Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Συλλυπητήρια από τόν Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πρ. Παυλόπουλος: Το συλλυπητήριο μήνυμα για τον Γιάννη Μπεχράκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην κυρία Ελισάβετ Μπεχράκη-Σαρίδου για την απώλεια του φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη, ενώ εξήρε το σημαντικό έργο του.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε με τη σύζυγο του Γιάννη Μπεχράκη, κυρία Ελισάβετ Μπεχράκη-Σαρίδου, και τής εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του συζύγου της, ενώ εξήρε το σημαντικό έργο του.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον βραβευθέντα με Πούλιντζερ φωτορεπόρτερ του Πρακτορείου Reuters Γιάννη Μπεχράκη και τους συνεργάτες του. Τότε ο κ. Παυλόπουλος είχε μεταξύ άλλων τονίσει ότι «δεν είναι τόσο το βραβείο Πούλιντζερ, όσο ο λόγος για τον οποίο σας απονεμήθηκε αυτή η κορυφαία, για έναν φωτορεπόρτερ, διάκριση στον κόσμο. Και ο λόγος αυτός συνίσταται στο ότι υπηρετήσατε και υπηρετείτε την ιδιότητα του φωτορεπόρτερ κυριολεκτικώς στο πεδίο της μάχης, υφ’ οιανδήποτε εκδοχή της. Να είστε περήφανοι γι’ αυτό, όπως είμαστε κι εμείς περήφανοι για εσάς, πολλώ μάλλον επειδή είστε Έλληνες και τιμάτε στο ακέραιο την καταγωγή σας».


Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ από: news247.gr

ΣΗΜΕΡΑ στό ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ : "Δεκαπέντε Εσπερινοί" τού Μάνου Χατζιδάκι

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Σας περιμένουμε σήμερα, Κυριακή 3 Μαρτίου, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 20:30! 

Όλα τα έσοδα θα δοθούν για τις δράσεις συντήρησης του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου!

Δελτία "παλαιάς κοπής" μετά τήν παραίτηση τής Πόπης Τσαπανίδου...

Τι έφαγε την «κόουτς» Τσαπανίδου
ΣΤΟ ONE TV ΓΙΝΟΝΤΑΝ «ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ» – ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ «ΠΑΙΚΤΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ» ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ – ΤΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ

Τα δελτία ειδήσεων παλιάς κοπής, με σασπένς, τρόμο, πόνο κ.λπ. ήταν αυτά που δεν ήθελε η Πόπη Τσαπανίδου στη νέα τηλεοπτική προσπάθεια που ανέλαβε με την ανάθεση της ευθύνης του One TV της Άλτερ Έγκο. Μιας προσπάθειας που δεν ολοκλήρωσε –αν και είχε βάλει τα θεμέλια και άρχισε να φαίνεται η δουλειά της– αφού, όπως έγραψε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο Harddog, παραιτήθηκε (όχι και τόσο) αιφνιδιαστικά. Η παραίτηση Τσαπανίδου πιθανόν δείχνει ότι επικρατούν εντός One Tv πρόσωπα και ιδέες που προτάσσουν και προτιμούν αυτό που ήθελε να αποφύγει η Πόπη Τσαπανίδου: δηλαδή την πεπατημένη των δελτίων που περιγράψαμε στην αρχή...

Έφυγε ο πολυβραβευμένος -φωτοειδησεογράφος- Γιάννης Μπεχράκης...

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτογράφος, Γιάννης Μπεχράκης...
...που κάλυψε την προσφυγική κρίση όσο κανείς άλλος...
Ο Γιάννης Μπεχράκης, ένας από τους πιο πολυβραβευμένους και αγαπητούς στους συναδέλφους του φωτοειδησεογράφους του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, πέθανε έπειτα από μακρά, άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 58 ετών.

Αφού εντάχθηκε στο πρακτορείο πριν από 30 και πλέον χρόνια, ο Μπεχράκης κάλυψε συνταρακτικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, από τις συρράξεις στο Αφγανιστάν, στην Αφρική, στην Τσετσενία, ως τον τεράστιο και εξαιρετικά καταστροφικό σεισμό στο Κασμίρ ή την εξέγερση στην Αίγυπτο το 2011.

Στην επαγγελματική του πορεία, κέρδισε τον σεβασμό των συναδέλφων του αλλά και πολλών ανταγωνιστών του για την ικανότητα και το θάρρος του. Ήταν ο επικεφαλής της ομάδας του πρακτορείου που έλαβε το Βραβείο Πούλιτζερ το 2016, για την κάλυψη της κρίσης των προσφύγων...
(ΔΕΙΤΕ στή συνέχεια To αφιερωμα τού Reuters μέ Φωτογραφίες από τή δουλειά του)

Γρίφοι τά λόγια τού Κώστα Λαλιώτη γιά όσους δέν τόν ξέρουν...

Κάτω από τις γραμμές κρύβεται η ουσία...
Πανηγύρισαν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και στα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν τη Δεξιά, επειδή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης διέψευσαν τα σενάρια που ήθελαν τον πρώτο να συζητά πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για να πάει επίτροπος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον δεύτερο να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το προηγούμενο διάστημα (καθοδηγημένα ή όχι, δεν ξέρω) λέγονταν, γράφονταν και μεταδίδονταν πληροφορίες ότι και οι δυο βρίσκονται πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και καταστρώνουν σχέδια παρέα με κυβερνητικούς παράγοντες προκειμένου να πέσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην αγκαλιά του Τσίπρα μέσω διαφόρων μετωπικών σχημάτων που θα λειτουργήσουν σαν προπομποί για τη δημιουργία της συμμαχίας Σοσιαλδημοκρατίας και ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Οι δύο απάντησαν και από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., τη Νέα Δημοκρατία και τα φιλικά τους δίκτυα ενημέρωσης βγήκε βαθύς αναστεναγμός ανακούφισης. Εκτίμησαν ότι βρίσκει τοίχο το ανίερο σχέδιο του Τσίπρα να διαγουμίσει την Κεντροαριστερά, παίρνοντας στελέχη και ψηφοφόρους της.
Η Κεντρο-αντι-αριστερά μάλλον προσανατολίζεται προς τη Δεξιά για να φύγουν από το μέγαρο Μαξίμου οι κατσαπλιάδες αριστεροί λαϊκιστές. Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες τους ότι είναι πολύ πιθανή πια η μετεκλογική συνεργασία ανάμεσα στη Ν.Δ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. 
Είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είτε πράγματι δεν καταλαβαίνουν.
Οποιος διαβάσει προσεκτικά τις δηλώσεις των δύο «υπόπτων» θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι...