Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Φτύνουν τον κόρφο τους στη ΝΔ…

Σε δύσκολη θέση έχουν έρθει μετά την αποκάλυψη της εισαγγελικής έρευνας για πιθανή εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη σε υπόθεση μίζας για τα Super Puma οι Αδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης, καθώς...
ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία να τους εγκαλέσει για ερωτήσεις που κατέθεταν στο παρελθόν ως βουλευτές του ΛΑΟΣ.

Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση όμως βρίσκεται το Μαξίμου, στο οποίο ειδικά ο κ. Γεωργιάδης μπαινόβγαινε τακτικά και με την άνεση του «μπροστάρη» σε όλες τις κυβερνητικές κινήσεις. Στη Συγγρού φτύνουν τον κόρφο τους που δεν γύρισε στη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ...

Β. ΣΑΜ. – enet.gr
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Σιγά που θα έλειπε ο Μπενίτο…

από το πανηγύρι του success story…

Είναι δυνατόν, ο πιστός του πρωθυπουργού, να λείπει από το πάρτυ της «επιστροφής στην ανάπτυξη»; Μετά τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, βγήκε να...
πανηγυρίσει την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, λησμονώντας κι αυτός τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και στην καθημερινότητα του πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο πρωθυπουργός, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (που βλέπουν αύξηση, για πρώτη φορά έπειτα από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης, για το ελληνικό ΑΕΠ στο τρίμηνο του 2014), βιάστηκε να πανηγυρίσει, τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών κρατά χαμηλούς τόνους, αναμένοντας τα τελικά στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν τα προσωρινά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα...
 

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου δικαιώθηκε αλλά και οι συκοφάντες επιβίωσαν

14.11.14


Στην παραπάνω εικόνα, μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος που αναφέρει ότι τελικά δεν αποδείχθηκε η παραμικρή σχέση της Μαργαρίτας Παπανδρέου με τη λίστα Λαγκάρντ παρά τις σχετικές ηλίθιες φήμες που έσπευσε κάποτε να δημοσιεύσει η συγκεκριμένη φυλλάδα.

Θυμίζω ότι τη συγκεκριμένη φήμη, εκτός από το Πρώτο Θέμα, την είχε υιοθετήσει και το ΒΗΜΑ, παρόλο που ο Κώστας Βαξεβάνης, ο άνθρωπος που δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ, είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα της.

Φυσικά, όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Απώτερος στόχος ήταν να πληγεί το κύρος του Γιώργου Παπανδρέου και για πολλούς Έλληνες πολίτες η επίσημη διάψευση της είδησης δεν έχει πια ιδιαίτερη σημασία καθώς «έλα μωρέ, σιγά μην δεν την κάλυπταν». Το «λέγε-λέγε κάτι μένει» πιάνει ακόμα στην Ελλάδα.

Χτίστηκαν πολιτικές και δημοσιογραφικές καριέρες πάνω σε αυτά τα ψέματα, μόνο που το δηλητήριο που κάποιοι έβαλαν στις ψυχές των Ελλήνων μοιάζει πια ικανό να μας σκοτώσει όλους, καθώς η χώρα αρνήθηκε να διορθώσει τα λάθη της και βρίσκεται ξανά με την πλάτη στον τοίχο.
parapolitiki.com

Θύμα του ρομαντισμού του Ψυχάρη ο Αντώνης Σαμαράς

14.11.14


Πριν 2-3 χρόνια, μάθαμε ξαφνικά ότι ο γιος του εκδότη του ΒΗΜΑτος Σταύρου Ψυχάρη είναι δεξιός και θέλει να πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά. Μέχρι να το χωνέψουμε, είχε ήδη εκλεγεί βουλευτής στην Α' Αθηνών.

Σήμερα, μάθαμε ξαφνικά ότι ο Ανδρέας ο Ψυχάρης συνειδητοποίησε ότι είναι «απλά ρομαντικός», γι' αυτό και παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή, για την κατάληψη της οποίας κάποιοι κίνησαν γη και ουρανό.

Φαντάζομαι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάθε λόγο από σήμερα να κλαίει με μαύρο δάκρυ, επηρεασμένος από την τόσο σαφή επαναδιατύπωση του διάχυτου ρομαντισμού που χαρακτηρίζει την παρουσία της οικογένειας Ψυχάρη στον δημόσιο βίο της χώρας.
parapolitiki.com

Γ. Χατζημάρκος: Η έκθεση του Λούβρου, μετά το Παρίσι, έρχεται στη Ρόδο



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Περιφερειάρχη

                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρόδος, 14 Νοεμβρίου 2014


Γ. Χατζημάρκος:  Η  έκθεση του Λούβρου, μετά το Παρίσι, έρχεται στη Ρόδο
Η καθ’ όλα επιτυχημένη Press Conference που δόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Παρίσι, για την έναρξη της  έκθεσης, «Ρόδος: ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής» («Rhodes: Une ile grecque aux portes de l’ Orient») στο Μουσείου του Λούβρου, είχε ως επιστέγασμα την οριστικοποίηση της απόφασης για τη μεταφορά των εκθεμάτων στη Ρόδο, την προσεχή άνοιξη.
Η απόφαση ελήφθη σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον διευθυντή  του Μουσείου κ. Jean-Luc Martinez, το βράδυ της Τετάρτης.
Displaying unnamed2.jpgΠρόκειται για μια προσωπική επιτυχία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε θέσει ως στόχο τη μεταφορά της Έκθεσης από το Παρίσι στη Ρόδο. Οι συνεννοήσεις είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο, πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα, οπότε είχαν φιλοξενηθεί  στη Ρόδο η  Υπεύθυνη Προβολής του Μουσείου κα Laurence Roussel, η Υπεύθυνη Τύπου κα Christine Cuny, η Επιμελήτρια της έκθεσης κα Anne Coulie, καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων γαλλικών ΜΜΕ, όπως Le Monde, Le Figaro, L’ Express,  Le Journal και  Des Artes & L’ Oeil.
Οι συζητήσεις προχώρησαν στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την έναρξη της Έκθεσης στο Μουσείο του Λούβρου και η οριστικοποίηση της θετικής απόφασης ήρθε το ίδιο βράδυ, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου  με τον διευθυντή  του Μουσείου κ. Jean-Luc Martinez. Αξίζει να τονιστεί ότι το 2015 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ρόδου.
Αναμένεται τώρα και η οριστικοποίηση της ημερομηνίας μεταφοράς  και της διάρκειας της έκθεσης στη Ρόδο, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να συζητά για την παραμονή της, καθ’  όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Εφόσον αυτό επιτευχθεί, θα αποτελέσει το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για το νησί της Ρόδου και για ολόκληρη την Ελλάδα, σε ευθεία διασύνδεση και με το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Σημειώνεται ότι η έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου  άνοιξε σήμερα Πέμπτη για το κοινό και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2015, οπότε αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία για τη μεταφορά της στη Ρόδο.


Εν τω μεταξύ, με αφορμή την έκθεση στο Λούβρο, η προβολή του νησιού μέσω του πολιτισμού του, έχει ξεκινήσει ήδη στα μεγάλα έντυπα της Γαλλίας, με εκτενή ρεπορτάζ αφιερωμένα στην ιστορία της αρχαίας Ρόδου και στα εντυπωσιακά ευρήματα των  πρώτων ανασκαφών του  August Salzmann μεταξύ 1859 και 1868. Αυτή η έκθεση είναι η πρώτη στον κόσμο που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στη Ρόδο και στην αρχαιότητα. Παρά τον πλούτο της, η αρχαιολογία της Ρόδου είναι ελάχιστα γνωστή στο ευρύ κοινό και αυτό είναι ένα επιπλέον στοιχείο που την κάνει μοναδική, όχι μόνο για τους επισκέπτες που θα θαυμάσουν τα εκθέματα, αλλά και για την επιστημονική κοινότητα που αντλεί πολύτιμα στοιχεία για την Ρόδο στην αρχαιότητα και τον ρόλο που διαδραμάτισε το νησί, την περίοδο εκείνη, όπως με έμφαση επισημάνθηκε από τις δύο αρχαιολόγους, επιμελήτριες της έκθεσης, κ. Coulie και Φιλήμονος.

Επισυνάπτονται χαρακτηριστικά δημοσιεύματα από τον γαλλικό Τύπο και φωτογραφίες των εκθεμάτων.

Ο νέος Κολοσσός

Από το Παρίσι,όπου ευρίσκεται για τα εγκαίνια έκθεσης στο Λούβρο σχετικής με τη Ρόδο, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο: «Σκεφτόμαστε πάντα το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού. Πρέπει να το κάνουμε; Σε τι θα χρησιμεύει; Σε ποιον θα μοιάζει;». Ολη η ουσία του προβλήματος της αναβίωσης ενός παρελθόντος για το οποίο οι γνώσεις μας είναι ελλιπείς συμπυκνώνεται στο ερώτημα του δημάρχου: «σε ποιον θα μοιάζει;». Ελα ντε! Σε ποιον; Εχω να προτείνω μία λύση σχετικώς, ως θιασώτης της θεωρίας περί συνέχειας μεταξύ Αρχαίου και Υπαρκτού (τουτέστιν σύγχρονου) Ελληνισμού. Να δοθεί στον Κολοσσό η μορφή ενός σύγχρονου ήρωα. Γιατί όχι, π.χ., του Κώστα του Σκανδαλίδη, που είναι και από την Κω; Γιατί όχι, επίσης, του αλησμόνητου Χάρη Παυλίδη, που είναι και ημίθεος;

από τή στήλη "ΦΑΛΗΡΕΥΣ"
τής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 14/11/'14

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη


Πέθανε ο Αλεξάντερ Γκρότεντικ, από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς του 20ου αιώνα

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP
Ο Αλεξάντερ Γκρότεντικ, ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς του 20ού αιώνα, πέθανε χθες σε νοσοκομείο της νότιας Γαλλίας σε ηλικία 86 ετών, ανακοινώθηκε από νοσοκομειακές πηγές.
Ο Αλεξάντερ Γκρότεντικ είχε αποσυρθεί στη νοτιο-δυτική Γαλλία και ζούσε απομονωμένος στο χωριό Λασέρ, θέλοντας να κρατηθεί μυστικός ο τόπος διαμονής του.
Γεννήθηκε τον Μάρτιο 1928 στο Βερολίνο από πατέρα ρώσο, εβραίο, αναρχικό και μητέρα δημοσιογράφο, ακτιβίστρια και έχει τιμηθεί με το Βραβείο Fields, το αντίστοιχο του Βραβείου Νόμπελ για την επιστήμη των Μαθηματικών.
Υπήρξε πρωτοπόρος στη διατύπωση της θεωρίας της αλγεβρικής τοπολογίας και κεντρικό πρόσωπο στη διαμόρφωση της θεωρίας της αλγεβρικής γεωμετρίας.
Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Γαλλία, αν και θεωρούσε τον εαυτό του απάτριδα.
Αποχώρησε από το Ινστιτούτο Ανωτάτων Επιστημονικών Σπουδών, όπου δίδαξε και πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του έργου του, το 1970 για πολιτικούς λόγους και στη συνέχεια επικέντρωσε την ενέργειά του σε πολιτικά ζητήματα.
Συνταξιοδοτήθηκε επισήμως το 1988 και αργότερα μετοίκησε στη νότιο-δυτική Γαλλία, όπου έζησε σε συνθήκες απομόνωσης
kathimerini.gr

ΤΩΡΑ - Παραιτήθηκε ο Ανδρέας Ψυχάρης...



Παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ, ο Ανδρέας Ψυχάρης.
"Επειτα από δυο χρόνια διαπιστώνω, πως ...
 είμαι απλά ρομαντικός", φέρεται να δήλωσε, συμφωνα με το STAR,  για την παραίτηση του...


ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Την βουλευτική έδρα του πρώην πλεον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη,αφού πρώτα όμως υπερψήφισε τις δύο τροπολογίες για την εξαίρεση ΕΝΦΙΑ και για τις 100 δόσεις στα «κόκκινα» δάνεια, θα πάρει...
σύμφωνα με το STAR, ο Αλεξανδρος Μωραϊτάκης.

«Έπειτα απο προβληματισμό μηνών, διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συννενοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα» αναφέρει στην επιστολή του και προσθέτει «όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012 πίστευα ότι εντάσσομαι σε μια ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό τπου ενός προς τον άλλο και που εργάζονται απο κοινού για την σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας» 

Tο Bill & Coo Suites and Lounge στη Μύκονο βραβεύθηκε ως το καλύτερο παράκτιο μπουτίκ ξενοδοχείο στην Ευρώπη

Διεθνείς διακρίσεις για ελληνικά ξενοδοχείαΤο ξενοδοχείο που βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων στην Ευρώπη είναι το Οceania Club στη Χαλκιδική της αλυσίδας Ikos Resorts.
Το ξενοδοχείο που βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων στην Ευρώπη είναι το Οceania Club στη Χαλκιδική της αλυσίδας Ikos Resorts.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
Το καλύτερο ξενοδοχείο all inclusive (όλα εντός τιμής) στην Ευρώπη και ένα από τα 25 καλύτερα στον κόσμο είναι ελληνικό.

Αυτό ανέδειξε το αποτέλεσμα έρευνας της ΤripAdvisor, κορυφαίας ταξιδιωτικής ιστοσελίδας στον κόσμο για τα καλύτερα ξενοδοχεία all inclusive σε παγκόσμιο και σε περιφερειακό επίπεδο με βάση τις κριτικές των χρηστών της από την 1η Αυγούστου 2013 έως τις 31 Ιουλίου 2014. Το ξενοδοχείο που βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων στην Ευρώπη είναι το Οceania Club στη Χαλκιδική της αλυσίδας Ikos Resorts. Παράλληλα, το ελληνικό ξενοδοχείο αποτελεί και τη μοναδική ευρωπαϊκή παρουσία στην παγκόσμια λίστα με τα 25 καλύτερα all inclusive ξενοδοχεία, καταλαμβάνοντας την 21η θέση. Να σημειωθεί ότι ως το καλύτερο ξενοδοχείο all inclusive στον κόσμο αναδείχθηκε το Kάγιο Σάντα Μαρία στην Κούβα. Στην ευρωπαϊκή λίστα με τα 25 καλύτερα all inclusive ξενοδοχεία η Ελλάδα έχει ισχυρή παρουσία με άλλα τέσσερα ξενοδοχεία πέραν του Oceania Club. Ετσι, τη 14η θέση καταλαμβάνει το Club Med στο Γρεγολίμανο, τη 16η το Holiday Village Rhodes στη Ρόδο, τη 18η το Nana Beach στην Κρήτη και την 20ή το Atlantica Porto Bello Royal στην Κω.

Αλλες δύο επιτυχίες είχαν ελληνικά ξενοδοχεία στην τελετή απονομής των βραβείων World Boutique Hotel Awards 2014 η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Το Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες βραβεύθηκε ως το καλύτερο κλασικό μπουτίκ ξενοδοχείο στον κόσμο και το Bill & Coo Suites and Lounge στη Μύκονο ως το καλύτερο παράκτιο μπουτίκ ξενοδοχείο στην Ευρώπη.

Κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
 Σε σοβαρή δοκιμασία ετέθη εκ νέου εντός Βουλής η κυβερνώσα πλειοψηφία, αυτή τη φορά με επίκεντρο τους σχετικούς με τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου. Αφορμή, η διορθωτική πρόσφατου νόμου τροπολογία, η οποία τίθεται σήμερα προς έγκριση σε ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό του προβλήματος που δημιουργήθηκε δεν είναι μόνο ότι αρκετοί βουλευτές των Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκαν δημοσίως και επικριτικά έναντι των επίμαχων χειρισμών. Αλλά και πως, χθες, τουλάχιστον δύο εξ αυτών, οι κ. Απ. Κακλαμάνης και Μ. Κασσής, δήλωσαν πως δεν προτίθενται να ψηφίσουν την τροπολογία.
«Δεν είναι δυνατόν αποφάσεις αυτής της σημασίας να μην περνούν από την αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, να μην καταγράφονται οι απόψεις συναδέλφων οι οποίοι έχουν εμπειρία στα οικονομικά θέματα», τόνισε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Να μεταφέρετε στον υπουργό Οικονομικών την έντονη δυσφορία των συναδέλφων και εμού προσωπικά γι’ αυτή τη συμπεριφορά». Την ίδια ώρα, ο Γ. Βλάχος έλεγε χωρίς περιστροφές: «Πιστεύω ότι ο κ. Χαρδούβελης πρέπει να έρθει να ζητήσει και συγγνώμη από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και να εξηγήσει γιατί έγινε το λάθος, πού οφείλεται, ποιος τον παραπλάνησε. Και επιτέλους κάποιος να πάει σπίτι του».
Νωρίτερα, με αφορμή τη μη προσέλευση του κ. Χαρδούβελη να απαντήσει σε ερώτηση που του είχε θέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Απ. Κακλαμάνης έλεγε: «Φοβάται να έρθει στη Βουλή; Ντρέπεται για τόσα λάθη μέσα σε σύντομο χρόνο;». Ο Γ. Μιχελάκης τόνισε ότι «πυροβολούμε μόνοι μας τα πόδια μας» και αναρωτήθηκε: «Ευθύνες δεν έχει κανένας;». Εντός της Ολομέλειας, ουσιαστικά μόνο ο κ. Χρ. Σταϊκούρας και ο κ. Αδ. Γεωργιάδης ύψωσαν τείχος άμυνας έναντι των πολυεπίπεδων -και φίλιων- πυρών. Πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήταν η αρχική ρύθμιση, πρωτοβουλία της κυβέρνησης και η τωρινή αλλαγή, είπε ο κ. Σταϊκούρας, απορρίπτοντας κάθε φωνή που έκανε λόγο για «εντολές τρόικας». Για «ασυνεννοησία», αλλά και για μια αρχικώς «κακή διατύπωση που θα μπορούσε να διορθωθεί με μια απλή νομοτεχνική βελτίωση», που αδικεί την κυβέρνηση, έκανε λόγο ο κ. Γεωργιάδης.
Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων κατέθεσε και το ΠΑΣΟΚ. Θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με εκείνη για τη ρύθμιση οφειλών. Οπως ελέχθη ανεπισήμως, στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να ασκηθεί «πίεση» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εμφανιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν θέλει να ανακουφιστούν με τη ρύθμιση αυτή χιλιάδες επιχειρήσεις.
kathimerini.gr
 

ΣΥΡΙΖΑ: Θα υπάρξουν διαρροές στη σημερινή διαδικασία στη Βουλή...

«Η ονομαστική ψηφοφορία τσαλακώνει την εικόνα της κυβέρνησης»...
Να βάλει ένα τέλος στην «επαναστατική γυμναστική» των βουλευτών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το αίτημά του για ονομαστική ψηφοφορία για την σημερινή τροπολογία της εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Παράλληλα επιδιώκει να...
δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και να υπογραμμίσει ότι επιβεβαιώνεται η βασική κατηγορία που της προσάπτει, ότι δηλαδή «η κυβέρνηση παραμένει απόλυτα ταυτισμένη με όλες τις επιταγές της τρόικας και δεν μπορεί να παρεκκλίνει ούτε στο ελάχιστο, πόσο μάλλον να διαπραγματευθεί καίρια ζητήματα όπως το χρέος».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, «με το θέμα του ΕΝΦΙΑ αν είχαν πραγματοποιηθεί οι μισές απειλές των κυβερνητικών βουλευτών η κυβέρνηση θα είχε πέσει τρεις φορές», παραπέμποντας παράλληλα στις εμφατικές δηλώσεις του Γ. Γιακουμάτου, ο οποίος υποστήριζε πριν από λίγες ημέρες ότι «ούτε με πυρηνική βόμβα δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση».

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα καταγράψει απώλειες στην σημερινή ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντας ωστόσο μικρή την πιθανότητα «πολιτικού ατυχήματος». Παρόλα αυτά, μέσα από τις διαρροές που εκτιμάται ότι θα καταγραφούν, στην Κουμουνδούρου στοχεύουν στα αλλεπάλληλα πλήγματα στο κύρος της κυβέρνησης, τα οποία επιδεινώνουν την εικόνα της στο φόντο του ενδεχόμενου πρόωρης προσφυγής στια κάλπες.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης η απόφαση για αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν δεδομένη, καθώς υπάγεται στη σταθερή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ να «εκθέτει» τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, αναγκάζοντάς τους μετά από τις αντιδράσεις και τις αντιπολιτευτικές κορώνες σε αλλεπάλληλες κυβιστήσεις. 

newsbeast.gr

Ντ. Μπακογιάννη: «Ξεφτιλιζόμαστε στον κόσμο με τον ΕΝΦΙΑ» ...


