Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

H MYKONOΣ EΠOMENH MEΡA ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Χριστουγεννιάτικη προσφορά : ΔΩΡΕΑΝ Γυναικολογική Κλινική Εξέταση

Η Γυναικολόγος
Μυρτώ Σωτηροπούλου
κάνει Χριστουγεννιάτικο δώρο σε
ΟΛΕΣ τις γυναίκες
ΔΩΡΕΑΝ
Γυναικολογική Κλινική Εξέταση
Για ραντεβού επικοινωνήστε
6997639295   
***
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Παραδοσιακά, νησιώτικα, όπως πρέπει...

Από τό Arodou studio & apartment 2016,  τής αγαπητής Άννας Καμμή, έλαβα τίς ευχές της καί τίς δημοσιεύω γιά τήν ομορφιά τήν απλότητα καί τό έντονο νησιώτικο χρώμα τους...
Πάντα τέτοια Άννα. ΚΑΙ τού ΧΡΟΝΟΥ! 
                                                                               *******
Arodou studio & apartment 2016- Xronia polla -Season's greetings

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμένα!
Με υγεία , αγάπη, ευτυχία, αγωνιστικότητα και ελπίδα!

EmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmoji

Season's greetings for 2016!

The gift of love!
The gift of peace!
The gift of happiness!
May all these be yours at Christmas!
May all these be yours in 2016!

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

tvxs.gr | 21 Δεκ. 2015
1. Έκλεισε η τελευταία εκκρεμότητα, «ξεκλειδώνει» η δόση πριν τα Χριστούγεννα. Το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα συνεδριάσει πριν από τα Χριστούγεννα, προκειμένου να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα προχώρησε στην εφαρμογή όλων των εκκρεμών δράσεων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστό πως έκλεισε και το τελευταίο προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, που αφορούσε στην υπογραφή Υπουργικής Απόφασης για την περικοπή δαπανών στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ (που προκάλεσε εμπλοκή στην εκταμίευση).

2. Οι ηττημένοι του πρώτου γύρου ρυθμιστές για τον νέο πρόεδρο. Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένα 24ωρο από τον πρώτο γύρο των εκλογών στη ΝΔ για την προεδρία του κόμματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, που τερμάτισε τελευταίος με ποσοστό περίπου 10%, ανακοίνωσε πως θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο. 
3. Τα σενάρια της επόμενης μέρας για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία μοιάζουν με εξίσωση για δυνατούς λύτες. Ο Πάμπλο Ινγλέσιας  των Podemos δήλωσε ήδη ότι «Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, οι Podemos δεν πρόκειται να επιτρέψουν ούτε ενεργητικά ούτε παθητικά τον σχηματισμό κυβέρνησης από το Λαϊκό Κόμμα», κάνοντας γνωστή την απόφαση του του κόμματός του να μην επιτρέψει στο κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι να σχηματίσει κυβέρνηση. Την απόφασή τους να ψηφίσουν αρνητικά στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων (Κάτω Βουλή), σε περίπτωση που ο Μαριάνο Ραχόι σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος ανακοίνωσαν και οι Σοσιαλιστές. 
4. «Επιχείρηση ανασύνταξης» από τον Αλέξη Τσίπρα. Με επικοινωνιακή αντεπίθεση εντός και εκτός συνόρων, και με παράλληλες κινήσεις κατευνασμού στο εσωκομματικό πεδίο, δρομολογείται η επιχείρηση ανασύνταξης της κυβέρνησης μετά την ήττα του παράλληλου προγράμματος και εν όψει του θερμού διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου. Ενδεικτικές είναι οι δύο τελευταίες συνεντεύξεις Τσίπρα σε New York Times και Financial Times, ενώ αυτή τη γραμμή σχολιάζει - από τη δική της οπτική - σήμερα και η ιταλική La Republicca.
5. Τον όρο «Παλαιστίνη» και όχι «Παλαιστινιακή Αρχή» θα χρησιμοποιεί στο εξής η Ελλάδα σε όλα τα δημόσια έγγραφα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. 
6. Το νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση παρουσίασαν στους πρυτάνεις ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου. Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει τη συμμετοχή των φοιτητών στην ανάδειξη των πανεπιστημιακών αρχών, δικαίωμα που τους είχε αφαιρεθεί με νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και την επαναφορά των «αιώνιων φοιτητών» στα μητρώα των ανώτατων ιδρυμάτων, θα εξαιρούνται ωστόσο από τις οικονομικές παροχές. Επίσης το νέο νομοσχέδιο επαναφέρει και το πανεπιστημιακό άσυλο.
7. Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη  για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, στις 24ης Νοεμβρίου. Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη 32 σελίδων που περιέχονταν σε στικάκι το οποίο βρέθηκε στον οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, στα Εξάρχεια.
8. Δεκαπέντε νομπελίστες, διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, υπογράφουν μια διακήρυξη για την στήριξη της ανάπτυξης στην Ελλάδα, απευθυνόμενοι στους ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οι δεκαπέντε νομπελίστες, με την πρωτοβουλία «Υποστήριξη για την Ελλάδα (Support For Greece)», καλούν τις πολιτικές ηγεσίες Ευρώπης και Αμερικής να αναλάβουν δράσεις για να επιστρέψει η Ελλάδα σε συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας.
9. Τον Έλληνα φωτογράφο του Reuters Γιάννη Μπεχράκη, επέλεξε η βρετανική εφημερίδα Guardian ως τον καλύτερο φωτογράφο του 2015. Η εφημερίδα δημοσιεύει μάλιστα μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του για τα δύο μεγαλύτερα θέματα του 2015 – την προσφυγική και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. «Η μεγαλύτερη μάχη είναι η συναισθηματική» δήλωσε ο ίδιος. 
10«Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα». Οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αυθόρμητα με σκοπό τη συνδρομή των αστέγων. Ο λόγος για «Τους Τοίχους της Καλοσύνης» στο Ιράν.

Φωτογράφος της χρονιάς για τον Guardian ο Γιάννης Μπεχράκης

Ο Γιάννης Μπεχράκης Όπως λέει ο φωτογράφος, «η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η συναισθηματική εμπλοκή» και «ένιωθα ένοχος πολλές φορές γιατί δεν ήμουν ικανός να κάνω περισσότερα» | INTIME
Ένας Έλληνας φωτογράφος, ο Γιάννης Μπεχράκης, του πρακτορείου Reuters, ανακηρύχθηκε φωτογράφος της χρονιάς από τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, για τις συγκλονιστικές εικόνες-ιστορίες που ανέδειξε από τη Λέσβο και τους χιλιάδες πρόσφυγες που έκαναν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη και τη σωτηρία από τον πόλεμο και την καταστροφή.
«Καλύπτω θέματα προσφύγων και μεταναστών τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά αυτή τη χρονιά ήταν διαφορετικά» λέει στον Guardian ο φωτογράφος, «γιατί οι πρόσφυγες, έφθαναν στην πατρίδα μου».
«Όλοι πάνω στις βάρκες ήταν φοβισμένοι γιατί δεν ήξεραν πως θα τους αντιμετωπίσουν οι ντόπιοι και η αστυνομία. Οι βάρκες έφθαναν ακόμη και όταν ο καιρός ήταν άσχημος», τονίζει.
Περιγράφει επίσης μια ιστορία, ενός πρόσφυγα από το Σουρούκ, τον οποίο είχε γνωρίσει πέρυσι εκεί.
«Οι πρόσφυγες κρατούσαν στην αγκαλιά τα παιδιά τους και η συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν από τη Συρία. Τον περασμένο χρόνο ήμουν στο Σουρούκ, στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας φωτογραφίζοντας τους χιλιάδες πρόσφυγες που εγκατέλειπαν το Κομπάνι. Φέτος στη Λέσβο, συνάντησα ένα πρόσφυγα από το Σουρούκ, που με αναγνώρισε. “Τα κατάφερα”, μου είπε».
Όπως εξηγεί, «η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η συναισθηματική εμπλοκή. Ήταν τόσο λυπηρό να βλέπω το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά».
«Ο συναισθηματικός αντίκτυπος όταν καλύπτεις προσφυγικές κρίσεις είναι καταστροφικός. Υπέφερα από αϋπνία και εφιάλτες, ένιωθα ένοχος πολλές φορές γιατί δεν ήμουν ικανός να κάνω περισσότερα. Έχω αίμα προσφύγων στις φλέβες μου και είμαι πατέρας», λέει ο Γιάννης Μπεχράκης.
Περιγράφοντας την καθημερινότητα της δουλειάς, λέει πως πριν από την τουριστική περίοδο το νησί ήταν πολύ ήσυχο. «Περίμενα δύο με τρεις βάρκες κάθε βράδυ. Μπορούσα να ακούω τις μηχανές από την παραλία. Ξεκινούσα τη δουλειά από τις 6.30 το πρωί και τελείωνα μετά τις 11 το βράδυ. Οι βάρκες συνέχιζαν να έρχονται όλο το βράδυ. Σταματούσαν μερικές ώρες το μεσημέρι επειδή ο ήλιος ήταν πολύ δυνατός και ξεκινούσαν και πάλι μετά τις 4 το απόγευμα».
Όσον αφορά τη φωτογραφία με το δελφίνι, για την οποία τόσος λόγος έγινε, λόγω της ομορφιάς της, λέει ότι φωτογράφιζε, όταν διαπίστωσε κίνηση στο νερό. «Νόμιζα ότι κάποιος έπεσε από τη βάρκα. Εστίασα χρησιμοποιώντας φακό για μεγάλη απόσταση. Ένα δελφίνι πηδούσε μπροστά από τη βάρκα. Ήταν μία στιγμή μαγείας. Ήταν σαν το δελφίνι να έδειχνε το δρόμο και να καλωσόριζε τους ανθρώπους», λέει.

«Επιχείρηση ανασύνταξης» από τον Αλέξη Τσίπρα

Tvxs Ανάλυση
tvxs.gr | 21 Δεκ. 2015
Με επικοινωνιακή αντεπίθεση εντός και εκτός συνόρων, και με παράλληλες κινήσεις κατευνασμού στο εσωκομματικό πεδίο, δρομολογείται η επιχείρηση ανασύνταξης της κυβέρνησης μετά την ήττα του παράλληλου προγράμματος και εν όψει του θερμού διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτή την προσπάθεια αναλαμβάνει και πάλι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πυκνώνει τόσο τις συναντήσεις του με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τις παρεμβάσεις του με συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα, ενώ την ίδια ώρα ξεκαθαρίζει πως τα κοινωνικά μέτρα του παράλληλου προγράμματος θα κατατεθούν οπωσδήποτε στη Βουλή μετά τις γιορτές.
Σε κυβερνητική σύσκεψη που έγινε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή έγινε αποτίμηση των χειρισμών που οδήγησαν στην απόσυρση του παράλληλου προγράμματος, αναγνωρίστηκε ότι η κυβέρνηση βγήκε τραυματισμένη από την υπόθεση και αποφασίστηκε να επαναπροωθηθούν προς ψήφιση μετά τις 7 Ιανουαρίου όλα τα «μέτρα κοινωνικής ανακούφισης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι πως τα εν λόγω μέτρα που περιλάμβανε το παράλληλο πρόγραμμα θα ενταχθούν, με τη μορφή τροπολογιών ή άλλων ρυθμίσεων, σε εκκρεμή νομοσχέδια συγκεκριμένων υπουργείων, όπως του Εσωτερικών και του Παιδείας.
Ο σχεδιασμός του Μαξίμου
Στόχος του Μαξίμου είναι να καταστεί καθαρό προς όλες τις πλευρές - δανειστές και αντιπολίτευση - πως η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την άσκηση κοινωνικής πολιτικής πέραν του Μνημονίου στο πλαίσιο του «σχεδίου με ταξικό πρόσημο» που έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Η ψήφιση των συγκεκριμένων μέτρων θεωρείται αναγκαία και για την ενίσχυση της εσωκομματικής συνοχής εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2016, ενώ στην ίδια κατεύθυνση στοχεύουν και οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απ' όλες τις περιφέρειες της χώρας - συναντήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Στο «εξωτερικό» μέτωπο, ο σχεδιασμός του Μαξίμου προβλέπει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, κυρίως μέσω μεγάλων ξένων εφημερίδων, με τις οποίες θα αποστέλεται διπλό μήνυμα: Αφ ενός ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να κλείσει γρήγορα την αξιολογηση, αφ' ετέρου ότι σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα όπως το ασφαλιστικό υπάρχουν κόκκινες γραμμές που η Ελλάδα δεν πρόκειται να υπερβεί.
La Reublicca: Τα κρυφά χαρτιά του Τσίπρα
Ενδεικτικές είναι οι δύο τελευταίες συνεντεύξεις Τσίπρα σε New York Times και Financial Times, ενώ αυτή τη γραμμή σχολιάζει - από τη δική της οπτική - σήμερα και η ιταλική La Republicca.
Η εφημερίδα γράφει ότι «στην Αθήνα κυβερνά ο ρεαλισμός», επισημαίνει ότι «ο Τσίπρας απέφυγε την κατά μέτωπο σύγκρουση» και υποστηρίζει ότι ο έλληνες πρωθυπουργό έχει τρία «κρυφά χαρτιά» για το δύσκολο επόμενο τρίμηνο - την πιθανή εφεδρεία του Βασίλη Λεβέντη και την αντοχή της οικονομίας στο εσωτερικό και την αλλαγή πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξέρει ότι το πολιτικό του μέλλον θα παιχτεί μέσα στους επόμενους τρεις καυτούς μήνες», γράφει η La Repubicca προσθέτοντας: «Μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το πιο δύσκολο εμπόδιο: την έγκριση της μεταρρύθμισης των συντάξεων και του φορολογικού, με την κατάργηση της ευνοϊκής μεταχείρισης των αγροτών. Ιδιαίτερα λεπτά θέματα τόσο όσον αφορά την κοινωνική στήριξη όσο και για τις ισορροπίες του κόμματος».
«Η ελπίδα είναι να μπορέσει να αντέξει η κυβερνητική πλειοψηφία», σημειώνει ο αρθρογράφος της ιταλικής εφημερίδας, αναφέροντας:
«Το κρυφό χαρτί, σε περίπτωση ανάγκης, είναι η στήριξη της κυβέρνησης από τους δεκατρείς βουλευτές της Ένωσης Κέντρου του Βασίλη Λεβέντη. Μετά, η Αθήνα στοχεύει στην άμεση έναρξη της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους (τον Φλεβάρη, προσδοκά ο Τσακαλώτος).

Η La Republicca επισημαίνει ότι «το Βερολίνο θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα στην διάθεσή του για να υποχρεώσει την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί μέχρι τέλους τις δεσμεύσεις της», αλλά εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση ποντάρει σε δύο ακόμη χαρτιά: Το ένα είναι η αντοχή της οικονομίας, με πρόβλεψη για επιστροφή στην ανάπτυξη, από μέρους της κυβέρνησης, στα μέσα του 2016. Το δεύτερο είναι «η μεταμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτικού πλαισίου», αφού όπως γράφει «οι σοσιαλιστές βρίσκονται στην κυβέρνηση στην Πορτογαλία, ο Ματέο Ρέντσι ξεκίνησε μια ζωηρή ρητορική αντιπαράθεση με την Μέρκελ και στο Παρίσι είναι στην εξουσία ένας αριστερός πρόεδρος».
Κατά συνέπεια, όπως σημειώνει,«η ιδέα ενός ενωμένου μετώπου κατά της λιτότητας αποτελεί σήμερα κάτι περισσότερο από μια αυταπάτη» και «είναι κάτι στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας βασίζεται».