Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Μέσα ενημέρωσης πού άλλαξαν αφεντικά στό άψε-σβήσε...

Ραγδαίες αλλαγές στον χάρτη των media...
Ραγδαίες αλλαγές στον χάρτη των mediaΜεγάλες αλλαγές συντελούνται στο χώρο των media στην Ελλάδα. Οικογένειες και πρόσωπα που κυριαρχούσαν για χρόνια αποχωρούν, ενώ μπαίνουν νέοι παίκτες στην αγορά. Η οικογένεια Μπόμπολα πλέον βρίσκεται εκτός των media όπως και ο Σταύρος Ψυχάρης.

Μέσα στις τελευταίες 48 ώρες ήρθαν δύο σημαντικές ειδήσεις. Ο ΔΟΛ πέρασε και επίσημα στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το Έθνος, το Έθνος της Κυριακής και την οικονομική εφημερίδα Ημερησία.

Ο επιχειρηματίας, καταβάλλοντας συνολικά το ποσό των 3,58 εκατ. ευρώ απέκτησε τις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες τους.

Το ντόμινο των αλλαγών στα εγχώρια ΜΜΕ είχε ξεκινήσει με την επίσημη κατοχύρωση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά και την ανακοίνωση της σχετικής δικαστικής απόφασης.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην επόμενη μέρα. Στη στελέχωση των εφημερίδων του ΔΟΛ και του Έθνους και βέβαια, στην δεύτερη περίπτωση, η επαναφορά στα περίπτερα.

Το επόμενο επεισόδιο των αλλαγών έχει να κάνει με το Mega. Αυτή τη στιγμή, το μετοχικό κεφάλαιο μοιράζονται εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη, Σαββίδη και Βαρδινογιάννη...
newsbeast.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Έστειλε εξώδικο στην εφορία για το POS...

Επαγγελματίας της Καλαμάτας έστειλε εξώδικο στην εφορία για το POS

Αρνείται την εγκατάσταση και δέχεται μόνο αν έχει ποσοστά από τον τζίρο της τράπεζας!
Επαγγελματίας της Καλαμάτας έστειλε εξώδικο στην εφορία για το POSΆναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.
Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Το εξώδικο πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία της Καλαμάτας, σύμφωνα με το tharrosnews.gr.

Εξώδικη δήλωση
Η εξώδικη δήλωση του ελεύθερου επαγγελματία που κατατέθηκε στην εφορία έχει ως εξής:
«Με την παρούσα δήλωση σας κάνω γνωστό ότι στην επιχείρησή μου δεν πρόκειται να τοποθετήσω μηχάνημα ΡΟS για τους κάτωθι λόγους:
1) Με την τοποθέτηση του μηχανήματος ΡΟS αυτόματα γίνεται συνέταιρος και δικαιούχος στις εισπράξεις μου ένα τρίτο πρόσωπο, η τράπεζα, η οποία αρπάζει μέρος του τζίρου μου, δηλαδή με απλά λόγια μέρος της εργασίας και των κόπων μου, χωρίς να έχει συμβάλει καθόλου στα έξοδα λειτουργίας της επιχειρήσεώς μου. Ουσιαστικά εξαναγκάζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα εξαιτίας της απάτης εις βάρος μας από τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, να προσθέσει ένα επιπλέον έξοδο στην επιχείρησή του, αφού τα μηχανήματα POS ενοικιάζονται από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο τζίρος της κάθε επιχείρησης, καθώς υπάρχουν προμήθειες για κάθε συναλλαγή που διενεργείται.
Όλα αυτά υποχρεωτικά, αποστερώντας μου οιανδήποτε οικονομική πρωτοβουλία.

Ποσοστά από την τράπεζα
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτώ αυτό, καθώς υπάρχει ευθεία προσβολή του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος, όσον αφορά στην οικονομική μου ελευθερία, η οποία περιορίζεται. Όποιος με υποχρεώσει, συμμετέχει σε εκβίαση και υπεξαίρεση εις βάρος μου. Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζονται και με την αυτόφωρη διαδικασία.
2) Με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση των καρτών και του μηχανήματος ΡΟS, αυτόματα γνωρίζει ένα τρίτο πρόσωπο (η τράπεζα), δηλαδή ένας ιδιώτης, τις καταναλωτικές και όχι μόνο συνήθειες του χρήστη των καρτών, αποστερώντας του την οποιαδήποτε ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας του σαν οικονομική και κοινωνική οντότητα. Ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των νόμων που είναι σύμφωνοι με αυτό.
3) Η αναφερόμενη εις το ΦΕΚ 1445/2017 τεύχος δεύτερο Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το Φ.ΕΚ. Ιδρύσεώς της [Φ.Ε.Κ. 94/27-05-2016. ν.4389], στερείται νομικής προσωπικότητας και, επομένως, δεν είναι νομικό πρόσωπο. Δε δικαιούται να πραγματοποιήσει ουδεμία οικονομική ή συμβολαιογραφική πράξη, ούτε να παραστεί σε δικαστήριο, λόγω ελλείψεως νομικής προσωπικότητάς της.
Επίσης, το ότι δε δίνει λογαριασμό σε καμία δημόσια κρατική υπηρεσία, τι κάνει τα χρήματα που εισπράττει και πού τα διαθέτει, είναι απόδειξη της υπεξαιρέσεως δημοσίου χρήματος και αρνούμαι να γίνω συνεργός στη διαρκή αυτή απάτη.
Παρ' όλα αυτά, δείχνοντας καλή θέληση, δύναμαι να αποδεχτώ την τοποθέτηση του μηχανήματος POS εις την επιχείρησή μου, μόνο με την προϋπόθεση ότι και η τράπεζα θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.

Και αυτό δεν το λέω απλά εγώ. Το επιβάλλει το άρθρο 4 του Συντάγματος». 

26/07/2017
newsbeast.gr