Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ιστορίες αποστασίας: ...

 ...θα ανεξαρτοποιηθεί και τρίτος
Σήμερα θα σας διηγηθώ μια ιστοριούλα για να δείτε πως η παρούσα κατάσταση των αποστασιών έχει τα χαρακτηριστικά φάρσας.
Εν αρχή ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εκεί στα μπουζούκια, εν τω μέσω της νυκτός, αποκάλυψε ότι σύντομα πέφτει η χούντα.
Στη συνέχεια ήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατέθεσε..
πρόταση δυσπιστίας, προκαλώντας την κυβέρνηση ότι δεν θα πιάσει τον μαγικό αριθμό των 154 βουλευτών. Και αυτό γιατί είχε "δεθεί" η ανεξαρτητοποίηση τριών βουλευτών των ΑΝΕΛ. Ο ένας ήταν ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος έσπευσε να πράξει όσα συμφώνησε και οι άλλοι δύο ήταν ο Γιώργος Λαζαρίδης που κιότεψε να το κάνει στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας -το έκανε αργότερα μετά από πιέσεις- και ο τρίτος, δεν θα τον αποκαλύψω τώρα, πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί τις επόμενες μέρες.
Επειδή όμως έχουν γνώσιν οι φύλακες, υπάρχουν ήδη αποθέματα στη Βουλή, που περιμένουν να κληθούν από τον Αλέξη Τσίπρα για να ενταχθούν στην κυβέρνηση. Ο αριθμός αυτών των βουλευτών είναι 6 και μόνο ένας προέρχεται από το χώρο των ΑΝΕΛ. Τα ονόματα θα τα πούμε αργότερα.
Κάτι ακόμη που έχει τη σημασία του. Υπάρχει σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών και αυτό δεν βοηθά τα σχέδια κάποιων να ανατρέψουν την κυβέρνηση, διότι συγκρούονται πολλά συμφέροντα.
Όσο για τα θέματα της δικαιοσύνης, αυτά τρέχουν και όπως μαθαίνουμε κατέφθασαν καινούρια στοιχεία από τις ΗΠΑ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε βραχιολάκια μέσα στο καλοκαίρι, έστω κι αν οι υψηλές θερμοκρασίες δεν προσφέρονται για επικοινωνιακούς λόγους. Προβλέπονται καυτές Ιουλιανές ημέρες...

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018
Σωτήρης Καψώχας (fb)

Ο ...θεμοτοφύλακας της πατρίδας!...

Εσύ, βρε μαύρε Θέμο...
Εσύ, βρε μαύρε Θέμο, που ξαφνικά μας προέκυψες θεματοφύλακας της πατρίδας, και αποκαλείς τον Τσίπρα ελληνόφωνο, τι ακριβώς έχεις προσφέρει στην Ελλάδα, κατά την...
μακρά και προσοδοφόρα επαγγελματική διαδρομή σου; 

Τις μαύρες σακούλες των σκουπιδιών, φίσκα με εκατομμύρια μαύρα ευρώ, με τις οποίες σε έκαναν τσακωτό; Τις θολές offshore, κάτω από την οικονομική σου επιφάνεια, που χρειάζεται ένας λόχος ορκωτοί λογιστές, για να ξεδιαλύνουν το στρίβειν διά των παραδείσων, όπου μυρίζει φόρο; Ή τα ων ουκ έστι αριθμός μαύρα χρεωστούμενα στο ελληνικό κράτος, που δηλώνεις αδυναμία να πληρώσεις; Λόγω μαύρης φτώχειας;

Εσύ, βρε μαύρε Θέμο, τι ακριβώς πρόσφερες στη Δημοκρατία...

Aρνητική εξέλιξη η αναβολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για Αλβανία και πΓΔΜ...

Εδώ είναι Βαλκάνια...

Η απόφαση της Ε.Ε. για την αναβολή της συζήτησης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων  για Αλβανία και πΓΔΜ, είναι μια απόφαση που καθυστερεί εξελίξεις και ενδέχεται να επιδράσει αρνητικά ακόμη και στη συμφωνία Ελλάδος-πΓΔΜ για το Μακεδονικό και την αποδοχή της στη γείτονα. Παράλληλα, δείχνει μια γενικότερη άγνοια του ευρωπαϊκού παράγοντα για στις ιδιαίτερες συνθήκες των Βαλκανίων.
Ο Έλληνας Υπ.Εξ. Νίκος Κοτζιάς υπενθύμισε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πόσο ευαίσθητη είναι η γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής. Όμως μια σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ολλανδία, προώθησαν την αναβολή για την περίοδο μετά τις ευρωεκλογές του 2019. Φαίνεται πως λίγοι αντιλαμβάνονται τις ιδιαίτερα ιστορικές, θρησκευτικές, πολιτικές συνθήκες και τους εθνικισμούς που...

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων : 400 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις...

ΕΤΕπ: Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης ελληνικών επιχειρήσεων ύψους 400 εκατ. ευρώ
Πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 400 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, που θέλουν να μισθώσουν εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, προωθεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). 
«Η διασφάλιση πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες leasing finance είναι το κλειδί για τις εταιρείες, που εμπλέκονται στην παραγωγή, τον αγροτικό τομέα, τις κατασκευές και άλλους οικονομικούς κλάδους» επισημαίνει η ΕΤΕπ και εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δυνατότητα να ενισχύσει τη συνεργασία της με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση. 
Η νέα πρωτοβουλία της ΕΤΕπ, όπως επισημαίνεται στην...

Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : 1ο Mykonos Art Festival

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

1ο Mykonos Art Festival
Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε η έναρξη του 1ου Mykonos Art Festival, ενός φεστιβάλ που διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Μυκόνου, Π.Α.Κ.Ο. «Γ. Αξιώτης», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα. 

Δελτίο τύπου : Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                  
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Μεγάλο διαγωνισμό για ηλεκτρονική καταγραφή, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση των αδέσποτων ζώων προκήρυξε ο Δήμος Μυκόνου.

Στα πλαίσια του προγράμματος διαχείρισης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων, που καθιέρωσε η Δημοτική Αρχή Μυκόνου προχωρά στον ετήσιο διαγωνισμό για παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018 και καλύπτονται εξ ολοκλήρου από δημοτικούς πόρους.

Στόχος είναι η προστασία των ίδιων των ζώων, αλλά και η εξομάλυνση της συμπεριφοράς τους, προκειμένου να διασφαλίζεται και η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και επισκεπτών της Μυκόνου.

Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου πιστή στο ρητό «Δείκτης πολιτισμού μιας πόλης είναι το πώς αντιμετωπίζει τις άλλες μορφές ζωής», διαθέτει σημαντικούς ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων.
Μύκονος, 25-06-2018

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