Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Zωντανή η συζητηση στή Βουλή: Ψήφιση Πολυνομοσχεδίου (Ασφαλιστικό - Φορολογικό)

Δείτε ζωντανά την εξέλιξη της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου (Ασφαλιστικό - Φορολογικό) που θα ολοκληρωθεί στην ολομέλεια τής Βουλής απόψε τό βράδυ (Κυριακή 8/5/16) : ΕΔΩ 

Ημέρα της Μητέρας 2016 με 16 ατάκες της ελληνίδας μάνας


 

Ημέρα της Μητέρας 2016 με 16 ατάκες της ελληνίδας μάνας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας 2016 σήμερα Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, και η Google βρήκε τον τρόπο να τιμήσει τις μανούλες όλου του κόσμου με ένα Doodle. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ημέρα της Μητέρας 2016 και τις 16 πιο κλασικές ατάκες της ελληνίδας μάνας.

Η γιορτή των μαμάδων του κόσμου είναι κινητή και γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή κάθε Μαΐου. O εορτασμός της Ημέρας της Μητέρας καθιερώθηκε κατά τον 20ο αιώνα. Η ιδέα για τον εορτασμό ανήκει στην ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) που πρότεινε να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας. Οι προσπάθειες της Άννα Μαρία Τζάρβις απέδωσαν καρπούς στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε απόφαση με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Ο εορτασμός επεκτάθηκε σταδιακά την ίδια ημερομηνία και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Στην Ελλάδα η Ημέρα της μητέρας αρχικά συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου. Σταδιακά όμως επικράτησε ο εορτασμός τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Είστε κατά συρροήν ψεύτης είπε στον Τσίπρα, ο «φιλαλήθης» Κυριάκος…


Όπως σας τα ‘παμε. Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του είχε ως αιχμή τους χαρακτηρισμούς «ψεύτης» και «επικίνδυνος», για τον πρωθυπουργό.

Στα…
κυριότερα σημεία της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

«Δεν τη μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας κύριε Τσίπρα. Δεν το κάνατε οταν λέγατε ότι θα καταργήσετε τα μνημόνια ή θα επαναφέρετε τη 13η σύνταξη».

«Κανείς δεν σας πιστεύει πλέον ούτε στην Ελλάδα ούτε και στο εξωτερικό» συμπλήρωσε και επικαλούμενος τη ρήση του Μαρκ Τουέιν «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και οι στατιστικές», ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας».

«Θα είστε ο πιο απαξιωμένος πρωθυπουργός μετά τη μεταπολίτευση και θα έχετε ταυτιστεί με την πολιτική εξαπάτηση» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δολοφονείτε την προοπτική των νέων στη χώρα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της ανικανότητάς σας. Σας πήρε 9 μήνες για να καταλήξετε ασθμαίνοντας σε έναν αχταρμά μέτρων».

«Η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση.

Κάνοντας ειδική αναφορά στον υπουργό Οικονομικών και την παραίβαση της «κόκκινης γραμμής» που ο ίδιος είχε θέση ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι «δεν είχε την τσίπα να παραιτηθεί»...

Στην Κύπρο όχι μόνο βγήκαν από τα Μνημόνια αλλά διώκουν και τους απατεώνες!

7.5.16

O μελλοντολόγος και μέντιουμ, Νίκος Χορταρέας, συνελήφθη από τις κυπριακές αρχές στη Λεμεσό για υποθέσεις απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Αφού του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και μετά την ανάκριση ο Χορταρέας αφέθηκε ελεύθερος και θα κληθεί σε μεταγενέστερο χρόνο στο δικαστήριο.

Αφού η Αστυνομία ερευνούσε τη δράση του για κάποιο διάστημα, σήμερα μια γυναίκα αστυνομικός τον επισκέφτηκε και ζήτησε βοήθεια. Ο Νίκος Χορταρέας της είπε ότι ο άντρας της έχει εξωσυζυγική σχέση και της ζήτησε 2.000 ευρώ για να ετοιμάσει τα «βότανα» ώστε να διώξει την ερωμένη και τη στιγμή εκείνη εισήλθαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το μέντιουμ φέρεται να «ψάρευε» πελάτες από τηλεοπτικές εκπομπές που μεταδίδονταν στην Κύπρο, αλλά και σε καφέ της Λεμεσού, με την πρώτη επίσκεψη να έχει κόστος 50 ευρώ. Στη συνέχεια ωστόσο τα ποσά αυξάνονταν σημαντικά, με αντάλλαγμα την αποκάλυψη στις πελάτισσες των εξωσυζυγικών σχέσεων των ανδρών τους και τα ονόματα των γυναικών που τους πολιορκούσαν.
Πηγή: Φιλελεύθερος Κύπρου
--
Ζηλεύω στα σοβαρά πλέον τους Κύπριους αδερφούς μας. Όχι μόνο κατάφεραν να βγουν ήρεμα και πειθαρχημένα αλλά έχουν φτιάξει κι ένα κράτος που σε μεγάλο βαθμό λειτουργεί. Θυμίζω ότι πριν τον τσαρλατάνο Χορταρέα, είχαν ζητήσει τη δίωξη του Λεωνίδα Μπόμπολα και του Ανδρέα Βγενόπουλου...
parapolitiki.com

Τό σκίτσο τού Κώστα Μητρόπουλου


                                                                                                                                                      από "ΤΑ ΝΕΑ"

Τον πρώτο μουσουλμάνο δήμαρχο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας απέκτησε το Λονδίνο

Στο τιμόνι
tvxs.gr 13:30 | 07 Μάιος. 2016
Τον πρώτο μουσουλμάνο δήμαρχο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας απέκτησε το Λονδίνο, όπου τη νίκη στις δημοτικές εκλογές κατέκτησε ο Σαντίκ Χαν των Εργατικών.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Χαν έλαβε το 56,8% έναντι 43,2% του υποψηφίου των Συντηρητικών  Ζακ Γκόλντσμιθ.
Γιος Πακιστανού μετανάστη που εργάστηκε ως οδηγός λεωφορείου, ο Χαν είπε: «Είμαι περήφανος που το Λονδίνο ψήφισε ελπίδα και όχι φόβο».
Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, έσπευσε μέσω Twitter να συγχαρεί τον νέο δήμαρχο, χρησιμοποιώντας μάλιστα το hashtag-λογοπαίγνιο #YesWeKhan.
Η νίκη του Χαν εκ μέρους των Εργατικών βάζει τέλος στην 8ετή κυριαρχία των Συντηρητικών στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τσακαλώτος προς Eurogroup: Δεν μπορούμε να περάσουμε πρόσθετα μέτρα...

Τσακαλώτος προς Eurogroup: Δεν μπορούμε να περάσουμε πρόσθετα μέτρα

Επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του αποκαλύπτει το γερμανικό πρακτορείο MNI. Σε αυτήν, ο υπουργός απευθύνει έκκληση να μην επιμείνουν στα πρόσθετα μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ καθώς όπως αναφέρει «δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει από την παρούσα κυβέρνηση ή –για ό,τι αυτό σημαίνει- από καμία δημοκρατική κυβέρνηση που μπορώ να φανταστώ»...

Ο κ. Τσακαλώτος διερωτάται μάλιστα, αν...
«Μπορείτε να φανταστείτε να πάμε στο κοινοβούλιο με πακέτο 9 δισεκατομμυρίων ευρώ αντί για αυτό των 5,4 δισ.;» και τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση έκανε ήδη περισσότερα από όσα της ζητήθηκαν και καλεί τους εταίρους να δεσμευθούν για το χρέος.
Ολόκληρη η επιστολή, σύμφωνα με το MNI:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας γράφω πριν από την συνάντησή μας τη Δευτέρα για να...

Στο 29% ο συντελεστής φορολογίας των προσωπικών εταιριών...

Στο 29% ο συντελεστής φορολογίας των προσωπικών εταιριών
  
Νέοι φόροι 200 εκατ. ευρώ με τροπολογία...

Μια δυσάρεστη έκπληξη κρύβει η τροπολογία για το αφορολόγητο...
για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες...

Ο φορολογικός συντελεστής για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες, από το 26% που είναι σήμερα για όσες εταιρείες έχουν κέρδη έως 50.000 ευρώ αυξάνεται αισθητά στο 29%.

Με τις δύο τροποποιήσεις για το αφορολόγητο, τις επιχειρήσεις αλλά και με μια «διευκρίνιση» για τον τρόπο υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος των αγροτών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμά ότι θα εισπράξει επιπλέον 200 εκατ. ευρώ από φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ομόρρυθμες εταιρείες, ετερόρρυθμες εταιρείες κλπ) θα φορολογούνται στο εξής με συντελεστή 29% ακριβώς όπως και τα νομικά πρόσωπα που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας. Μέχρι σήμερα, οι εταιρείες αυτές φορολογούνταν με συντελεστή 26% για το τμήμα των κερδών μέχρι τις 50.000 ευρώ και με συντελεστή 33% για τα 50.000 ευρώ και πάνω.

Σε ότι αφορά τους αγρότες ορίζεται ως εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση το ποσό πάνω από τα 12.000 ευρώ από ενισχύσεις του πυλώνα Ι της κοινής αγροτικής πολιτικής , των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των πράσινων ενισχύσεων . Στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου οι ενισχύσεις των δύο τελευταίων κατηγοριών δεν περιλαμβάνονταν σε εισόδημα ατομικής αγροτικής επιχείρησης και άρα δεν είχαν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ...

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θέλει ο Γκάμπριελ...

 
Παρέμβαση υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έκανε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ...
καλώντας -εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας- του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ξεκινήσουν τις σχετικές συζητήσεις.
Σημείωσε μάλιστα ότι δεν έχει νόημα να καταστραφούν οι σπόροι της ανάκαμψης με περαιτέρω μέτρα λιτότητας.
«Το Eurogroup της Δευτέρας πρέπει να βρει τρόπο να σπάσει τον φαύλο κύκλο», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση που απέστειλε στο πρακτορείο Reuters και πρόσθεσε: «Όλοι γνωρίζουν ότι η ελάφρυνση χρέους πρέπει να έρθει με κάποιο τρόπο. Δεν έχει νόημα να αποφεύται η συζήτηση για αυτό ξανά και ξανά».
Ο Γκάμπριελ τόνισε ακόμη ότι δεν βοηθάει τον λαό και τη χώρα να πρέπει να παλεύουν κάθε 12 μήνες για να πάρουν νέα δάνεια ώστε να αποπληρώσουν παλαιότερα.
Τέλος, τάχθηκε κατά της λήψης νέων μέτρων λιτότητας, λέγοντας πως η Αθήνα κατάφερε να πετύχει καλύτερη ανάπτυξη από την αναμενόμενη.
«Δεν έχει νόημα να καταστρέψουμε αυτούς τους τρυφερούς βλαστούς για μια ακόμη φορά με νέα μέτρα λιτότητας», είπε χαρακτηριστικά...

Τσακαλώτος: Κρατήσαμε το υψηλότερο αφορολόγητο σε όλη την Ευρώπη...

 Τσακαλώτος: Κρατήσαμε το υψηλότερο αφορολόγητο σε όλη την Ευρώπη

«Κυβέρνηση και Eurostat λένε ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα σε αντίθεση με το ΔΝΤ. Η αντιπολίτευση με ποιον συντάσσεται;»...

Απαντήσεις στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης και του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου που έθεσε η αντιπολίτευση...
επιχείρησε να δώσει ο υπ. Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παίρνοντας το λόγο στη Βουλή.

«Λένε ότι κρύβομαι, ότι δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κρύβομαι πηγαίνοντας σε Σόιμπλε και του λέω “ευχαριστώ για την προστασία που μου δίνετε από Λοβέρδο και Βούτση”», είπε ειρωνικά ο κ. Τσακαλώτος και εξήγησε πως θέλει αρχικά να δώσει μια εικόνα της διαπραγμάτευσης επειδή «πολλά γράφονται για πρόωρες εκλογές, κ.α.».

«Πάω τη Δευτέρα στο Eurogroup για να παρουσιάσω τις θέσεις της κυβέρνησης και τη λήξη των συμφωνηθέντων του καλοκαιριού. Όλοι λένε πως ό,τι υποσχεθήκαμε το κάναμε. Η διαφορά είναι ότι το δημοσιονομικό πακέτο εμείς και οι Ευρωπαίοι λέμε πως εμείς θα φτάσει σε πλεόνασμα 3,5% το 2018, ενώ το ΔΝΤ λέει ότι θα ναι λιγότερο και γι’ αυτό ζητάνε επιπλέον μέτρα. Έχουμε πείσει τους περισσότερους ότι αυτά δεν γίνονται είναι αντισυνταγματικά. Εμείς λέμε και η Eurostat λέμε ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα. Εσείς τι λέτε κύριοι του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ; Θα χρειαστούν; Τα μέτρα του 2% δεν υπάρχουν. Εμείς θα προτείνουμε αυτό το μηχανισμό. Σας ζητώ τη βοήθειά σας και την υποστήριξη. Εσείς υποστηρίζετε τους δικούς μας υπολογισμούς και της Κομισιόν ή όχι;» ρώτησε ο κ. Τσκαλώτος απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση και συμπλήρωσε πως το ΔΝΤ «μας πιέζει για αυτό το μηχανισμό, αλλά πιο πολύ πιέζει τους Ευρωπαίους».

Ο υπουργός τόνισε πως «όταν τελειώσει η αξιολόγηση θα μπορέσουμε να ξεδιπλώσουμε το παράλληλο μας πρόγραμμα».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, «καταφέραμε να εφαρμόσουμε την εθνική σύνταξη, που έρχεται σε αντίθεση με την φιλοσοφία της αντιπολίτευσης», ενώ για το φορολογικό «κρατήσαμε το υψηλότερο αφορολόγητο σε όλη την Ευρώπη. Διαφωνεί κανείς με αυτό;»

«Μου λέτε ότι κρύβομαι. Μήπως εσείς κρύβεστε από την πραγματικότητα;» ρώτησε ο κ. Τσακαλώτος...

Καταγγελία κατά του Epsilon TV...



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Διασωματειακού...

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλουν τη στάση του τηλεοπτικού σταθμού «EPSILON TV» ο οποίος, την ημέρα που όλη η χώρα έχει παραλύσει ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, έβγαλε δύο απεργοσπαστικές ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές με παρουσιάστριες τις κυρίες...
Όλγα Λαφαζάνη και  Ναταλία Γερμανού.

Ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός, που για πολλοστή φορά πρωταγωνιστεί στο θέμα της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του, δε δίστασε πρόσφατα να ζητήσει υποκριτικά το αρχικό ποσό εκκίνησης των νέων αδειών να οριστεί σε 35 εκατομμύρια ευρώ!!!

Είναι ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός όπου  η μαύρη εργασία είναι καθεστώς. Όπου οι υπερωρίες, τα βραδινά, και τα Σαββατοκύριακα δεν πληρώνονται ποτέ. Όπου μπλοκάκια, μισθοί πείνας και τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους είναι το σήμα κατατεθέν του. Παλαιότερα, σε σταθμό του ίδιου ιδιοκτήτη, τα δώρα των εργαζομένων που καταβάλλονταν, γύριζαν στο ταμείο του με την απειλή της απόλυσης.

Είναι ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός που επιλέγει να μαζέψει διάφορους “τηλεοπτικούς αστέρες”, αμείβοντάς τους με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, την ίδια στιγμή κλέβει τον μόχθο των απλών εργαζομένων αλλά και το ίδιο το κράτος, αφού όλες του οι παρανομίες συνιστούν εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.  Ταυτόχρονα  λιώνει τους εργαζόμενους με τις αμέτρητες και συνεχόμενες ώρες που βρίσκονται στον αέρα, αναγκάζοντάς τους να δουλεύουν σε μια ή περισσότερες βάρδιες και για τον Τ/Σ ΕXTRA!!!

Δεν είναι τυχαίο που είναι ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος αγνοεί επιδεικτικά την πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ και βγάζει στον αέρα τις απεργοσπαστικές εκπομπές του με στόχο την αύξηση των κερδών του!!!

Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζει ότι θα έχει απέναντί του όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία που τους εκπροσωπούν, τα οποία θα εξαντλήσουν κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων...

Τα Δ.Σ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
 

Die Welt: Αβέβαιο το μέλλον Τσίπρα...

Die Welt: Αβέβαιο το μέλλον Τσίπρα στη «χώρα των ηττημένων»

στη «χώρα των ηττημένων»...


Με δραματικούς τόνους περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», σημειώνοντας πως «μετά από 7 χρόνια κρίσης, 7 χρόνια μεταρρυθμίσεων και προγραμμάτων λιτότητας, η ανάκαμψη ακόμη δεν έχει επιστρέψει».

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την Ελλάδα ...
«χώρα των ηττημένων» και περιγράφει την κατάσταση: «Δεν υπάρχει πρόοδος στην Ελλάδα και οι άνθρωποι το νιώθουν. Η οικονομία δεν αναπτύσσεται, η ανεργία παραμένει ιδιαίτερα υψηλή».

«Υπό τις πιέσεις των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σχεδιάζει τώρα την επόμενη οικονομική λιτότητα. Είναι ήδη εμφανές ότι δεν είναι αρκετά για τους ευρωπαίους εταίρους. Η χώρα έχει παραλύσει από τις απεργίες των συνδικάτων που αντιδρούν στην φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση χαρακτηρίζοντας την "ταφόπλακα" για τους εργαζόμενους», σημειώνει η «Die Welt», επισημαίνοντας ότι οι περικοπές των συντάξεων που θα φτάσουν σε ύψος έως και το 30% ίσως να μην ικανοποιήσουν τους δανειστές.

«Εάν και για πόσο καιρό ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα καταφέρει να επιβιώσει σε αυτήν την πολιτική της λιτότητας είναι ένα ερώτημα που δεν απασχολεί μόνον τους Έλληνες, αλλά και τους δανειστές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες με τον άνθρωπο που σήμερα διαπραγματεύονται μαζί του», σημειώνει η εφημερίδα.

Δεν είναι μόνο οι υπάρχουσες διαφωνίες μεταξύ των πιστωτών και τις Ελλάδας, αλλά και μεταξύ των πιστωτών που δεν μπορούν να αποφασίσουν για την φύση και την έκταση που θα πρέπει να έχουν οι μεταρρυθμίσεις.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι ελάχιστες χώρες κατάφεραν να πετύχουν σταθερό πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για αρκετά χρόνια και αμφισβητεί ότι αυτόν τον στόχο θα τον επιτύχει η Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα και αναφερόμενη στην πρόσφατη επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ κάνει λόγο για πιέσεις που ασκούνται από την Ουάσιγκτον στο Βερολίνο προκειμένου να αρχίσουν αμέσως την διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι η ουσία στην αντιπαράθεση του ΔΝΤ με τους ευρωπαίους δανειστές είναι ότι το χρέος της χώρας πρέπει να καταστεί βιώσιμο. Η Γερμανία διαφωνεί με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, καθώς είναι δύσκολο για την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ να πείσει τους βουλευτές της την ελάφρυνση του χρέους, καθώς επί χρόνια η κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα της επιστραφούν όλα τα χρήματα που δάνεισε στους Έλληνες.

Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της περιστρέφονται εδώ και μήνες γύρω από αυτό το κρίσιμο σημείο. Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, οι Ελληνες καλούνται να αποφασίσουν έναν μηχανισμό αυτόματων περικοπών με μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ. Ορισμένοι παρατηρητές στην Αθήνα τονίζουν ότι η χώρα πρέπει γρήγορα να πάρει την επόμενη δόση για να καλύψει τα δάνειά της. Άλλοι παρατηρητές, κυρίως στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θεωρούν ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να επεκταθούν ακόμη και μέχρι τον Ιούλιο.

«Η εμπειρία μας τα τελευταία χρόνια, δείχνει ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα κάνει παραχωρήσεις μόνον όταν πλέον τίποτε άλλο δεν μπορεί να λειτουργήσει», ανέφερε ένας αξιωματούχος που συμμετέχει στη διαπραγμάτευση...
 

Σκληρή ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ κατά εκδοτών εφημερίδων...

Σκληρή ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ κατά εκδοτών εφημερίδων
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ εξαπολύοντας επίθεση κατά των εκδοτών εφημερίδων, αλλά και κατά των δημοσιογράφων που...
υπέγραψαν το κείμενο «ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ... ώρα για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ», με το οποίο ζητούν την επανίδρυση του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού μέσα από «συντακτικού τύπου» διαδικασίες.
Η Ένωση Συντακτών επιτίθεται στους εκδότες οι οποίοι κυκλοφόρησαν «προτυπωμένες εφημερίδες ως δήθεν κυριακάτικα φύλλα», αλλά και σε αυτούς που «έδωσαν βήμα στον Κεδίκογλου να προαναγγέλλει νέο "μαύρο" στην ΕΡΤ», αλλά και «έβγαλαν μπροστά τους κουμπάρους και άλλες εργοδοτικές συνιστώσες ως νέα... Αρχή, που δήθεν θα σώσει τον κλάδο».

«Δυστυχώς για αυτούς όμως, έχουν ονοματεπώνυμο. Άνεργοι και απλήρωτοι τους ξέρουν καλύτερα, επειδή αυτοί τους πέταξαν στο δρόμο», τονίζει η ΕΣΗΕΑ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε...

«Η κυβέρνηση, με την χθεσινή τροπολογία, αποφάσισε να βάλει στη… θέση τους, τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Με δόσεις θα μπορούν πλέον να εξοφλήσουν το λογαριασμό για τις άδειες, που θα πάρουν, οι υποψήφιοι καναλάρχες.

Και τα αφεντικά ανταποκρίθηκαν αμέσως:

- Kυκλοφόρησαν με ημερομηνία Κυριακής προτυπωμένες εφημερίδες, ως δήθεν κυριακάτικα φύλλα. Μόνο που είναι μπαγιάτικα.

- Έδωσαν βήμα στον Κεδίκογλου που προαναγγέλλει νέο "μαύρο" στην ΕΡΤ. Και οι δικοί του δεν ξέρουν πώς να τον μαζέψουν.

- Έβγαλαν μπροστά τους κουμπάρους και άλλες εργοδοτικές συνιστώσες ως νέα... Αρχή, που δήθεν θα σώσει τον κλάδο.

Δυστυχώς  για αυτούς όμως, έχουν ονοματεπώνυμο. Άνεργοι και απλήρωτοι τους ξέρουν καλύτερα, επειδή αυτοί τους πέταξαν στο δρόμο.

Η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τον αγώνα που συνεχίζουν να δίνουν οι συνάδελφοι άνεργοι, απλήρωτοι, όσοι έχουν ακόμα εργασία και συνταξιούχοι μαζί. Η χθεσινή κινητοποίηση μας στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις της Ίριδας, μαζί με τους τεχνικούς απέτρεψε την διανομή των εφημερίδων την Παρασκευή και έστειλε ενωτικό μήνυμα αποφασιστικότητας.

Η αυριανή συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και η διαδήλωση των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ μπροστά στη Βουλή είναι η επόμενη απάντηση σε καταστροφικές πολιτικές και εργοδοτικά κέντρα. Είναι γελασμένοι όποιοι θεωρούν ότι θα μείνουμε υπάκουοι»...
 

Ο Αρκάς αναρωτιέται πώς ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τη "γλώσσα της αλήθειας"...

Ο Αρκάς αναρωτιέται πώς ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας

Με ένα από τα πιο αιχμηρά σκίτσα που έχει ποτέ δημοσιεύσει, ο Αρκάς επιλέγει λίγο πριν ...
τη ψήφιση του νομοσχεδίου να καυτηριάσει την πολιτική κατάσταση της χώρας...
lifo.gr