Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΕΚΑ: Αποφασίστηκε η κατεδάφιση 3.000 αυθαιρέτων





3.000 αυθαίρετα κτίσματα πρόκειται να κατεδαφιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα σύμφωνα με το υπουργείο περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματολογικής αλλαγής.

ΥΠΕΚΑ: Αποφασίστηκε η κατεδάφιση 3.000 αυθαιρέτων Οι αποφάσεις είναι αμετάκλητες καθώς έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα για κατεδαφίσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Παραλίες , δασικές εκτάσεις αλλά και αρχαιολογικοί χώροι ετοιμάζονται να απαλλαχθούν από τις αυθαίρετες κατασκευές που έχουν χτιστεί πάνω τους, αφού το υπουργείο βάζει μπρος τις μπουλντόζες.

Πολλά από τα αυθαίρετα που πρόκειται να κατεδαφιστούν είναι εκείνα που χτίστηκαν μετά τις 28 ιουλιου του 2011 και δε μπορούν να τακτοποιηθούν

Στη Μύκονο μόνο ,120 κτίρια χτίστηκαν μετά από την καταληκτική αυτή ημερομηνία που είχε βάλει το υπουργείο. Επίσημες πληροφορίες λένε πως στις αρχές του χρόνου το υπουργείο θα ξέρει ποια αυθαίρετα χτίστηκαν από τις 28 ιουλίου του 11και μετά, χρησιμοποιώντας αεροφωτογραφίες.

Το υπουργείο υπολογίζει ότι τα γκρεμίσματα θα ξεκινήσουν όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του νόμου που προωθεί το υπεκα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Το κόστος της κατεδάφισης επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη. (pelop.gr)

Σκληρή αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής με 124 υπέρ και 153 κατά

Υπέρ ψήφισε η Θ. Τζάκρη
Τελευταία ενημέρωση:
Η Ολομέλεια της Βουλής στο ξεκίνημα της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013. ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος ΜπελτέςΜε τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε απόψε η συζήτηση για την πρόταση μομφής την οποία έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία κατά την οποία υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 124 βουλευτές και κατά 153. Δεκαεπτά δήλωσαν "παρών" ενώ ήσαν απόντες ήσαν έξι βουλευτές. Υπέρ ψήφισε η βουλευτής Θ. Τζάκρη την οποία διέγραψε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος.