Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ψηφίστηκε χθες Τετάρτη στη Βουλή η μείωση του ΦΠΑ...

Από Δευτέρα τίθεται σε ισχύ η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ

Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 θα ισχύσει η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ: Από το 24% στο 13% σε βασικά είδη διατροφής, από το 24% στο 13% στην εστίαση, με εξαίρεση τη διάθεση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων και από το 13% στο 6% στην ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.
Να σημειωθεί ότι η σχετική ρύθμιση ψηφίστηκε χθες Τετάρτη στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με τίτλο: «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις».

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

από : naftemporiki.gr

Ένα ακόμη δείγμα τής ..."φροντίδας γιά τήν ποιότητα" : Μόνο ο Καλαφάτης μέ «Γαλάζια Σημαία» γιά τό 2019...

«Γαλάζιες Σημαίες» 2019: Οι ακτές, μαρίνες και σκάφη που βραβεύονται


Συνολικά 515 ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και τέσσερα σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία», όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του διεθνούς αυτού προγράμματος. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.
Με τις βραβεύσεις αυτές η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έλαβε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλον τον κόσμο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» έλαβε χώρα στην...