"Φάουλ όπως αυτό με τον ΕΝΦΙΑ δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου αλλά και την εικόνα της κυβέρνησης που δίνει την εντύπωση πως υπάρχει έλλειψη σχεδίου", δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
Τόνισε ότι «αν είχε...
ακολουθηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία – δηλαδή πρώτα να πάει στην αρμόδια επιτροπή και μετά την ολομέλεια- θα είχαν αποφευχθεί τέτοια φαινόμενα» και συμπλήρωσε πως: «Έφεραν την τροπολογία στη Βουλή, σήμερα ψηφίζεται μια άλλη τροπολογία με τον κόσμο που μας παρακολουθεί να ξεφτιλιζόμαστε σε αυτούς».
Όπως σημείωσε η κα Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1, είναι μια δύσκολη στιγμή για τις ΚΟ που στηρίζουν την κυβέρνηση λέγοντας πως «με αυτά που κάνει το υπουργείο Οικονομικών μας έχει φτάσει στο Αμήν».
Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είπε ότι έχουμε καθυστερήσει με δική μας υπαιτιότητα καθώς -όπως είπε- έχουμε δεσμευτεί να υλοποιήσουμε διάφορα θέματα αλλά δεν το έχουμε κάνει ακόμα..
Από την άλλη κατηγόρησε την τρόικα ότι θέτει νέα θέματα ενώ σημείωσε πως οι δανειστές βρίσκονται σε κενό πραγματικότητας όταν δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση της χώρας αλλά και της Ευρώπης.
Εκτίμησε πως έως την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα αλλά και η μετάβαση της χώρας στη μετά μνημόνιο εποχή.
Μετέθεσε τη συζήτηση για το χρέος αργότερα …
Είπε επίσης πως είναι νωρίς να μιλάμε τώρα για το εάν θα συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή.

Ορκωμοσία Γεωργαντά

Straight Out Of Camera


hepressproject.gr

Τό ΣΔΟΕ δικαιώνει τή Μαργαρίτα Παπανδρέου

Για τη λίστα Λαγκάρντ και όχι μόνο…

Τη δικαίωση της Μαργαρίτας Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ βεβαιώνει με έγγραφό του το οποίο κατατέθηκε σήμερα στο δικαστήριο όπου εκδικαζόταν αγωγή της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εναντίον ΜΜΕ που με δημοσιεύματά τους την ήθελαν δικαιούχο λογαριασμού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Διαβεβαιώνεται, δε, ότι η κ. Παπανδρέου ουδεμία σχέση έχει με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη λίστα. 

5Το έγγραφο, που δικαιώνει απολύτως όσα υποστήριζε τότε η κ.Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για ανυπόστατα δημοσιεύματα με στόχο την συκοφάντηση και την σπίλωση της ίδιας, έρχεται ως αποτέλεσμα σχετικού αιτήματός της. Είχε άλλωστε η ίδια προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εναντίον της ηγεσίας και διευθυντικών στελεχών του ΣΔΟΕ, αλλά και διαφόρων ΜΜΕ που υποστήριξαν τότε ότι διέθετε λογαριασμό ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, προβάλλοντας κάποια από αυτά δήθεν πληροφορίες από το ΣΔΟΕ, ενώ είχε ζητήσει έγγραφη απάντηση από το ΣΔΟΕ.
Μετά το έγγραφό του, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, εξαιρείται της δίωξης, μετά από σχετική αποδοχή και της κ.Παπανδρέου.  Όπως το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις εναντίον στελεχών του ΣΔΟΕ που εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ήδη πάντως, πολλοί μιλούν για έναν ακόμα μύθο, στηριγμένο σε «κατασκευασμένα δημοσιεύματα και συνειδητά ψεύδη», που κατέρρευσε, ενώ διατυπώνονται ερωτήματα για το τι έχουν να πουν σήμερα όλοι όσοι διαπόμπευαν την Μαργαρίτα Παπανδρέου, αν θα ζητήσουν συγγνώμη ή θα ομολογήσουν ότι είχαν άλλους σκοπούς, ακόμα ακόμα αν θα αποκαλύψουν ποιοι βρίσκονταν πίσω από όλα αυτά.
8
 matrix24.gr

