Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για το πρωτογενές πλεόνασμα επεισοδίων


Φαντάζομαι ότι η πρώτη αυθόρμητη ενέργεια οποιουδήποτε ακούσει την είδηση για τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, θα είναι να κοιτάξει ημερολόγιο για να δει αν έφτασε κιόλας η 17η Νοεμβρίου.

Κι όμως. Έχουμε ακόμα 13 Νοεμβρίου αλλά αυτή η σπουδαία κυβέρνησης της σταθερότητας κατάφερε ήδη να ρίξει άφθονο λάδι στη φωτιά της κρίσης στα δημόσια ΑΕΙ με γελοίες δηλώσεις, ανάλογες της ποιότητας πολιτικών προσωπικοτήτων όπως της Σοφίας Βούλτεψη και του Κώστα Μαρκόπουλου.

Φυσικά, βοήθησε και ο ταυτισμένος με τη Νέα Δημοκρατία πρύτανης του ΈΚΠΑ Θόδωρος Φορτσάκης ο οποίος για κάποιον λόγο που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, έκρινε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Πανεπιστήμιο είναι η αστυνομική φύλαξη της Πρυτανείας, ξοδεύοντας ανόητα το όποιο πολιτικό του κεφάλαιο.

Το καλό σενάριο για τη χώρα είναι ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί οφείλονται σε αγνή ανικανότητα. Το κακό σενάριο όμως είναι ότι όλο αυτό το μπάχαλο αποτελεί συνειδητή προεκλογική επιλογή καθώς η τόση ένταση μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση να παίξει πιο γερά το χαρτί της σταθερότητας.

Όπως και να έχει, όλοι μαζί χορεύουμε ξανά στο Ζάλογγο.

Υ.Γ Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τον ιστορικό του μέλλοντος για την κατάθλιψη στην οποία θα πέσει όταν συνειδητοποιήσει ότι κάποτε σε αυτή τη χώρα ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Βασίλης ο Κικίλιας.
parapolitiki.com

Ο Κούλης χτίζει ηγετικό προφίλ…

kiriamitso 

Δεν είναι βλάκας ο Κυριάκος Μητσοτάκης που την πέφτει στα ξεκούδουνα στον Γιώργο Παπανδρέου.
Ξέρει ότι...
η κυβέρνηση Καραμανλή χρεοκόπησε τη χώρα και αποτέλειωσε την αξιοπιστία της, κι αυτός ως βουλευτής τη στήριζε με την ψήφο του.
Ξέρει ότι ο Παπανδρέου έχει τόση σχέση με το λαϊκισμό, όση έχει ο ίδιος με τη ΝΔ της Πολιτικής Άνοιξης που μας κυβερνά.
Ξέρει ότι αν θέλει πραγματικά να εντοπίσει σήμερα τη μήτρα του λαϊκισμού, πρέπει να κοιτάξει στο δικό του κόμμα
smartpost.gr

«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων»

Με αφορμή, όσα αναμένεται να αποκαλυφθούν ...



Με αφορμή όσα ήδη έχουν αποκαλυφθεί, όσα αποκαλύπτονται και όσα αναμένεται να αποκαλυφθούν στις επικείμενες...
δίκες, γύρω από τις προμήθειες, τις μίζες και τις εξωχώριες εταιρείες, μου ήρθε στο μυαλό η φράση του Σάμιουελ Τζόνσον ότι «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων»

Tάσος Παππάς (efsyn.gr)

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για Τουρκία και ΑΟΖ

 ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έκκληση προς την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου απηύθυνε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Ειδικότερα, οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν τις δραστηριότητες της Τουρκίας που αφορούν τις θαλάσσιες έρευνες που σφετερίζονται την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου και το κυρίαρχο δικαίωμά της να εξερευνήσει τους φυσικούς της πόρους εντός αυτής. Ζήτησαν ακόμη από την Τουρκία να σταματήσει τις «προκλητικές ενέργειες» και τις «απειλές» κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τόνισαν δε ότι οι θαλάσσιες έρευνες της Τουρκίας αποτελούν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου και ζήτησαν από την Τουρκία να αποσύρει άμεσα τα σκάφη της που επιχειρούν στα ύδατα εντός της κυπριακής ΑΟΖ  και γύρω από αυτήν. Οι «προκλητικές ενέργειες» και «απειλές» της Τουρκίας «υπονομεύουν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος», τονίζεται στο ψήφισμα, προειδοποιώντας ότι η συνέχιση και/ή η επανάληψη των ενεργειών αυτών «θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ».
 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισήμανε ότι «η ενδεχόμενη ανακάλυψη αποθεμάτων φυσικού αερίου θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, αν καταστεί δυνατό να εξευρεθεί μια βιώσιμη, πολιτική λύση για τον τερματισμό της διένεξης». Στο ψήφισμα συμπεριλήφθηκαν δύο θετικές τροπολογίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών Δημοκρατών, ενώ δεν το προσυπέγραψαν οι Πράσινοι καθώς δεν υποστηρίχθηκε η τροπολογία τους με την οποία τόνιζαν ότι στις συζητήσεις για το Κυπριακό θα πρέπει να εξεταστούν και οι φυσικοί πόροι της Κύπρου.
kathimerini.gr

Μικροί πολιτικοί, για μεγάλες αποφάσεις...

