Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Μονιμοποιήσεις και αυξήσεις μισθών σε ΟΤΑ με πρωτόδικες αποφάσεις

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ
«Παράθυρο» για μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων των δήμων και παροχή μισθολογικών αυξήσεων με απλές δικαστικές αποφάσεις ανοίγει τροπολογία που περιελήφθη στο νομοσχέδιο για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό και ψηφίστηκε πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές. Με το νέο καθεστώς, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στους δήμους που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου και είχαν δικαιωθεί, θα μπορούν πλέον να μονιμοποιούνται άμεσα, εφόσον ο εργοδότης τους, δηλαδή οι δήμοι, κρίνει ότι δεν χρειάζεται να προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα με μία δικαστική απόφαση να παρασχεθούν μισθολογικές αυξήσεις στους συγκεκριμένους υπαλλήλους.
Επί της ουσίας, οι εν λόγω διατάξεις –οι οποίες με πρωτοβουλία βουλευτών εντάχθηκαν την τελευταία στιγμή σε ένα νομοσχέδιο που δεν αφορούσε σε ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης– καταργούν:

Αποκαλυπτικός ο Δημ. Παπαδημούλης...

 για την πορεία της αξιολόγησης ...
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο Ευρωκοινοβούλιο
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για την πορεία της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος υπήρξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε...
συνέντευξη που παραχώρησε.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» επικαλούμενος επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο επίτροπο Π. Μοσκοβισί τόνισε πως «77 από τα 80 προαπαιτούμενα έχουν κλείσει και στα τρία που απομένουν οι διαφορές γεφυρώνονται». Συμπλήρωσε ότι χρειάζεται όλοι να δείξουν καλή θέληση και υπογράμμισε ότι κανείς δεν θέλει την καθυστέρηση.

Κανένα πρόβλημα με αναστολή του ΦΠΑ και τη «13η σύνταξη»
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι...

Deutsche Welle: Ζοφερό το 2017 για την Ελλάδα...

«Μετατίθεται συνεχώς η χρεοκοπία της»
DW: Ζοφερό το 2017 για την Ελλάδα - «Μετατίθεται συνεχώς η χρεοκοπία της χώρας» - MediaΟι επενδυτές Ματίας Βάικ και Μαρκ Φρίντριχ προβλέπουν ζοφερό το 2017 για την Ελλάδα. Θεωρούν ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα...
γίνει ελάφρυνση ή κούρεμα του χρέους. «Μετατίθεται συνεχώς η χρεοκοπία της».

Οι δύο επενδυτές και επιτυχημένοι συγγραφείς οικονομικών βιβλίων περιγράφουν την Ελλάδα ως χρεοκοπημένη χώρα που από καιρό τώρα αντιμετωπίζεται με μια πολιτική που ουσιαστικά μετέθετε την χρεοκοπία της για αργότερα.  Και περιγράφουν με σκοτεινά χρώματα την Ελλάδα του 2017.

«Ελάφρυνση ή κούρεμα μετά τις γερμανικές εκλογές»
«Δεν πρόκειται να ξαναδούμε τα χρήματα των φορολογουμένων που δόθηκαν για τα πακέτα διάσωσης, αυτό θα πρέπει να μας είναι σαφές», υποστηρίζουν και αναφερόμενοι στην τελευταία δόση των 2,8 δις ευρώ, που εγκρίθηκε τέλος Οκτωβρίου, σημειώνουν ότι  μοναδική προϋπόθεση ήταν η συμμετοχή του ΔΝΤ, την οποία απέκρουσε το Ταμείο με την αιτιολογία ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να επιστρέψει τα χρέη της. «Κανένας πολιτικός δεν ήταν ποτέ σε θέση να μας πει, πώς θα μπορέσει η χρεοκοπημένη Ελλάδα να πληρώσει αυτά τα χρήματα, όταν ακόμη και η Γερμανία, πρωταθλήτρια στις εξαγωγές με ρεκόρ στα έσοδα από φόρους, δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα δικά της...

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου


Tvxs Σκίτσο | 27 Δεκ. 2016

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αστείες οι κατηγορίες του Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως οι δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αστείες οι κατηγορίες του ΕρντογάνTo Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε τις «αστείες», όπως χαρακτήρισε, κατηγορίες που προέβη νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία, ανάμεσα τους το Ισλαμικό Κράτος, τους κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και το κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία βάση για μια τέτοια κατηγορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Τόνερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν προμηθεύουν φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης.
Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θεωρεί «εχθρική ενέργεια», η οποία απειλεί την ασφάλεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και του στρατιωτικού προσωπικού, την απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην προμήθεια όπλων στους Σύρους αντάρτες. 
newsbeast.gr

Tουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Γιατί η Τουρκία απαγόρευσε τη μετάδοση ειδήσεων για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη;
tvxs.gr | 27 Δεκ. 2016
Τη μετάδοση πληροφοριών που αφορούν τη δολοφονία, του Ρώσου πρέσβη, Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα, απαγόρευσε τουρκικό δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καρλόφ δολοφονήθηκε on camera, από τον 22χρονο Τούρκο αστυνομικό Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο οποίος την ώρα της δολοφονίας φώναζε ότι το κάνει για το Χαλέπι. 
Η απαγόρευση του δικαστηρίου θα ισχύσει έως το πέρας της αστυνομικής έρευνας και αφορά τόσο τις εικόνες της δολοφονίας, όσο και τις πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης. 
Το δικαστήριο της Άγκυρας ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του γενικού εισαγγελέα, που εκδόθηκε καθώς η μετάδοση των πληροφοριών «μπορεί να επιφέρει βλάβη τόσο στην έρευνα όσο στην εθνική ασφάλεια». 
Πάντως η απόφαση εγείρει ερωτήματα καθώς επιβάλλεται μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Καρλόφ. 
Χθες μάλιστα η τουρκική εφημερία Hurriyet, δημοσίευσε μια συνέντευξη της αδελφής του δράστη στην οποία εκείνη υποστήριξε ότι ο αδελφός της είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου όσο φοιτούσε στην αστυνομική σχολή. 
Ο Ερντογάν αμέσως μετά τη δολοφονία έσπευσε να συνδέσει τον δράστη με τον Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο μεταξύ άλλων έχει κατηγορήσει και για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. 
Η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν διατυπώνει συμπεράσματα με τις αρχές να δηλώνουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς.

Τά σατιρικά σκίτσα τής Κ.Ε.ΠΟ.Μ. μέ τό πενάκι τού Μάκη Μωράκη

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ
--------------------------
MYKONOS ACTIVE

CITIZEN'S MOVEMENT
--------------------------
Η χρονιά που πέρασε κουβάλησε στην πλάτη της πολλά και διάφορα αλλά όχι… αδιάφορα
 Για όλα αυτά με πολλή δόση χιούμορ μιλάει το πενάκι του Μάκη Μωράκη για τη χρονιά που πέρασε. Μακάρι η νέα που θα έρθει, να τα ανατρέψει όλα!
Χαμόγελα και ευχές λοιπόν! 
Για μια καλή, καλύτερη χρονιά! 
Για την Μύκονο που αγαπάμε, για την Μύκονο που αξίζει πάντα το καλύτερο!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
thumbnail_kepom
Γιά περισσότερα σκίτσα 
http://kepom.wordpress.com/

Νόαμ Τσόμσκυ: «ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που είδα πρόσφατα»

Τσόμσκι: Το μήνυμα του Τραμπ για τα πυρηνικά όπλα ήταν τρομακτικό...
«Τρομαγμένος» δηλώνει ο διάσημος Αμερικανός φιλόσοφος και ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκυ, από το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter σχετικά με την...
«ενίσχυση και επέκταση» των πυρηνικών δυνατοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

 Όπως χαρακτηριστικά είπε το «τιτίβισμα» του Ντόναλντ Τρμπα ήταν «ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που είδα πρόσφατα».

Μιλώντας στη Huffington Post υπογράμμισε πως «και ο Πούτιν είναι κακός αλλά έχει τουλάχιστον ένα αμυντικό ύφος». «Πρόκειται για τα σύνορα της Ρωσίας, όχι του Μεξικού».

Υπενθυμίζεται πως και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εκφράσει τη επιθυμία του να αναπτύξει τις πυρηνικές δυνατότητας της χώρας του. «Πρέπει να ενισχυθεί το στρατιωτικό δυναμικό των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, ειδικά με συμπλέγματα πυραύλων που μπορεί αξιόπιστα να διεισδύσουν σε τυχόν υφιστάμενα και μελλοντικά συστήματα πυραυλικής άμυνας», δήλωσε ο Πούτιν.

«Πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά τις αλλαγές στην ισορροπία της δύναμης και της πολιτικο-στρατιωτικής κατάστασης στον κόσμο, ειδικά κατά μήκος των ρωσικών συνόρων και γρήγορα να προσαρμόσουμε σχέδια για την εξουδετέρωση απειλών προς τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Ο Νόαμ Τσόμσκι, που κατά την προεκλογική περίοδο είχε συγκρίνει τη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ με τη ναζιστική Γερμανία, σημείωσε πως οι δηλώσεις των ηγετών του κόσμου θα μπορούσαν να επιφέρουν μια αλλαγή στο Δελτίο «Ρολόι της Ημέρας Κρίσεως» των Επιστημόνων Ατομικής Φυσικής, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο για το πόσο κοντά είμαστε στο να καταστρέψουμε την ανθρωπότητα με τη δική μας τεχνολογία. Αυτός ο κίνδυνος πρόκειται να αναβαθμιστεί το 2017. Όπως σημείωσε το ρολόι θα μπορούσε να μετακινηθεί «ακόμη πιο κοντά στα μεσάνυχτα».

Σημειώνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα αναφερθεί στα πυρηνικά όπλα, προτείνοντας μάλιστα στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να αποκτήσουν και αυτές τους δικούς τους πυρηνικούς πυραύλους. Σήμερα οι ΗΠΑ κατέχουν περίπου 4.600 πυρηνικές κεφαλές και, μαζί με τη Ρωσία, κατέχουν τη συντριπτική πλεινότητα των πυρηνικών όπλων στον κόσμο, περίπου το 93%...

tvxs.gr

Μακροπρόθεσμα νεκροί...

«Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες η ευρωζώνη θα καταρρεύσει» δήλωσε ο Β. Σόιμπλε. Τους κανόνες λοιπόν, τους κανόνες και τα μάτια σας. Για τους άλλους όμως, όχι για τη Γερμανία η οποία παραβιάζει συστηματικά τον...
κανόνα για το εμπορικό πλεόνασμα αλλά δεν τρέχει τίποτε.

Κι αυτοί που εφάρμοσαν τους κανόνες με αυστηρότητα τι πέτυχαν;

Στην Ιρλανδία οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι συνωστίζονται στις ουρές των συσσιτίων. Στην Κύπρο -αυτό το οικονομικό θαύμα, σύμφωνα με τους οπαδούς των μνημονίων- οι θεσμοί έβγαλαν κίτρινη κάρτα γιατί τα νούμερα... ξόκειλαν πάλι. Για την Πορτογαλία άρχισε να κυκλοφορεί ξανά το σενάριο για νέο μνημόνιο.

Στην Ισπανία ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά της λιτότητας, με τους Σοσιαλιστές να πατάνε σε δυο βάρκες (παλιά μου τέχνη κόσκινο): και στους δρόμους με τους ταλαιπωρημένους πολίτες και στην εξουσία στηρίζοντας τον απατεώνα Ραχόι. Στους Ιταλούς, ο Ντάισελμπλουμ λέει ότι πρώτα θα κουρέψετε τις καταθέσεις και μετά θα σώσετε τις προβληματικές τράπεζές σας.

Στην Ελλάδα τα γνωστά: Μέχρι και το Spiegel έφτασε στο σημείο να βάλει τίτλο σε ρεπορτάζ «Χριστούγεννα χωρίς χρήματα για χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα». Σιγά τα λάχανα...