Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Άδωνις Γεωργιάδης: Να μην ξεχάσει να κλείσει την πόρτα



Του Γ. Λακόπουλου

Το τελευταίο επεισόδιο του έργου «Άδωνις Γεωργιάδης: τελευταίες παραστάσεις ως αντιπρόεδρος»  είναι από τα πιο συναρπαστικά της σταδιοδρομίας του ανδρός στο ρετιρέ της ΝΔ.  Αφορά μια εταιρία που είχε στην Κύπρο, αλλά δεν την δήλωνε στο πόθεν έσχες του ως βουλευτής.
Νόμιζε ότι είχε ήδη κλείσει. Αλλά ο συνέταιρος του ξέχασε να το κάνει και για τα χαρτιά, ας όψονται οι αναρχικοί που του έκαψαν το βιβλιοπωλείο και χάθηκαν.
Μην μπούμε σε λεπτομέρειες, έτσι όπως παρουσιάζει το στόρι είναι σα να πατάει τα κορδόνια του. Στην πραγματικότητα τα δένει γύρω από το λαιμό του σαν θηλιά  κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη θέση του. Κάποιοι στο περιβάλλον Μητσοτάκη δεν κρύβουν ότι ο αντιπρόεδρος είναι πλέον βάρος για τον πρόεδρο και μετράει μέρες...

Η Ελλάδα θα τιμήσει σήμερα τη μνήμη των 3.700 Ελλήνων θυμάτων των ναζί...

...στο Μαουτχάουζεν...
  Με τρισάγιο, ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων αλλά και παρουσίαση του μνημειώδους έργου του Μίκη Θεοδωράκη «Μαουτχάουζεν», ο Ελληνισμός θα τιμήσει σήμερα, Κυριακή, 6 Μαΐου, στις πρώην εγκαταστάσεις του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζεν της Άνω Αυστρίας, την μνήμη των 3.700 Ελλήνων που υπήρξαν εκεί θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην τελετή στο ελληνικό μνημείο του Μαουτχάουζεν, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 73 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης, θα παραβρεθούν...