Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

"Στο Νταβός, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ακούγεται τόσο Μαρξιστής"...

Σχόλιο Σπίγκελ, για την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο Νταβός...
Στο Νταβός, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ακούγεται τόσο Μαρξιστής, γράφει στο Twitter ο δημοσιογράφος των "Financial Times", Πίτερ Σπίγκελ, σχολιάζοντας την...
παρέμβαση του Ελληνα πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με μήνυμα στο twitter.

Και επικαλείται δήλωση του Τσίπρα, σχετικά με τα επιχειρηματικά δάνεια: «Όταν προσπαθείς να λάβεις επιχειρηματικό δάνειο στην Ελλάδα, το επιτόκιο είναι 7%, την ώρα που στον βορρά είναι 1%»...
 

Εκτός σχεδιασμού ΝΔ ο Νίκος Γεωργιάδης...

Καταγγελίες Βαξεβάνη για τον Νίκο Γεωργιάδη

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Νίκος Γεωργιάδης.

Σε...
δήλωσή του ο κ. Νίκος Γεωργιάδης έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης και γνωστοποίησε ότι θα σταματήσει άμεσα να παρέχει τις υπηρεσίες του στη Νέα Δημοκρατία.

"Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία".

Πηγή: newpost.gr

Ζήηλια!...


«Σε άλλη χώρα θα κρυβόταν… Εδώ δίνει συνεντεύξεις». Αυτό ήταν το σχόλιο του διευθυντή της...
Real News και εκπομπάρχη του Star Νίκου Χατζηνικολάου στο twitter για τη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Κάποιος ειπε πως το σχόλιο Χατζηνικολάου για τον Βαρουφάκη το ακούς συνήθως από διαφορες αργόσχολες κυρίες που ξημεροβραδιάζονται σε κομμωτήρια και άλλα ευαγή ιδρύματα...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Χατζηνικολάου πολύ θα ήθελε να είχε καλεσμένο στην εκπομπή του, στον Ενικό, το Γιάνη Βαρουφάκη. Ελα όμως που ο πρώην υπουργός Οικονομικών προτίμησε τον αποκαλούμενο και «σοβαρό» Παπαχελά κι όχι..
τον «εμπαθή» Χατζηνικολάου απογειώνοντας τα νούμερα της εκπομπής του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ.
Κι ευτυχώς που οι «Ιστορίες» των Παπαχελά -Τσιμα - Κοσιώνη, μεταδίδονται Τρίτη κι όχι Δευτέρα γιατί ο Ενικός (με Κάτια Μακρή και λοιπούς) προφανώς θα πήγαινε άπατος. Αυτός που την πληρώνει είναι σίγουρα ο «ανατρεπτικός» Πρετεντέρης...


zoornalistas.blogspot.gr

Ντράγκι: Περαιτέρω χαλάρωση τον Μάρτιο

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Περαιτέρω επέκταση των μέτρων χαλάρωσης τον Μάρτιο προανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
Στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ διαβεβαίωσε ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα ίδια χαμηλά επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Άφησε, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωσή τους.
Η αλλαγή της στάσης της ΕΚΤ από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και είχε προχωρήσει στην περαιτέρω χαλάρωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων απο την αγορά, οφείλεται στην επιδείνωση της προοπτικής ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και στο ενδεχόενο μίας νέας μείωσης του πληθωρισμού. Όπως ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, η διεθνής τιμή του πετρελαίου από τον περασμένο Δεκέμβριο έως σήμερα έχει υποχωρήσει κατά 40%. Οι ανακοινώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκάλεσαν πίεση στο ευρώ, το οποίο υποχώρησε έναντι του δολαρίου κάτω από το επίπεδο του 1,080. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ντράγκι υπεραμύνθηκε των μέτρων που είχαν ληφθεί το Δεκέμβριο, κρίνοντας τα ως αποτελεσματικά. Ωστόσο, όπως είπε, οι προοπτικές τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο έχουν επιδεινωθεί έκτοτε. Ειδικότερα, στο μέτωπο της ανάκαμψης οι προοπτικές στην ευρωζώνη έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις εξελίξεις στις αναδυόμενες οικονομίες.

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

tvxs.gr | 20 Ιαν. 2016
Τελευταία ανανέωση 22:10 | 20 Ιαν. 2016
1Μπάιντεν από το Νταβός: Να κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση. Θετικό μήνυμα από την Ουάσιγκτον για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης στέλνει το πρώτο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, αυτό με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. 'Ωρα Νταβός για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα συναντηθεί αργότερα σήμερα στο Νταβός με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστεί οι κρίσιμες συναντήσεις του με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου. Νωρίτερα, αύριο το πρωί, θα γίνει το debate Τσίπρα – Σόιμπλε, με τη συμμετοχή τους στο πάνελ του Νταβός για το «Μέλλον της Ευρώπης».
2WSJ: Ο Σόιμπλε θέλει να ανοίξει ξανά τη συζήτηση για το Grexit. Μηνύματα συναγερμού, από και προς το Νταβός, φέρνει η νέα κόντρα Αθήνας – ΔΝΤ, με την Wall Street Journal να προειδοποιεί ότι ο Σόιμπλε επιθυμεί να ξανανοίξει, εντός του 2016, η συζήτηση περί Grexit. Καταλύτης ο ρόλος του ΔΝΤ: «Ζητά μείωση συντάξεων κατά ένα τρίτο...»
3. Το περίφημο «Plan B» είχε την κωδική ονομασία «Plan Χ», είχε επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη και προέβλεπε αναδιάρθωση των ομολόγων που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ και την ενεργοποίηση ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών στην περίπτωση που η ομάδα Σόιμπλε επιχειρούσε να εξωθήσει την Ελλάδα σε έξοδο από την ευρωζώνη. Η αφήγηση του Γιάνη Βαρουφάκη για το 7μηνο των δραματικών διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη έως το δημοψήφισμα και τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου, στη χειμαρρώδη συνέντευξή του χθες το βράδυ, στον ΣΚΑΪ, απασχόλησε εκτενώς τον Τύπο. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν κληθείσα να σχολιάσει τη συνέντευξη Βαρουφάκη, κατά την οποία ανέφερε ότι ηχογραφούσε τις συνεδριάσεις του Eurogroup, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι εν λόγω συνεδριάσεις είναι «απόρρητες». Αλλά, το twitter τρολάρει τον Βαρουφάκη για τους κοριούς και τα plans του. 
4Ανεβάζουν στροφές στις μηχανές τους οι αγρότες. Παρά την κακοκαιρία αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Επεισόδια στην Κομοτηνή έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, όταν αγρότες επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο για να συναντήσουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος παραμένει από το πρωί εγκλωβισμένος μέσα στο κτίριο «όμηρος» των αγροτών
5O «όμηρος της διαπλοκής κύριος Μητσοτάκης» και οι άδειες των καναλιών. Σε ηχηρό ναυάγιο κατέληξαν οι, όποιες, νέες προσδοκίες συναίνεσης μετά το χθεσινό ραντεβού Τσίπρα - Μητσοτάκη, με φόντο το πολιτικά εκρηκτικό τοπίο της αδειοδότησης των καναλιών. Η κυβέρνηση χρεώνει ευθέως στον νέο αρχηγό της ΝΔ συστράτευση με τους...

Τό σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή

                                                                                                                              από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Μπάιντεν από το Νταβός: Να κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση

Μήνυμα
tvxs.gr | 20 Ιαν. 2016
Θετικό μήνυμα από την Ουάσιγκτον για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης στέλνει το πρώτο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, αυτό με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στο ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα, στο προσφυγικό, στην ελληνοαμερικανική συνεργασία με έμφαση στις επενδύσεις, στα ενεργειακά, στο Κυπριακό και στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, «ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της σταθερότητας στην Ελλάδα για την ευρύτερη σταθερότητα στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε ότι η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα, προκειμένου να αναδειχθεί η δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τις πρωτοβουλίες του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών οικονομικών σχέσεων και την περαιτέρω προώθηση των αμερικανικών επενδύσεων στην χώρα μας.
Για το προσφυγικό: χαιρετίστηκε η σημαντική προσπάθεια της χώρας μας για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού, ενώ τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω δραστηριοποίησης της διεθνούς κοινότητας πάνω στο ζήτημα.
Για τα ενεργειακά: χαιρετίστηκε η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τους αγωγούς TAP και IGB και εκτιμήθηκαν οι προοπτικές για τη μεταφορά ING μέσω της Ελλάδας. Στην κατεύθυνση αυτή σημειώθηκε η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τις νέες διόδους μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη. 

Για το Κυπριακό: επισημάνθηκε η δυνατότητα να ενισχυθεί η θετική δυναμική στις συνομιλίες. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του ζητήματος στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ε.Ε. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αίσθημα ασφάλειας στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, δεν διασφαλίζεται με αναχρονιστικά σχήματα όπως οι εγγυήσεις.

Για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ: οι δύο πλευρές, Ελλάδα και ΗΠΑ, τόνισαν τη σημασία που αποδίδουν στην συνέχιση των συνομιλιών, υπό τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Νίμιτς. Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη οι εκλογές στην ΠΓΔΜ να συμβάλλουν θετικά στην εξασφάλιση σταθερότητας στη χώρα, καθώς και στη δημιουργία κλίματος για αμοιβαία αποδεκτή επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προς όφελος και της ενταξιακής προοπτικής της γειτονικής χώρας».
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί αργότερα σήμερα στο Νταβός με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστεί οι κρίσιμες συναντήσεις του με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου. Νωρίτερα, αύριο το πρωί, θα γίνει το debate Τσίπρα – Σόιμπλε, με τη συμμετοχή τους στο πάνελ του Νταβός για το «Μέλλον της Ευρώπης».

Wall Street Journal : Ο Σόιμπλε θέλει να ανοίξει ξανά τη συζήτηση για το Grexit

Η παγίδα
tvxs.gr | 20 Ιαν. 2016
Μηνύματα συναγερμού, από και προς το Νταβός, φέρνει η νέα κόντρα Αθήνας – ΔΝΤ, με την Wall Street Journal να προειδοποιεί ότι ο Σόιμπλε επιθυμεί να ξανανοίξει, εντός του 2016, η συζήτηση περί Grexit.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αποτρέψει μια νέα ρήξη μέσα από μια σειρά κρίσιμων ραντεβού στο Νταβός, όμως οι διαφωνίες για την εφαρμογή του προγράμματος απειλούν να αναζωπυρώσουν τους φόβους για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη.
Ως παράγοντας - κλειδί υποδεικνύεται το ΔΝΤ το οποίο, κατά το δημοσίευμα, φέρεται να αξιώνει μείωση των συντάξεων κατά το ένα τρίτο, ενώ με «πάτημα» τις σκληρές θέσεις του Ταμείου και την αδύναμη πολιτική θέση της Μέρκελ στη Γερμανία λόγω προσφυγικού, ο Σόιμπλε εμφανίζεται να αναζητά ευκαιρία για να ανοίξει ξανά θέμα Grexit.
«Ο Σόιμπλε θεωρεί την Ελλάδα αδύναμο κρίκο»
«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» γράφει η WSJ επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν τις απόψεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, «θεωρεί εδώ και καιρό ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι ικανοί να προσαρμόσουν την οικονομία της χώρας στο αυστηρό πλαίσιο που επιβάλλει η συμμετοχή στην ευρωζώνη. Ο κ. Σόιμπλε θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος όχι μόνον του κοινού νομίσματος, αλλά και σε ό,τι αφορά τους αναγκαίους συνοριακούς ελέγχους για την ανάσχεση των προσφύγων, και θα καλωσόριζε μια νέα συζήτηση περί Grexit μέσα στην τρέχουσα χρονιά».
To ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή κόντρα της και τα πολιτικά δεδομένα της Ευρώπης. «Κυρίως», σημειώνει, «οι εντάσεις στη Γερμανία για την πολιτική ανοιχτών θυρών της Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες, περιορίζει τις δυνατότητες της καγκελάριο να υιοθετήσει αντιδημοφιλείς θέσεις και σε άλλα ζητήματα, όπως αυτό της Ελλάδας».
Το ΔΝΤ ζητά μείωση συντάξεων κατά ένα τρίτο
Υπό το σκηνικό αυτό, η εφημερίδα παρουσιάζει ως καταλυτικό τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα το οποίο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 2016 για το πλεόνασμα, «θεωρεί ότι οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν σχεδόν κατά το ένα τρίτο». «Σε μια χώρα εξοντωμένη από την ύφεση, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο και να επιβιώσει» τονίζει η Wall Street Journal, επισημαίνοντας:
«Εάν ο κ. Τσίπρας δεν καταφέρει να μεταπείσει βασικούς παράγοντες των πιστωτών, και κυρίως την Γερμανία, η τελευταία περίοδος της σχετικής ηρεμίας στην ελληνική κρίση χρέους μπορεί να τερματιστεί, όπως φοβούνται Έλληνες αξιωματούχοι. «Η νέα καταιγίδα ζυμώνεται», λέει χαρακτηριστικά ένας εκ των εν λόγω αξιωματούχων, που επικαλείται η Wall Street Journal.

Δεκτή η νέα προσφορά της COSCO για τον ΟΛΠ

Επωλήθη

tvxs.gr | 20 Ιαν. 2016
Δεκτή έκανε τη νέα προσφορά της COSCO για τον ΟΛΠ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Τι προβλέπει η συμφωνία παραχώρησης
Η βελτιωτική προσφορά της Cosco Group έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2016 στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ. 
Τo ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την παραπάνω εταιρεία πλειοδότη και την κάλεσε να υποβάλει τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να ανακηρυχθεί «Προτιμώμενος Επενδυτής».
Η Cosco Group, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε σήμερα βελτιωτική δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 67% της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ, προσφέροντας τίμημα 22 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 368,5 εκατ. ευρώ για το ποσοστό του 67%.

"Έχω πάψει να ασχολούμαι με όσα λέει ο Βαρουφάκης"...

Παπαδημούλης: Έχω πάψει να ασχολούμαι με όσα λέει ο Βαρουφάκης

«Νομίζω ότι είναι συμφέρον όλων των πλευρών η έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος, αν όλες οι πλευρές το θέλουν, μέχρι...
τέλος Μαρτίου, που είναι το καθολικό Πάσχα, να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να πάμε «πακέτο» το τέλος της πρώτης αξιολόγησης με τη συμφωνία για το περιεχόμενο της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον Αθήνα 9.84.

Τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός θα καλέσει την Κριστίν Λαγκάρντ να ξεκαθαρίσει τη στάση του ΔΝΤ. Είπε χαρακτηριστικά πως «με την κ. Λαγκάρντ που θα συναντηθεί αύριο θα της πει “μη ζητάτε ακραία πράγματα πέρα από αυτά που έχουμε συμφωνήσει και επιτέλους ξεκαθαρίστε τη θέση σας πίσω από ανώνυμες διαρροές. Θέλετε να μείνετε ή όχι; Και αν θέλετε να μείνετε, τι ακριβώς ζητάτε για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις;"».

Για τη χθεσινή συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη ανέφερε πως «έχω πάψει εδώ και καιρό να ασχολούμαι με όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης. Σε κάθε συνέντευξή του παρουσιάζει και μια καινούργια εκδοχή».

Όσον αφορά το θέμα με τους μετακλητούς υπαλλήλους είπε μεταξύ άλλων: «Πάντα μπορούμε καλύτερα, αλλά ας σταματήσουμε επιτέλους την υποκρισία και εννοώ και μερικών εξ υμών, των δημοσιογράφων. Αναφέρομαι στα "παπαγαλάκια της διαπλοκής". Είναι άλλο τα πολιτικά γραφεία -οι μετακλητοί υπάλληλοι- και άλλο η δημόσια διοίκηση. Στη δημόσια διοίκηση -κατά τη γνώμη μου- χρειάζεται τομή με τη μέγιστη δυνατή αξιοκρατία απέναντι σε ένα καθεστώς κομματισμού, πελατειακού κράτους, το οποίο κληρονόμησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, που είναι ταυτισμένα με την οικογενειοκρατία... Στα πολιτικά γραφεία, σε όλο τον κόσμο, οι πολιτικοί ορίζουν τα άτομα της εμπιστοσύνης τους. Όλοι οι ευρωβουλευτές και οι επίτροποι ορίζουν άτομα της εμπιστοσύνης τους. Στην Ελλάδα, το κόμμα του Μητσοτάκη και της Γεννηματά μιλούν για οικογενειοκρατία; Έλεος επιτέλους».
 

Νταβός: Λιμουζίνες, ελικόπτερα και σελέμπριτις...

Νταβός: Λιμουζίνες, ελικόπτερα και σελέμπριτις στο πιο χλιδάτο οικονομικό φόρουμ (Photos) - Media
...στο πιο χλιδάτο οικονομικό φόρουμ...

ΦΩΤΟ...

Το χειμερινό θέρετρο του Νταβός στην Ελβετία φιλοξενεί το 46ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα του φόρουμ είναι η...
Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, οι συζητήσεις δεν περιορίζονται στα μόνο οικονομικά αλλά προχωρούν σε κάθε είδους θέμα, στα οποία συμμετέχουν και οι μη πολιτικοί καλεσμένοι όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο Κέβιν Σπέισι και ο Μπόνο.


Συνολικά περίπου 2.500 καλεσμένοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και σελέμπριτις πληρώνουν το λιγότερο 71.000 δολάρια για τέσσερεις μέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Bild.

Ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα και όλες οι εγκαταστάσεις είναι πολυτελέστατες και εφοδιασμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Όπως αναφέρει η Bild, η μεταφορά με ελικόπτερο από και προς το αεροδρόμιο αλλά και οι μετακινήσεις με λιμουζίνα κοστίζουν περίπου εννέα χιλιάδες δολάρια σε κάθε καλεσμένο, ενώ η διαμονή στο ξενοδοχείο υπολογίζεται σε τρεις χιλιάδες δολάρια.

Το κόστος του φαγητού αγγίζει τα δύο χιλιάδες δολάρια.



Αυτές τις μέρες, το Νταβός έχει μετατραπεί σε «φρούριο», μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Ευρώπη.







topontiki.gr

Γιώργος Πιτσιλής, o νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων...

Εκδόθηκε η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση του δικηγόρου, Γιώργου Πιτσιλή, στη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, όπως...
ανακοίνωσε του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Γιώργος Πιτσιλής, γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1975. Είναι επιτυχημένος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ερευνητής και έμπειρος επαγγελματίας, με μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα.

Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Αναβρύτων. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο.

Είναι επίσης κάτοχος DEA Φορολογικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Pantheon – Sorbonne (Paris I). Από το 2011, είναι ιδρυτικό μέλος του δικηγορικού γραφείου Κυριακάκης – Πιτσιλής – Βελεγράκης (K|P|V).

Προηγουμένως, υπήρξε συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας FDMA (1999-2010). Από το 2010 έως σήμερα υπήρξε φορολογικός σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ειδικεύεται σε όλο το φάσμα του Φορολογικού Δικαίου, Ελληνικού, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Φορολογικού Δικαίου και Δημοσιονομικών Μελετών (2008), έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε νομικά έντυπα και οικονομικές εφημερίδες και συμμετέχει στις επιστημονικές ομάδες διαφόρων νομικών περιοδικών.

Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ διαθέτει και γνώσεις Γερμανικών. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά...
 

Να ξαναγίνει... Αλέξης!..

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρώτη μετά την εκλογή του δεύτερου στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, έδειξε ότι, παρόλο που ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν θα...
φτάσει στα… άκρα στα οποία είχε οδηγήσει τη θεσμική σχέση του με τον σημερινό πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ήταν ο τελευταίος “κλειδοκράτορας” του Μεγάρου Μαξίμου, δύσκολα θα υπάρξει κοινό πλαίσιο.

Το Μαξίμου άλλωστε έσπευσε πρώτο να… πυροβολήσει, με τη διαρροή για όσα είχαν συζητηθεί, προκαλώντας την οργή της Συγγρού, και ενισχύοντας τις αμφιβολίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κατά πόσο οι προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι ειλικρινείς.

Από την οπτική του Πρωθυπουργού ωστόσο, η ισορροπία δυνάμεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Απέναντι στον πολιτικό επίγονο του μητσοτακισμού, ο οποίος διατηρεί στενές πολιτικές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και την εποχή του imperium του τελευταίου, όπως φάνηκε και με τη βοήθεια που εισέπραξε από τον Μεσσήνιο πολιτικό στις εσωκομματικές εκλογές, καθοριστική για να κερδίσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ευκαιρία να… ξαναβρεί τον εαυτό του.

Σχηματικά, θα έλεγε κανείς, να… ξαναγίνει Αλέξης, αφήνοντας πίσω του τον “Τσίπρα”. Να ανακτήσει την αδιαμεσολάβητη σχέση του με την ελληνική κοινωνία, να ξαναθυμίσει τις μη ταξικές καταβολές του, να χαράξει τη διαχωριστική γραμμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη διαδρομή που ακολούθησε ο σημερινός Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μέχρι να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Θα τα καταφέρει; Δεν είναι και εύκολο…

ysterografa.gr