Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

«Η κυβέρνηση Καραμανλή φυγομάχησε, μπροστά στο φάσμα της... χρεοκοπίας»

Σχόλιο Γ. Ελενόπουλου

Tην αντίδραση και το σχόλιο του  Γιώργου Ελενόπουλου, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσαν δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου. elenopoulos

Διαβάστε αναλυτικά το σχόλιο του κ. Ελενόπουλου για τις δηλώσεις Γρηγοράκου:
«Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, μεταξύ άλλων, είπε: "Η εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπλοκάρει την εκλογή του προέδρου δεν είναι στόχος τόσο υψηλής πολιτικής υπευθυνότητας. Θα μου πείτε, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου το έκανε το 2009 και το ΠΑΣΟΚ. Άλλες εποχές, άλλα γεγονότα… Και θα πω και τη φράση του πατέρα του, διότι μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να το πει: mea culpa. Όχι ό,τι μας βολεύει. Πρέπει να αναγνωρίζουμε και τα λάθη μας. Το Σύνταγμα δεν φτιάχτηκε για να εκβιάζεται ούτε για να είναι τροχοπέδη στην πολιτική σταθερότητα, γιατί πιστεύω ότι ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας συμβολίζει την ευρύτερη πολιτική και κοινωνική αποδοχή. Άρα λοιπόν, εμείς δεν είμαστε καθαροί απέναντι σ’ αυτό".
Έπειδή, όμως, εμείς είμαστε καθαροί, πάντα για την ουσία του πράγματος και όχι για το τι υποστήριξε ο συγκεκριμένος πολιτικός, ας ξεκαθαρίσουμε ότι:
Δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει κανείς τη συμφωνία του, αλλά σε ένα και μόνον σημείο από όλα αυτά: "Όχι ό,τι μας βολεύει".
Γιατί, κατά τα λοιπά:
Πρώτον. Η Κυβέρνηση Καραμανλή, το 2009 εγκατέλειψε τη χώρα νύχτα και τρέχοντας, προκηρύσσοντας εκλογές στις 2 Σεπτεμβρίου - και πριν συμπληρωθούν 3 μήνες από την διεξαγωγή των ευρωεκλογών.
Και το έπραξε υπό το βάρος των δεκάδων σκανδάλων και των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας, για τα οποία οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι και μόνον αυτοί γνώριζαν και τα έκρυβαν.
Δεύτερον. Όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας...

Δείτε την Άννα Βίσση με την Κοντσίτα! (στή Μύκονο)


Φωτογραφία για Δείτε την Άννα Βίσση να κάνει πρόβα με την Κοντσίτα!

Υπερπαραγωγή έχει ετοιμάσει για απόψε το βράδυ στη Μύκονο η Άννα Βίσση που θα γιορτάσει τα 40 χρόνια της καριέρας της με την Κοντσίτα Βουρστ, την Demy και τους Freaky Fortune, σε ένα πάρτι που θα συζητηθεί πολύ!

Στο μαγαζί που θα φιλοξενήσει το event δεν θα πέφτει καρφίτσα, καθώς τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί προ πολλού, ενώ οι πρώτες εικόνες από την σκηνή που έχει στηθεί, με θέα το Αιγαίο, είναι εντυπωσιακές.

Ακολουθώντας τις οδηγίες της Κριστίν Κρόκος, η Άννα θα παρουσιάσει ένα υπερθέαμα σαν αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, με αποκορύφωμα την συνύπαρξή της στη σκηνή με τη νικήτρια της Eurovision, με την οποία έκαναν πρόβα το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τραγούδια των 40 χρόνων της που όλοι έχουμε αγαπήσει, η Άννα θα ερμηνεύσει διασκευές - έκπληξη ξένων επιτυχιών, τόσο με την Κοντσίτα Βουρστ, όσο και με την Demy και τους Freaky Fortune!
Tromaktiko
 

Έχουν ξεφύγει...Δείτε τις τιμές για την ειδική βραδιά Βίσση-Κονσίτα!


Φωτογραφία για Έχουν ξεφύγει...Δείτε τις τιμές για την ειδική βραδιά Βίσση-Κονσίτα!

Έχουμε ξεφύγει τελείως Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμα τη γίνεται στην Ελλάδα και διοργανώνουν εκδηλώσεις που κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά.

Θα μου πείτε τώρα,όσοι δεν έχουν ας μη πάνε.

Ναι σωστά,ας πάει όποιος θέλει και μπορεί και οι υπόλοιποι ας τρώνε καλαμπόκι στο παγκάκι και αν ακούσουν έτσι κατά λάθος μια νότα της Βίσση θα φανούν τυχεροί.

Δεν είναι όμως έτσι.

Αυτό καταντάει προκλητικό και δεν είναι δυνατόν να μείνει ασχολίαστο.

Δείτε τις παρακάτω τιμές και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Στα πρώτα τραπέζια, η τιμή για κάθε άτομο φτάνει τα 450 ευρώ με μενού και σαμπάνια για 4 άτομα. Στο αμέσως επόμενο διάζωμα η τιμή κατ'άτομο με μενού και σαμπάνια πάλι μοιρασμένη στα 4 είναι 400 ευρώ για τον καθένα!Όσοι επιλέξουν να μοιραστούν έναν από τους καναπέδες της πρώτης σειράς θα πληρώσουν 300 ευρώ χωρίς μενού.Όσοι βρεθούν στο δεύτερο stage του beach bar θα πληρώσουν 250 ευρώ. Το πιο φθηνό εισιτήριο κοστίζει 100 ευρώ και είναι για εκείνους που θα μείνουν όρθιοι με ένα ποτό.

