έχουν τήν πηγή τους στό στενό περιβάλλον εγκύρων οικονομικών κύκλων πού πρόσκεινται σέ διεθνές consortium μεγάλων επενδυτών οι οποίοι επιδιώκουν -πρός τό παρόν, τουλάχιστον- τήν ανωνυμία, επίκειται μεγάλη διερευνητική μελέτη "ειδικών αναλυτών" πού θά περιλαμβάνει ευρύ οικονομικό φάσμα επενδυτικών δραστηριοτήτων στόν δευτερογενή καί τριτογενή τομέα τής παραγωγής.  
Τό όλο εγχείρημα από πλευράς επενδυτών, γιά ευνόητους λόγους, τελεί υπό άκρα μυστικότητα καί ουδείς επισήμως ή ανεπισήμως -τής κυβερνήσεως συμπεριλαμβανομένης- γνωρίζει κάτι. Θά σάς κρατάμε ενήμερους γιά όλες τίς σοβαρές εξελίξεις

καί μήν ξεχνάτε :  
             "παρέχουμε ενημέρωση μέ ειλικρίνεια καί σοβαρότητα"
                                                                                                     *****
                  μιά προσφορά τής υποθετικής εταιρείας "ΓΛΙΣΤΡΕΞ"

Τό σκίτσο τού Πέτρου Ζερβού

Kίτρινο Θέμα...

Το Πρώτο Θέμα σε ρόλο Αστυνομίας της Αισθητικής

 Σκανδαλολογία, κιτρινισμός, «αντικειμενικότητα» υπέρ των ισχυρών και ευνοημένων, περιφρόνηση και συκοφάντηση των αδύναμων και μειονεκτούντων. Αυτού του είδους τη δημοσιογραφία υπηρετεί με συνέπεια για χρόνια η εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη, η οποία επιτίθεται στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της απέναντι στον Γιάννη Στουρνάρα και προσπαθεί να γελοιοποιήσει έναν άνθρωπο (Ερίκ Τουσέν) που έχει σταθεί με συνέπεια δίπλα στους λαούς που έχουν υποστεί τις πολιτικές των εξωτερικών παρεμβάσεων και της λιτότητας.
Το μόνο που έχει να τού προσάψει λοιπόν, είναι η life style παρατήρηση -όχι ότι δεν φοράει γραβάτα- αλλά ότι έβγαλε τα πέδιλά του μέσα στον ναό της δημοκρατίας. Φαίνεται ότι η καλή εφημερίδα εκτός από το πουσάρισμα της Χρυσής Αυγής με τα στημένα ρεπορτάζ διεκδικεί τώρα και το ρόλο της Αστυνομίας της Αισθητικής. Και εις ανώτερα!
Ο Ερίκ Τουσέν είναι Βέλγος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης, πρόεδρος της CADTM, της Επιτροπής για τη Διαγραφή του Χρέους του Τρίτου Κόσμου, και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της γαλλικής οργάνωσης ATTAC. Το 2005 διορίστηκε από τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, μέλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του εσωτερικού και εξωτερικού δημόσιου χρέους της χώρας. Πριν τη συμμετοχή του στην ελληνική επιτροπή για τον Έλεγχο του Χρέους είχε επισκεφθεί τη χώρα μας αρκετές φορές, στο πλαίσιο της δράσης του για τον απεγκλωβισμό των χωρών του Νότου από τα παιχνίδια των διεθνών κερδοσκόπων και των πιστωτικών οργανισμών. Δείτε τι έχει δηλώσει και στη συνέντευξή του στην Εφ. Συν. 
Το πλήρες κείμενο του «ρεπορτάζ» του Πρώτου Θέματος: «Προφανώς ο πιο έμπιστος συνεργάτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή για το χρέος αισθάνεται στο Κοινοβούλιο... σαν στο σπίτι του και κυκλοφορεί χωρίς παπούτσια. Σήμερα, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος στην αίθουσα της Γερουσίας όπου παρέστη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πλήθος υπουργών, βουλευτών, ακαδημαϊκών και εκπροσώπων φορέων ο Βέλγος οικονομολόγος και επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής είχε βγάλει στα παπούτσια του και κυκλοφορούσε στο παχύ κόκκινο χαλί με τις κάλτσες. Ο κύριος Τουσέν αποτελεί το «δεξί χέρι» της Προέδρου αναφορικά με τον έλεγχο του χρέους και είναι ενδεικτικό ότι κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης τον φώναξε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να καθίσει ανάμεσα στην ίδια και τον πρωθυπουργό».  
efsyn.gr 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

VIDEO : ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΕΠΑΙΝΕΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΣΤΟΝ FLASH 8-12-2010) Προχθές στή Βουλή τά είπε "ανάποδα"! Πότε έλεγε τήν αλήθεια;...

Ντοκουμέντο: Ιδού τι έλεγε ο κ. Ρουμελιώτης το Δεκέμβριο του 2010, για τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπανδρέου και το τεράστιο πολιτικό θάρρος του Πρωθυπουργού (Δείτε τό VIDEO)
 
Προχθές στήν επιτροπή τής Βουλής τά "τουμπάρισε" δημιουργώντας αδρές εικόνες γιά τήν υποκρισία και τη σκοπιμότητα που οδηγούν έναν αξιωματούχο και μάλιστα, εκπρόσωπο της χώρας σε διεθνή οργανισμό, να εκτίθεται δημοσίως…
                                                                                                        ***

Ιδού τι έλεγε ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης στο ρ/σ FLASH τον Δεκέμβριο του 2010, πριν δει φυσικά το… φως το «αληθινό» καί πρίν εναγκαλισθεί, χάριν τής ..."καρέκλας"  μέ τόν κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ (νά μήν αμπασκαθεί τό παιδί, όλο αυταπάρνηση καί ανιδιοτέλεια μάς διδάσκει!!!)
Απολαύστε τον ιδιαίτερα από το τρίτο λεπτό και μέτα να δηλώνει δημοσίως και με παρρησία, ότι «η Ελλάδα προχωράει ικανοποιητικά, αναγνωρίζονται οι προσπάθειες της, η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, σερνόμασταν για δεκαετίες, ο Πρωθυπουργός (Γ. Παπανδρέου) επέδειξε τεράστιο πολιτικό θάρρος που αναγνωρίζεται διεθνώς».
Το ηχητικό ντοκουμέντο, αδιάψευστος μάρτυς – σε αντίθεση με τον κ. Ρουμελιώτη.
Εδώ και δύο χρόνια, λέει τα αντίθετα. Γιατί άραγε;
Ας απαντήσει ο ίδιος πότε έλεγε αλήθεια.
Σε κάθε περίπτωση όμως, ο κ. Ρουμελιώτης, αν συνεχίσει να επιμένει στις σημερινές αναφορές του, οφείλει να απαντήσει στο ακόλουθο απλό ερώτημα:
Γιατί δεν παραιτήθηκε;

                                                                                                       ***
(αυτό τό δημοσίευμα έγινε μετά τήν υπόμνηση τού σχολίου τού αγαπητού φίλου Γιώργου Σουρλάγκα στήν ανάρτηση  μέ τίτλο : Στη φόρα όλα τα ονόματα των δημοσιογράφων...)
Δείτε τό VIDEO

"Χαμός" στην Συγγρού...


Ρήξη στην Συγγρού-«Ντου» των απλήρωτων υπαλλήλων της ΝΔ στο γραφείο του Διευθυντή - Media"Ντου" των απλήρωτων υπαλλήλων της ΝΔ στο γραφείο του Διευθυντή...
Σκηνές απείρου κάλλους φαίνεται πως εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού. Συγκεκριμένα, ένταση επικράτησε όταν...
υπάλληλοι του κόμματος, απλήρωτοι μέχρι και πέντε μήνες έκαναν "ντου" στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τσιμάρα.

Οι απλήρωτοι υπάλληλοι, μάλιστα, απειλούν με επίσχεση εργασίας ζητώντας μετ’ επιτάσεως τα δεδουλευμένα τους...
parapolitika.gr

Παραιτήθηκε ο Γλέζος από το Ευρωκοινοβούλιο

τη θέση του καταλαμβάνει ο Μηλιός

Παραιτήθηκε ο Γλέζος από το Ευρωκοινοβούλιο - τη θέση του καταλαμβάνει ο Μηλιός

Την παραίτησή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέβαλε ο Μανώλης Γλέζος, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της έδρας του.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είχε από πέρυσι ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει, όταν ολοκληρώσει ένα χρόνο θητείας.

Η παραίτηση θα ισχύσει από τις 8 Ιουλίου. Την θέση του θα καταλάβει ο Γιάννης Μηλιός, καθώς ο Νίκος Χουντής, που προηγείτο στον κατάλογο των επιλαχόντων, είναι αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

από tanea.gr

Los trabajadores, los tracadores ...y los Xapladores!

Τι απαντάει ο Λυμπέρης με εξώδικο στο κείμενο για τους «αυτοδημιούργητους τρακαδόρους του lifestyle» Τι απαντάει ο Λυμπέρης με εξώδικο στο κείμενο για τους «αυτοδημιούργητους τρακαδ


Με εξώδικο απαντάει ο εκδότης Αντώνης Λυμπέρης σε κείμενο που δημοσιεύθηκε προ ημερών και κάνει λόγο για «αυτοδημιούργητους τρακαδόρους του lifestyle».
Ο εκδότης έστειλε εξώδικο στον δημοσιογράφο Νίκο Ζαχαριάδη, συντάκτη του κειμένου και στην ιστοσελίδα kourdistoportokali που το αναδημοσίευσε, μαζί με ένα ακόμη κείμενο από άλλη ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με το εξώδικο, το κείμενο, που σύμφωνα με το kourdistoportokali, πρωτοδημοσιεύθηκε στο protagon με τίτλο «Το lifestyle των τρακαδόρων», περιέχει υβριστικό, συκοφαντικό περιεχόμενο για τον ίδιο, τον αποκαλεί «τρακαδόρο» και κάνει λόγο για «αυτοδημιούργητους τρακαδόρους του lifestyle που κρύβονται πίσω από τις φούστες των δικηγόρων τους».

Διαβάστε αναλυτικά το εξώδικο : ΕΔΩ

(ο υπέρτιτλος τής "Ν.Μ.")

Στο σφυρί η βίλα του Αντώνη Λυμπέρη στη Μύκονο...

(κι οι εργαζόμενοι, βέβαια, στά δικαστήρια!...)
...μιλάμε γιά πολύ βαριά life-style* τύπο!...
Στο σφυρί η βίλα του Αντώνη Λυμπέρη στη Μύκονο - MediaΟ πρώην μεγαλοεκδότης Αντώνης Λυμπέρης έρχεται αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό της βίλας του στη Μύκονο στις 22 Ιουλίου.
Όπως αναφέρει το...
«Έθνος», το παλάτι των 883 τ.μ. - που έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας showbiz - είναι δεσμευμένο από την ανεξάρτητη αρχή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με τον πλειστηριασμό να λαμβάνει χώρα στο Ειρηνοδικείο Μυκόνου, με τιμή εκκίνησης το ποσό των... 3 εκατομμυρίων ευρώ....



Ούτε η Θάτσερ τέτοιες παρεμβάσεις...


Θέση υπέρ της χώρας μας παίρνει πρώην υπουργός του Μπερλουσκόνι...
Υπέρ της χώρας μας πήρε ανοικτά θέση ο Τζούλιο Τρεμόντι, πρώην υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, με επιστολή του προς την...
εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Η Ευρώπη δεν μπήκε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, αλλά είναι η παγκοσμιοποίηση η οποία μπήκε στην Ευρώπη, βρίσκοντάς την απροετοίμαστη», τονίζει στην παρέμβασή του ο Τρεμόντι και προσθέτει: «το πρόβλημα δεν είναι ότι η Ελλάδα μπήκε στην Ευρώπη, είναι ότι η Ευρώπη μπήκε στην Ελλάδα. Για την Ελλάδα η κρίση δεν προήλθε από τον δημόσιο προϋπολογισμό της, έστω και αλλοιωμένο, αλλά από τον ευρωπαϊκό ιδιωτικό χρηματιστικό τομέα».

Ο πρώην υπερυπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι αναφέρει ότι λόγο πριν την Ολυμπιάδα του 2004 άρχισαν να επενδύονται στην Ελλάδα τεράστια κεφάλαια «και για σχεδόν μια δεκαετία η "ευθυμία" αυτή ήταν διμερής, τόσο των χρεωστών, όσο και των πιστωτών, οι οποίοι εξασφάλιζαν πλούσια επιτόκια».

