Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ο κύριος Δαβάκης...

«Μόνο θλίψη από τη συνύπαρξή μας στον χώρο της Ν.Δ.»
Καλύτερη απάντηση στις ρατσιστικές δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας της Ν.Δ., Θανάση Δαβάκη, από αυτήν της υποψήφιας ευρωβουλευτή της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές του 2014, Χριστίνας Χαλιλοπούλου, δεν χρειάζεται. Η κ. Χαλιλοπούλου είναι Τσιγγάνα, διεθνολόγος και νομικός:
«Διαβάζοντας τη δήλωση του βουλευτή κ. Δαβάκη, μόνο θλίψη και ντροπή μού προκαλεί η συνύπαρξή μας στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο υπηρέτησα κατά το.. παρελθόν ως εκλεγμένη νομαρχιακή σύμβουλος αλλά και ως πολιτευτής. [...]
 Η πελατειακή σχέση που κατ’ επιλογήν οι βουλευτές προηγούμενων κυβερνήσεων με πείσμα διατηρούσαν εκμεταλλευόμενοι είτε την ανάγκη των Τσιγγάνων για επιβίωση, είτε την πλήρη εξαθλίωσή τους, μόνο θυμό μού προκαλεί διότι εσείς οι ίδιοι, κ. Δαβάκη, καταπατήσατε και απαγορεύσατε κάθε δικαίωμα στην κοινωνικοποίηση αυτών των ανθρώπων που με περίσσια άνεση απαξιώνετε. Να λυπάστε, κ. Δαβάκη, για το μέλλον της Ελλάδας, διότι αυτά τα παιδάκια στα οποία υποτιμητικά αναφέρεστε προκαθορίζοντας το μέλλον τους, είναι Ελληνες πολίτες, πολίτες τού αύριο...».

Δ.Τ. (ΕφΣυν)

 
zoornalistas

Tό σκίτσο γιά τίς γνωστές δηλώσεις τού κυρίου...

                                                                     ...Κώστα Γρηγοριάδη
από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κομφούζιο μέ τό τί -ακριβώς- συμβαίνει γύρω από τό θέμα τών κατηγοριών

Μπάχαλο με τις κατηγορίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Όμως λίγη ώρα αργότερα αποδείχθηκε πως η «δήλωση» του Τούρκου κυβερνητικού αξιωματούχου αποτελούσε ένα ακόμη επεισόδιο «τουρκικής προπαγάνδας» ή «δημοσιογραφικής προχειρότητας». Όπως διευκρινίστηκε από την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Bekir Bozdag, δήλωσε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί «ελέγχθηκαν για κατασκοπεία» και όχι ότι «κατηγορούνται για κατασκοπεία». Πρόκειται για τελείως διαφορετική εκδοχή καθώς αν ίσχυε το δεύτερο τότε θα ήταν μια εξέλιξη που θα περιέπλεκε σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση.
Κατά τα λοιπά, και σύμφωνα πάντα με τα Τουρκικά μέσα, ο Bekir Bozdag δήλωσε επίσης πως δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής και άρα δεν συνδέονται οι υποθέσεις των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και η υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη καθώς πολλά τουρκικά μέσα συνέδεαν τις προηγούμενες ημέρες τις δύο υποθέσεις, θέτοντας ουσιαστικά υπό καθεστώς ομηρίας τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Απορρίφθηκε το αίτημα για αποφυλάκιση
Εν τω μεταξύ, το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το...

"Αυτό δεν είναι σύλληψη. Είναι απαγωγή και αιχμαλωσία"

Τι σόι κατασκοπεία έκαναν?
Ούτε σε βοσκούς δεν μεταμφιέστηκαν...

"Αυτό δεν είναι σύλληψη. Είναι απαγωγή και αιχμαλωσία", είπε στον Ακη Παυλόπουλο ("Παρεμβάσεις", "Blue Sky"), ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Ιωάννης Μάζης
Και πρόσθεσε, πως, "οι δυό Ελληνες ήταν με την στολή τους κανονικά και με τα όπλα τους. Μας εμπαίζουν οι Τούρκοι. Πήγαν να κάνουν κατασκοπεία με πλήρη εξάρτηση?".
 Για να καταλήξει με το ειρωνικό σχόλιο: Ούτε καν σε βοσκούς δεν είχαν μεταμφιεστεί... 

Πολλές παχύσαρκες ανοησίες μαζεμένες...

Παχύσαρκες ανοησίες...
Αποτέλεσμα εικόνας για Μητσοτάκης Αβραμόπουλος

Με το ζήτημα της πολιτικής ευθύνης έχουν ένα πρόβλημα κατανόησης στη Ν.Δ. Με καθυστέρηση αρκετών ημερών ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis και ότι είναι αυτονόητες οι πολιτικές ευθύνες αυτών που κυβερνούσαν τη χώρα και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονταν στα υπουργεία τα οποία είχαν κεντρικό ρόλο στο θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων.

Ωστόσο, ουδείς εκ των αναφερομένων στη δικογραφία έχει αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες, ούτε και κανένας άλλος που ήταν υπουργός την ίδια περίοδο αλλά δεν φέρεται εμπλεκόμενος. Μικρές δόσεις αυτοκριτικής για την κατάσταση που επικρατούσε είχαμε μόνον από τον Δ. Κρεμαστινό και τον Λ. Γρηγοράκο που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και δεν αναφέρονται στη δικογραφία.

Ούτε όμως και ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη της Ν.Δ. να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες τους. Δύσκολο πράγμα ομολογουμένως, αφού ανάμεσά τους είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με ισχυρή επιρροή στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης τον οποίο διόρισε ο ίδιος ο αρχηγός της Ν.Δ., ο επίτροπος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρης Αβραμόπουλος...

Ο διάλογος (ΕΡΤ) για τους δυο Ελληνες στρατιωτικούς...

Ο διάλογος (ΕΡΤ) μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, και του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή, για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, ηταν αποκαλυπτικός. 

Λυρ- Ξέρουμε τι έχει γίνει?
Τζαν- Βεβαίως. 
Λυρ- Από που...
το ξέρουμε?
Τζαν- Το ξέρουμε με βάση τo γεγονός οτι έχει γίνει επαφή με τον αρμόδιο διοικητή εκεί πανω και εχουμε επαφη και με τους δυο ανθρώπους. 
Λυρ- Εντάξει.

Ο Τζανακόπουλος, στη συνέχεια, πρόσθεσε: 

Τι ξεχνάει ο κ. Στουρνάρας...

...όταν λυπάται γι΄ αυτή τη χώρα…
Το είχε διαπράξει ο Κ. Σημίτης: «Αυτή είναι η Ελλάδα» , είχε πει απαξιωτικά, λες και ήταν περαστικός ή τουρίστας και όχι πρωθυπουργός της χώρας, υποχρεωμένος να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Κάτι ανάλογο και από τον Γιάννη Στουρνάρα: «Λυπάμαι πολύ γι΄ αυτή τη χώρα», δήλωσε προχθές ο κεντρικός τραπεζίτης, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis. Και ισχυρίστηκε ότι διολισθαίνει η ανεξαρτησία των θεσμών και υπονομεύεται το κράτος δικαίου.
Κατανοητή η οργή. Δεν είναι και λίγο να κατηγορείται για δωροληψία ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος. Όμως αυτά θα τα βρει η δικαιοσύνη. Καμμιά μαρτυρία δεν μπορεί να σταθεί, αν δεν υπάρξουν αποδεικτικά στοιχεία. Αλλά και τίποτε δεν είναι ικανό να αναχαιτίσει την έρευνα για την συλλογή τέτοιων στοιχείων.
Στα της λύπης του κ. Στουρνάρα, τώρα. Δυστυχώς, μίλησε λες και δεν είναι κάτοικος της χώρας αυτής και δη υψηλόβαθμος αξιωματούχος της, με αρμοδιότητες-και ευθύνη-υψηλού επιπέδου κατά καιρούς.
Και το κυριότερο: ο κεντρικός τραπεζίτης ουδέποτε μέχρι σήμερα...

Είστε δεξιός κ. Χατζηδάκη?...

Αρπάχτηκαν, στην ΕΡΤ, αντιπρόεδρος (ΝΔ) και κυβερνητικός εκπρόσωπος...


Ο καυγάς για το -ιδεολογικό- πάπλωμα. Ποιος είναι δεξιός και ποιος αριστερός -τρέχα γύρευε δηλαδή. 
"Είστε δεξιός κ. Χατζηδάκη", ρώτησε ο Τζανακόπουλος. Κι ο Χατζηδάκης, "εσείς τι...
είστε".
Αριστερός, απάντησε ο Τζανακόπουλος και γέλασε ειρωνικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος εγκατέλειψε το γνωστό μειλίχιο ύφος κι άρχισε να τσιρίζει αλά Γεωργιάδη.

Ακούστηκαν λέξεις, όπως, "ντροπή", "ψεύτες", "αυτά που λέτε είναι αστειότητες", "ντρέπεστε που είστε δεξιός", κι άλλα, που συνέθεταν ενα "αξιοπρεπές" πολιτικό ξεκατίνιασμα...

ΣτΕ : Πρός δυνατότητα ξεχωριστών δηλώσεων οι σύζυγοι...

Ανοίγει ο δρόμος για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

Τις νομικές προϋποθέσεις για την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ξεχωριστά από τους συζύγους δημιουργεί η απόφαση 330/2018 του Συμβουλίου της Επικρατείας. Απομένει η εξέταση του θέματος και από τη φορολογική διοίκηση για την όποια αλλαγή. Ειδικότερα, με την απόφαση του ΣτΕ δικαιώθηκε φορολογούμενος ο οποίος είχε ζητήσει από τη Δ.Ο.Υ., για το χρονικό διάστημα από το φορολογικό έτος 2016 και στο εξής να μπορεί να υποβάλλει χωριστή ηλεκτρονική δήλωση φόρου του εισοδήματός του και όχι του εισοδήματος της συζύγου του, να εκδίδεται χωριστό εκκαθαριστικό, να προσδιορίζονται χωριστά το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης (δίχως άθροιση ή συμψηφισμό κατά τα ανωτέρω) και οι τυχόν δόσεις πληρωμής.
Το ΣτΕ αποφάσισε ότι ο φορολογούμενος (όπως, κατ' επέκταση, και η σύζυγός του) έχει το δικαίωμα να υποβάλει αυτοτελώς δήλωση φόρου περί του εισοδήματός του, σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.
Οι δικαστές σημειώνουν ότι ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος...