Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η διαφήμιση, ο Μαρινάκης κι ο Καλογρίτσας...

Η διαφήμιση, ο Μαρινάκης κι ο Καλογρίτσας
Κορυφώνεται η αγωνία της πιάτσας για τους νέους καναλάρχες και τα στρατηγικά σχέδιά τους. Θα αγοράσουν κάποιον από τους υφιστάμενους διαύλους ή μήπως θα χτίσουν δικά τους κανάλια; Στην πρώτη περίπτωση θα...
κληρονομήσουν κάτι έτοιμο, μαζί με τη θεαματικότητά του αλλά και τα πάσης φύσεως συσσωρευμένα προβλήματα.

Στη δεύτερη θα φτιάξουν κάτι καινούριο και απολύτως ελεγχόμενο εκ μέρους τους, αλλά θα αργήσουν να δούνε τηλεθέαση. Θα κάνουν επίσης κάποιον καιρό για να φιλοξενήσουν μαζικά διαφημίσεις. Κι εκεί είναι ίσως το κλειδί για τη φυσιογνωμία του νέου τηλεοπτικού τοπίου.

Να το διευκρινίσουμε, για να αποφευχθούν οι όποιες παρεξηγήσεις. Όπως λένε σοβαροί παράγοντες της διαφημιστικής αγοράς, θα έπρεπε να παρακαλάνε ο Antenna και ο ΣΚΑΪ να ξεκινήσουν καινούρια κανάλια από την αρχή ο Μαρινάκης και ο Καλογρίτσας. Κι αυτό γιατί θα χρειαστούνε τουλάχιστον μια τριετία για να αναπτυχθούν πλήρως σε επίπεδο διαφημιστικό και να απορροφήσουν ικανό αριθμό από σποτάκια. Ως τότε, θα δικτατορεύουν οι άλλοι δύο του τηλεοπτικού φάσματος, για να μην πω θα κάνουν πάρτυ. Το είπε γλαφυρά κι ένας έμπειρος διαφημιστής:

«Αν ο Μαρινάκης κι ο Καλογρίτσας ξεκινήσουν από την αρχή, ο Antenna και ο ΣΚΑΪ θα καβατζάρουν μέσα μια τριετία όχι μόνο το κόστος της άδειας αλλά και το μέγιστο μέρος των δανείων τους!»...


Χρήστος Ξανθάκης
newpost.gr

Έφοδος εισαγγελέων στα γραφεία της συζύγου του Στουρνάρα

Έρευνα

tvxs.gr 16:21 | 15 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 22:18 | 15 Σεπ. 2016
Έφοδο στα γραφεία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) πραγματοποίησαν σήμερα άνδρες της οικονομικής αστυνομίας, με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Η έρευνα σχετίζεται με τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις διαφημιστικές του καμπάνιες και τη χρηματοδότηση που είχε πάρει από αυτά η εταιρεία της  Σταυρούλας Νικολοπούλου που είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που αφορούν την περίοδο κατά την οποία η σύζυγος Στουρνάρα έπαιρνε τις χρηματοδοτήσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών.
Τα έγγραφα που κατασχέθηκαν θα αναλυθούν διεξοδικά από κλιμάκιο εισαγγελέων που έχουν αναλάβει την έρευνα, στο οποίο μετέχουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Ιωάννης Δραγάτσης και Αντ. Ελευθεριάνος.
Οι χρυσές business της συζύγου Στουρνάρα
To 2012 ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), λίγο μετά την...

«Στόχος ο Γιάννης Στουρνάρας» λέει η σύζυγος του για την έρευνα σε βάρος της

tvxs.gr 20:41 | 15 Σεπ. 2016
Η οικονομική αστυνομία έκανε σήμερα έφοδο στα γραφεία της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα, έπειτα από παραγγελία της εισαγγελίας Διαφθοράς. Η έρευνα διετάχθη εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματος της κ. Στουρνάρα στην υπόθεση των μαύρων ταμείων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σταυρούλα Νικολοπούλου δηλώνει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, και πίσω από την έρευνα σε βάρος της βλέπει στοχοποίηση του συζύγου της, Γιάννη Στουρνάρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της:
Η εταιρεία MINDWORKBUSINESSSOLUTIONS, η οποία εκπροσωπείται από την κυρία Λίνα Νικολοπούλου, δέχθηκε σήμερα στην έδρα της κλιμάκιο οργάνων της Οικονομικής Αστυνομίας,το οποίο προέβη σε τυπικό έλεγχο των παραστατικών της στοιχείων σε σχέση με έργο Ε.Σ.Π.Α. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που ανέλαβε να εκτελέσει, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Η εταιρεία παρέδωσε στο ανώτερο κλιμάκιο ό,τι στοιχείο ζητήθηκε και η εκπρόσωπος της, κυρία Λίνα Νικολοπούλου, συνεργάσθηκε πλήρως με τους διενεργήσαντες τον έλεγχο.
Η δραστηριότητα της εταιρείας κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας, άπαντα δε τα παραστατικά στοιχεία αυτής τηρούνται στην έδρα της και είναι πρόσφορα σε οποιονδήποτε έλεγχο, ο οποίος όμως πρέπει να διεξάγεται επίσης εντός του πλαισίου της δικονομικής τάξεως και όχι με ταυτόχρονη και ενδεχομένως σκόπιμη σπίλωση προσώπων και υπολήψεων.
Ο θόρυβος που προκλήθηκε είναι στοχευμένος και αδικαιολόγητος, ενώ διέρρευσαν την ψευδή πληροφορία περί διενέργειας ελέγχου, όχι στην έδρα της εταιρείας, αλλά, δήθεν στην οικία της, ενώ χρησιμοποιήθηκε το όνομα του συζύγου της, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ανέκαθεν αποτελεί και τον στόχο των κακόβουλων δημοσιευμάτων. Οι πολιτικές σκοπιμότητες σε μια δημοκρατική Ελλάδα δεν μπορούν ποτέ να κατασκευάσουν ενόχους.
Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.
Θέλω να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρεία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι επιθέσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς του. Να είναι βέβαιοι ότι θα αποτύχουν!
Η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της σε περίπτωση που συνεχισθεί η δυσφήμιση της εταιρείας και των εκπροσώπων της, αναφέρουν συνεργάτες της συζύγου του Γιάνη Στουρνάρα.

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                           από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (15.09.16)

Κρούγκμαν: Να χαλιναγωγήσουμε αγορές και νεοφιλελευθερισμό

tvxs.gr 11:37 | 15 Σεπ. 2016
«Αν νεοφιλελευθερισμός σημαίνει να θεωρούμε ότι η λύση είναι πάντα να επιτρέπουμε στις αγορές να κυριαρχούν χωρίς περιορισμούς, τότε είμαι κατά του νεοφιλελευθερισμού», τονίζει ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν

Ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος και αρθρογράφος των New York Times βρίσκεται στην Αθήνα για να μετάσχει στις εργασίες του 4ου Ετήσιου «Αthens Democracy Forum» με θέμα: «Η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και οι εχθροί της», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, που άνοιξες και της εργασίες του φόρουμ.
«Ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, υπήρχαν κάποια θέματα σε αυτήν που είναι πολύ σημαντικά για μένα. Είναι καλό να βλέπουμε να μιλάει κάποιος για την ανάγκη να χαλιναγωγήσουμε τις αγορές και τον νεοφιλελευθερισμό . Θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες στην λειτουργία των αγορών. Χάρηκα πολύ που το άκουσα αυτό από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας», τόνισε ο Πολ Κρούγκμαν.
«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε...

Ο καιρός στή Μύκονο από τό Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (χάρτες υπερύθρων - allmetsat)

Χάρτης υπερύθρων
250 Ko

 Ενημέρωση τού χάρτη κάθε 15 λεπτά περίπου. Ευγενική χορηγία: Sat24.com

H αναγραφόμενη ώρα (UTC) είναι η παγκόσμια ώρα. Προκειμένου νά έχουμε σωστή αντίληψη τού χρόνου απεικόνισης πού νά συμπίπτει μέ τήν παρούσα ώρα Ελλάδας : Στήν παγκόσμια ώρα (UTC) προσθέτουμε 3 ώρες. Τό άθροισμα είναι η Θερινή ώρα*** Ελλάδας. Δηλαδή η ώρα πού ισχύει τώρα  στήν Ελλάδα***

 

***Μέ προσέγγιση ενός τετάρτου τής ώρας λόγω μικρής καθυστέρησης γιά τή συλλογή, επεξεργασία καί αποστολή τών στοιχείων από τό δορυφόρο


  

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ώρα Ελλάδας ερινή) = ώρα UTC + 3 ώρες
 
{Ώρα Ελλάδας κανονική (Χειμερινή) = ώρα UTC + 2 ώρες}  

----------------------------------------------------------------------------------------------------


Γιά τρέχουσες μετεωρολογικές συνθήκες ΜΥΚΟΝΟΥ από Εθν. Αστερ. Αθηνών (μετρήσεις στό παλιό λιμάνι, κτίριο Μαύρου) κάντε κλίκ στό :   Μετεωρολογικός Σταθμός   

Ενημέρωση κάθε 15 λεπτά
Meteosat - ορατό - Ελλάδα
(Ευγενική χορηγία Sat24.com )
Ο καιρός τώρα καί τό προσεχές εννιάωρο (από allmetsat ) Πιέστε :   ΕΔΩ

Γιά  10ήμερη πρόβλεψη τών ανέμων (από allmetsat) Πιέστε : ΕΔΩ 
{οι μετρήσεις τού  allmetsat  γίνονται στόν πυργο ελέγχου τού αεροδρομίου}
Γιά πρόβλεψη τριημέρου (από meteo.gr). Πιέστε : ΕΔΩ
 weather forecasts (meteo.gr) : weather forecasts for MYKONOS, Greece


γιά καιρό από windyty.com    πιέστε EΔΩ

********Γιά flightradar24  πιέστε ΕΔΩ********  

marine traffic//χάρτης πλοίων σέ πραγματικό χρόνο : πιέστε EΔΩ
——————————————————————————————————————–---------------
Kλίμακα Beaufort : 1-3kt = 1beaufort, 4-6kt = 2bf, 7-10kt = 3bf, 11-16kt = 4bf, 
17-21kt = 5bf,   22-27kt=6bf,  28-33kt = 7bf, 34-40kt = 8bf, 41-47kt = 9bf, 48-55kt = 10bf, 56-63kt = 11bf, >64kt=12beauforts                                                               
( kt knots,   bf = beauforts)
——————————————————————————————————————

Μη μου τους κύκλους τάραττε

Τάσος Παππάς
Οσοι διαβάζετε εφημερίδες και βλέπετε δελτία ειδήσεων ασφαλώς έχετε «πέσει» πολλές φορές πάνω στη λέξη «κύκλοι». «Κύκλοι» της κυβέρνησης σχολιάζουν, «κύκλοι» του υπουργού τάδε επισημαίνουν, «κύκλοι» της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντούν και πάει λέγοντας.
Ξεπερνώντας το γνωστό καλαμπούρι γιατί «κύκλοι» και όχι «τετράγωνα» ή «τρίγωνα», οι πάντες γνωρίζουν ότι η χρήση αυτής της λέξης είναι ένας κομψός τρόπος των πολιτικών και των πάσης φύσεως εξουσιών -έχει γίνει αποδεκτός από τη δημοσιογραφία- να πουν αυτό που θέλουν χωρίς ονοματεπώνυμο.
Οταν λοιπόν διαβάζεις ή ακούς «κύκλοι του Μαξίμου» αμέσως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όταν διαβάζεις ή ακούς «κύκλοι της Πειραιώς» αμέσως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για τον ίδιο τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.
Βεβαίως, όπως και για πολλά άλλα κλισέ, και σ’ αυτήν την περίπτωση υπάρχει μεγάλη κατάχρηση. Μέχρι τώρα πάντως δεν θυμάμαι να έχει μιλήσει η Δικαιοσύνη μέσω «κύκλων». Οι δικαστές δεν είναι ούτε κυβέρνηση ούτε κόμμα. Εχουν εκπροσώπους -εννοώ τους ιεραρχικά υπεύθυνους-, έχουν επίσης και συνδικαλιστικά όργανα.
Οι τοποθετήσεις και ο σχολιασμός για υποθέσεις που αφορούν τη Δικαιοσύνη γενικότερα ή κάποιους λειτουργούς της ειδικότερα γίνονται μέσω αυτών των μηχανισμών. Προχτές κάποιοι κύκλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογράμμισαν με αφορμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την επικείμενη απόφαση για τη συνταγματικότητα του νόμου ότι «ουδείς μπορεί να προβλέψει δικαστική απόφαση και όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί όταν διατυπώνουν δημόσια εκτιμήσεις για το τι θα κάνει η Δικαιοσύνη».
Να δεχτούμε ότι αυτοί οι κύκλοι είναι υπαρκτοί και δεν έχουν κατασκευαστεί από τα Μέσα Ενημέρωσης που έχουν βγει στα κεραμίδια εναντίον του νόμου. Να δεχτούμε ακόμη ότι πρόκειται για σεβαστό αριθμό δικαστών και όχι για έναν μόνο δικαστή που για λόγους εντυπωσιασμού ή παραπλάνησης βαφτίζεται «κύκλοι».
Μας λένε λοιπόν αυτοί οι «κύκλοι» ότι «όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί». Αυτό το «όλοι» όμως έγινε ένας (λέγε με Τσίπρα) και ήταν κατά τη γνώμη ορισμένων ΜΜΕ ένα ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο του αναιδούς πρωθυπουργού που τόλμησε να προβλέψει τη θετική για την κυβέρνησή του ετυμηγορία του ΣτΕ.
Πάνω στην καούρα τους τα συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης ξέχασαν (;) ότι πρόβλεψη έκανε και ο κ. Μητσοτάκης λίγες μέρες νωρίτερα στον ΣΚΑΪ (συνέντευξη στον Αλ. Παπαχελά), με τη διαφορά ότι η δική του ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Του Τσίπρα η πρόβλεψη ήταν ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ενώ του Μητσοτάκη ήταν απλώς μια εκτίμηση απολύτως θεμιτή. Ιδού μια ανιδιοτελής προσέγγιση στα γεγονότα!
Να κάνω λοιπόν και εγώ μια πρόβλεψη, υπολογίζοντας και την απόφαση του ΣτΕ του 2010 που χαρακτήριζε κατάφωρα αντισυνταγματική την κατάσταση που επικρατούσε τότε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο:
Οποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου, το σίγουρο είναι ότι δεν θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο δεν υπερασπίζονται πια ούτε αυτοί που το δημιούργησαν (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) ούτε αυτοί που ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς (καναλάρχες).
efsyn.gr

Εισαγγελική παρέμβαση για τα μαθήματα ξενοφοβίας στο Ωραιόκαστρο


                                                                                                                  EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Νίκος Φωτόπουλος
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου να μη δεχτεί προσφυγόπουλα στις τάξεις τους, αλλά και οι ρατσιστικές δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα, Χρήστο Τόλια, με στόχο να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας. 
Την έντονη ανησυχία του για τις δηλώσεις του δημάρχου εξέφρασε σήμερα και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου.
Στην ανακοίνωσή του υπενθύμισε τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 927/1979 που προβλέπουν «κοινωνική και ενδεχομένως ποινική ευθύνη δημοσίων λειτουργών σε περίπτωση υποκίνησης, πρόκλησης, διέγερσης ή προτροπής σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία».

Και μία παραίτηση

Στην παραίτηση του προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου για λόγους ευθιξίας, οδήγησαν ακόμη οι αποφάσεις των τριών συλλόγων δημοτικών σχολείων του Δήμου Ωραιοκάστρου, που προκάλεσαν αποστροφή.
Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Αθανάσιος Τσολακίδης: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία, βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα.
»Ως εκ τούτου, για λόγους ευθιξίας, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου».

Μαθήματα ξενοφοβίας

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι ο μοναδικός δήμος στη βόρεια Ελλάδα που έχει επίσημα, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, κλείσει τις πόρτες σε ανήλικα παιδιά, βασανισμένα και κατατρεγμένα.
Επικαλούμενος θέματα υγείας, θρησκευτικών διαχωρισμών και κοινωνικών προκαταλήψεων, ουσιαστικά αποκλείει τα προσφυγόπουλα από ένα ελάχιστο επίπεδο εκπαίδευσης που μπορεί να τους προσφερθεί.
Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον νόμο, τα παιδιά θα πηγαίνουν στα σχολεία αφού ολοκληρωθεί και η απογευματινή βάρδια. Ωστόσο, κάποιοι ανησυχούν ακόμη και...

Δεκάδες πανέμορφα φλαμίνγκο «επισκέφθηκαν» για λίγο το Ναύπλιο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]


tvxs.gr Τελευταία ανανέωση 23:29 | 14 Σεπ. 2016
Απρόσμενους επισκέπτες δέχτηκε σήμερα το Ναύπλιο!

