Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Λέκκας: Η φύση ποτέ δεν εκδικείται...

εμείς οι άνθρωποι παρεμβαίνουμε...
Για 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι επικίνδυνα για παρόμοιες καταστροφές όπως αυτές στη Μάνδρα Αττικής και στη Νέα Πέραμο, μίλησε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας.
«Φέτος, ουσιαστικά η πλημμύρα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο ήταν η πέμπτη και ίσως για τα ελληνικά δεδομένα είναι και λίγες. Υπάρχουν παράγοντες που ευνοούν τον πλημμυρικό κίνδυνο στην Ελλάδα. Το ότι εκδηλώθηκε στη Μάνδρα, στη Σύμη, στη Σαμοθράκη, είναι τυχαίοι λόγοι. Θα μπορούσε κι αλλού να συμβεί», τόνισε μέσω του ΑΝΤ1.
«Η φύση ποτέ δεν εκδικείται. Είναι ευνοϊκή σε εμάς και μας έκανε δώρο αυτόν τον υπέροχο πλανήτη. Ούτε θεομηνία είναι, ο Θεός δεν φταίει σε τίποτα. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε που παρεμβαίνουμε στη φύση και δημιουργούνται οι αντιδράσεις και τα καταστροφικά φαινόμενα», συμπλήρωσε.
Για το τι εάν οι αρμόδιοι είναι ενημερωμένοι για τα 300 αυτά σημεία και τι έχουν κάνει, απάντησε: «Είναι ένα θέμα που αντικατοπτρίζει την παθογένεια του πολιτικού συστήματος και της ελληνικής νοοτροπίας γενικότερα. Η Ελλάδα αναπτύχθηκε στρεβλά, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτήν την εικόνα».
Σχετικά με τις ρυθμίσεις και τις νομιμοποιήσεις αυθαίρετων: «Πριν από κάθε εκλογική διαδικασία, πάνω από 15 θυμάμαι τα τελευταία 30 χρόνια, γινόταν λόγος και πράξη για ένταξη αυθαίρετων περιοχών μέσα στα σχέδια». Αναδεικνύοντας, ουσιαστικά το πόσο λάθος ήταν αυτή η λογική.
Ενώ όσον αφορά τους πιθανούς νέους κινδύνους να υπάρξουν ανάλογες καταστροφές και απώλειες ανθρώπινων ζωών, σημείωσε: «Το 60% του ελληνικού οικιστικού χώρου είναι αυθαίρετες περιοχές, που εντάχθηκαν στο σχέδιο χωρίς μελέτες και χωρίς προδιαγραφές». Για να φέρει το παράδειγμα πως «τώρα στη Μάνδρα υπάρχει μια πισίνα μέσα στο ρέμα της Αγίας Παρασκευής»...


από newsbeast.gr

Φ. Γεννηματά: Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών της καθαρής εντολής των πολιτών

«Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους»

George Vitsaras / SOOC
Από αύριο, όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών, τόνισε η Φώφη Γεννηματά μετά το αποτέλεσμα του β′ γύρου των εκλογών, για τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, βάσει του οποίου επικράτησε του συνυποψήφιου της Νίκου Ανδρουλάκη με ποσοστό 57% έναντι 43%, αντίστοιχα.
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική».
Παράλληλα, ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς της, όπως είπε, «τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό "παρών" στις κάλπες», τονίζοντας ότι «έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα».
«Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους».
«Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ» τόνισε, συγχαίροντας «όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».
Περί τις 160.000 πολίτες συμμετείχαν στον β' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, η συμμετοχή έφτασε το 74% του α' γύρου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής.
Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 
Naftemporiki

Τό επίκαιρο πολιτικό σκίτσο...

                                                                                   ...του Δημήτρη Χαντζόπουλου
από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (19.11.17)

"...Μπάζο, χτίσιμο, βροχή, γκρέμισμα... Και νεκροί. Δικοί τους νεκροί..."

Οι νεκροί των άλλων
της Ελενας Ακρίτα*

Aπό την ημέρα της τραγωδίας, ορισμένοι κουνάνε αυστηρά δαχτυλάκι στους «πτωχούς των αυθαιρέτων». Αυτούς που μπαζώνουν ρυάκια και χτίζουν πάνω σε κοίτες ποταμιών, παρακάμπτοντας οι ανόητοι τις εναλλακτικές τους: μεζονέτες στην Εκάλη, μονοκατοικίες στο Ψυχικό, σαλέ σε χιονοδρομικά και ρετιρέ στην Ηρώδου του Αττικού. Εχουν τόσες επιλογές αλλά αυτοί καλά και σώνει να μπαζώνουν. Μπάζο, χτίσιμο, βροχή, γκρέμισμα, μπάζο, χτίσιμο, βροχή, γκρέμισμα. Και νεκροί. Δικοί τους νεκροί - άκου τώρα βίτσιο!

Οχι ότι δεν φταίνε και αυτοί. Αλλά δεν φταίνε μόνον αυτοί:
Φταίνε κι οι συμπαθείς επαγγελματικοί κλάδοι που συνωστίζονται γύρω απ' τα μπάζα για να εξασφαλίσουν τη δική τους μπάζα. Αυθαίρετα κι αυθαιρεσίες, λαδώματα και μίζες, τζάμπα ρεύμα, χτισμένο ρέμα, καμένα δάση, αναρχία, χάος, παρανομία - όλα αυτά δεν γίναν μόνα τους: κάποιοι τα έκαναν.
Φταίνε οι κυβερνήσεις που είναι τόσο γαϊδούρες που σκυλοπνίγεται ο κοσμάκης και μετά υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Πρωθυπουργοί, υπουργοί, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, αρμόδιοι, υπεύθυνοι, παράγοντες, συγγενείς παραγόντων, γκόμενες πρώην κι επόμενες μυξοκλαίνε πάνω στους νεκρούς των άλλων. Γιατί οι δικοί τους νεκροί δεν πάνε από μπαζωμένα ρέματα. Οι δικοί τους νεκροί ζήσαν σε ανθρώπινες συνθήκες με στέρεο και νόμιμο κεραμίδι στο κεφάλι τους.
Φταίνε, ναι, αλλά οι άνθρωποι δεν μπαζώνουν για πλάκα. Δεν είναι χόμπι, δεν είναι συλλογή γραμματοσήμων. Από ανάγκη το κάνουν. Κάπου πρέπει να ρημαδομείνουν, κάπως πρέπει να ρημαδοζήσουν. Γιατί πέφτει μια βροχή. Και ρημαδοπεθαίνουν. Κι άμα η Πολιτεία σε γράφει, εσύ χτίζεις. Παράνομα.
  
Στις ασπρόμαυρες ταινίες του '60 ο Χατζηχρήστος κι η παρέα του ήταν οι κτηματομεσίτες που...

Με 56,9% η Γεννηματά κέρδισε την κούρσα για την ηγεσία της κεντροαριστεράς

Συγχαρητήρια από Ανδρουλάκη, Θεοδωράκη, Καμίνη και Ραγκούση Με 56,9% η Γεννηματά κέρδισε την κούρσα για την ηγεσία της κεντροαριστεράς
Λίγο μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος (56,9% έναντι 43,1%) η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε τον Νίκο Αλιβιζάτο για να τον ευχαριστήσει για τις άψογες διαδικασίες που τήρησε η Επιτροπή. Εκεί την περίμενε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που είχε λίγο νωρίτερα ευχαριστήσει κι αυτός τον κ. Αλιβιζάτο δηλώνοντας ότι εγγυάται την ενότητα για ένα καλύτερο μέλλον της παράταξης και της χώρας.
Ευχαριστώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : VANITY - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ VANITY - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ


Έχουμε την χαρά να σας προσκαλέσουμε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 18:45 στη Ρωμαϊκή Αγορά, Φετιχιέ Τζαμί στην Αθήνα, στην παρουσίαση του επίσημου καταλόγου της περιοδικής έκθεσης VANITY - Ιστορίες κοσμημάτων από τις Κυκλάδες. 
Η αρχαιολογική περιοδική έκθεση με τίτλο «Vanity. Ιστορίες κοσμημάτων από τις Κυκλάδες» συνδιοργανώνεται από το Δήμο Μυκόνου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά κοσμήματα από τις Κυκλάδες, σε μια ιστορική γραμμή που εκτείνεται σε βάθος 7 χιλιετιών. Από τα νεολιθικά κοσμήματα της 6ης χιλιετίας π.Χ. έως τη δεκαετία του 1970, αλλά και με σύγχρονες δημιουργίες κορυφαίων ελλήνων κοσμηματοποιών που σχεδίασαν ειδικά για την Vanity, η ιστορία τους ανιχνεύεται μέσα από 230 εκθέματα που προέρχονται από 19 διαφορετικά Κυκλαδονήσια και όλα αποτυπώνονται στον επίσημο κατάλογο.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μυκόνου
Κωνσταντίνος Κουκάς