Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

«Πρώτα να μπω στη Βουλή και μετά θα σας πω με ποιον θα πάω»...

Ο Ραγκούσης και η ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου...
Ο Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε δημόσια, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, τη Φώφη Γεννηματά να έρθει σε ρήξη με την άποψη Βενιζέλου για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως σημείωσε το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής «η κ. Γεννηματά πρέπει να ξεκαθαρίσει στον κόσμο πού θέλει να πάει το κόμμα», καθώς, όπως είπε, «εάν δεν το κάνει και δεν έρθει σε ρήξη, είναι σαν να υιοθετεί την άποψη για συνεργασία με τη ΝΔ».

Ο Γιάννης Ραγκούσης έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, όπως είπε ήταν ξεκάθαρος, όταν ήταν ισχυρό το ΚΚΕ και η Ένωση Κέντρου και δεν είπε «πρώτα να μπω στη Βουλή και μετά θα σας πω με ποιον θα πάω».

Ο κ. Ραγκούσης, τέλος, ζήτησε να κτιστούν καθαρές σχέσεις με τον λαό γιατί σε αυτή τη συγκυρία είναι καθοριστικό για το μέλλον να υπάρχει έντιμη στάση.

altsantiri.gr

Επεισοδιακός ο ερχομός τού Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στίς 26 του μηνός...

Η ΝΔ πήρε πίσω την πρόσκληση...
giounker...αλλά την ξαναέστειλε το Μαξίμου!...
Πλούσιο παρασκήνιο συνοδεύει την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα στις 26 του μηνός. 

Ο Γιούνκερ είχε αρχικά προσκληθεί από την ΝΔ και το ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή, επειδή είχε αποφασιστεί να διοργανωθεί μία μεγάλη εκδήλωση για την επέτειο από τον θάνατο του Εθνάρχη και ιδρυτή της ΝΔ. 

Ωστόσο, επειδή όλοι στη ΝΔ καταλάβαιναν πως αν γίνει αυτό παρουσία του προέδρου της Κομισιόν, δε θα ήταν δυνατόν να μην προσκληθεί ο πρωθυπουργός, η εκδήλωση… ακυρώθηκε. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Πέτρος Μολυβιάτης, φέρεται να ενημέρωσε το γραφείο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η εκδήλωση ματαιώθηκε –και αυτό δεν άρεσε καθόλου στον λουξεμβούργιο κοινοτικό αξιωματούχο, που ήθελε να μεταβεί στην Ελλάδα. 

Όλα αυτά, λοιπόν, υπέπεσαν στην αντίληψη του Μεγάρου Μαξίμου που ανέλαβε να στείλει εκείνο… πρόσκληση στον πρόεδρο της Κομισιόν, καλώντας τον να έρθει να μιλήσει στην ελληνική Βουλή για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και για το τέλος του «μνημονιακού» προγράμματος. 

Η πρόταση έγινε αποδεκτή και ο Γιούνκερ στις 26 του μηνός θα μιλήσει στην ελληνική Βουλή, θα έχει συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάπως έτσι, θα γίνει ακριβώς ό,τι φοβόταν η ΝΔ με τη διαφορά ότι δε θα τιμηθεί καθόλου η μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή…
matrix24.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" :  Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Η ΕΡΤ τούς φταίει πού δέν ...ξεπουγκίζουνε...!

Αντανακλαστικά...
ΕΡΤ
Κατηγορούν για πολλά την ΕΡΤ, δικαίως ή αδίκως, αλλά ήταν αυτή που διέκοψε τα ξημερώματα του Σαββάτου το πρόγραμμά της για να μεταδώσει τους βομβαρδισμούς στη Συρία. Την ίδια ώρα τα ιδιωτικά κανάλια, που τόσο ντόρο ξεσηκώνουν επειδή η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει την ενημέρωση (εδώ, γελάμε!), συνέχιζαν τον ύπνο του δικαίου.

Η αλήθεια είναι ότι στην ΕΡΤ γυρνάμε όταν συμβαίνουν μεγάλα γεγονότα. Αυτόματα πια.

ΔΗΜ.ΚΑΝ. 
από τήν
Εφημερίδα των Συντακτών

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"
 

Η ισχυρότερη ανεμογεννήτρια του κόσμου εγκαταστάθηκε στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας



Tristan Stedman - MHI Vestas Off/Tristan Stedman
Η πιο ισχυρή ανεμογεννήτρια στον κόσμο εγκαταστάθηκε στα ανοιχτά των ακτών της Σκωτίας. Η κατασκευάστρια εταιρεία Vattenfall ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ολοκλήρωσε την εγκατάσταση 11 ανεμογεννητριών στον κόλπο του Αμπερντίν, δύο εκ των οποίων αναβαθμίστηκαν, φτάνοντας ισχύ ρεκόρ 8,8 μεγαβάτ. Συνολικά, η εγκατάσταση μπορεί να παράγει 93,2 μεγαβάτ, αρκετά για να καλύψουν το 70% των εγχώριων αναγκών της πόλης του Αμπερντίν, με πληθυσμό περίπου 230.000 άτομα.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Vattenfall, εγκαταστάθηκαν εννέα μονάδες ισχύος 8,4 μεγαβάτ, και δύο άλλες ανεμογεννήτριες με την ενισχυμένη ισχύ των 8,8 μεγαβάτ. Αυτές οι δύο ανεμογεννήτριες είναι οι ισχυρότερες στον κόσμο, αποτελώντας ένα σημαντικό ορόσημο για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εγκατάστασης Αιολικής Υπεράκτιας Ενέργειας (EOWDC).
Συνολικά, η κατασκευή του έργου θα αποτρέψει την εκπομπή 134.128 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.
«Οι ανεμογεννήτριες για το EOWDC, τη μεγαλύτερη εγκατάσταση δοκιμών και ελέγχου έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Σκωτίας, συμβάλλουν στην εξασφάλιση του οράματος της Vattenfall για την επίτευξη μίας οικονομίας χωρίς ορυκτά καύσιμα εντός του χρονικού ορίζοντας μιας και μόνο γενιάς», δήλωσε ο Γκούναρ Γκρέμπλερ, επικεφαλής του επιχειρηματικού τμήματος αιολικής ενέργειας της Vattenfall.
Η Vattenfall ανήκει στο σουηδικό κράτος και διαθέτει περίπου 20.000 άτομα προσωπικό, με έργα κυρίως στη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Φινλανδία.

Τετάρτη, 11 Απριλίου
 Naftemporiki

Γ.Γ. του ΝΑΤΟ : Βρείτε τα μεταξύ σας...!

Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν μεταξύ τους τις διαφορές τους


EPA/JULIEN WARNAND

Το ΝΑΤΟ δεν προτίθεται να αναμιχθεί στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Σε ερώτηση συγκεκριμένα ποια είναι η θέση του ΝΑΤΟ για την αυξανόμενη ένταση μεταξύ των δύο χωρών, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ σημειώνει ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι του NATΟ» και «συνεισφέρουν στην συλλογική του άμυνα». «Προσδοκώ ότι οι διαφορές που παρατηρούμε σε κάποια ζητήματα θα λυθούν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας» δηλώνει.
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ χαιρετίζει την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, οι οποίοι, όπως επισημαίνει, «συμφώνησαν να επιλύσουν τις διαφορές αυτές μέσω του διαλόγου».
Ερωτηθείς τέλος εάν το ΝΑΤΟ προτίθεται να μεσολαβήσει, απαντά: «Όχι, αυτό δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ, είναι κάτι που πρέπει να διευθετηθεί ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

naftemporiki.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Δεν θέλω να λέω, ούτε το όνομα του Γεωργιάδη…

Ο Σαμαράς τα ‘κανε θάλασσα. Φαντασιώνεται τώρα, να επανέλθει μαζί με τον Βενιζέλο…

Του κάνει κακό ακόμα και να λέει το όνομα του Αδώνιδος. Ο Ευάγγελος Αντώναρος το ομολόγησε αβίαστα στο «Ε»: Δεν θέλω να λέω ούτε το όνομά του. Προέρχεται από έναν ακροδεξιό χώρο.
Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε, ότι τους πρώτους 18 μήνες καλά τα πήγε. Αλλά, μετά τις ευρωεκλογές, τα έκανε θάλασσα: Πήρε το κόμμα και το ‘στρεψε όλο δεξιά.
Ο Αντώναρος πρόσθεσε πως: Ο Σαμαράς φαντασιώνεται, πως μπορεί να επανέλθει με τον Βενιζέλο κι όλον εκείνο τον πολιτικό θίασο, που είχε μαζί του. Αλλά, είναι εκτός πραγματικότητας.

Τον Βενιζέλο είναι δύσκολο να τον αποδεχθούν στην ΝΔ. Όλοι θυμούνται τι έλεγε παλαιότερα, για το κόμμα αυτό…