Δεκάδες πανέμορφα φλαμίνγκο προσγειώθηκαν στο φιλόξενο χώρο του υδροβιοτόπου Νέας Κίου στο Ναύπλιο, για λίγες ημέρες ξεκούρασης στο μακρινό ταξίδι της φθινοπωρινής μετανάστευσης σε πιο θερμά μέρη.
Δείτε τις φωτογραφίες του Ευάγγελου Μπουγιώτη για το ΑΠΕ - ΜΠΕ:

Η γυναίκα που τα έβαλε με τους ρατσιστές του δήμου Ωραιοκάστρου. Η άλλη φωνή



tvxs.gr Τελευταία ανανέωση 15:37 | 14 Σεπ. 2016
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιόκαστρου, δήλωσε την απόφαση του να μην δεχτεί προσφυγόπουλα στο σχολείο του, σε μία ανακοίνωση που δεν αναφέρει τους λόγους παρά μόνο την πρόθεση του να προβεί σε κατάληψη, σε περίπτωση που εγγραφούν σε αυτό παιδιά από τη Συρία ή αλλού.Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις για τη ρατσιστική αυτή απόφαση, τα μέλη του επικαλέστηκαν θέματα δημόσιας υγείας για τα παιδιά τους, με μία γυναίκα όμως να έχει προ ημερών καταρρίψει τα επιχειρήματα τους, μιλώντας σε σχετικό με το θέμα δημοτικό συμβούλιο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γονείς στο Ωραιόκαστρο διώχνουν τα προσφυγόπουλα από το σχολείο
Τι λένε στο tvxs.gr οι γονείς που αρνούνται τα προσφυγόπουλα στο σχολείο τους
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Της απόφασης που ήρθε με το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, είχε προηγηθεί ένα επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο, στις 2 Σεπτεμβρίου,  που έθεσε στο επίκεντρο το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία. Κατά τη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, αν και δήλωσε εναντίον της δημιουργίας γκέτο, διατύπωσε την άποψη πως τα παιδιά των προσφύγων θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα σε νέες σχολικές δομές και όχι στα ελληνικά σχολεία. Ταυτόχρονα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών από τα παιδιά, επικαλούμενος τα κρούσματα ηπατίτιδας Α (και όχι Β – C όπως υποστήριξε αναλύοντας μάλιστα και τις διαφορές ως γιατρός) που παρουσιάστηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα Κιλκίς.
Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου υπήρξαν αντιδράσεις και απέναντι στο ενδεχόμενο φοίτησης προσφυγόπουλων και από πολίτες που συμμετείχαν σε αυτό.


Μια άλλη φωνή απέναντι στο ρατσιμό
Μία γυναίκα όμως πήρε το λόγο και τα έβαλε με τους ρατσιστές του δήμου Ωραιοκάστρου, καταρρίπτοντας πολλές από τις κορώνες και τους μύθους που ακούστηκαν. 
Η Χρυσή Περιφερίδου, πρώην μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ωραιοκάστρου και συνταξιούχος μαία, είπε: «Όλα όσα αναφέρθηκαν για τον κίνδυνο μόλυνσης και διάδοσης ασθενειών θα σας πως ότι λύνονται με ένα καπάκι χλωρίνης κι έναν κουβά», προκαλώντας τις αντιδράσεις άλλων πολιτών που βρίσκονταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως επισήμανε η συνταξιούχος μαία: «Θα πρέπει να ξέρετε ότι στις κλινικές που χειρουργούνται και νοσηλεύονται άνθρωποι με σοβαρότατες ασθένειες όπως το AIDS -γιατί είχα την τύχη να  νοσηλεύσω και να φροντίσω ανθρώπους που είχαν σοβαρά λοιμώδη νοσήματα χωρίς να αρνηθώ ποτέ και σε κανέναν την παροχή υπηρεσιών - ήξερα ότι όταν έφευγαν από τον χώρο, είτε ήταν χειρουργείο είτε ήταν τουαλέτα είτε ήταν δωμάτιο, εκείνο που λέγαμε στην κυρία Μαρία (την καθαρίστρια) ήταν καθάρισε με χλωρίνη. Και βάζαμε άλλον άνθρωπο μέσα, μέσα σε μισή ώρα».
«Τα λέω αυτά για να καταλάβετε πως είναι μία ζωντανή επαγγελματική εμπειρία και πως είναι να καλλιεργείς τον τρόμο και τον φόβο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα. Και καλλιεργώντας όχι μόνο τον φόβο αλλά και την ανοησία», τόνισε.
«Γιατί όταν δεν έχει κριτήρια να δεις ένα σοβαρό πρόβλημα και...