Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Τό σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή

                                                                                                                              από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κυβερνητικές αιχμές εναντίον 4 χωρών της Κεντρικής Ευρώπης


Αλέξης Τσίπρας AP Photo/Petros Karadjias

Tις θέσεις της εντός και εκτός συνόρων προσπαθεί να «ξεκαθαρίσει» η κυβέρνηση, ενώ τα στενά χρονικά περιθώρια θέτουν μετ' επιτάσεως την ανάγκη για ταχεία διευθέτηση των κάθε λογής ανοιχτών ζητημάτων, που είναι συνδεδεμένα πλέον με την αξιολόγηση. 
Η κυβέρνηση άσκησε έντονη κριτική σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης για την ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της Ε.Ε. και να αποφευχθεί η ακροδεξιά οπισθοδρόμηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συζήτηση με τους Μπερνάρ Καζνέβ και Τόμας ντε Μέζιερ με το προσφυγικό στο επίκεντρο στους οποίους τόνισε ότι «η Ελλάδα σηκώνει ένα τεράστιο βάρος, ενώ την ίδια ώρα οι αριθμοί των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους είναι αμείλικτοι».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και τόνισε ότι όλοι πρέπει τηρήσουν τις δεσμεύσεις που επίσης έχουν αναλάβει.
Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στη διαχείριση του προσφυγικού κατά την επόμενη χρονική περίοδο με έμφαση στην εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης  Ε.Ε.-Τουρκίας, και ιδιαίτερα στη μείωση των ροών από τα τουρκικά παράλια, και την ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας.
Aπό τη συνάντηση των τριών ανδρών | AP Photo/Thanassis Stavrakis

«Απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα»

H κυβέρνηση χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα και εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την τάση ορισμένων χωρών τής Κεντρικής Ευρώπης να έχουν εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την επίσημη πολιτική της Ε.Ε.
Πηγές του Μαξίμου υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων της Ε.Ε. για το προσφυγικό, τόσο σε θεσμικό επίπεδο, όσο και σε εθνικό επίπεδο από πολλά κράτη που δεν τηρούν την πολιτική της Ευρώπης,.
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι το παιχνίδι του καταλογισμού ευθυνών «blame game» δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. «Επιτυχία μπορεί να είναι μόνο η υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων από όλες τις πλευρές. Η θέση αυτή, έχει την υποστήριξη της πλειονότητας των κρατών-μελών της ΕΕ και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που «βρίσκεται στο 0,17% της υλοποίησής του. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν έχει ξεκινήσει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις συμφωνίες επανεισδοχής, για τους μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου».

«Προσπαθούν να χαράξουν μια διαφορετική πολιτική»

Στο σημείο αυτό, η Αθήνα συγκεκριμένα σημειώνει ότι «παρά την κοινή δέσμευση της Ε.Ε. στο προσφυγικό, μια σειρά από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης -Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία-, προσπαθούν να χαράξουν μια διαφορετική πολιτική, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Η πολιτική αυτή έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
  • Την προσπάθεια να κλείσουν τα σύνορα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες για τους πρόσφυγες κατά παράβαση των ανθρωπιστικών αρχών και των αρχών αλληλεγγύης που έχουν συνυπογράψει στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.
  • Την άσκηση απαράδεκτων πιέσεων προς την Ελλάδα να αποστεί από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να σταματήσει τις διασώσεις προσφύγων στον θαλάσσιο χώρο.
  • Την άσκηση πίεσης προς την Ε.Ε. να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας.
  • Την κατάθεση "ιδεών" άσχετων με οποιαδήποτε έννοια ανθρωπιστικής διαχείρισης του προσφυγικού και αδιανόητων για το ευρωπαϊκό αξιακό πλαίσιο.
Οι προτάσεις αυτές:
  • Ενσωματώνουν μια απαράδεκτη ακροδεξιά ξενοφοβική ρητορική, πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά πολιτικά πράγματα.
  • Αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.
  • Διασπούν την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική σε ένα τεράστιας σημασίας ζήτημα.
Ολόκληρο τό άρθρο τής  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ τών ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΔΩ

Μέχρι 15 Φεβρουαρίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων...

...την Δευτέρα αποφασίζουν οι επιστημονικοί φορείς

Μέχρι 15 Φεβρουαρίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων, την Δευτέρα αποφασίζουν οι επιστημονικοί φορείς
Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε την παράταση της Πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως την 15η Φεβρουαρίου 2015.

Παράλληλα, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μετά την άρνησή τους για συμμετοχή σε διάλογο με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016 (12 μ.,) στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου - Δωδεκανήσου, για να αποφασίσουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

tanea.gr

Tο τριπλό πόκερ των δανειστών με την Ελλάδα

TVXS Ανάλυση

tvxs.gr | 05 Φεβ. 2016
Νικόλ Λειβαδάρη
Τρεις πόλοι και τρεις διαφορετικές γραμμές πολιτικών και προσωπικών επιδιώξεων συγκρούονται στο μεγάλο πόκερ των δανειστών με την Ελλάδα, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τα χάσματα στο μπλοκ των πιστωτών αλλά και τους κινδύνους για νέες παγίδες και ομηρίες.

'Ανγκελα Μέρκελ, Κριστίν Λαγκάρντ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δίνουν καθαρά πλέον το δικό τους, διαφορετικό στίγμα ο καθένας, με απολύτως διακριτές αφετηρίες και στοχεύσεις, απειλώντας να εγκλωβίσουν την Αθήνα σ’ έναν νέο, α λα καρτ, συμβιβασμό ισχυρών σε βάρος του αδυνάτου.
Η αγωνία της Μέρκελ
Για την 'Ανγκελα Μέρκελ το υπ αριθμόν ένα, εσωτερικό πολιτικό και ευρωπαϊκό, πρόβλημα δεν είναι πλέον το ελληνικό χρέος αλλά η προσφυγική κρίση. Με σχεδόν 1.000.000 πρόσφυγες να έχουν ήδη περάσει στο έδαφος της Γερμανίας και με την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» της καγκελαρίου να καταρρέει εκ των έσω, η Μέρκελ αναζητά εναγωνίως το ανάχωμα που θα ανασχέσει τις προσφυγικές ροές και, μαζί, την πτώση της δημοτικότητάς της. Και δείχνει, καθαρά, πως επιθυμεί να κλείσει άμεσα οποιοδήποτε άλλο μέτωπο.
«Πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση για να επικεντρωθούμε στην προσφυγική κρίση», φέρεται να είπε χθες, στο Λονδίνο, στον Αλέξη Τσίπρα, καθιστώντας σαφείς τις προτεραιότητές της. Κι αυτήν την αγωνία της επιχείρησε να εκμεταλλευτεί ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να διαχειρίζεται δύο κρίσεις ταυτόχρονα» και ζητώντας «να κλείσει η αξιολόγηση εντός του Φεβρουαρίου», καθώς και «να μην γίνει αιτία καθυστερήσεων η διάσταση απόψεων μεταξύ των θεσμών».
Το πρόβλημα, ωστόσο, και για τον Αλέξη Τσίπρα και για την Ελλάδα είναι πως η Μέρκελ δεν είναι πολιτικός ούτε των ρίσκων, ούτε των ρήξεων. Και δύσκολα θα ρισκάρει τη σύγκρουση – και, δη, από τη σημερινή θέση πολιτικής αδυναμίας στην οποία βρίσκεται –τόσο με το ΔΝΤ όσο, και πολύ περισσότερο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εάν τα δικά τους συμφέροντα συναντώνται με το «βάλτωμα» της αξιολόγησης και την πολιτική φθορά της κυβέρνησης Τσίπρα.
Η «σφήνα» της Λαγκάρντ
Εάν η αγωνία της Μέρκελ έχει να κάνει με την πολιτική διάσταση της προσφυγικής κρίσης, η αγωνία της Κριστίν Λαγκάρντ είναι αρκούντως πιο ταπεινή και προσωπική. Η επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται στην κορύφωση της προεκλογικής της εκστρατείας και ο αδιαπραγμάτευτος στόχος της είναι να πείσει τους μετόχους του Ταμείου να την επανεκλέξουν διασφαλίζοντας τα συμφέροντά τους.
Εξ ου και το χθεσινό μήνυμά της αφορούσε πολύ περισσότερο τους ευρωπαίους εταίρους της στο κουαρτέτο των δανειστών, παρά την Αθήνα. «'Οσο λιγότερο βαθιά είναι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού τόσο μεγαλύτερη αναγκαστικά θα πρέπει να είναι η μείωση του χρέους», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας ουσιαστικά τους Ευρωπαίους πως εάν θελήσουν να δείξουν ευελιξία και πολιτική ανοχή στην ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει και να την πληρώσουν: Αποδεχόμενοι βαθιά μείωση του χρέους, την οποία μέχρι σήμερα αποκηρύσσουν κατηγορηματικά.
Κοινώς, η Κριστίν Λαγκάρντ δίνει αντιπαροχή την έκταση της μείωσης του χρέους, με αντάλλαγμα τα σκληρά μέτρα στο ασφαλιστικό – μέτρα που, κατά τους κανονισμούς του Ταμείου, θα διασφαλίσουν ισοβαρές δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Είναι μια αντιπαροχή ιδιαίτερα δελεαστική για το Βερολίνο με όλους της τους συντελεστές να περιλαμβάνουν ελάχιστα οφέλη για την Ελλάδα.
Η εμμονή του Σόιμπλε
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, δεν το κρύβει, και μας ζητά να του στήσουμε αδριάντα για τα Μνημόνια και την «γενναιόδωρη» προσφορά του Grexit.
Σ΄αυτήν του την εμμονή, οι παράλληλες «αγωνίες» της Μέρκελ και της Λαγκάρντ μπορούν να γίνουν το ιδανικό όχημα: Στο εσωτερικό της Γερμανίας πιέζει και εξουδετερώνει μια, ήδη αποδυναμωμένη, Μέρκελ και στο κλαμπ των δανειστών συμμαχεί με τους σκληρούς του ΔΝΤ για να εξουθενώσει την Αθήνα.
Το όραμά του, άλλωστε, για ένα ευρώ των «ολίγων, ισχυρών και εκλεκτών» παραμένει η πυξίδα και η δυνάμει παρακαταθήκη του, ακόμη κι εάν η υλοποίησή του προϋποθέτει τη διάλυση της ίδιας της Ευρώπης...

Μακάρι νάξερε ...ο επίτροπος τί λέει!...

Ο Μήτσος ξέρει τι λέει…

...Λέει ο Ντερμπεντέρης. Μεταξύ μας, ανάθεμά τον αν ξέρει τι λέει και κυρίως τι κάνει και που βρίσκεται.

Γιατί…
αν ήξερε, δεν θα βρισκόμασταν με Έλληνα Επίτροπο στην θέση αυτή, στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα (με απειλές να μας βγάλουν από την Σένγκεν, κλπ κλπ).

Ο Ντερμπεντέρης, που είναι φιλαράκι με τον Μήτσο, μας τα’ πε κάπως διαφορετικά:

Δεχόμαστε πιέσεις από την Ευρώπη. Ήδη κάποιες χώρες προσπαθούν να χαράξουν μία νέα πιο σκληρή πολιτική.

Ο Έλληνας Επίτροπος εξάλλου το είπε ξεκάθαρα, ότι δεν επαρκούν τα hot spot, αλλά χρειάζονται και κέντρα κράτησης. Και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξέρει τι λέει.

Ελπίζω, το σημερινό non paper του Μαξίμου, να μην είναι απάντηση στον Έλληνα Επίτροπο.
Οδηγούμαστε πάντως – αν μείνουν ως έχουν τα πράγματα - σε μία επικίνδυνη κατάσταση για την χώρα…
 

Προβληματισμός...

Εν μέσω αβεβαιότητας για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο ασφαλιστικό, αλλά και ισχυρών πιέσεων από τις αντιδράσεις της κοινωνίας βρίσκεται η κυβέρνηση. Οι...
δανειστές έχουν μπλοκάρει την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ζητώντας ποσοτικοποίηση των μέτρων και προβάλλουν σοβαρές ενστάσεις για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και ενώ ζητούν αύξηση των ετών ασφάλισης στα 20 από τα 15 έτη για τη λήψη της κατώτατης σύνταξης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» το κουαρτέτο εγείρει νέες απαιτήσεις, ζητώντας μείωση της εθνικής σύνταξης κάτω από τα 384 ευρώ, καθώς και ξήλωμα του φόρου των 20 λεπτών ανά λίτρο στο κρασί και του ειδικού τέλους επί των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, φόρο 50% στα υψηλά εισοδήματα και την τοποθέτηση μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα στις θέσεις ευθύνης των φορέων του Δημοσίου. Όπως φαίνεται απαιτούν την απόσυρση ακόμη και ψηφισμένων μέτρων, τινάζοντας στον αέρα τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση είναι πολλαπλά, καθώς εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, παραμένουν ανοιχτά όλα τα μεγάλα ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς όπως οι μειώσεις στις συντάξεις, το φορολογικό και τα κόκκινα στεγαστικά και μικρομεσαία επιχειρηματικά δάνεια. Το ασφαλιστικό δεν ικανοποίησε τους δανειστές και απορρίφθηκαν πολλά από τα βασικά σημεία της ελληνικής πρότασης, ενώ άγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα...
 

Αγνωστη η συγγνώμη στα κόμματα εξουσίας (άρθρο τού Μανόλη Γ. Δρεττάκη)

Mέγαρο Μαξίμου
Η κριτική που πρέπει να γίνεται στους εκάστοτε κυβερνώντες δεν πρέπει να είναι ισοπεδωτική. 
  | EUROKINISSI
Μανόλης Γ. Δρεττάκης*
Με τη συμπλήρωση ενός έτους διαχείρισης της εξουσίας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛΛ., οι κυβερνώντες έκαναν κάποιου είδους απολογισμό, ενώ οι πρώην κυβερνώντες Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον των σημερινών. Δυστυχώς στους λόγους και των δύο υπάρχουν μόνο ψελλίσματα και όχι ουσιαστική αυτοκριτική.
Η κριτική που πρέπει να γίνεται στους εκάστοτε κυβερνώντες δεν πρέπει να είναι ισοπεδωτική. Πρέπει να αναγνωρίζονται τα όποια καλά έχουν πράξει, αλλά τα καλά αυτά δεν πρέπει να συγκαλύπτουν τα πολύ μεγαλύτερα και οδυνηρότερα κακά που έχουν «φορτώσει στις πλάτες» του λαού και τη ζημιά που έχουν προκαλέσει στον τόπο.
Αρχίζοντας από τους σημερινούς κυβερνώντες, και κυρίως το κόμμα που αποτελεί τον κορμό της σημερινής συγκυβέρνησης, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να του αναγνωριστεί ότι προχώρησε και ψήφισε νόμους τους οποίους τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία επί 40 ολόκληρα χρόνια δεν θέλησαν να ψηφίσουν, όπως η παροχή ιθαγένειας σε παιδιά νόμιμων μεταναστών, ψήφισε και εφάρμοσε την ισχνή, δυστυχώς, ανθρωπιστική βοήθεια και χειρίζεται το προσφυγικό κατά τον πιο ανθρώπινο τρόπο.
Τα όσα, όμως, προαναφέρθηκαν δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ (που είναι, πλέον, κόμμα εξουσίας) όταν υποσχέθηκε στον λαό πριν από τις εκλογές της 25.1.15 ανέφικτα πράγματα, ανέθεσε καίριους τομείς σε παντελώς ακατάλληλα πρόσωπα, προκήρυξε ένα επικίνδυνο δημοψήφισμα και τελικά υποχρεώθηκε σε μια ταπεινωτική για τη χώρα ήττα με την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, δηλαδή την επιβολή επιπρόσθετων βαρών στον λαό.
Τώρα η κυβέρνηση, ενώ προσπαθεί να νομοθετήσει και να εφαρμόσει τα βάρη αυτά και ταυτόχρονα λειτουργεί κατά παρόμοιο με τις προηγούμενες τρόπο, απεμπολεί προεκλογικές δεσμεύσεις, διαιωνίζει την κομματοκρατία και γενικότερα συνεχίζει με τις πράξεις και παραλείψεις της την έκπτωση αξιών και απαξίωση των θεσμών των προκατόχων της.
Δυστυχώς, για όλα αυτά ελάχιστη και ασθενική είναι η αυτοκριτική από τους σημερινούς κυβερνώντες και δεν έχει ακουστεί από αυτούς η λέξη συγγνώμη.
Στους πρώην κυβερνώντες και ειδικότερα στη Ν.Δ. θα πρέπει να πιστωθεί η ομαλή μετάβαση από την καταστροφική για τη χώρα επτάχρονη δικτατορία σε μια (κάπως) λειτουργική κοινοβουλευτική δημοκρατία με την κατάργηση της βασιλείας και το δημοψήφισμα και τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 1974.
Θετική ήταν και η μετατροπή της σύνδεσης με την ΕΟΚ σε ένταξη σε αυτήν το 1979. Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη προσφορά του ήταν η επανένταξη, με ισοτιμία, στην πολιτική ζωή του τόπου, του μεγάλου εκείνου ποσοστού του ελληνικού λαού (πάνω από 50%), το οποίο η Ν.Δ. διατηρούσε σε θέση δεύτερης κατηγορίας πολιτών.
Θετικά ήταν επίσης η ψήφιση και εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του ΑΣΕΠ.
Ολα τα παραπάνω, δυστυχώς, συνοδεύτηκαν από μια καταστροφική και ανεύθυνη πολιτική η οποία ξεκινούσε από προεκλογικές υποσχέσεις που αναιρούνταν αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, εναλλάξ από τα δύο κόμματα.
Και τα δύο υπόσχονταν αξιοκρατία, και τα δύο, όμως, καλλιέργησαν την κομματοκρατία παντού και διόριζαν τους δικούς τους.
Και τα δύο ήταν στενά διαπλεκόμενα με την οικονομική ολιγαρχία του τόπου και υποτάσσονταν στους εταίρους και συμμάχους μας.
Και τα δύο έκαναν παροχές σε ημετέρους και έδιναν μίζες για προμήθειες του Δημοσίου και εξοπλισμούς.
Ενα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά της πολύχρονης διαχείρισης της εξουσίας από αυτά ήταν ο συνεχής δανεισμός, η μη χρησιμοποίηση των δανείων για παραγωγικές επενδύσεις και η κατασπατάλησή τους.
Το ίδιο συνέβη και με τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων από τα ΜΟΠ, τα ΚΠΣ και τα ΕΣΠΑ.
Και τα δύο κόμματα άφησαν ανεξέλεγκτες τις τράπεζες στον δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών, με αποτέλεσμα τα δεκάδες δισεκατομμύρια των «κόκκινων» δανείων.
Και τα δύο άφησαν ανεξέλεγκτη (αν δεν την ενθάρρυναν) τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή και καταχράστηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.
Αποτελέσματα όλων αυτών ήταν η γενικευμένη χρεοκοπία: κράτους, τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Το χειρότερο, όμως, ήταν ότι και τα δύο κόμματα με τη συμπεριφορά τους αυτή «διέπρεψαν» στην έκπτωση των αξιών και την απαξίωση των θεσμών.
Ολα τα παραπάνω ανάγκασαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να υπογράψουν και να εφαρμόσουν τα ταπεινωτικά για τη χώρα και εξοντωτικά για τον λαό μνημόνια την πενταετία 2010-2014, με τα γνωστά δραματικά αποτελέσματα.
Κανείς, όμως, από τους επιζώντες πρώην πρωθυπουργούς και αρχηγούς των κομμάτων αυτών δεν αισθάνεται την ανάγκη να κάνει ουσιαστική αυτοκριτική και να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό.
Αντίθετα, όλοι οι «πρώην» δηλώνουν ότι «έσωσαν» τη χώρα και κάνουν σε άρθρα και συνεντεύξεις προτάσεις, χωρίς να εξηγούν γιατί οι ίδιοι δεν τις εφάρμοσαν.
Ούτε, όμως, οι νέοι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. τολμούν να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό.
Σ’ αυτή την κατάσταση βρισκόμαστε τώρα. Οι πρώην κυβερνώντες ως αντιπολίτευση μιμούνται τους προκατόχους τους στη θέση αυτή με μια άγονη αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον νέο αρχηγό της Ν.Δ., τη στιγμή μάλιστα που τα κόμματά τους ψήφισαν το καλοκαίρι τη συμφωνία με τους δανειστές μας.
Αυτή όμως η στείρα αντιπαράθεση θα διαιωνίσει την αδυναμία της χώρας να βγει από τη μέγκενη των μνημονίων, με πρόσθετη εθνική ζημία, απογοήτευση και δυστυχία για την πλειονότητα του λαού.
*πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και καθηγητής της ΑΣΟΕΕ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Αυξάνονται οι νεκροί από τη γρίπη...

Στους 51 οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα

Σε έξαρση, η οποία πλέον καταγράφεται και σε αριθμούς, περνά το φαινόμενο της εποχικής γρίπης στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι...
νεκροί από επιπλοκές της γρίπης φτάνουν τους 51, ανάμεσα στους οποίους παιδιά και αρκετοί νέοι. Ήδη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 144 ασθενείς, ενώ συνολικά από την αρχή του φαινομένου έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 233 άτομα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει έκκληση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι της γρίπης, και ειδικά των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Δυστυχώς, όπως διαπιστώνει παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο.
Το αποτέλεσμα είναι αρκετοί να νοσηλεύονται καθημερινώς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ορισμένοι εκ των οποίων καταλήγουν. «Η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει με την πρόληψη, δηλαδή τον εμβολιασμό, και βεβαίως την έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου», τονίζει ο ΠΙΣ, υπογραμμίζοντας ότι όσοι νοσήσουν από γρίπη πριν προλάβουν να εμβολιαστούν, να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους προκειμένου να λάβουν άμεσα αντι-ιική θεραπεία.
«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έστω και τώρα να εμβολιαστούν, διότι γρίπη και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα έχουμε, και η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου» επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.
 

Τα στοιχεία που περιπλέκουν την προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση του ξενοδοχείου Λητώ

04/02/2016 - 11:57
Το Μυκονιάτικο ξενοδοχείο, το ΤΑΙΠΕΔ, τα 5 εκατ. ευρώ και η οικογένεια Καραμανλή
Απίστευτο παρασκήνιο φαίνεται να κρύβεται πίσω από την πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου Λητώ που βρίσκεται στη Μύκονο από το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών ενδιαφερομένων μεταξύ των οποίων και ο όμιλος Dogus του ομώνυμου Τούρκου πολυεκατομμυριούχου και μεγαλοεπενδυτή στην Ελλάδα.
Το ξενοδοχείο αυτό έχει περάσει στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ από το 2013 ενώ στη συνέχεια έγινε η πρώτη αποτυχημένη απόπειρα πώλησής του.
Τώρα το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί εκ νέου να προχωρήσει στην πώληση του ξενοδοχείου μέσω ηλεκτρονικής και διαφανούς διαδικασίας. Μόνο που και πάλι υπάρχει ένα ζήτημα που εμποδίζει την εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Αυτό δεν είναι άλλο από τη σύμβαση ενοικίασης του ξενοδοχείου η οποία όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές λήγει το 2028.
Ουσιαστικά δηλαδή (αν όντως το συμβόλαιο λήγει τότε) ο αγοραστής του ξενοδοχείου έχει «παντρευτεί» τον ενοικιαστή έως το 2028 και θα πρέπει να περιμένει να λάβει ετησίως ποσό ύψους 200.000 ευρώ που είναι το ενοίκιο.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ενδιαφερόμενοι για το ξενοδοχείο έχουν προσεγγίσει τον ενοικιαστή ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι δεν έχει λόγο να φύγει παρά μόνο αν το τίμημα «έξωσης» που θα του καταβληθεί θα ανέρχεται στο ικανοποιητικό γι αυτόν ποσό της τάξεως των 5 εκ ευρώ!!!
Αυτό είναι προφανές ότι περιπλέκει την προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση.
Από την πλευρά της η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ γνωρίζει το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο δεν αναμένεται να κινήσει διαδικασίες για ακύρωση της μίσθωσης η οποία έγινε χωρίς της συγκατάθεσή της, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Η υπόθεση έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά δεδομένου ότι... 

Ολόκληρο τό άρθρο τού  bankingnews.gr   :   ΕΔΩ

Γιά τήν παραίτηση της Δήμητρας Νάζου

Δήμητρα Νάζου: Εύχομαι να αποφασίζετε πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου μας
Dimitra Nazou KEPOM MYKONOS
Άννα Καμμή: Η Δήμητρα Νάζου παραμένει πάντα ένα χρήσιμο μέλος της Κ.Ε.ΠΟ.Μ.
Ευχαριστήριο
Με την ευκαιρία της παραίτησης της κ. Δήμητρας Νάζου από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μυκόνου θα ήθελα εκ μέρους της ΚΕΠοΜ να την ευχαριστήσω και δημόσια για την παρουσία της στα συμβούλια της Τοπικής Κοινότητας Μυκόνου, για την μαχητικότητά της και την συμβολή της στην υπεράσπιση των θέσεων της Κίνησης.
Η κ. Νάζου μας τίμησε με την παρουσία της στο ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών του 2010 και του 2014 και παραμένει πάντα ένα χρήσιμο μέλος της Κίνησης.
Με τις γνώσεις , το μεράκι , την αγάπη της για τον τόπο και την μεγάλη εμπειρία της στα κοινά ήταν και παραμένει μια χρήσιμη συνεργάτης!
Της ευχόμαστε καλή επιτυχία με ότι καταπιάνεται!


Για την ΚΕΠοΜ 
Η επικεφαλής και Δημοτική Σύμβουλος
          Άννα Καμμή

Ολόκληρη η ανάρτηση τής ΚΕΠΟΜ ΕΔΩ

Θα έχει την ίδια τύχη?...

Πολιτικά απαίδευτοι και ανόητοι



Στα όρια του γελοίου ακροβατούν όσοι σκέπτονται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση πρέπει να δραπετεύσει και να φορτώσει τη βόμβα στον επόμενο.
Δεν είναι σαφές πόσοι και ποιοι το σκέπτονται ή το εισηγούνται ανοιχτά ή, απλώς, το «διαρρέουν» για να φτιάξουν κλίμα. Είναι όμως βέβαιο ότι όσοι καλλιεργούν τέτοιες σκέψεις δεν καταλαβαίνουν πού βρίσκονται. Κυρίως σε ποια χώρα βρίσκονται.
Πολλά θα μπορούσε κάποιος να υπενθυμίσει περί «πολιτικής σταθερότητας», περί κόψης του ξυραφιού στην οποία κινούνται η χώρα και η οικονομία ή περί αδιεξόδου στο οποίο κινδυνεύουμε όλοι μαζί να βρεθούμε. Όμως αυτά είναι χιλιοειπωμένα και ο καθένας τα βλέπει από τη σκοπιά του.
Αυτό που φαίνεται ότι δεν έχουν κατανοήσει οι οπαδοί αυτής της άποψης είναι ότι όσοι πρωθυπουργοί, στο παρελθόν, την κοπάνησαν για να φορτώσουν τον μουντζούρη στον επόμενο, καταστράφηκαν πολιτικά. Να τους θυμηθούμε;
1. Ο Κώστας Σημίτης την κοπάνησε εν όψει του εκλογικού Βατερλώ του 2004 και φόρτωσε τον μουντζούρη της ήττας στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο ίδιος διέδιδε – και τα φιλικά σε αυτόν ΜΜΕ αναπαρήγαν – ότι προαλείφεται για μεγάλη διεθνή θέση υψηλής ακτινοβολίας.
Τελικά έμεινε στα αζήτητα και διαπρέπει ως... αρθρογράφος, του οποίου τα κείμενα απασχολούν μόνο τα ΜΜΕ και κανέναν άλλο.
2. Ο Κώστας Καραμανλής την κοπάνησε εν όψει της εκλογικής τραγωδίας του 2009 και φόρτωσε τη χρεοκοπία στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο ίδιος διέδιδε ότι, αν χάσει τις εκλογές, θα ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Tuft’s, στο οποίο είχε φοιτήσει και ο ίδιος και όπου άλλωστε υπάρχει από το 2001 η Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Τελικά έμεινε στα αζήτητα της Ραφήνας και όπου επιχείρησε να κάνει σοβαρή παρέμβαση – δημοψήφισμα, Μεϊμαράκης – έχασε παταγωδώς.
3. Ο Γιώργος Παπανδρέου την κοπάνησε μη αντέχοντας το κλίμα που ο ίδιος δημιούργησε για τον εαυτό του στην Ευρώπη και τη χώρα. Ο ίδιος διέδιδε – και τα φιλικά σε αυτόν ΜΜΕ αναπαρήγαν – ότι προαλείφεται για μεγάλη διεθνή θέση υψηλής ακτινοβολίας.
Τελικά έμεινε στα αζήτητα, επιχείρησε να επανακάμψει με το ΚΙΔΗΣΟ μένοντας εκτός Βουλής και τώρα κανείς δεν ασχολείται σοβαρά μαζί του εκτός από τη Φώφη, η οποία θέλει με κάποιον τρόπο να εμφανίσει εικόνα συσπείρωσης και να αντισταθμίσει τη φημολογούμενη έξοδο του Βενιζέλου.
4. Ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε να μπει στα βαθιά του μνημονίου, επέλεξε να φορτώσει το ασφαλιστικό και όλα τα υπόλοιπα στον ΣΥΡΙΖΑ που διψούσε για εξουσία, προκάλεσε διά της αδράνειάς του την απώλεια στήριξής του από τους Ευρωπαίους, εγκατέλειψε ακόμη και την προσπάθεια να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιλέγοντας τον... Σταύρο Δήμα και επένδυσε όλα του τα πολιτικά «φράγκα» στη φαντασίωση περί «αριστερής παρένθεσης».
Τελικά έμεινε στα αζήτητα και στην πρόσφατη εκλογή προέδρου της Ν.Δ. έψαχνε εναγωνίως σανίδα για να επιπλεύσει στο πέλαγος της πολιτικής ανυπαρξίας.
Στ’ αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αν κάνει κάτι ανάλογο, θα έχει διαφορετική μοίρα;
Όποιος επιλέγει τη φυγή δεν μπορεί να απαιτεί να τον φέρουν πίσω ως «παράκλητο». Μια φορά τα τελευταία πενήντα χρόνια το έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ελέω χούντας και κυπριακής τραγωδίας και έκτοτε δεν ξανάγινε.
Όποιος, τέλος, θεωρεί ότι στη σημερινή Ελλάδα της χρεοκοπίας και των μνημονίων είναι δυνατόν να υπάρξουν κυβερνήσεις μόνο για τις «μέρες με λιακάδα», χωρίς να συγκρουστούν και να ματώσουν, είναι είτε πολιτικά απαίδευτος είτε, απλώς, ανόητος. Πιθανότατα και τα δύο...

Σταυρος Χριστακόπουλος

Τσίπρας σε Μέρκελ: Κανείς δεν μπορεί να διαχειριστεί δύο κρίσεις, να τελειώσει γρήγορα η αξιολόγηση

Η Συνάντησηtvxs.gr | 04 Φεβ. 2016

Στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία που πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνάντησε κατ’ ιδίαν τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Κατά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει εντός Φεβρουαρίου, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να διαχειρίζεται δύο κρίσεις ταυτόχρονα» (σημ: προσφυγική και οικονομική).
Κατά τη συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, εκτός από το προσφυγικό, συζητήθηκε η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εν αναμονή της απάντησης των Θεσμών. Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν πρέπει να γίνουν αφορμή για καθυστερήσεις στην αξιολόγηση.  «Κανείς δεν μπορεί να διαχειρίζεται δύο κρίσεις ταυτόχρονα. Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει εντός Φεβρουαρίου. Η διάσταση απόψεων μεταξύ των Θεσμών δεν πρέπει να γίνει αιτία καθυστερήσεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας με την Άγκελα Μέρκελ να του απαντά: «Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση γρήγορα για να επικεντρωθούμε στην προσφυγική κρίση».
Ακόμη συμφωνήθηκε  ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.
Για το προσφυγικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως...

Χόφμαν: «Η Ελλάδα πεδίο δοκιμών νεοφιλελεύθερων πολιτικών»

«Εξαιτίας της λανθασμένης πολιτικής της τρόϊκας, η Ελλάδα έπεσε σε κοινωνικοπολιτικό κώμα», ενώ οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης «είναι ένας μηχανισμός ο οποίος πρέπει να διορθωθεί, ούτως ώστε να μην χορηγείται λάθος φάρμακο», είπε ο Ράινερ Χόφμαν, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB)

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του γερμανικού και παγκοσμίως μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου είπε πως θεωρεί ότι «η Ελλάδα ήταν το πεδίο δοκιμών για την νεοφιλελεύθερη πολιτική » και χαρακτηρίζει «σκανδαλώδες το ότι αμερικανικοί οίκοι, οι οποίοι μας έριξαν στη διεθνή οικονομική κρίση, συνεχίζουν να συναποφασίζουν την οικονομική πολιτική της Ευρώπης».

Η Ευρώπη κατά τον συνδικαλιστή Χόφμαν «μπορεί να σωθεί μόνον αν ενισχυθεί η κοινωνική της διάσταση». Αυτό μπορεί να επιτευχθεί «και με ένα ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό», ο οποίος «δεν θα πρέπει να πέφτει κάτω από το 60% του μέσου όρου του εθνικού εισοδήματος» όπως διευκρινίζει .

Ειδικά για τις χώρες του νότου, ο πρόεδρος του DGB λέει πως πρέπει να ενισχυθεί η «αυτονομία των συλλογικών συμβάσεων, η οποία επλήγη υπέρμετρα». Διαφωνεί δε «σοβαρά με την καγκελάριο», επειδή ενώ «υποστηρίζει αυτήν την πολιτική στη Γερμανία την απορρίπτει για άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Για την Ελλάδα πιστεύει ότι «θα μπορέσει να ανακάμψει εάν καταφέρει να αναθερμάνει την οικονομική ανάπτυξη μέσω επενδύσεων. Περαιτέρω περικοπές στον κοινωνικό τομέα θα συρρικνώσουν εξαιρετικά την εσωτερική ζήτηση». Βέβαια «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως στον πυρήνα τους να μην σημαίνουν την περαιτέρω κοινωνική κατεδάφιση».

Την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα την χαρακτηρίζει αναποτελεσματική και συνυπεύθυνη «με το τρίο ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν της Ε.Ε,. στον καθορισμό της λανθασμένης θεραπείας της κρίσης»

          Πηγή: AΠΕ
 από thepressprojeci.gr

Ο Γαβριήλ τους έκλεισε τη δημοσιογραφική κλειδαρότρυπα

Μετά τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, σειρά πήρε η Espresso, δημοσιογραφία της πλάκας, το ξέρουμε, αλλά έχουμε να λέμε. Κι έβαλαν στο στόχαστρο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σε προσωπικό επίπεδο. Ίσως επειδή η πολιτική του πορεία είναι 100% καθαρή και δεν μπορούν να του βρουν ψεγάδι. Ο «κίτρινος τύπος» απειλούσε με ένα βίντεο μέχρι που βγήκε ο ίδιος ο Γαβριήλ με μία θαρραλέα δήλωση και τον άφησε τον Τριανταφυλλόπουλο με την κασέτα στο... χέρι.

Μετά τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, σειρά πήρε η Espresso, δημοσιογραφία της πλάκας, το ξέρουμε, αλλά έχουμε να λέμε. Κι έβαλαν στο στόχαστρο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
«Ενώ έχω επιλέξει να παραιτηθώ από βουλευτής και να μην βγαίνω στα ΜΜΕ, διαβάζω ότι δουλεύω στο Λονδίνο, ότι κάνω παρέα με ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει ποτέ και μία σειρά από άλλα μυθεύματα. Έπειτα βέβαια μαθαίνω ότι παντρεύομαι στη Νέα Υόρκη. Μεγαλεία!» σημείωσε στο facebook ο Γαβριήλ. Και συνεχίζει: «Βορά στα θηρία της αρένας δεν έγινα και ούτε θα γίνω προς τέρψη όσων επικροτούν και όσων αποδοκιμάζουν. Όμως αλήθεια ποια είναι τα όρια κάποιων και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν; Δεν θεωρώ ότι ο Τύπος πρέπει να αντιμετωπίζεται με αγωγές, αφού η βιομηχανία αγωγών είναι πλήγμα στην ελευθεροτυπία. Όμως ο επινοημένος κιτρινισμός δεν είναι δημοσιογραφία, οπότε ενίοτε τα όρια μπορεί να τα θέτει και η δικαιοσύνη».
 
Προφανώς και οι αγωγές δεν είναι η λύση, το έχουμε πει. Ακόμα και σε αυτές τις άθλιες περιπτώσεις.
 
Ο Γαβριήλ λοιπόν είναι ο μόνος -πιθανότατα- που βγαίνει και τους ξεφτιλίζει. Με το θάρρος της γνώμης του, χωρίς να κρύβεται. Αξιοπρεπής και τίμιος. Γι' αυτό ίσως βρέθηκε κι εκτός πολιτικής. Λογικό μας φαίνεται.

thepressproject.gr

Το σκίτσο της ημέρας από τον Δημήτρη Δημαρέλο



                                                                                                                                                  από thepressproject.gr

Μαζική συμμετοχή και… μολότοφ στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

Γενική Απεργία

15:02 | 04 Φεβ. 2016
tvxs.gr
Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών στα συλλαλητήρια που έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην διαδήλωση στην Αθήνα καλούσαν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ αλλά και το ΠΑΜΕ. Το παρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις έδωσαν επίσης αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μαγαζάτορες… μέχρι και οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών!
Μαζική, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, ήταν και η συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, που έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών. «Η σημερινή παρουσία τόσων εμπόρων και επαγγελματιών στο συλλαλητήριο των μικρομεσαίων της Αθήνας, αλλά και σε αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι ο κλάδος μας έχει φτάσει στο 'μη περαιτέρω'. Ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες θα αφουγκραστούν τη φωνή των μικρομεσαίων της αγοράς και θα πράξουν τα δέοντα. Όχι άλλη φορολογική ομηρεία! Όχι άλλο ασφαλιστικό αδιέξοδο!», ήταν το σχόλιο της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ μετά την πορεία.
Μικρής έκτασης επεισόδια στο τέλος της πορείας
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο συλλαλητήριο της Αθήνας κατά του νέου ασφαλιστικού, όταν μερίδα αγροτών που συμμετείχε σε αυτό φώναξε συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Διαδηλωτές που συμμετείχαν στα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αντέδρασαν στα συνθήματα με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να έρθουν ακόμα και στα χέρια.
Λίγο μετά τις 14:00 μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα κουκουλοφόρων έκοψαν την πορεία των συνδικάτων στη μέση και άρχισαν να σπάνε βιτρίνες στην Πεσμαζόγλου και τη Σταδίου. Οι ομάδες που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία άρχισαν στη συνέχεια να πετάνε πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντάνε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Η ένταση συνεχίστηκε στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η πορεία δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί κι ο κόσμος αρχίσε να διαλύεται. Λίγο μετά τις 14:25 ηρέμησαν τα πνεύματα στο Σύνταγμα με τις ομάδες των ταραξιών να συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο με την στυνομία στα γύρω στενά.
Μολότοφ έπεσαν στη συνέχεια στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια.
Λίγο μετά τις 15:00 η ένταση εκτονώθηκε.
Ένα πανό στην Ακρόπολη
Πανό στον βράχο της Ακρόπολης κρέμασαν, για λίγα λεπτά, οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών. Το πανό έγραφε «χωρίς αγροτική παραγωγή δεν υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα». Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας οι διαδηλωτές μάζεψαν το πανό και αποχώρησαν από το σημείο.
Χτύπησαν δημοσιογράφο του «Αθήνα 9,84»
Νωρίτερα ομάδα 15 περίπου ατόμων χτύπησαν στο κεφάλι τον τον δημοσιογράφο του «Αθήνα 9,84» Δημήτρη Πέρρο, ο οποίος κάλυπτε την πορεία κατά του ασφαλιστικού, με αποτέλεσμα εκείνος να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.
Μαζική και επεισοδιακή η πορεία και στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία που έκαναν ιδιοκτήτες-οδηγοί ταξί, επαγγελματίες και βιοτέχνες ξεκίνησε από τη συμβολή των Τσιμισκή και Αριστοτέλους και έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου οι διαδηλωτές ανάρτησαν μια ελληνική σημαία στα κάγκελα. Στο υπουργείο κατέληξαν και οι πορείες του Εργατικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, του ΠΑΜΕ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ προς το κέντρο της πόλης κινήθηκαν και αγρότες με τα τρακτέρ τους.
Νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης βρέθηκε ένα αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο προσπάθησε να σπάσει την πόρτα, με τον κόσμο να ενθαρρύνει την προσπάθεια.
Κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδική, φώναζαν συνθήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, έξω από τα γραφεία του κόμματος.
Ένταση σημειώθηκε κι αργότερα, μεταξύ μεταλλωρύχων της Ελληνικός Χρυσός και διαδηλωτών του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Μέλη των Επιτροπών ενάντια στην εξόρυξη ζήτησαν να φύγουν από τη διαδήλωση οι μεταλλωρύχοι. Εκείνοι δεν το έκαναν με αποτέλεσμα να ξεσπάσει αναστάτωση και οι δύο πλευρές να έρθουν στα χέρια.
Τελικά, λίγο μετά η ένταση εκτονώθηκε και η πορεία συνεχίστηκε κανονικά.
Η πορεία της Αθήνας μέσα από τον φωτογραφικό φακό
στή συνέχεια:

Τα «λαβράκια» της λίστας Μπόργιανς: Ανεπάγγελτος με 7 εκ. ευρώ στην Ελβετία

Φοροδιαφυγή


tvxs.gr | 04 Φεβ. 2016
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της UBS, βάσει των στοιχείων της λίστας Μπόργιανς. Οι εν λόγω καταθέτες ήδη καλούνται να περάσουν   την πόρτα των οικονομικών εισαγγελέων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως υπαίτιοι τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τα «λαβράκια» της λίστας Μπόργιανς είναι πολλά, από «λαμπερά» ονόματα δημοσιογράφων - παρουσιαστών, τραγουδιστών, ηθοποιών, ελεύθερων επαγγελματιών μέχρι συνταξιούχων και γραφείων κηδειών. Τα μεγαλύτερα εμβάσματα ανήκουν κυρίως σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε πρόσωπα της τηλεόρασης.
Τα πρόσωπα της Λίστας Μπόργιανς κινδυνεύουν με δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και της ακίνητης περιουσίας τους.
Σημειώνεται πως οι φορολογικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει όλα τα μεγάλα ποσά των καταθέσεων στην UBS την δεκαετία 2005-2015, ενώ αμέσως μετά, στο εισαγγελικό στόχαστρο θα στραφεί στη δεκαετία 1995-2005. Ήδη οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν διατάξει τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για 24 καταθέτες και ετοιμάζουν τα επόμενα πακέτα εντολών.
Ορισμένα ακόμη ενδεικτικά παραδείγματα - συνταξιούχων και επαγγελματιών - για την περίοδο 2000-2012:
  • έμπορος ετοίμων ενδυμάτων δήλωνε την 12ετία εισοδήματα ύψους 838.000 ευρώ και είχε στην UBS καταθέσεις 5.300.000 ευρώ
  • πολιτικός μηχανικός δήλωνε εισοδήματα 2,5 εκατ. ευρώ και είχε καταθέσεις 6,5 εκ ευρώ
  • συνταξιούχος δήλωνε 477.000 ευρώ και είχε έξω καταθέσεις 1,9 εκατ. ευρώ
  • δημόσιος υπάλληλος με εισοδήματα την 12ετία 813.000 ευρώ είχε καταθέσεις 2,7 εκατ. ευρώ
  • συνταξιούχος με 1.150.000 είχε καταθέσεις 5,2 εκατομμυρίων ευρώ
  • γιατρός με δηλωθέντα εισοδήματα 1,5 εκατ. είχε καταθέσεις ύψους 5,5 εκατ.ευρω
  • συνταξιούχος με δηλωθέντα εισοδήματα την 12ετία 1,1 εκατ ευρώ είχε στην Ελβετία 2,5 εκ.ευρώ.
  • ανεπάγγελτος 2000-2012 διατηρούσε καταθέσεις ύψους 7.000.000 εκατομμυρίων ευρώ

11. 2012 RORC Caribbean 600 - the Battle of the Schooners -Windrose & Adela.

 

Published on Mar 8, 2012
This year's Caribbean 600 became the battleground of the big Schooners - Windrose & Adela. There were 39 entries in the 2012 race but the closest racing was between these two - always within sight of each other and match-racing up the Anguilla channel.