Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

«Έφυγε» η εμβληματική μορφή του κινήματος για την ισότητα των γυναικών

«Έφυγε» από τη ζωή η Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου
Πέθανε χθες σε ηλικία 101 ετών, η Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου, καθηγήτρια Εγκληματολογίας και εμβληματική μορφή του κινήματος για την ισότητα των γυναικών. Υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα που έγινε πρύτανης.
Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε με ανάρτηση στο facebook o πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για Δικαιώματα του Ανθρώπου Γιώργος Σταυρόπουλος.
«Διαπρεπής πανεπιστημιακός, ανιδιοτελής αγωνίστρια, διακρίθηκε όσο κανείς στον αγώνα για τα δικαιώματα του ανθρώπου και για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, για την οποία έδωσε πολλές μάχες με αίσιο συχνά αποτέλεσμα», αναφέρει ο κ.Σταυρόπουλος και καταλήγει:
«Δύσκολα μπορούσε κανείς να συναντήσει σ έναν άνθρωπο ένα τέτοιο συνδυασμό επιστημοσύνης και αγωνιστικότητας. Ο υποδειγματικά ασυμβίβαστος βίος της ας εμπνέει τους νεότερους».
Επί 80 χρόνια υπήρξε μέλος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, στον οποίο εντάχθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία μετά από προτροπή και ενθάρρυνση της εμβληματικής μορφής και πρωτοπόρου του ελληνικού γυναικείου κινήματος Αύρας Θεοδωροπούλου. Επί 50 και πλέον χρόνια έδωσε πολλές μάχες για να είναι αυτονόητη κατάκτηση για τις Ελληνίδες η ισονομία και η ισοπολιτεία.
Συλλυπητήρια για το θάνατο της Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αλλά και η ΓΣΕΕ.

Τό επίκαιρο σατιρικό σκίτσο...




                                                                                                ...του Πέτρου Ζερβού
από τήν: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                      efsyn.gr

«Τελικά, έφταιγαν πολλά άλλα σίγουρα όχι ο Νόμος Παρασκευόπουλου...»



Μετά τον αρχικό αντίκτυπο που είχε η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power Αριστείδη Φλώρου και τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης, οι αποκαλύψεις για την υπόθεση και τελικά η επιστροφή του Φλώρου στη φυλακή, πιστοποιούν ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που προσλαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις και έχει διαψεύσει πολλούς. 
Αρχικά, η διοίκηση του Ευαγγελισμού διαπιστώνει τρεις σοβαρές παρατυπίες και ελλείψεις στην ιατρική γνωμάτευση πάνω στην οποία βασίστηκε η αποφυλάκιση ενώ στη συνέχεια η γιατρός που φέρεται να την υπογράφει δηλώνει ευθαρσώς ότι έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή της. Οι διαπιστώσεις για την αξιοπιστία της ιατρικής γνωμάτευσης που βεβαιώνει αναπηρία λόγω διαταρχών του ύπνου, δείχνουν ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφυλάκισε τον πρωταγωνιστή μιας υπεξαίρεσης 270 εκατ. ευρώ και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας, με ένα χαρτί τόσο αξιόπιστο όσο οι βεβαιώσεις με τις οποίες δικαιολογούν απουσίες οι μαθητές....

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Υπό έλεγχο οι εστίες φωτιάς...

"Καπνίζει" για 5η ημέρα το «Ελευθέριος Βενιζέλος»...
Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι εστίες φωτιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο όμως καπνίζει για 5η ημέρα, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια απομάκρυνσης των οχημάτων και των προσωπικών αντικειμένων των επιβατών του, πολλοί εκ των οποίων έχουν «εγκλωβιστεί» στον Πειραιά από το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Λιμενικό, μέχρι στιγμής 70 από τα συνολικά 220 οχήματα που μετέφερε το πλοίο έχουν βγει από τα γκαράζ, σε μια επιχείρηση που συνεχίστηκε την νύχτα, με μια διακοπή τριών ωρών.

Ωστόσο η πλειονότητα των 150 ΙΧ και των 70 φορτηγών παραμένει στο πλοίο, το οποίο, μετά τον συναγερμό που σήμανε χθες όταν ξαφνικά πήρε μεγάλη κλίση, σύμφωνα με τους ειδικούς, πλέον έχει επανέλθει και δεν εμπνέει ανησυχία για την ευστάθεια του...

ant1news.gr

«Μετά λύπης μου σας πληροφορώ ότι οι φήμες περί του θανάτου μου είναι κάπως υπερβολικές».

Από τον Τουέιν στον Γαβρά
«Μετά λύπης μου σας πληροφορώ ότι οι φήμες περί του θανάτου μου είναι κάπως υπερβολικές». Μ’ αυτήν τη φράση είχε αντιδράσει ο Μαρκ Τουέιν όταν δημοσιεύτηκε σε μια εφημερίδα η είδηση ότι πέθανε. Και είχε προβλέψει την πραγματική χρονολογία της αποδημίας του. «Ήρθα μαζί με τον κομήτη Χάλεϊ το 1835», είπε το 1909. «Του χρόνου θα ξαναπεράσει και περιμένω να φύγω μαζί του. Αναμφίβολα, ο Παντοδύναμος έχει πει: “Υπάρχουν αυτοί οι δύο απερίγραπτοι μουρλοί, ήρθαν μαζί, πρέπει και να φύγουν μαζί”». Ο «πατέρας» του Τομ Σόγερ και του Χάκλμπερι Φιν πράγματι το 1910 έφυγε από τη ζωή, μα οι ψευδοειδήσεις λίγο ξαποσταίνουν και πάλι από την αρχή, με του Διαδικτύου την ορμή...

Η ενημέρωση πέθανε... Ζήτω ο Γαβράς!

Ο Γαβράς ζει, η ενημέρωση πέθανε
Όταν μια ιντερνετική τρολιά αποκαλύπτει την ξεφτίλα των ελληνικών media 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Από μια άποψη ο Kώστας Γαβράς έχει ήδη πεθάνει! Από την άποψη ότι τα τουί με αφορμή τον μούφα θάνατό του θα βολτάρουν αιωνίως στο διαδίκτυο και κάθε τρεις και λίγο κάποιος αγουροξυπνημένος,
κάποιος σαλεμένος ή κάποιος απλώς κακοήθης θα τα ανασύρει από το βυθό των social media και θα τα ξαναφέρνει στην επικαιρότητα. Σαν κάτι δημοσιεύσεις για άλλους επιφανείς ότι είναι κλέφτες, ψεύτες, καταχραστές, ζάπλουτοι και πάει λέγοντας. Το σημειώνω αυτό διότι προ ημερών έσκασε μύτη φωτογραφία χολιγουντιανής σταρ να μπαίνει σε αυτοκίνητο πολυτελείας κι ένα τρολάκι της φωτιάς και της πυρκαγιάς έγραψε λεζάντα ότι επρόκειτο για τη σύζυγο του Πάνου Σκουρλέτη. Έφαγε τις ηλεκτρονικές του φάπες μεν, θα κυκλοφορεί για πάντα το ενσταντανέ από την άλλη. Και όλο και κάποιος Μήτρος θα το επικαλεσθεί μελλοντικώς για να καταδείξει πως τα τσακώνανε, πως τα πιάνανε, πως τα μασουλάγανε οι Συριζαίοι…

Με αφορμή την -δήθεν- «είδηση» για τον... θάνατο του Κώστα Γαβρά...

