Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

«...καιρός να τα μαζεύεις...

Άδωνις Γεωργιάδης: Ως εδώ ήταν τα μεγαλεία και οι φιλοδοξίες….


τού Γ. Λακόπουλου
Πόσον Άδωνι  Γεωργιάδη μπορεί να καταναλώσει ο  Κυριάκος Μητσοτάκης;  Πόσους βουλευτές  και ιδρυτικά στελέχη της ΝΔ μπορεί να καρατομήσει, για  έναν μουσαφίρη που εκπαίδευσε -με επιτυχία – στην πολιτική ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον ΛΑΟΣ;  Σε πόσες περιπτώσεις θα συρθεί πίσω του, όπως έκανε στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλλου, τα συλλαλητήρια και την Novartis;
Πόσο θα αντέχει να διαβάζει  αναρτήσεις για τον Γεωργιάδη του τύπου «είσαι ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ» ή  «εσύ θα ρίξεις τον Τσίπρα»;  Ως πότε θα μαθαίνει από τις δηλώσεις του Γεωργιάδη ότι «ξέρει πολύ καλά τι έκανα στη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας, καθώς τότε είχαμε σταθερή συνεργασία και δεν πίστεψε ποτέ καμία από αυτές τις συκοφαντίες» – κάτι που δεν δήλωσε ποτέ ο ίδιος;
Αυτά ήταν τα πραγματικά ερωτήματα πίσω από ένα εύστοχο άρθρο του Μανόλη  Κοττάκη -καταρτισμένου στα ζήτηματα της συντηρητικής παράταξης-  στην εφημερίδα «Δημοκρατία», με το οποίο έλεγε στον Άδωνι Γεωργιάδη σε απλή μετάφραση: αρκετά εξέθεσες -ανέφερε και περιπτώσεις- το κόμμα που σε περιμάζεψε -και σε ανάδειξε, παραβιάζοντας την επετηρίδα του-, καιρός να τα μαζεύεις.  Ίσως ήθελε να συμπληρώσει: προτού σε μαζέψουν.  Το συμπλήρωσε αργότερα ο Βαγγέλης Αντώναρος.
Αντιδρώντας σε όσα διόλου ευχάριστα αναφέρει γι’ αυτόν η -παραταξιακή -εφημερίδα «Δημοκρατία» ο Γεωργιάδης  έκανε μια αποκάλυψη που κρεμάει στον τσιγκέλι τον Μητσοτάκη.  Ότι ο...

"Οι αυτοδιαφημιζόμενοι "μεταρρυθμιστές" και "φιλελεύθεροι" να αναλάβουν τις ευθύνες τους..."

 Είναι το Σύνταγμα ηλίθιε
Δεν προκαλεί έκπληξη η απόφαση του ΣτΕ, που κρίνει αντισυνταγματικές τις αλλαγές στο μάθημα θρησκευτικών. Το ανώτατο δικαστήριο έχει ενδυθεί κι άλλες φορές το ρόλο Ιεροδικείου της Τεχεράνης σε πείσμα των αρχών μιας σύγχρονης δημοκρατίας. Το πολιτικό σύστημα όμως είναι αυτό που έχει δημιουργήσει τις συνθήκες.

Οι αλλαγές Φίλη προχωρούσαν σε ένα αναγκαίο εκσυγχρονισμό του μαθήματος χωρίς να θίγουν τη θέση της θρησκείας στην εκπαίδευση, λόγος για τον οποίο συγκέντρωνε την αποδοχή της ηγεσίας της Εκκλησίας. Ο Ιερώνυμος, αναγκάστηκε να αλλάξει στάση μετά την πίεση των φανατικών Μητροπολιτών, που ιδεολογικοποίησαν τις αλλαγές και κόστισαν το "κεφάλι" του Υπουργού. 
Το ΣτΕ συχνά λειτουργεί ως προστάτης ενός υπερσυντηρητικού, μεσαιωνικού πυρήνα κράτους, όπως τώρα. Όμως είναι το Σύνταγμα και η ειδική μεταχείριση που επιφυλάσσει στην επίσημη θρησκεία και ​δίνει το νομικό και ηθικό έρεισμα να μπλοκάρει αυτονόητες αλλαγές, επικαλούμενο αντισυνταγματικότητα.
Η απόφαση δείχνει πόσο επείγει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας καθώς η πολιτική κατευνασμού έχει αποτύχει. Η παρούσα Βουλή έχει την ευθύνη να προωθήσει τα επίμαχα άρθρα σε επόμενη συντακτική Βουλή και έχει τη λαϊκή εντολή για θεσμικό εκσυγχρονισμό. Απομένει στους αυτοδιαφημιζόμενους "μεταρρυθμιστές" και "φιλελεύθερους" του πολιτικού συστήματος να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 
20 Μαρ. 2018
tvxs.gr

Το σκίτσο της ημέρας...

21 Μαρ. 2018
tvxs.gr

Ο όμιλος Dogan πουλήθηκε σέ επιχειρηματία-φίλο τού Ερντογάν...

Πουλήθηκε ο όμιλος Dogan...
Αποτέλεσμα εικόνας για dogan groupΕίδηση – βόμβα με οικονομικές αλλά και πολιτικές διαστάσεις έρχεται από την Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο κολοσσός Dogan πουλήθηκε έναντι 1,2 δισ. ευρώ και πέρασε στα χέρια του ομίλου Demiroren.
Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για τον όμιλο που έχει στην κατοχή του και την εφημερίδα Hurriyet, την τελευταία μεγάλη, ανεξάρτητη εφημερίδα της Τουρκίας. Και επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο αγοραστής ανήκει στον ευρύτερο κύκλο επιχειρηματιών – φίλων του Ταγίπ Ερντογάν.
Στον όμιλο Dogan ανήκουν τα εξής μέσα ενημέρωσης: Kanal D, CNN Türk, TV2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Magazine, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Magazine Marketing and Planning (DPP). Ουσιαστικά, όμως, η Hurriyet, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία, που ιδρύθηκε το 1948 και τυπώνεται σε έξι πόλεις της χώρας και στην Φρανκφούρτη περνά στα χέρια του Ταγίπ Ερντογάν, και βεβαίως και το CNN Turk, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.
enimerosi24.gr

ΕΦΕΤ: Ανακληση τροφίμων

Ανάκληση συσκευασμένου κατσικίσιου τυριού και φέτας από τον ΕΦΕΤ
Στην ανάκληση συσκευασμένου κατσικίσιου τυριού και τυριού φέτας από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, κατόπιν διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, διαπίστωσε την εμπορία συσκευασμένου κατσικίσιου τυριού και τυριού φέτας, σε λευκές πλαστικές συσκευασίες των 500 γραμμαρίων σε συνθήκες κενού αέρος, vacuum, με αλλοιώσεις των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους, γλοιώδους υφής, δυσοσμίας και ανάπτυξη μυκήτων.
Πρόκειται για προϊόντα τα οποία πωλούνται με την εμπορική ονομασία «Κατσικίσιο τυρί ΓΑΛΠΟ των 500 γραμμαρίων, σε λευκή πλαστική συσκευασία vacuum» και Τυρί ΦΕΤΑ ΓΑΛΠΟ των 500 γραμμαρίων, σε λευκή πλαστική συσκευασία vacuum».
Το προϊόντα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ LIDL και παράγονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα από την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση προϊόντα, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

kathimerini.gr

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού...

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

21 Μάρτη του 1960 στο Σάρπβιλ της Νότιας Αφρικής του Απαρτχάιντ

«Μούφα η παραίτηση Άδωνη...

Παρακαλά λυτούς και δεμένους να τον στηρίξουν»...

Τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη «ξεμπροστιάζει» ο πρόσφατα διαγραμμένος από τη ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος (τον έφαγε ο «δοτός») σχετικά με το ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον Μητσοτάκη όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Novartis. 

Ο Αντώναρος κάνει λόγο για «παραίτηση - μούφα» επικαλούμενος εξαιρετικές πηγές του στη ΝΔ και αναφέρει πως ο Γεωργιάδης παρακαλεί λυτούς και δεμένους κι όσους.. του ανοιξαν κυρίως την πόρτα για τη Νεα Δημοκρατία να τον στηρίξουν. Και χαμηλόφωνα απειλεί κιόλας.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο fb ο Ευ. Αντώναρος:

Τό επίκαιρο σκίτσο...

...τού Δημήτρη Χαντζόπουλου (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 20.03.18)

«...μόνο το ξέπλυμα χρήματος δεν έχει παραγραφεί...»

Δεν του έκανε το χατίρι!
Προσπάθησε πολύ ο Γ. Πρετεντέρης να αποσπάσει από τον συνομιλητή του Μιχ. Σταθόπουλο την παραδοχή ότι η αθώωση Καμμένου για όσα είχε πει για τον Πάχτα και η αθώωση Αμβρόσιου είναι το ίδιο πράγμα και της ίδιας βαρύτητας. Ωστόσο ο πρώην υπουργός, αφού τόνισε ότι προφανώς και κρίνονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης και προφανώς γίνονται και λάθη, περιέγραψε ως ρατσιστικό και έκνομο τον λόγο Αμβρόσιου χωρίς να κάνει τον «συμψηφισμό» που τόσο επιτακτικά επανέφερε συνεχώς ο Γ. Πρετεντέρης. 
Όσον αφορά το σκάνδαλο Novartis ο Μ. Σταθόπουλος ξεκαθάρισε...

Ο καλύτερος που έχουμε στον τομέα των Οικονομικών της Υγείας δέν έχει κληθεί νά δώσει τά "φώτα"του...

Δεν θα καλέσoυν στην Προανακριτική τον Ηλία Μόσιαλο;
Ο Ηλίας Μόσιαλος καθηγητής της πολιτικής της Υγείας στο LSE και Διευθυντής του LSE Health , είναι σύμβουλος σε περισσότερες από δέκα κυβερνήσεις  μεγάλων χωρών στον πλανήτη- μεταξύ τους οι ΗΠΑ και η Κίνα- αλλά και σε  διεθνείς οργανισμούς. Συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων και βιβλίων, είναι επιμελητής πολλών επιστημονικών εκδόσεων, αρχισυντάκτης επιστημονικού περιοδικού.  Είναι ένας γνωστός Έλληνας στο Εξωτερικό.
Με απλά λόγια είναι ο καλύτερος που έχουμε στον τομέα των Οικονομικών της Υγείας. Για την.. ακρίβεια είναι ο καλύτερος, αλλά δεν τον έχουμε εδώ. Γιατί δεν θέλουμε. Η Ελλάδα δεν αξιώθηκε να ζητήσει ακόμη τη βοήθεια του- στον τομέα του.
Ακόμη και το 2009, όταν ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου και ήλθε στην Αθηνά ως βουλευτής  Επικράτειας του ΠΑΣΟΚ, τον έκανε… υπουργό Τύπου. Ήτοι τον κράτησε μακριά από το υπουργείο  Υγείας για να βάλει τη Μαριλίζα και τον… Λοβέρδο- που τρέχει τώρα στις Προανακριτικές.
Εν πάση περιπτώσει, ως βουλευτής ο καθηγητής Μόσιαλος, αποδείχθηκε προφήτης για την υπόθεση  Novartis. Δυο φoρές τουλάχιστον την περίοδο 2009-10 ενημέρωσε τη Βουλή για τα θέματα που συζητούνται σήμερα σχετικά με τις δραστηριότητες των φαρμακευτικών εταιριών. Όχι με άρθρα και  δηλώσεις, αλλά στη Βουλη. Ενώπιον -και- όσων καλούνται σήμερα για εξηγήσεις.
Στην Εξεταστική Επιτροπής για τη Υγεία δεν σκέφθηκε κανείς να τον καλέσει. Δεν θα το καλέσουν ούτε στη Προανακριτική Επιτροπή, που θα ερευνήσει το φαρμακευτικό σκάνδαλο; Έχει άραγε καμία εξήγηση ο πρόεδρος της Επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας;


 Ανοιχτό Παράθυρο