Σύμφωνα με τον Τρεμόντι οι βοήθειες προς την Ελλάδα χρησίμευσαν, ιδίως ,στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, «βοήθησαν όλους, εκτός από τους έλληνες, και είναι για τον λόγο αυτό που μετά τις ευρωπαϊκές θεραπείες, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε και το δημόσιο χρέος αυξήθηκε».

«Μετά από όλα αυτά είναι παράλογα τα όσα η Ευρώπη συνεχίζει να ζητά, με επιμονή, από την Ελλάδα: περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς κλπ. Υπό τις παρούσες συνθήκες τις παρεμβάσεις αυτές δεν θα τις ζητούσε ούτε η Μάργκαρετ Θάτσερ. Μπορούμε, πιο ρομαντικά, να πούμε ότι ο λόρδος Βύρωνας δεν θα είχε ταχθεί και δεν θα ήταν, σήμερα, με το μέρος της Τρόϊκας», γράφει ο Ιταλός κεντροδεξιός πολικός και οικονομολόγος με ειδίκευση σε φορολογικό δίκαιο.

Ο Ιταλός πολιτικός θεωρεί ότι θα όσα έγιναν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, αφορούν επικίνδυνα και την υπόλοιπη Ευρώπη και καταλήγει την παρέμβασή του στην Κορριέρε Ντέλλα Σέρα: «Η Ευρώπη θα μπορέσει να έχει ένα μέλλον πολιτισμού μόνον αν σταματήσει να εξαντλείται στον τραπεζικό υπολογισμό των επιτοκίων. Θα έχει πραγματικά ένα ωραίο μέλλον, η Ευρώπη, μόνον αν ξαναβρεί την ιστορική διάσταση και την πολιτική ένταση που χαρακτήρισαν το αρχικό της πνεύμα»...
newsbeast.gr

Στη φόρα όλα τα ονόματα των δημοσιογράφων...


που «εκπαιδεύονταν» από ΔΝΤ και Κομισιόν...

Κουικ: Ζητώ τα επώνυμα…
Από τον Νοέμβριο του 2010 οι zoornalistas έγραφαν για τα «ιδιαίτερα μαθήματα» και τα... σεμινάρια του ΔΝΤ (και της Civitas) προς έλληνες δημοσιογράφους - «διαμορφωτές της κοινής γνώμης»...
Τώρα...
ήρθε και η επίσημη αποκάλυψη από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το Δημόσιο χρέος.
Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε ότι έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και "εκπαιδεύονταν" για να προβάλλουν αποτελεσματικά(!) τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια.
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκάλυψε ότι ανάλογα σεμινάρια διενεργεί και η Κομισιόν, ενώ
μετά από σχετικές ερωτήσεις για τις διαδικασίες ή και τα κριτήρια με τα οποία γινόταν η επιλογή των δημοσιογράφων για να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια ανέφερε ότι δημοσιογράφοι.. τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια.
Ο Ρουμελιώτης επισήμανε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ Τζέρυ Ρέϊς.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι τους δημοσιογράφους που κλήθηκαν και παρακολούθησαν τα «σεμινάρια» του ΔΝΤ. 
Ο Ρουμελιώτης ακόμη αναφέρθηκε και σε ομάδα καθηγητών οικονομολόγων οι οποίοι με λυσσαλέο τρόπο και σαθρά επιχειρήματα προσπαθούσαν να πείσουν ότι το χρέος ήταν βιώσιμο. Και αυτήν την κατηγορία ο Ρουμελιώτης την ενέταξε σε εκείνους που υπηρετούσαν σκοπιμότητες των αφεντικών τους.

Λυσσομανούν τα ΜΜΕ
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στον ρόλο των ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα του χρέους.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «στην Ελλάδα κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο» κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη ο οποίος όπως λέει η πρόεδρος της Βουλής το ομολογεί στο βιβλίο του. «Τα ΜΜΕ σήμερα λυσσομανούν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, και κινητοποιούνται προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης, και για αυτό τον λόγο πολεμούν και αυτήν την Επιτροπή» σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής.
zoornalistas.blogspot.gr

Κουικ: Ζητώ τα επώνυμα…

Ο Υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη, σχετικά με την «εκπαίδευση» δημοσιογράφων και οικονομολόγων από το ΔΝΤ, έκανε το εξής σχόλιο:

Η «ασπίδα» του Πανούση…


Ένα μήνυμα σε φίλους και... εχθρούς έστειλε μέσω Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. 

Χαρακτήρισε...
«εμψυχη ασπίδα απέναντι σε κάθε έννοια Κακού» τους φίλους του, σημειώνοντας με νόημα ότι «πάντοτε παραμένουμε άνθρωποι που κατανοούμε και συγχωρούμε ακόμα και τον χειρότερο εχθρό μας»...

Ο Αλέξης παίζει τζένγκα…


Το σκηνικό των διαπραγματεύσεων, όπως το βλέπουν οι FT...

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να αφαιρεί το «τουβλάκι» της Ελλάδας από τον «πύργο» της Ευρωζώνης, στην κορυφή του οποίου κάθονται η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Μαριάνο Ραχόι και άλλοι ηγέτες της ΕΕ.

Με...
αυτό το σκίτσο του Ίνγραμ Πιν συνοδεύεται το άρθρο του Μάρτιν Γούλφ στους Financial Times με τίτλο «Χωρίστε βιαστικά και μετανιώστε με την ησυχία σας» και στο οποίο παρομοιάζεται το ξέσπασμα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου με τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα.

Στο άρθρο του ο Γουλφ υποστηρίζει ότι κανείς δεν περιμένει «λευκό διαζύγιο» σε μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ στο παρακάτω σκίτσο, χαρακτηριστικές είναι οι γκριμάτσες των ηγετών της ΕΕ, όπως αυτή της Γερμανίδας Καγκελάριου, η οποία κάνει νόημα στον Έλληνα πρωθυπουργό να σταματήσει.

Την ίδια ώρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κουνά το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα και ο Γάλλος πρόεδρος τον παρακολουθεί έκπληκτος...

Η ιδεολογία της υποταγής

Η ιδεολογία της υποταγής - Media


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ
 Επί πενταετία η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης και όπως μας λένε η χώρα συντηρείται και υπάρχει χάρη της μεγαλοψυχίας αυτών που τη διασώζουν. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ευγνώμονες στους ευεργέτες μας και να προσαρμοζόμαστε πρόθυμα στις οδηγίες τους. Αυτοί ξέρουν…
Μας λένε, «αυτοί που ξέρουν», ότι για να επιβιώσουμε θα πρέπει:
  1. Να προσφέρουμε (ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη διάσωσή μας)  την επόμενη τετραετία το 12,5%  του ΑΕΠ της χώρας καθώς το 25% που ήδη έχουμε καταβάλει τα πέντε τελευταία χρόνια δεν είναι αρκετό
  2. Να συνεχίσουμε το ξήλωμα των αναχρονιστικών δομών μας που εξασφάλιζαν τα στοιχειώδη στην παιδεία (30% μείωση δαπανών μέχρι τώρα) και την υγεία (πάνω από 33% μέχρι στιγμής)
  3. Να απαλλαγούμε από το βάρος της υποχρέωσης απέναντι στους  γονείς και στους παππούδες μας και να τους αντιμετωπίσουμε ως άχρηστα (καθώς δε συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία) υποκείμενα τα οποία καλό θα είναι να μάθουν να ζουν με 300 ευρώ
  4. Να εκσυγχρονίσουμε τις αντιλήψεις μας  περί του  δημόσιου ελέγχου στην παραγωγή μιας σειράς αγαθών όπως είναι η ενέργεια και το νερό, και να τα ξεπουλήσουμε, όπως ξεπουλήσαμε υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους) κτήρια, δάση, παραλίες…
Μας λένε «αυτοί που ξέρουν» ότι για το χάλι της χώρας και το αδιέξοδο είμαστε εμείς που φταίμε, γιατί:
  • Μαζί τα φάγαμε
  • Είμαστε διεφθαρμένοι
  • Είμαστε τεμπέληδες και μπαταχτσήδες
  • Είμαστε ανίκανοι να αποφασίζουμε για την τύχη μας…
Καθώς βομβαρδιστήκαμε ανηλεώς με τόνους ενοχών μας φάνηκε φυσικό «αυτοί που ξέρουν» να αναλάβουν τις τύχες μας και έτσι αποδεχτήκαμε ως κάτι φυσιολογικό το παιχνίδι του απροσχημάτιστου πολιτικού ελέγχου:
  • Με την  Κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ)
  • Με την κυβέρνηση  Σαμαρά- Βενιζέλου ( ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ)
  • Με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου  χωρίς εξαπτέρυγα
Πάντα όμως υπό τη στενή επιτόπια εποπτεία των κλιμακίων των υπαλλήλων  της τρόικας…
Συνεχίζουν τώρα «αυτοί που ξέρουν» να επιμένουν ότι ο μόνος δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε είναι αυτός που χάραξαν και μας έχει μέχρι σήμερα οδηγήσει σε:
  • 180% χρέος επί του ΑΕΠ
  • 27% ανεργία
  • 50% ανεργία νέων
  • 300.000 μετανάστες
Μας ζητούν να συνεχίσουμε γιατί αν δεν προσαρμοστούμε υπάρχουν χειρότερα, όπως αποδεικνύει η εβδομαδιαία απειλή του Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη με την παροχή σταγόνων ρευστότητας στις τράπεζες.
Ακριβώς με αυτήν την απειλητική υπόδειξη « για το καλό μας», μας καλούν υπογείως να αποδεχτούμε ως κάτι φυσιολογικό την μετατροπή της όποιας κυβέρνησής μας σε μαριονέτα και την κυριαρχία μας  ως λαού, ως αναχρονιστικό έθιμο το οποίο μάλιστα έχει τα όριά του.
Κάπως έτσι πλημμυρισμένοι με ενοχές και φόβο μας ζητούν να χειροκροτήσουμε τη ρεαλιστική προσαρμογή των προηγούμενων κυβερνήσεων –και να περιμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση και της σημερινής κυβέρνησης στη «λογική των καιρών» οι οποίοι εκτός των άλλων επιβάλλουν κινήσεις απόλυτα ενταγμένες στο πλαίσιο των συμφερόντων των σωτήρων μας.
Και κάπως έτσι,  συνηθίσαμε να ζούμε  (από) για την επόμενη δόση των δανεικών που θα επιστρέψουν για την ανακύκλωση παλαιών δανείων, θεωρώντας ως φυσικό όρο ύπαρξης ενός κράτους την ανακύκλωση της οικονομικής/ πολιτικής του εξάρτησης.
Και κάπως έτσι η ιδεολογία της υποταγής φτάνει μέχρι το μεδούλι της κοινωνικής συνείδησης κρατώντας  έναν ολόκληρο λαό στο βυθό των ψευδαισθήσεών του…
από τό pontiki.gr

Έρχονται μεγάλες επενδύσεις... επιτέλους θά σωθούμε...

Ένα από τά "think tanks" τών ξένων 
μεγαλοεπενδυτών 
πού περιοδεύει ανά τήν χώρα ερευνώντας
 -ινγκόγνιτο- 
τίς ευκαιρίες...
Σύμφωνα μέ βάσιμες πληροφορίες, πού έχουν τήν πηγή τους στό στενό περιβάλλον εγκύρων οικονομικών κύκλων πού πρόσκεινται σέ διεθνές consortium μεγάλων επενδυτών οι οποίοι επιδιώκουν -πρός τό παρόν, τουλάχιστον- τήν ανωνυμία, επίκειται μεγάλη διερευνητική μελέτη "ειδικών αναλυτών" πού θά περιλαμβάνει ευρύ οικονομικό φάσμα επενδυτικών δραστηριοτήτων στόν δευτερογενή καί τριτογενή τομέα τής παραγωγής.  
Τό όλο εγχείρημα από πλευράς επενδυτών, γιά ευνόητους λόγους, τελεί υπό άκρα μυστικότητα καί ουδείς (επισήμως ή ανεπισήμως) -τής κυβερνήσεως συμπεριλαμβανομένης- γνωρίζει κάτι. Θά σάς κρατάμε ενήμερους γιά όλες τίς σοβαρές εξελίξεις

καί μήν ξεχνάτε :  
             "παρέχουμε ενημέρωση μέ ειλικρίνεια καί σοβαρότητα"
                                                                                                     *****
                  μιά προσφορά τής υποθετικής εταιρείας "ΓΛΙΣΤΡΕΞ"