Ο δημοσιογράφος οφείλει...
Με αφορμή την «είδηση» για τον... θάνατο του Κώστα Γαβρά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, δηλώνει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει, όπως αναφέρουν οι Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος στο Άρθρο 1, εδάφιο ε': «Να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει» και στο ίδιο άρθρο, στο εδάφιο στ': «Να επανορθώνει χωρίς χρονοτριβή, με ανάλογη παρουσίαση και ενδεδειγμένο τονισμό ανακριβείς πληροφορίες και ψευδείς ισχυρισμούς».
Στην εποχή του Διαδικτύου, των κοινωνικών δικτύων αλλά και των κατασκευασμένων ψευδών ειδήσεων, οι ευθύνες μας είναι πολύ μεγαλύτερες. Οφείλουμε όλοι μας να μην μας απασχολεί αποκλειστικά και μόνο η ταχύτητα της μετάδοσης της είδησης αλλά ο συστηματικός έλεγχος των δημοσιογραφικών πηγών. Είναι αξιοσημείωτο, άλλωστε, ότι την χθεσινή «είδηση» αναπαρήγαγαν, εκτός από ελληνικά, και μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα του εξωτερικού αλλά και καθόλα αξιόπιστοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί, αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο.
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

Επιστρέφει στη φυλακή ο Φλώρος...

Στις φυλακές επιστρέφει ο καταδικασμένος για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, Αριστείδης Φλώρος ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με όρους στα μέσα Αυγούστου, για λόγους υγείας (αναπηρία 67%).  
Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας με διαδικασίες εξπρές έκανε δεκτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι κατα του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λ.Σοφουλάκης.  
Με το διατακτικό του βουλεύματος ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του. Αμεσως ο κ.Σοφουλάκης διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη.  
Η διαδικασία πάντως ήταν πρωτόγνωρα ταχύτατη από την ελληνική δικαιοσύνη καθώς σε μια ημέρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης παρήγγειλε να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λ. Σοφουλάκης την άσκησε και αυθημερόν συνεκλήθη το συμβούλιο για να αποφανθεί!...

cnn.gr

Στο «μικροσκόπιο» οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb...

Τριπλό δίχτυ ελέγχου για τις μισθώσεις τύπου Airbnb
ΑΑΔΕ: Διασταυρώσεις στοιχείων μέσα από 3 μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες - Πρόστιμα αλλά και αναγκαστικά μέτρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν πλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων που προχωρούν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τύπου Airbnb, με τους παραβάτες μάλιστα να βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα τα οποία ανέρχονται μέχρι και σε 5.000 ευρώ, ποσό που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση εντοπισμού επανάληψης της ίδιας παραβατικής συμπεριφοράς, ενώ είναι αντιμέτωποι και με τη λήψη αναγκαστικών μέτρων...

Σέ λειτουργία τό «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής»

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για τα εισοδήματα από Airbnb



Aπό προχθές, 30 Αυγούστου 2018, τέθηκαν σε λειτουργία στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» και η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής. Η είσοδος στις παραπάνω εφαρμογές πραγματοποιείται μέσω των προσωπικών κωδικών TAXISnet των Διαχειριστών Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης.
Η καταχώρηση στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής υλοποιείται ανά εκμισθούμενο ακίνητο. Η διαδικασία λήψης Αριθμού Μητρώου Ακινήτων (Α.Μ.Α) ολοκληρώνεται άμεσα και αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις:

Άκυρο τό βούλευμα αποφυλάκισης τού Αρ. Φλώρου

Επιστρέφει στη φυλακή ο Α. Φλώρος

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας ακύρωσε το βούλευμα αποφυλάκισης
Επιστρέφει στη φυλακή ο Α. Φλώρος

Στη φυλακή θα επιστρέψει μέσα τις επόμενες ώρες ο Αριστείδης Φλώρος καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο συμβούλιο Εφετών Ευβοίας, έκανε δεκτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της  Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λ. Σοφουλάκης.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Σοφουλάκης διαβίβασε το διατακτικό στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και η προσαγωγή του καταδικασμένου για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power,  μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία.
Υπενθυμίζεται πως νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, ο Α. Φλώρος είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα και είχε προσαχθεί στο αστυνομικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας.