Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Διαγράφει οφειλές και παγώνει δάνεια η Τράπεζα Πειραιώς

Πρωτοβουλία για την ανακούφιση των οφειλετών-πελατών της που διαθέτουν πλέον πολύ χαμηλό εισόδημα εξαιτίας της κρίσης, ανακοινώνει η Τράπεζα Πειραιώς. Η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες. Επίσης, παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.
Στο πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται οι δικαιούχοι του Νόμου 4320/2015, όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στο νόμο. Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr.
Η παρέμβαση αυτή της Τράπεζας Πειραιώς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αντανακλά τη γενικότερη κινητοποίηση της τράπεζας για την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, μέσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της κρίσης, σηματοδοτώντας την προσπάθεια όλων για μια νέα αρχή.
από kathimerini.gr

Μαξίμου: Eνδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου το αίτημα Τσίπρα στην Μέρκελ

O κ. Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ.
O κ. Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ.
ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Για εποικοδομητικό και θετικό κλίμα στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι στη συζήτησή τους καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου.
«Εγώ έκανα όσα σου είχα πει. Κάνε κι εσύ ό,τι μου είπες», διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας στην Γερμανίδα Καγκελάριο, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, που θα συναντηθεί και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, πρόκειται να ζητήσει τήρηση "όσων συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο" και συγκεκριμένα της δέσμευσης ότι εάν η Αθήνα καλύψει το 70% της απόστασης προς μία συμφωνία, οι εταίροι θα καλύψουν το υπόλοποιο 30%. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η πρόοδος που συντελέστηκε τις τελευταίες ημέρες στο Brussels Group δίνει στην ελληνική πλευρά το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι έχει καλύψει την απόσταση που της αναλογούσε.

Ο κ. Τσίπρας επρόκειτο επίσης να θέσει ζήτημα εκπλήρωσης των όρων της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει συμφωνία μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Με βάση αυτό ο κ. Τσίπρας επιδιώκει ένα θετικό πολιτικό μήνυμα σήμερα, το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για ένα θετικό κείμενο απο το αυριανό Eurogroup. Με βάση αυτό, επρόκειτο να προτείνει εντατικές διαβουλεύσεις του Brussels Group απο το Σάββατο μέχρι το αργότερο την Τετάρτη, ώστε την Πέμπτη, τελευταία μέρα του μήνα, να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup προκειμένου να επικυρώσει μία συμφωνία.

Σε περίπτωση που οι δανειστές επιλέξουν την ρήξη, η ανώτατη κυβερνητική πηγή σχολιάζει ότι "όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά" προσθέτει ωστόσο ότι αν η ρήξη ήταν η επιλογή των εταίρων, γιατί να περίμεναν ως τώρα και να μην το είχαν κάνει απο τον Φεβρουάριο.
από kathimerini.gr

Το σχόλιο της Κομισιόν...... για τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ...
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για συναντήσεις στο περιθώριο και για τους ηγέτες να...
συζητούν βασικά θέματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής σχολιάζοντας την επικείμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου, η Μίνα Αντρέεβα τόνισε ότι η επικέντρωση σε ό,τι αφορά το ελληνικό θέμα θα γίνει στο Eurogroup αύριο στη Ρίγα και αυτό θα αποτελέσει την ευκαιρία για τους υπουργούς Οικονομικών να αποτιμήσουν την πρόοδο που έχει αποτυπωθεί στις συζητήσεις.

«Ό,τι συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία της Ρίγας είναι χρήσιμο», κατέληξε η ίδια εκπρόσωπος.

Αρχισε η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ...

undefined
Δείτε τις φωτογραφίες...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τετ α τετ Τσίπρα - Μέρκελ, στις Βρυξέλλες.
Οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν...
το κλίμα της συνάντησης, να είναι... ζεστό...

undefinedundefined