Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Τσακαλώτος: Κρατήσαμε το υψηλότερο αφορολόγητο σε όλη την Ευρώπη...

 Τσακαλώτος: Κρατήσαμε το υψηλότερο αφορολόγητο σε όλη την Ευρώπη

«Κυβέρνηση και Eurostat λένε ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα σε αντίθεση με το ΔΝΤ. Η αντιπολίτευση με ποιον συντάσσεται;»...

Απαντήσεις στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης και του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου που έθεσε η αντιπολίτευση...
επιχείρησε να δώσει ο υπ. Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παίρνοντας το λόγο στη Βουλή.

«Λένε ότι κρύβομαι, ότι δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κρύβομαι πηγαίνοντας σε Σόιμπλε και του λέω “ευχαριστώ για την προστασία που μου δίνετε από Λοβέρδο και Βούτση”», είπε ειρωνικά ο κ. Τσακαλώτος και εξήγησε πως θέλει αρχικά να δώσει μια εικόνα της διαπραγμάτευσης επειδή «πολλά γράφονται για πρόωρες εκλογές, κ.α.».

«Πάω τη Δευτέρα στο Eurogroup για να παρουσιάσω τις θέσεις της κυβέρνησης και τη λήξη των συμφωνηθέντων του καλοκαιριού. Όλοι λένε πως ό,τι υποσχεθήκαμε το κάναμε. Η διαφορά είναι ότι το δημοσιονομικό πακέτο εμείς και οι Ευρωπαίοι λέμε πως εμείς θα φτάσει σε πλεόνασμα 3,5% το 2018, ενώ το ΔΝΤ λέει ότι θα ναι λιγότερο και γι’ αυτό ζητάνε επιπλέον μέτρα. Έχουμε πείσει τους περισσότερους ότι αυτά δεν γίνονται είναι αντισυνταγματικά. Εμείς λέμε και η Eurostat λέμε ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα. Εσείς τι λέτε κύριοι του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ; Θα χρειαστούν; Τα μέτρα του 2% δεν υπάρχουν. Εμείς θα προτείνουμε αυτό το μηχανισμό. Σας ζητώ τη βοήθειά σας και την υποστήριξη. Εσείς υποστηρίζετε τους δικούς μας υπολογισμούς και της Κομισιόν ή όχι;» ρώτησε ο κ. Τσκαλώτος απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση και συμπλήρωσε πως το ΔΝΤ «μας πιέζει για αυτό το μηχανισμό, αλλά πιο πολύ πιέζει τους Ευρωπαίους».

Ο υπουργός τόνισε πως «όταν τελειώσει η αξιολόγηση θα μπορέσουμε να ξεδιπλώσουμε το παράλληλο μας πρόγραμμα».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, «καταφέραμε να εφαρμόσουμε την εθνική σύνταξη, που έρχεται σε αντίθεση με την φιλοσοφία της αντιπολίτευσης», ενώ για το φορολογικό «κρατήσαμε το υψηλότερο αφορολόγητο σε όλη την Ευρώπη. Διαφωνεί κανείς με αυτό;»

«Μου λέτε ότι κρύβομαι. Μήπως εσείς κρύβεστε από την πραγματικότητα;» ρώτησε ο κ. Τσακαλώτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.