Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Θα απολυθεί η εκπαιδευτικός που συνέλαβε τον γιο του Α. Σαμαρά να αντιγράφει;...

Δελτίο Τύπου της ΟΙΕΛΕ...

Μία από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες σε συμβολικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα λάβει χώρα στο...
Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) την ερχόμενη Πέμπτη, 28/11. Εκεί, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα, η εκπαιδευτική νομοθεσία και η γνωμοδότηση 4/2012 του ΝΣΚ, το Συμβούλιο θα κρίνει, εάν είναι νόμιμη ή όχι η εκ μέρους του Κολλεγίου Αθηνών (επικεφαλής του οποίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς) καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Μπουλούτα Ευφροσύνης, ΠΕ 04, η οποία τρεις μήνες πριν από την καταγγελία είχε συλλάβει σε ενδοσχολικές εξετάσεις τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει.
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου γίνεται κάτω από ισχυρότατες πολιτικές πιέσεις για ευνόητους λόγους. Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υποκρύπτεται απλώς το μένος του εργοδότη, ο οποίος εκδικητικά απολύει έναν εργαζόμενο, επειδή τόλμησε να «θίξει» μέλος της οικογένειάς του. Κρύβεται η απόπειρα του Κολλεγίου Αθηνών και μιας ομάδας σχολαρχών να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να διαλυθεί κάθε ίχνος αξιοκρατίας και εργασιακών δικαιωμάτων στα ιδιωτικά σχολεία. Ενδεικτική της πίεσης η επί ένα ολόκληρο έτος πρωτοφανής άρνηση του ΚΥΣΔΕ να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο και να ελέγξει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας όπως υποχρεούται από το νόμο, όταν ο υπό απόλυση εκπαιδευτικός το ζητήσει. Τελικά το Συμβούλιο, μετά από πιέσεις της ΟΙΕΛΕ και δικαστική απόφαση (που θα αναφέρουμε πιο κάτω), αναγκάζεται να εξετάσει την Πέμπτη το θέμα.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Ε.Ε.Ι.) κατήγγειλε τον Ιούλιο του 2012 την αορίστου χρόνου σύμβαση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα του κλάδου Π.Ε. 04 (Φυσικός), που υπηρετούσε επί είκοσι ένα (21) χρόνια στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών και είχε επανειλημμένως αξιολογηθεί θετικά από τη Διεύθυνση του σχολείου (με την τελευταία- θετική - αξιολόγηση να έχει γίνει το σχολικό έτος 2011-2012).
Κατά τη διάρκεια των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ’ τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών (Ιούνιος 2012) στο μάθημα της Χημείας και στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως επιτηρήτριας, αναγκάστηκε να ανακαλέσει πολλές φορές στην τάξη μαθητή, ο οποίος επιχειρούσε να αντιγράψει (ο μαθητής ήταν ο υιός του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά). Εν τέλει, αναγκάστηκε να μονογράψει την κόλλα του συγκεκριμένου μαθητή. Ένα μήνα μετά η Διοίκηση του Κολλεγίου προχώρησε σε εκδικητική καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού.
Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
Η εκπαιδευτικός, όπως προβλέπεται από σειρά νομολογιών, άσκησε το δικαίωμά της να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της καταγγελίας σύμβασης. Η απόφαση 4/2012 του ΝΣΚ ρητά προβλέπει ότι το Συμβούλιο οφείλει να εξετάσει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας. Το Κολλέγιο Αθηνών με έγγραφό του της 10/10/2012 (συνημμένο 1) καλεί το ΚΥΣΔΕ να μην εξετάσει την καταγγελία σύμβασης λόγω αναρμοδιότητας, επικαλούμενο τη μνημονιακή ΠΥΣ 6/2012 που θέτει όρους απελευθέρωσης των απολύσεων. Το ΚΥΣΔΕ, προφανώς υπό ασφυκτικές πιέσεις, προέβη στο πρωτοφανές (δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης). Αρνήθηκε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο εποπτικό του ρόλο και δεν εξέτασε τη νομιμότητα της καταγγελίας!
(Το αίτημα αυτό του Κολλεγίου είναι νομικά αβάσιμο. Το Υ.ΠΑΙ.Θ. εξέδωσε τον Ιούλιο του 2013, προφανώς μετά από υπόδειξη της διοίκησης του Κολλεγίου (που την εφάρμοσε δύο ημέρες πριν αυτή εκδοθεί!), την Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013 εγκύκλιο (συνημμένο 2) σύμφωνα με την οποία καταργείται (!) το άρθρο 16 του Συντάγματος, αποσύρεται η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και εφαρμόζονται οι διατάξεις της ΠΥΣ 6/2012. Ωστόσο, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ με την απόφαση 380/2013 ανέστειλε την εφαρμογή της εγκυκλίου γεγονός που σημαίνει ότι τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας οφείλουν να συνεχίσουν τον εποπτικό έλεγχο των ζητημάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης).
Η εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε! Με μια ιστορική του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (1932/2013 – συνημμένο 3) επιβάλλει την άμεση ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας από το ΚΥΣΔΕ, ώστε να εκδώσει οριστική απόφαση επί του θέματος.
Η ΟΙΕΛΕ, με βάση την απόφαση του ΣτΕ και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Προέδρου και των μελών του ΚΥΣΔΕ που αρνούνταν πεισματικά να εξετάσουν την υπόθεση. Τελικά, υπό την πίεση των αποφάσεων της δικαιοσύνης και των ενεργειών της ΟΙΕΛΕ το Συμβούλιο αναγκάστηκε να ορίσει ημερομηνία εξέτασης την Πέμπτη, 28/11.

Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Η υπόθεση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα κρύβει έναν ισχυρό πολιτικό συμβολισμό. Απεικονίζει τον αγώνα ενός εκπαιδευτικού που εργάστηκε επί 21 έτη με συνέπεια στο Κολλέγιο Αθηνών και διώκεται από τη διοίκηση του σχολείου, διότι έπραξε το καθήκον της. Απεικονίζει την προσπάθεια μιας εργαζόμενης που έχει απέναντί της «θεούς και δαίμονες», ένα πανίσχυρο σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που θέλει να «πατήσει» στη συγκεκριμένη απόφαση και να διαλύσει κάθε είδος ελέγχου στα ιδιωτικά σχολεία και να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Την Πέμπτη, 28/11, το ΚΥΣΔΕ καλείται να αποφασίσει. Με το πέρας της Συνεδρίασης θα μάθουμε τόσο εμείς όσο και η ελληνική κοινωνία, εάν υφίσταται διοίκηση και εποπτικός έλεγχος της Πολιτείας στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης, ή εάν επικρατεί ο νόμος του ισχυρού...
left.gr

Τα βρήκαν Μέρκελ-Σοσιαλδημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης

- Τα σημεία της συμφωνίας


Παραπολιτική


Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις πέντε εβδομάδων και έναν τελικό μαραθώνιο διαβουλεύσεων 17 ωρών μεταξύ των χριστιανικών κομμάτων και του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ο δρόμος άνοιξε πλέον για τη συγκρότηση κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» υπό την Άγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ο γενικός γραμματέας Χέρμαν Γκρέχε αποσαφήνισε ότι στη συμφωνία δεν προβλέπονται αυξήσεις φόρων, ενώ μπαίνει φραγμός στη δημιουργία νέου χρέους από το 2015. Το χρηματοδοτικό πλαίσιο για τις πρόσθετες δαπάνες και επενδύσεις μέχρι το 2017 δεν θα ξεπερνά τα 23 δισ. ευρώ. Ο γγ. του CDU επιβεβαίωσε ότι επετεύχθη συμβιβασμός για τον κατώτατο μισθό στα 8,50 ευρώ την ώρα, που θα ισχύσει δεσμευτικά σε ολόκληρη τη Γερμανία από το 2017, αλλά θα δοθεί ο χρόνος μέχρι τέλος του 2016 στα συμβαλλόμενα μέρη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας να αναπροσαρμόσουν τα ισχύοντα, ενώ προβλέπονται και εξαιρέσεις για ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους.

