Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ο Πρόεδρος δεν… ασχολείται με τον Βενιζέλο...

Σχετική εικόνα
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δημοσίως απευθύνει «υποδείξεις» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά την παραβίαση του πρωτοκόλλου και του εθιμικού δικαίου που θέλει τους πολιτικούς να κρατούν τον Πρώτο Πολίτη εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης.
 Όμως, αυτή τη φορά, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το… παράκανε, καθώς μιλώντας στην «Καθημερινή» «συμβούλευσε» τον Προκόπη Παυλόπουλο να απορρίψει τυχόν διοργάνωση δημοψηφίσματος εκ μέρους της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην συνταγματική αναθεώρηση. 
Βεβαίως, όπως πληροφορείται ο Νeo, παρότι αρκετοί στο Προεδρικό Μέγαρο ενοχλήθηκαν με την αγένεια του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Πρώτος Πολίτης φαίνεται πως δεν έχει ενοχληθεί καθόλου. 
Κι αυτό γιατί, όπως λένε όσοι τον ξέρουν καλά, «δεν ασχολείται με υποδείξεις». Σε ελεύθερη μετάφραση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να κάνει υποδείξεις εκεί που… τον παίρνει.

matrix24.gr

Τό καλοκαιρινό σκίτσο...

                                                                  ...τού Βαγγέλη Παυλίδη

Καναλάρχες : Τά ίδια τής συχωρεμένης...

Το ίδιο σκηνικό με πέρυσι επαναλαμβάνουν οι καναλάρχες εν όψει των αδειών...
Φέτος στόχος στο ΣτΕ η τροπολογία για τις τεχνικές προδιαγραφές…

Το ίδιο σκηνικό με πέρυσι (τέτοια εποχή) επαναλαμβάνεται μεταξύ των καναλαρχών εν όψει της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών… Εχουν πυκνώσει δηλαδή οι συναντήσεις, μυστικές και φανερές… Και ειδικά μετά την απόφαση του ΕΣΡ για την προκήρυξη 7 τηλεοπτικών αδειών οι επικεφαλής των σταθμών έχουν καθημερινή επικοινωνία, προκειμένου να χαράξουν κοινή γραμμή απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει την αδειοδότηση.

Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και πέρυσι, με τη διαφορά ότι φέτος οι καναλάρχες και οι συνεργάτες τους αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δεν έχουν καθόλου άγχος για την έκβαση της υπόθεσης.

Φέτος είναι περισσότερο σίγουροι για τα βήματα τους, δεν βιάζονται, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος είναι υπέρ τους… και στις αλλεπάλληλες συναντήσεις τους – όπως και πέρυσι τέτοιον καιρό, σχεδιάζουν προσεκτικά τις κινήσεις τους, με στόχο (στην ουσία) να μην αλλάξει τίποτα στο τηλεοπτικό τοπίο.
Άλλωστε είναι ορατή η αλλαγή τής στάσης τους σε σχέση με το παρελθόν… Αφού πλέον μιλούν για απλή εγγραφή σε μητρώο επιχειρήσεων… Την ίδια ώρα, όπως ήδη αναφέρθηκε σχεδιάζουν την άμυνα τους (νομικά), θεωρώντας ότι θα δικαιωθούν και πάλι.

Μάλιστα κύκλοι των ιδιοκτητών πιστεύουν ότι αυτήν τη φορά δεν θα γίνει απολύτως τίποτα, διότι η διαδικασία θα καταπέσει στο ΣτΕ με το καλημέρα σας… εξαιτίας της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για τις τεχνικές προδιαγραφές… (που ερμηνεύεται ως κυβερνητική παρέμβαση)… και βασίστηκε το ΕΣΡ για να καταλήξει στον αριθμό 7!...
enimerosi24.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Σουλτς: Ο Σόιμπλε ευθύνεται για τη φτώχεια στην Ελλάδα...

Ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Μάρτιν Σούλτς κατά την παρουσίαση των θέσεών του.

«O Σόιμπλε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβολή της 13ης περικοπής συντάξεων. Και ενώ χιλιάδες οικογένειες βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, ο Σόιμπλε καταγράφει ταυτόχρονα χοντρά κέρδη από τους τόκους» τους οποίους πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια της βοήθειας, δήλωσε ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Μάρτιν Σούλτς κατά την παρουσίαση των θέσεών του, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Εν αναμονή ανακοινώσεων για τις εργασίες γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ...

Αποτέλεσμα εικόνας για κυπριακή ΑΟΖΑργά σήμερα είναι πιθανόν η γαλλική εταιρεία Total ή το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας να προβούν σε ανακοίνωση για την εργασία του γεωτρύπανου στο τεμάχιο 11 - κοίτασμα «Ονησιφόρος» στην κυπριακή ΑΟΖ.  Σε δηλώσεις του το πρωί, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στις εργασίες της κυπριακής ΑΟΖ. Πρόσθεσε ακόμη πως η Τουρκία επαναλαμβάνει τις τακτικές της, αλλά, όπως είπε, η κυπριακή κυβέρνηση παρακολουθεί στενά.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» εξακολουθεί να πλέει εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, νοτιοδυτικά της Πάφου, ενώ στην περιοχή κινείται και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

Οι έλεγχοι στην πλατφόρμα και οι προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται ότι το τρυπάνι θα φθάσει σε βάθος τεσσάρων χιλιάδων ποδών. Οι πιθανότητες για ανεύρευση κοιτάσματος φυσικού αερίου ανέρχονται στο...

Αμερικανικά πολεμικά "περιορίζουν" τίς Τουρκικές δραστηριότητες στήν Κυπριακή ΑΟΖ...

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «τύφλωσε» τις συχνότητες τουρκικών μαχητικών   στην κυπριακή ΑΟΖ...
Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «τύφλωσε» τις συχνότητες τουρκικών μαχητικών στην κυπριακή ΑΟΖ
Με τη γεώτρηση του οικοπέδου 11 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης υπό το... βλέμμα του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους «Μπαρμπαρός» αρχίζει η εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», αμερικανικό αεροπλανοφόρο «τύφλωσε» τις συχνότητες των τουρκικών μαχητικών, που πετούσαν κοντά στο West Capella.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η τουρκική νευρικότητα για το ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο και τις καλά υπολογισμένες κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στον συγκεκριμένο τομέα ήταν δεδομένη πολύ πριν το γεωτρύπανο του «West Capella» φθάσει στο οικόπεδο 11 για να αρχίσει τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε αναζήτηση φυσικού αερίου, το οποίο υπολογίζεται ότι αποτελεί μέρος του γιγαντιαίου αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα...