Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Γιά όσους κινούνται στήν Αθηνα μέ λεωφορείο (ηλεκτρονικές κάρτες αντί εισιτηρίων)

Ήρθε το ηλεκτρονικό εισιτήριο...
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε...

Τέλος οι χάρτινες κάρτες απεριόριστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας από σήμερα, αφού εγκαινιάζεται η αποκλειστική έκδοση ηλεκτρονικών καρτών από τον ΟΑΣΑ.

Επίσης, από το τέλος Οκτωβρίου θα εκδίδονται και θα επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια. Με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη από σήμερα Πέμπτη καταργείται η έκδοση χάρτινων καρτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα εκδίδεται μόνο η ηλεκτρονική κάρτα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ.

Από τέλος του μήνα εκδίδονται και επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προειδοποίησε από την Τετάρτη, πως όποιος υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί την εκτέλεση των καθηκόντων και την πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών, θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και, ταυτόχρονα, στη Δικαιοσύνη.

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ υποστηρίζουν ότι δεν έχει υπάρξει σχετικός διάλογος μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των εργαζομένων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η έκδοση κάρτας, το πολλαπλό εισιτήριο...

Πρός«Νέα γενιά αυθαιρέτων»;...

«Χτίζουν» νέα γενιά αυθαιρέτων...
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι...

Χιλιάδες νέα αυθαίρετα θα ξεφυτρώσουν με το νέο νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον που συζητείται στη Βουλή.

Αυτό υποστηρίζουν, μιλώντας στα «ΝΕΑ», πηγές από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Την ίδια ώρα, από τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τη μετατροπή πολλών μηχανικών σε... αυτοφωράκηδες, αφού όπως λένε, με το νέο υπό διαμόρφωση καθεστώς, δουλειά θα βρίσκουν μόνο οι «πρόθυμοι να παρανομήσουν και να οδηγηθούν στα δικαστήρια» και οι «συνταξιούχοι», επειδή δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο φυλάκισης.

Οι μηχανικοί θεωρούν πως η κυβέρνηση ξεκινώντας από μια θετική πρόθεση μείωσης της γραφειοκρατίας και απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης περνά στο άλλο άκρο, την έκδοση οικοδομικής άδειας μόνο με την ευθύνη του μηχανικού, χωρίς όμως να έχει φροντίσει να υπάρχουν διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα με το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να χτιστεί...

Τό πάπλωμα τής τηλεοπτικής ενημέρωσης μόνιμη πηγή διενέξεων...

''Η ΝΔ αποδεικνύεται βασιλικότερη του βασιλέως''...
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες...

Να απαντήσει για το εάν επιθυμεί ή όχι την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και την πραγματοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

«Η προσφυγή των καναλαρχών εναντίον της ομόφωνης απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αποδεικνύει τον εθισμό τους στο τζάμπα και την ασυδοσία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Η Κουμουνδούρου σχολιάζει ότι η στάση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών καναλιών δεν προκαλεί έκπληξη ούτε όμως και αυτή την ΝΔ η οποία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει πως το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη συμπεριφέρεται ως «βασιλικότερο του βασιλέως». «Γι' αυτό και οι παλινωδίες της είναι συνεχείς: Η αρχική τοποθέτηση της ΝΔ έκανε λόγο για αντισυνταγματικό νόμο και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην προχωρήσει η αδειοδότηση με τον νόμο αυτό με επιστολή του προς το ΕΣΡ τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά τον περασμένο Αύγουστο ψήφισε στη Βουλή υπέρ 8 άρθρων του. Σήμερα, ο Β. Κικίλιας «ξέχασε» πως το ΕΣΡ έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στη διαδικασία του διαγωνισμού κι έκανε λόγο πάλι για αντισυνταγματικό νόμο...»

Η ανακοίνωση καταλήγει με τον ΣΥΡΙΖΑ να ρωτά την ΝΔ ποια είναι η θέση της και αν επιθυμεί ή όχι την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών; «Πρέπει να γίνει ή όχι διαγωνιστική διαδικασία; Τι πιστεύει ως προς το τίμημα των δημόσιων συχνοτήτων; Θα πρέπει να δοθούν δωρεάν ή οφείλουν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν προκειμένου να τις χρησιμοποιούν; Ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στα τηλεοπτικά κανάλια; Αναμένουμε από τον Κυρ. Μητσοτάκη τις σχετικές απαντήσεις»...


newpost.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Αποκλεισμός της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες. Η περίπτωση της Φραγκιάς

O αποκλεισμός της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες του νησιού ενόψει ή μετά από μια αγοροπωλησία παραθαλάσσιου αγροτεμαχίου, αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, φαινόμενο σε όλο και μεγαλύτερη συχνότητα.
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει τον τελευταίο καιρό ο αποκλεισμός της προϋπάρχουσας πρόσβασης για την παραλία της Φραγκιάς με την τοποθέτηση καγκελόπορτας με λουκέτο, τοποθέτησης κάμερας και φύλακα για την αποτροπή όλων όσοι θέλουν να φτάσουν στην συγκεκριμένη παραλία. 
Κανένας ιδιώτης δεν νομιμοποιείται να παρακωλύει την ανεμπόδιστη προσπέλαση προς την ακτή και τούτο σε ήδη υφιστάμενο και διαμορφωμένο δρόμο, ο οποίος σήμερα εξυπηρετεί πλήθος ιδιοκτησιών και έχει ήδη τεθεί σε κοινοχρησία και μάλιστα σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την ακτή.
Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας δεν δικαιολογεί την δημιουργία οιωνδήποτε φραγμών ή εμποδίων που αναιρούν την πρόσβαση κάθε πολίτη στον αιγιαλό, ενώ κάθε ιδιοκτήτης παράκτιας έκτασης υποχρεούται να αφήνει δίοδο για την ακώλυτη προσπέλαση προς αυτόν, και τούτο κατ’ επιταγή του Συντάγματος και του Νόμου.

Ολόκληρο τό άρθρο γιά τήν περίπτωση τής Φραγκιάς : ΕΔΩ

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με την Αλβανία»

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ

Σχολικό βιβλίο της Αλβανίας μιλά για «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» -ΥΠΕΞ: «Εχουμε σοβαρό πρόβλημα»




Το σχολικό βιβλίο της γειτονικής χώρας παρουσιάζει ως αλβανικές περιοχές την Πρέβεζα, την Άρτα και την Ηγουμενίτσα.
Το σχολικό βιβλίο της γειτονικής χώρας παρουσιάζει ως αλβανικές περιοχές την Πρέβεζα, την Άρτα και την Ηγουμενίτσα.

Την πρόθεσή του να θέσει στην προσεχή σύνοδο της Ουνέσκο τον Νοέμβριο το ζήτημα του βιβλίου Γεωγραφίας της Αλβανίας που μιλά για «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» αποκάλυψε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, τονίζοντας: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με την Αλβανία».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένο, ο κ. Αμανατίδης χαρακτήρισε «προσβλητικό» και «απαράδεκτο» το τμήμα του βιβλίου Γεωγραφίας που διδάσκεται στα σχολεία της Αλβανίας και κάλεσε την γείτονα να εγκαταλείψει τις «εθνικιστικές» «μεγαλοϊδεατικές» και «αναχρονιστικές» της αντιλήψεις.
«Έχουμε πολύ σοβαρό ζήτημα. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, στα βιβλία της 9ης και 12ης τάξης στο σχολείο στην Αλβανία, συνεχίζουν να περιλαμβάνουν κεφάλαιο «Αλβανικές περιοχές της Ελλάδος», είπε
Μάλιστα, προανήγγειλε ότι ο ίδιος θα πάρει μέρος στη σύνοδο της Ουνέσκο το Νοέμβριο στο Παρίσι και θα θέσει εκεί και το θέμα των αλβανικών βιβλίων.
Συνδέοντας επίσης το θέμα και με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ, ο υφυπουργός, επισήμανε ότι αν η Αλβανία επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ τότε θα πρέπει να εκπληρώσει πέντε κριτήρια ένα εκ των οποίων (προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη τη χώρα) περιλαμβάνει και το ζήτημα των σχολικών βιβλίων. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας και της Ελλάδας θα τεθούν στον τραπέζι στην επόμενη συνεδρίαση της μεικτής ελληνοαλβανικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων.
Σημειώνεται πως στο βιβλίο παρουσιάζονται ως περιοχές της Τσαμουριάς, από το διαμοίρασμα της Β. Ηπείρου, περιοχές όπως η Κόνιτσα, η Καστοριά, ολόκληρη η Ήπειρος, η Πρέβεζα, η Άρτα και η Ηγουμενίτσα. 
iefimerida.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο" καί είναι φράση τού κειμένου.
 

Πούλα με νά σέ πουλώ ν' ανεβούμε στό βουνό...

Θρασύδειλοι...
Χθες στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο δικηγόρος υπεράσπισης Τάκης Μιχαλόλιας (αδελφός του φίρερ Νίκου Μιχαλολιάκου) διέκοψε την κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας Δημήτρη Ψαρρά με ένα ειρωνικό σχόλιο. «Ξέρει καλά το καταστατικό της Χρυσής Αυγής (ο Δ. Ψαρράς), επειδή το έγραψε ο ίδιος», είπε, για να μας προϊδεάσει ότι το πειστήριο που κατέθεσε ο δημοσιογράφος είναι δήθεν πλαστό.

Με λίγα λόγια ο... χιουμορίστας Τ. Μιχαλόλιας επιβεβαίωσε, άθελά του, τον Δ. Ψαρρά, ο οποίος εξηγεί με άφθονα αποδεικτικά στοιχεία στα βιβλία του, στα ρεπορτάζ του, αλλά και στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ότι οι ναζιστές όταν στριμωχτούν από τη Δικαιοσύνη μιλούν για «σκευωρίες», θεωρούν όλα τα τεκμήρια «πλαστά» και «πουλάνε» συστηματικά τους «συναγωνιστές τους», όταν συλλαμβάνονται να εγκληματούν.

Αλλωστε, ο Τ. Μιχαλόλιας ήταν υπερασπιστής και του υπαρχηγού της Χ.Α., Αντώνη Ανδρουτσόπουλου (Περίανδρος), τον οποίο «πούλησε» ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά τη σύλληψη και τη διαφαινόμενη καταδίκη του Ανδρουτσόπουλου για την απόπειρα δολοφονίας του Δ. Κουσουρή το 1998...


Δ.Τ. 
efsyn.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος δικός μας