«Δεν υπάρχει προηγούμενο μετά το 1974 πολιτικοί τόσο ασήμαντοι να αποφασίζουν για τόσο σημαντικά πράγματα»...

Εν αρχή είναι βέβαια η πολιτική που ακολουθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης: Τρόικα και ξερό ψωμί. Η τρόικα γι' αυτούς και το...
ξερό ψωμί για μας. Θα συμφωνήσετε όμως ότι υπάρχει ένα θεματάκι και με την ποιότητα των προσώπων τα οποία διεξάγουν τη -Θεέ μου φύλαγε!- διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Με τους υπουργούς που χαράσσουν για λογαριασμό μας τις κόκκινες γραμμές. Με την ούτως ειπείν πολιτική μαστοράντζα που χτίζει τη νέα Ελλάδα σε σχέδια Σαμαρά.

Άγνωστο παραμένει αν η ασκούμενη πολιτική μικραίνει τα πρόσωπα ή τα πρόσωπα επιλέγονται με κριτήριο να χωράει το πολιτικό τους ανάστημα στην ασκούμενη πολιτική. Όπως και να 'χει, δεν υπάρχει προηγούμενο μετά το 1974 πολιτικοί τόσο ασήμαντοι να αποφασίζουν για τόσο σημαντικά πράγματα. Να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας και εκατομμυρίων ανθρώπων όχι για έναν και δυο μήνες, αλλά για μια και δυο δεκαετίες, ποιοι; Ο Χαρδούβελης. Ο Ντινόπουλος. Ο Κυριάκος.
Και δημόσια, κυρ Βρούτση μας;
 Και ο Βρούτσης βεβαίως! Αυτόν που τον βάζετε; Ο ίδιος Βρούτσης που δεν διστάζει να διαβεβαιώνει εμάς ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις την ίδια στιγμή που προτείνει γραπτώς στην τρόικα μόνιμο μηχανισμό μειώσεων. Κι όταν συλλαμβάνεται ψευδόμενος και το έγγραφό του δημοσιεύεται στην "Αυγή", τι δηλώνει παρακαλώ; "Δεν ξέρω αν είναι δημοσιογραφική επιτυχία το να δημοσιοποιεί κάποιος δημόσια εθνικά έγγραφα"! Πάλι καλά που δεν προτείνει και παραπομπή των δραστών για κατασκοπεία…

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Θανάση Καρτερού πατήστε ΕΔΩ

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                         από "ΤΑ ΝΕΑ"

ΓΑΛΛΙΑ : συμβολικής σημασίας ψηφοφορίες

Στις 28 Νοεμβρίου οι γάλλοι βουλευτές ψηφίζουν για το εάν θα αναγνωρίσουν το Κράτος της Παλαιστίνης

Στις 28 Νοεμβρίου οι γάλλοι βουλευτές ψηφίζουν για το εάν θα αναγνωρίσουν το Κράτος της Παλαιστίνης

Oι γάλλοι βουλευτές αναμένεται να διεξάγουν συμβολικής σημασίας ψηφοφορίες στα τέλη αυτού του μήνα και στις αρχές Δεκεμβρίου σχετικά με το αν η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως Κράτος, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει την οργή του Ισραήλ.

Το σχέδιο ψηφίσματος, που θα κατατεθεί προς συζήτηση σε δύο συνεδριάσεις, στην Εθνοσυνέλευση (28η Νοεμβρίου) και στη Γερουσία (11η Δεκεμβρίου) και προώθησαν το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Αριστερό Μέτωπο, θα ζητά από τη γαλλική κυβέρνηση να «χρησιμοποιήσει την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού Κράτους ως ένα εργαλείο προκειμένου να επιτευχθεί η οριστική επίλυση της διένεξης».

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι Γάλλοι βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου αυτού, που δεν είναι νομικά δεσμευτικό για την κυβέρνηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δεν προέβη σήμερα σε συγκεκριμένο σχόλιο για την ψηφοφορία, ωστόσο επανέλαβε ότι είναι επείγουσα η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε λύση και να εγκαθιδρυθεί παλαιστινιακό Κράτος.

«Η Γαλλία παραμένει προσηλωμένη στη λύση των δύο Κρατών» είπε ο εκπρόσωπος τύπου Ρομάν Ναντάλ σε μια τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Η λύση αυτή συνεπάγεται ότι θα υπάρξει αναγνώριση ενός Παλαιστινιακού Κράτους από τη Γαλλία» τόνισε ο ίδιος.
tanea.gr

Ανακαλύφθηκε ιός που κάνει τους ανθρώπους πιο ηλίθιους...

...λένε αμερικανοί επιστήμονες

Κι όμως, υπάρχει ιός που μολύνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και μας κάνει πιο ηλίθιους. Τον ανακάλυψαν τυχαία αμερικανοί επιστήμονες
Ανακαλύφθηκε ιός που κάνει τους ανθρώπους πιο ηλίθιους, λένε αμερικανοί επιστήμονες



Ιός ο οποίος μολύνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και μας κάνει πιο ηλίθιους, ανακαλύφθηκε από αμερικανούς επιστήμονες. Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιός άλγη, ο οποίος δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν σε υγιείς ανθρώπους, μπορεί να επηρεάζει τις γνωστικές λειτουργίες, περιλαμβανομένης της οπτικής επεξεργασίας, καθώς και της επίγνωσης του χώρου.

Η ανακάλυψη ήρθε τυχαία, στο πλαίσιο έτερης έρευνας των επιστημόνων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου John Hopkins και του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα για τα μικρόβια που προσβάλλουν τον λάρυγγα. Προς μεγάλη τους έκπληξη, οι ερευνητές εντόπισαν στους λάρυγγες υγιών ανθρώπων DNA ενός ιού, ο οποίος είναι γνωστό ότι προσβάλλει πράσινα φύκη.

«Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πώς μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και τη γνωστική λειτουργία οι “αθώοι” μικροοργανισμοί που φέρουμε», επισημαίνει ο ιολόγος και επικεφαλής της έρευνας Ρόμπερτ Γιόλκεν. «Πολλές φυσιολογικές διαφορές που παρατηρούνται μεταξύ δύο ανθρώπων κωδικοποιούνται στο σύνολο των γονιδίων το οποίο κληρονομεί καθένας από τους γονείς του. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες από αυτές τις διαφορές τροφοδοτούνται από διάφορους μικροοργανισμούς τους οποίους φέρουμε, καθώς και από τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με τα γονίδιά μας», προσθέτει ο Γιόλκεν.

Σε σύνολο 90 ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα, οι 40 βρέθηκαν θετικοί στον ιό της άλγης. Αυτοί οι 40 σημείωσαν και τις χειρότερες επιδόσεις σε ειδικό τεστ μέτρησης αφενός της ταχύτητας και αφετέρου της ακρίβειας της οπτικής επεξεργασίας. Επίσης, σημείωσαν χαμηλότερες επιδόσεις σε ασκήσεις μέτρησης της προσοχής.

Στο ανθρώπινο σώμα «κατοικοεδρεύουν» τρισεκατομμύρια βακτήρια, ιοί και μύκητες. Τα περισσότερα είναι όντως αβλαβή. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης ωστόσο, η οποία δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών, υπάρχουν τελικά και κάποιοι μικροοργανισμοί οι οποίοι βλάπτουν τις γνωστικές λειτουργίες.
tanea.gr

Εκτός ρύθμισης οφειλών, ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος


ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ 
 Σε αλλαγή της ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες προχωράει η κυβέρνηση, καθώς δεν θα μπορούν να ενταχθούν σε αυτή οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο του ΕΝΦΙΑ όσο και το φόρου εισοδήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων και οι όροι του διακανονισμού αποπληρωμής οφειλών προς το δημόσιο (παραμένουν από 72 έως 100), ενώ η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ (δόση Σεπτεμβρίου) εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει κανονικά στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.
Ωστόσο, οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει «το συντομότερο δυνατόν» και ενδεχομένως εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει σχετική τροπολογία στην Βουλή για να αλλάξει το άρθρο 51.
 

Τότε που σας έλεγαν, ότι όλα ήταν ένα διαβολικό σχέδιο του ΓΑΠ...

οι Ευρωπαίοι ήθελαν να μας συντρίψουν...

Το κείμενο είναι από την parapolitiki.com. Το αφιερώνουμε εξαιρετικά στον κύριο Ντερμπεντέρη:

Θυμάστε μια ωραία εποχή που πολλοί προσπαθούσαν να σας πείσουν ότι όλα στη χώρα πήγαιναν μια χαρά μέχρι που ο σατανικός Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να...
μας βάλει στο Μνημόνιο; Θυμάστε τους «ειδικούς» που σας έλεγαν ότι το πρόβλημα ήταν απλώς οι δηλώσεις περί Τιτανικού;

Αν τα θυμάστε, διαβάστε τώρα τι ακριβώς ίσχυσε εκείνη την εποχή για την Ελλάδα, όπως προκύπτει από το βιβλίο του Τίμοθι Γκάιτνερ, του τότε υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ που παρακολουθούσε τα πράγματα περίπου ως τρίτος παρατηρητής:

«Στην Ευρώπη επικρατούσε καταστροφή. Οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών έπεφταν 7% - 8%. Επρόκειτο για μεγάλο θέμα. Για εμένα ήταν μια απόλυτη σφαγή, γιατί άκουγα από παντού: ‘’κρίση στην Ελλάδα, ποιος έχει ανοίγματα στην Ελλάδα’’; Ξέρετε, οι Ευρωπαίοι βασικά ήρθαν σε εκείνη τη συνάντηση λέγοντας: "Θα δώσουμε στους Έλληνες ένα μάθημα. Είναι πραγματικά φριχτοί. Μας είπαν ψέματα. Είναι απαίσιοι και άσωτοι και εκμεταλλεύθηκαν βασικά τα πάντα και θα τους συντρίψουμε"».
(...)
«Τους είχαν φέρει σε δύσκολη θέση οι Έλληνες, οι οποίοι πράγματι δανείστηκαν όλα αυτά τα χρήματα και οι Ευρωπαίοι ήταν έξαλλοι και μανιασμένοι. Ήθελαν να ξυλοφορτώσουν τους Έλληνες. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο, τροφοδότησαν μια πυρκαγιά η οποία βρισκόταν στα πρώτα της στάδια. Και υπήρχαν αρκετά ξερά κλαδιά τριγύρω», καταλήγει ο Αμερικανός πρώην αξιωματούχος.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής.

Αυτή την Ελλάδα παρέδωσε ο Κώστας Καραμανλής και αυτό το κλίμα όρισε τα περιθώρια διαπραγμάτευσης της χώρας με τους μετέπειτα δανειστές της. Πολλοί όμως τότε πίστεψαν τους Λαζόπουλους και τους Σαμαράδες...
 

Ο Σαμαράς αφού έσκισε τα μνημόνια, σκύβει τώρα το κεφάλι…

για να φάει τη σφαλιάρα (των 100 δόσεων) από την τρόικα…

Όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, με πρώτη και καλύτερη την Βούλτεψη, πουλάγαν στα κανάλια μαγκιές για τις 100 δόσεις. «Δεν ρωτήσαμε την τρόικα, ψηφίσαμε νόμο στη Βουλή», έλεγαν και ξανάλεγαν. Και ξαφνικά έρχεται η τροπολογία. Η σφαλιάρα!

Από…
τις 100 δόσεις εξαιρούνται ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος! Συνεπώς, τι σκατ… 100 δόσεις είναι αυτές, ρε ψεύτες και απατεώνες;

Το MEGA, το πέρασε όλο αυτό μέσα από μια «επιτυχία» του. Χθες η Ράνια Τζίμα μας είπε πως θα εξαιρεθεί ο ΕΝΦΙΑ.

Ο φόρος εισοδήματος της διέφυγε. Αλλά τι σημασία έχει. Την έκανε την επιτυχία…

ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Συνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή της, τον νόμο περί νομιμοποίησης των αυθαιρέτων.
Αντίθετα, μη νόμιμη κρίθηκε μόνο η διάταξη που προβλέπει ότι μπορούν να τακτοποιηθούν τα ακίνητα που έχουν κριθεί αυθαίρετα και κατεδαφιστέα με τελεσίδική δικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια (πρόεδρος ο Σωτήρης Ρίζος και εισηγητής ο Σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης), αποφάνθηκε ότι δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη ο νόμος 4178/2013 για την αυθαίρετη δόμηση, που προβλέπει την διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων, την εξαίρεση αυθαιρέτων από την κατεδάφιση, κ.λπ.
Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει τρεις κάτοικοι του Αμαρουσίου, ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων υπαγωγής στον νόμο 4178/2013 που αφορά την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, ενώ υποστήριζαν ότι ο εν λόγω νόμος είναι αντισυνταγματικός κατά το κεφάλαιο που προβλέπει, την εξαίρεση τους από την κατεδάφιση, την διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων κ.λπ.
kathimerini.gr