Ανάμεσά σε εκείνους που έχουν ήδη εξασφαλίσει εισιτήριο είναι και ο πρίγκιπας του Μαρόκου, που μάλιστα θα καθίσει σε ένα από τα πρώτα τραπέζια, με δική του επιθυμία. Στο party που έχει ετοιμάσει η τραγουδίστρια θα ανοίξει τη βραδιά η Demy ενώ θα εμφανιστούν ακόμα στο stage οι Freaky Fortune, ο Risky Kidd και ο Απόστολος Μητρόπουλος.
Tromaktiko

Κ.Καρυωτάκης : «θα πεθάνω από αηδία υπερβολική»


Βίσση-Κοντσίτα για τους χλιδάτους, Χαρούλα για τις καθαρίστριες

 λεφτά υπάρχουν!..

Βίσση-Κοντσίτα για τους χλιδάτους, Χαρούλα για τις καθαρίστριες

Δύο κόσμοι χωριστά. Το Σάββατο το βράδυ, η Άννα Βίσση και η Κοντσίτα (η τραγουδίστρια με το μούσι) τραγουδούν στη Μύκονο. Το βράδυ της Δευτέρας η Χάρις Αλεξίου τραγουδά στο Σύνταγμα για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Τή γάμπα, όμως, τήν ξυρίζει...
Στη συναυλία της Δευτέρας η είσοδος είναι δωρεάν. Αντί για εισιτήριο, όσοι θέλουν μπορούν να προσφέρουν φάρμακα (κυρίως αντιβιοτικά και παυσίπονα) και αναλώσιμα (γάζες, γάντια, σύριγγες) για τους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους της Γάζας στο περίπτερο που θα στήσουν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ο ραδιοσταθμός στο Κόκκινο και η Fair Planet.
Παλιά τα τρένα είχαν πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση. Το ίδιο ισχύει και για τη συναυλία της Βίσση στη Μύκονο. Πρώτη θέση 450 ευρώ το άτομο, δεύτερη θέση 400, 250 για όσους κάθονται μακριά. Και όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το θέαμα σε γιγαντοοθόνες που θα στηθούν στην παραλία, μόνο 50 ευρώ! Ούτε η Μαρία Κάλλας να τραγουδούσε!

Και προπαντός ποιότητα. Ρίγη συγκίνησης και πυροτεχνήματα θα σκάσουν στο νησί όταν η Βίσση πει «Θα πε-θά-νω από αγάπη υπερ-βο-λι-κή». Πιο πολύ θα ταίριαζε, «θα πεθάνω από αηδία υπερβολική», όπως θα έλεγε ο Καρυωτάκης.

Αυτοί που θα πληρώσουν είναι η ελίτ, η επιχειρηματική -και η μιντική, καλλιτεχνική- αφρόκρεμα της κοινωνίας. Η Βίσση είναι η αγαπημένη του εφοπλιστικού λόμπι: τη γελοία αισθητική των γελοιωδέστερων των γελοίων ανθρώπων εκφράζει. Και μετά τον Σαμαρά, Καρβέλας…
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι κάποιος είναι αναγκασμένος να ακούει Αλεξίου και ότι το είδος που υπηρετεί η δημοφιλής τραγουδίστρια αποτελεί τον αντίποδα του πολιτισμού της παρακμής της ΔΑΠ-ΝΔΦΠ της δεκαετίας του ’80. Υπάρχουν και άλλα πρότυπα πιο εναλλακτικά και πιο φρέσκα. Ας μη μιλήσουμε για φτώχεια και για κρίση.  
Το μόνο που εκφράζει το ιβέντ της Μυκόνου είναι η παρακμή.
Το ένστικτο της Αλεξίου τουλάχιστον συνέλαβε το πνεύμα των καιρών. Από τη μια λοιπόν το αυτονόητο, δηλ. η συμπαράσταση στις αγωνιζόμενες γυναίκες, από την άλλη η αρπακτικότητα και η επιδειξιομανία.
mao.gr

Μέ ποιό μέλλον;

Παντελής Μπουκάλας ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ 
 "...δεν μπορούμε να θεωρούμε τον εξωτερικό παράγοντα υπεύθυνο για τα πάντα. Κανένας Τόμσεν λ.χ. και καμία Μέρκελ δεν απαίτησαν από τον κ. Σαμαρά να εμφανίζεται στη Βουλή με τη συχνότητα που επισκέπτεται γαύρος τη Λεωφόρο. Δεν μειώνει τη δημοκρατία μια τέτοια στάση, έκδηλα περιφρονητική;"
 (από τό άρθρο τού Παντελή Μπουκάλα στή σημερινή "Καθημερινή" κλικ ΕΔΩ)

Eγινε, τό πρωί, σύσκεψη γιά τό νερό

Με μονάδες αφαλάτωσης επιχειρείται να λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης στη Μύκονο

Με μονάδες αφαλάτωσης επιχειρείται να λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης στη Μύκονο

Τοποθέτηση μονάδων αφαλάτωσης ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης της Μυκόνου ώς το τέλος της τουριστικής περιόδου αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο νησί, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η απερχόμενη δήμαρχος, ο νέος δήμαρχος Κωνσταντίνος Κούκας, ο υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Φιορεντίνος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η σύσκεψη αποφασίστηκε έπειτα από πληροφορίες ότι τα αποθέματα του νερού στο νησί έφθασαν στο «κόκκινο» εν μέσω της τουριστικής περιόδου.
tanea.gr