Πολιτική γεωγραφία

Παντελής ΜπουκάλαςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
 Τουλάχιστον μαθαίνουμε γεωγραφία. Κέρδος είναι κι αυτό· μπορεί να μας φανεί χρήσιμο σε κάνα τηλεπαιχνίδι γνώσεων. Παίζει, π.χ., η Εθνική μας με τις Φερόες Νήσους. Και για να μάθουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας, ανοίγουμε εγκυκλοπαίδειες και ζαλίζουμε την υδρόγειο σφαίρα ώσπου να τη σταθεροποιήσουμε. Ιδού. Νησιωτικό σύμπλεγμα στον βόρειο Ατλαντικό, ανάμεσα σε Ισλανδία, Νορβηγία και Σκωτία. 50.000 κάτοικοι. Μια Λαμία. Με εφτά-οκτώ χιλιάδες ψηφοφόρους βγαίνεις πρώτο κόμμα και σχηματίζεις κυβέρνηση. Πώς δεν το σκέφτηκε ο κ. Καρατζαφέρης, να μεταναστεύσει εκεί με τους οπαδούς του (συν τους μαθητές της δημοσιογραφικής «Ακαδημίας» του), να διεκδικήσει πεισματικά, όπως εδώ, το δικαίωμα των μεταναστών να ψηφίζουν, να πολιτευτεί και να γίνει επιτέλους πρωθυπουργός. Αυτή δεν έλεγε πως ήταν η εκ Θεού μοίρα του;

Αλλά όχι. Ο κ. Καρατζαφέρης θέλησε να προσφέρει άλλη μία υπηρεσία στο έθνος: Να φέρει στο προσκήνιο τας δυτικά των Αζορών ελληνωνύμους νήσους Τουρκ και Κάικος ή Τερκ και Κέικος ή Τουρκ και Κέικος (ο καθείς και η μετάφρασή του). Και λέω ελληνωνύμους διότι το μεν «Turk» είναι βεβαίως το ελληνικό «Τούρκοι», το δε Κάικος προκύπτει από τον αόριστο του «καίομαι», σύμφωνα και με το ετυμολογικό λεξικό του Γκας Πορτοκάλος. Το Κέικος; Μα φυσικά ελληνικό: όταν εμείς τρώγαμε κέικ, αυτοί ακόμα δεν έβγαζαν το τσόφλι του βελανιδιού πριν το φάνε.

Θυμίζω ότι ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, μοιραίος συγκυβερνήτης της Ελλάδας, και, χάρη στην ιδιότυπη εφαρμογή των νόμων, ο μοναδικός πια κομματάρχης με ιδιόκτητο κανάλι, είναι και ο μοναδικός που είχε την τύχη να παρκάρει περιστέρι επί της κεφαλής του δύο φορές. Σε Θεοφάνια και στο Φανάρι. Ενα περιστέρι για κάθε νησί. Ωστε να επιβεβαιωθεί η σοφία της επιλογής του αρχηγού του ΛΑΟΣ, και δεινού κήνσορος, να ιδρύσει ήδη από το 1983 εξωχώρια εταιρεία στην Καραϊβική, όπου και τα νησιά Τερκ ή Τουρκ Κάικος ή Κέικος. Και να της δώσει το όνομα Homeric..., κινούμενος από γνήσιο ποιητικό πάθος, εφάμιλλο του πατριωτικού πάθους που τον οδήγησε το μακρινό 2011 να αποκαλεί «μπροστάντζα» τον κ. Μεϊμαράκη. Τότε που ο πρόεδρος της Βουλής μιλούσε για «λαμόγια και νονούς», δίχως να λέει ονόματα. Ισως επειδή εφάρμοζε τον γνωστό κανόνα του πολιτικού συντακτικού σύμφωνα με τον οποίο «τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται»· ιδίως όταν η κατονομασία τους προκαλεί δυσκολίες.

Τα επίμαχα νησιά, με 30.000 κατοίκους, είναι υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπόλειμμα μιας αυτοκρατορίας, η εκπεσμένη μητρόπολη της οποίας, φανατικά νομοταγής, του επιτρέπει να λειτουργεί σαν παράδεισος για τους όπου Γης φοροφυγάδες· ένα θαλάσσιο Λουξεμβούργο. Ενας παράδεισος περισσότερο ποθητός από τον χριστιανικό ακόμα και για τους βαρύγδουπα θρησκευόμενους δημαγωγούληδες του κόσμου τούτου. Αλήθεια, πού θα κάνει Θεοφάνια τον Γενάρη ο κ. Καρατζαφέρης, για να ειδοποιήσουμε τα περιστέρια;
kathimerini.gr