Σύγκλιση επετεύχθη και σε ό,τι αφορά τις συντάξεις για τις μητέρες που απέκτησαν παιδιά πριν από το 1992. Η συμφωνία θα ισχύσει ήδη από τον ερχόμενο Ιούλιο. Καθιερώνεται επίσης σύνταξη στα 63 μετά από 45 χρόνια εργασίας και αντίστοιχες καταβολές εισφορών. Συμφωνία επετεύχθη και στην επιβολή διοδίων στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους σε αυτοκίνητα αλλοδαπών, που θα ισχύσει από του χρόνου, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ότι τα έσοδα θα επενδύονται σε έργα στο οδικό δίκτυο της χώρας χωρίς να επιβαρύνονται επιπλέον οι Γερμανοί οδηγοί.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των υπουργείων το CDU (Χριστιανοδημοκράτες) θα πάρει πέντε συν το υπουργείο Καγκελαρίας, το SPD (Σοσιαλδημοκράτες) έξι και το CSU (Χριστιανοκοινωνιστές) τρία.

Μπακογιάννη : Πρέπει να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση

ΒΟΥΛΗ

Μπακογιάννη: Πρέπει να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση

Μπακογιάννη: Πρέπει να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση
Για «δομική διαφωνία» με τον υπουργό Οικονομικών στο ζήτημα της υπερφορολόγησης στην Ελλάδα έκανε λόγο η βουλευτής της Ν.Δ. Ντ. Μπακογιάννη μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2014.
Η Ντ. Μπακογιάννη μίλησε αμέσως μετά τον υπουργό και τόνισε ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση. Είπατε ότι δεν έχουμε υπερφορολόγηση. Υπάρχει δομική διαφωνία». «Αν είναι ένα πρόσκαιρο μέτρο, είναι μια αντίληψη. Αλλά αν δεν υπάρχει, και έχουμε περιθώρια να φορολογήσουμε κι άλλο τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», τόνισε για την υπερφορολόγηση στην Ελλάδα η Ντ. Μπακογιάννη.
Η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για οκταπλασιασμό φόρων και εκτίμησε ότι «η μεσαία τάξη καταρρέει. Η φοροδοτική ικανότητα έχει μειωθεί, σχεδόν έχει εξαντληθεί. Φτάνουμε στα όρια της αντοχής των επιχειρήσεων, των ιδιοκτητών κλπ.». Πρότεινε δε «να σηματοδοτηθεί εγκαίρως ότι θα μπει φραγμός στην υπερφορολόγηση με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές και μείωση βαρών».
Αναφερόμενη στον προϋπολογισμό η Ντ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Ψυχρά και ρεαλιστικά οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε δομικές δυσκολίες». Ανέφερε ως παράδειγμα την καθυστέρηση του διαγωνισμού που κάνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για το σύστημα που θα ελέγχει τις εκροές και εισροές για λαθρεμπόριο πετρελαίου, όπως το ναυτιλιακό, λέγοντας ότι «δεν δικαιολογείται μετά από τόσο καιρό η καθυστέρηση». «Δεν δικαιολογείται ότι δεν έχουμε να δείξουμε κάποιες επιτυχίες για να καλύψουμε το περί δικαίου αίσθημα», πρόσθεσε.
Η Ντ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και πρότεινε να προσληφθούν 200 άτομα στο ΣΔΟΕ και την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. «Πάρτε τους αύριο με διαγωνισμό και μην περιμένετε το ΑΣΕΠ», είπε χαρακτηριστικά.
Η βουλευτής της ΝΔ έκλεισε την παρέμβασή της αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι τυχερή η κυβέρνηση, διότι έχει μια αντιπολίτευση που είναι παντελώς στον αέρα που λέει όχι σε όλα και απεχθάνεται το συγκεκριμένο. Αυτό όμως δεν σημαίνει παρά αύξηση της δικής μας ευθύνης για να προχωρήσουμε με ρυθμούς πιο γρήγορους. Στη Δραπετσώνα οι πραγματικές αξίες είναι κατώτερες των αντικειμενικών αξιών. Η πραγματικότητα είναι ότι ρίχνοντας τις αντικειμενικές αξίες θα πρέπει να τις ρίξουμε παντού».                                                                               "ΗΜΕΡΗΣΙΑ".gr

Αθώος ο Βαξεβάνης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για τη δημοσιοποίηση πριν έναν χρόνο στο περιοδικό Ηot Doc της λίστας Λαγκάρντ.

Αθώος κρίθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης για τη δημοσιοποίηση της λίστας ΛαγκάρντΤο δικαστήριο δεν δέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Είναι η δεύτερη φορά που δικαστήριο κηρύσσει αθώο τον δημοσιογράφο, παρά την εισαγγελική πρόταση ενοχής.

Είχε προηγηθεί η αθώωση του δημοσιογράφου, εκδότη του περιοδικού, από το Μονομελές Αυτόφωρο, απόφαση κατά της οποίας στράφηκε η Εισαγγελία, ασκώντας έφεση υπέρ του νόμου.

Νωρίτερα, στην απολογία του, ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για «συγκάλυψη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» και υποστήριξε πως στόχος της δημοσιοποίησης της λίστας ήταν «να αποκαλυφθεί το σύστημα διαφθοράς που καταδυναστεύει τη χώρα και βρίσκεται στη λίστα». Αναφέρθηκε, επίσης, στο πώς άλλες χώρες αξιοποίησαν αντίστοιχα στοιχεία.

Ο δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι το διακύβευμα της λίστας είναι «η κοινωνία η οποία εξαπατάται» και τόνισε: «Η λίστα είναι συγκλονιστική. Αποκαλύπτει το σύστημα διαφθοράς. Περιλαμβάνει πρώην εισαγγελέα και νυν γενικό γραμματέα, εκδότες, συμβούλους του πρωθυπουργού, επιχειρηματίες. Κανένας τους δεν ελέγχθηκε». Επεσήμανε, επίσης, ότι στο επίμαχο δημοσίευμα του περιοδικού του ουδέποτε γράφτηκε πως τα ονόματα της λίστας ήταν φοροφυγάδες ή ένοχοι αδικημάτων.                                                                                                                   in.gr

Το άλλοθι της «εκδικούμενης φύσης»...

τού Παντελή Μπουκάλα

«Θεομηνία». «Η μανία της φύσης». «Η φύση εκδικείται». Οπως πάντοτε επί καταστροφής, ανασύραμε τις στερεότυπες «ερμηνείες» μας, που τίποτα δεν...
ερμηνεύουν και κυρίως τίποτα δεν προλαβαίνουν και δεν θεραπεύουν. Κι ενώ το γνωρίζουμε καλά, ως κατ’ επανάληψη παθόντες, δεν μετατρέπουμε τη γνώση σε έγκαιρη πρόνοια, και πιθανόν σε αλλαγή βιοτικού παραδείγματος, ώστε να μην αιφνιδιαζόμαστε κάθε φορά, αλλά να μετριάζουμε το κακό, όσο υπέρμετρα κι αν εκδηλώνονται τα φυσικά φαινόμενα. Και τουλάχιστον να μη χάνονται ζωές, όπως οι τρεις στη Ρόδο. Γιατί αυτό είναι το πρωτεύον.

Αυτό είναι και το καθήκον της πολιτείας και της κοινωνίας. Και όχι να κρύβονται, εν έτει 2013, πίσω από τα πατροπαράδοτα άλλοθι μιας δεισιδαίμονος αμηχανίας. Ούτε να υποστρέφουν πανικόβλητες σε αντιλήψεις πρωιμότερων πολιτισμικών σταδίων, όπου το δέος για τα μη κατανοούμενα Φυσικά κατέφευγε σε μεταφυσικές εξηγήσεις.

Ουδείς απαγορεύει σε κανέναν να πιστεύει ότι την Ιαλυσό την έπνιξε η οργή του Θεού, που έστειλε λέει και προειδοποίηση, με τα δάκρυα της εκεί εικόνας του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Μόνο που αυτή η εξωλογική πίστη, παγανιστική παρά χριστιανική, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπεται σε κυρίαρχο δόγμα της κυβερνητικής πολιτικής και σε αποκλειστικό οδηγό της κοινωνικής συμπεριφοράς. Διότι το αμέσως επόμενο στάδιο είναι η πλήρης παραίτηση από ευθύνες και εξουσίες και η αναπομπή δεήσεων προς τα ουράνια (ανέκαθεν ευμενή προς την Ελλάδα)· είτε προς τον Αρχάγγελο ή τον Υέτιο Δία είτε και προς τους δύο, προς αύξηση των ελπίδων.

Ποια μήνιν Θεού αποκαλύπτει, ωστόσο, ένα μπαζωμένο ποτάμι; Και ποια φύση, ανθρωπομορφικώς εννοούμενη, εμφανίζεται μνησίκακη και χαιρέκακη με τη μορφή μιας μικρότατης γέφυρας, ανίκανης να εξυπηρετήσει τις ανάγκες, όπως στη Ρόδο, ή μιας λεκάνης απορροής υδάτων που και αυτή απέμεινε ελάχιστη, αφού κρίθηκε ότι προηγούνται άλλες ανάγκες – ή επιθυμίες; Καμία φύση δεν εκδικείται, όπως μονότονα λέμε, είτε στην τεράστια κλίμακα των τυφώνων εκδηλώνεται, όπως στις Φιλιππίνες, είτε στην πολύ μικρότερη των δικών μας καταιγίδων.

Ο,τι αποκαλούμε εκδίκηση είναι δικό μας γέννημα, των χεριών, των μυαλών, των γαστέρων μας. Αφού και η ανευθυνότητα, όλη δική μας είναι. Και η προσκόλληση σε ένα λήξαν μοντέλο ζωής και ανάπτυξης. Αλλά και η αδιαφορία τόσο για τον χρονικό ορίζοντα (για το τι ενδέχεται να προκύψει αύριο-μεθαύριο λόγω των πράξεών μας) όσο και για τον γεωγραφικό (τι συμβαίνει λίγο πιο έξω από τον «ζωτικό χώρο» του καθενός). Πορευόμενοι δίχως αυτή τη χωροχρονική διάσταση κατά νουν, εξακολουθούμε να δίνουμε την προτεραιότητα στο μπάζωμα, στην καταπάτηση, στο τσιμέντωμα, στον τουριστικό επεκτατισμό, στο αυθαίρετο, βέβαιοι ότι θα το νομιμοποιήσει η πολιτεία, απαντώντας έτσι στο επίσης στερεότυπο ερώτημα «πού είναι το κράτος». Και θα το νομιμοποιήσει για λόγους εισπρακτικούς – είτε το χρήμα αφορούν οι ορέξεις της είτε ψήφους. Ετσι, το αύριο θα μας βρει εκεί όπου ήδη βρισκόμαστε: στη μοιρολατρική παρακολούθηση της ίδιας μας της καταστροφής...

"Kαθημερινή"  26-11-13

Συνελήφθη ο Σαραντόπουλος της «Απογευματινής» για χρέη...



Μετά τη σύλληψη του πρώην εκδότη της ΙΜΑΚΟ, Πέτρου Κωστόπουλου (εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή του), η Αστυνομία προχώρησε σήμερα και στη σύλληψη του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου.
Όπως έγινε γνωστό ο Σαραντόπουλος συνελήφθη για οφειλή ύψους...
208.000 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι στις 19 Οκτωβρίου του 2010 ο Κ. Σαραντόπουλος έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, περί "ελεγχόμενης πτώχευσης", του Πτωχευτικού Κώδικα. Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, στις 2 Νοεμβρίου του 2010, η ιδιοκτησία απέσυρε την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 και υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης αφήνοντας στο δρόμο 130 εργαζόμενους στους οποίους χρωστά δεδουλευμένα μηνών και αποζημιώσεις χρόνων...
Πριν από ένα μήνα η Δικαιοσύνη απέρριψε τελεσίδικα την τρίτη αίτηση πτώχευσης της..
«Απογευματινής», οι εργαζόμενοι της οποίας συνεχίζουν τον αγώνα τους. Με την ελπίδα -όπως γράφουν σε παρέμβασή τους- μία δική τους τελική δικαίωση και οριστική νίκη κατά του εργολάβου- εκδότη Κώστα Σαραντόπουλου να βάλει φρένο και σε άλλα σχέδια στο δοκιμαζόμενο χώρο του Τύπου...
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει ο κ. Σαραντόπουλος με την αναστολή έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας της κεντροδεξιάς το 2010 είχε απορριφθεί πανηγυρικά.. το 2011. Ο εργολάβος εκδότης -ελλείψει προφανώς επιχειρημάτων- την άφησε να τελεσιδικήσει, κατέθεσε δεύτερη που την απέσυρε όταν συνειδητοποίησε ότι τον πήραν χαμπάρι οι εργαζόμενοι και τελικά κατέθεσε και τρίτη.


zoornalistas.blogspot