Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ευάγγελος Αντώναρος: «η συνεχής επίκληση των εκλογών δεν δημιουργεί το πλαίσιο που χρειάζεται η χώρα»

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» Αντώναρου...
Λάβρος κατά της «γαλάζιας» εμμονής στο αίτημα για εκλογές...
Ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ζητά εκλογές, επεφύλαξε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά τόνισε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η συνεχής επίκληση των εκλογών δεν δημιουργεί το πλαίσιο που χρειάζεται η χώρα».

Η διαφοροποίηση μάλιστα αυτή από την επίσημη γραμμή του κόμματος, επισφραγίστηκε με την ατάκα ότι «η κάθε κυβέρνηση πρέπει να έχει μια τετραετία για να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της».

«Μόλις εκλεγεί μια κυβέρνηση αρχίζουν από την επομένη μέρα όλα τα πολιτικά κόμματα και μιλάνε για εκλογές. Η κάλπη δείχνει πάντα τι θέλει, κατά πλειοψηφία, ένας λαός. Σωστό, λάθος, αυτό είναι που θέλει ο λαός» υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6 και πρόσθεσε:

Νίκησε η Δημοκρατία...

Γιατί έχασε η Λεπέν; Γιατί "κινητοποιήθηκαν οι δημοκρατικές δυνάμεις", μας είπε ο Παύλος Τσίμας (κάτι παρόμοια γράφει και ο Ντερμπεντέρης, καθώς και οι λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις", του Τ(τ)ύπου "η δόξα και το χρήμα...").  
Ο...
pitsirikos το σχολιάζει με πικρό χιούμορ:

Ο Εμανουέλ Μακρόν νίκησε την Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία και έγινε ο πρώτος τραπεζίτης Πρόεδρος της Γαλλίας.

Η νίκη του Μακρόν ανοίγει τον δρόμο της εξουσίας και για άλλους Ευρωπαίους τραπεζίτες, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει και επίσημα τράπεζα.

Πάντως, δεν χρειάζεται να εκλέγονται οι τραπεζίτες, αφού, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δει τα δύσκολα, κάνει ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και διορίζει για πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη, όπως έγινε στην Ελλάδα με τον Παπαδήμο και στην Ιταλία με τον Μόντι.
Η νίκη του Μακρόν ανοίγει τον δρόμο για την πρωθυπουργία στον...

Θέματος πρωταθλιότητες...

Μέχρι πότε θα δεχόμαστε τις αθλιότητες του Πρώτου Θέματος;...
Ο καθηγητής ιστορίας Πολυμέρης Βόγλης απαντά σε δημοσίευμα της εφημερίδας...

Η άθλια επίθεση του Πρώτου Θέματος συνεχίζεται. Το σημερινό πρωτοσέλιδο είναι «Εν βρασμώ οι ιστορικοί για τους «Γενίτσαρους» συμβούλους του...
Υπουργού. Είναι αγράμματοι και ιδεολογικά εθελόδουλοι». 

Οι «εν βρασμώ ιστορικοί» που κάνουν δηλώσεις είναι ο Γ. Κοντογιώργης, ο Σ. Καργάκος, ο Γ. Καραμπελιάς και, ο μοναδικός ουσιαστικά ιστορικός, Κ. Φωτιάδης. Στην πραγματικότητα η ιστορική κοινότητα, ευτυχώς, αρνήθηκε να παίξει το βρώμικο παιχνίδι της εφημερίδας. 

Έκρινα σκόπιμο να μην απαντήσω στην επίθεση που δέχτηκα από την ίδια εφημερίδα την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, επειδή η επίθεση εξελίσσεται πλέον σε συκοφαντική εκστρατεία εναντίον μου και του συναδέλφου Χάρη Αθανασιάδη, θα ήθελα να πω τα εξής. 

Όσα μου καταμαρτυρούν είναι ένα συνονθύλευμα ψεμάτων (σύμβουλος του Γαβρόγλου, δήθεν υποστηρίζω την μετονομασία της ΠΓΔΜ σε Μακεδονία) και διαστρεβλώσεων (ότι τάχα τα βιβλία ιστορίας στο σχολείο θα παρουσιάζουν τον Εμφύλιο ως επανάσταση). 

Η συκοφαντική επίθεση έχει ως στόχο να ακυρώσει την διαβούλευση για την αναμόρφωση της σχολικής ιστορίας που έχει ήδη ξεκινήσει και γίνεται με πολύ εποικοδομητικό τρόπο. Η συκοφαντική επίθεση έχει παράλληλα ως στόχο να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε στη δημόσια σφαίρα υπερβαίνει την νέα, ακραία «εθνικοφροσύνη» που καλλιεργεί συστηματικά η συγκεκριμένη εφημερίδα: η ποινή είναι ο διασυρμός, έντυπος και διαδικτυακός. 

Υπάρχει και κάτι άλλο που θα πρέπει να μας ανησυχήσει: το «Πρώτο Θέμα» αυτοαναγορεύεται σε κριτή και κανόνα της ελληνικής ιστοριογραφίας στιγματίζοντας ως «παραχαράκτες της ιστορίας» όσους δεν ευθυγραμμίζονται με την άποψή του, που προβάλλεται ως η ιστορικά ορθή. 

Το ερώτημα, για άλλη μια φορά είναι: μέχρι πότε οι ιστορικοί, οι ερευνητές, οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες γενικότερα, θα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τη στοχοποίηση, διασυρμό, συκοφαντία, τη «λάσπη» που εκτοξεύει η συγκεκριμένη εφημερίδα; 

Πότε η σιωπή και απαντήσεις του στυλ «έλα μωρέ, ποιος πιστεύει το Πρώτο Θέμα», θα δώσουν τη θέση τους σε δημόσιο αντίλογο και αντίδραση απέναντι σε αυτόν το βούρκο που μας κατακλύζει…

Πηγή: Σελίδα του κ. Πολυμέρη Βόγλη στο Facebook / tvxs


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΒΥΡΗΤΤΟY

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΒΥΡΗΤΤΟΥ
 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση, με τον Κυβερνήτη της Βυρηττού, πρωτεύουσας του Λιβάνου κ. Ziad Chebib.
Ο Κυβερνήτης, ο οποίος μετέβη στην Ελλάδα για εκδήλωση της Middle East Airlines για τα 60 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ένα ταξίδι αστραπή στη Μύκονο, κατόπιν και συνεννόησης με το Δήμαρχο, προκειμένου να δει από κοντά τον αγαπημένο προορισμό των συμπολιτών του.

Ο Δήμαρχος τον ξενάγησε στη Χώρα της Μυκόνου, καθότι ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νησί και συζήτησαν εκτενώς για την αγάπη που τρέφουν οι Λιβανέζοι για το νησί της Μυκόνου. Επιπλέον, εξέτασαν το ενδεχόμενο για κοινές δράσεις σε επίπεδο Δήμων, διότι υπάρχει έντονο επενδυτικό και τουριστικό ενδιαφέρον από τους κατοίκους του Λιβάνου.

                                                                                                                      Μύκονος, 08-05-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Τό σκίτσο...

                       ...τού Αρκά

«Κουμμούνια-ξεκουμμούνια, οι Συριζαίοι, μ’ αυτούς θα κάνουμε μπίζνες απεφάνθη ο πλανητάρχης...»

Aμέρικα, Αμέρικα!

Όταν ήμουνα πιτσιρίκι και δεν ήξερα τίποτα από τον κόσμο, δυο εφημερίδες μπαίνανε στο σπίτι μας. Το «Βήμα» και τα «Νέα». 

Τα αγόραζε ο πατέρας μου με φανατισμό και τα διάβαζε από την πρώτη σελίδα ως την τελευταία. Πράγμα το οποίον προσπαθούσα κι εγώ το πιτσιρίκι να το μιμηθώ. Με αμφίβολη επιτυχία, αλλά τέλος πάντων έβαζα τα δυνατά μου. Κι επειδή δεν ήξερα τίποτα από τον κόσμο, μπερδευόμουνα το δόλιο. Και γύρναγα στον πατέρα μου και τον ρώταγα: «Μπαμπά, με ποιους είναι αυτές οι εφημερίδες που φέρνεις στο σπίτι μας;». Για να απαντήσει εκείνος με σοβαρότητα, καθότι φιλόλογος: «Τα Νέα παιδί μου είναι με το κέντρο. Το Βήμα είναι με το κράτος!»

Μικρός ήμουνα, στόκος δεν ήμουνα, ό,τι μου έλεγε ο πατέρας μου το σημείωνα. Και τα θυμήθηκα τα περί κράτους, όταν μεγάλωσα και ανακατεύτηκα με τη δημοσιογραφία. Διότι είχε δίκιο ο μπαμπάς. Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα έρχονται και παρέρχονται, το κράτος, βαθύ ή ρηχό δεν έχει σημασία, παραμένει. Κι άμα θες να ξέρεις τι παίζει με κάποιους μηχανισμούς που μπορεί να είναι ελαφρώς αόρατοι αλλά κουμαντάρουν τη ζωή σου, πρέπει να μαθαίνεις, να αποκρυπτογραφείς, να υποψιάζεσαι τι παίζει στο κράτος.
Μεγάλη η εισαγωγή, το ξέρω, αλλά το «Βήμα» το χθεσινό είχε πολύ ζουμί. Είχε τροφή για σκέψη, για μικρούς, για μεγάλους, για γνωστικούς και για ούφατα. Με πρώτη πρώτη τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, που μας έφερε το μήνυμα από το Λευκό Οίκο: οι ΗΠΑ στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, τελεία και παύλα!...

Πώς είδε ο γαλλικός Τύπος τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν...

Τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου...

Τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου μετά τη νίκη Μακρόνμετά τη νίκη Μακρόν...

Με τις απαραίτητες αναφορές στην ηλικία του- είναι ο νεαρότερος πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας- ο γαλλικός Τύπος υποδέχεται στα πρωτοσέλιδά του τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν επί της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία και την ανάδειξή του σε νέο πρόεδρο της χώρας.

«Ετών 39 και πρόεδρος» γράφει το πρωτοσέλιδο της Le Parisien με μια φωτογραφία του Μακρόν με τα χέρια υψωμένα να πανηγυρίζει...

Μέχρι τώρα το πολιτικό σύστημα δεν δείχνει να έχει καταλάβει πλήρως τι συνέβη στο παρελθόν...

Διαπλοκή και κράτος δικαίου...
ΧρήματαΗ χώρα πλήρωσε ακριβά τη διαπλοκή που οικοδομήθηκε στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Την πλήρωσε σε χρήμα, καθώς...
έχει πλέον αποδειχθεί ότι επρόκειτο για κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά συμφέροντα με καθοριστικό λόγο στις πολιτικές εξελίξεις. Την πλήρωσε και σε έργο, καθώς αυτή η διαπλοκή στήριξε ώς το τέλος όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές, χειραγωγώντας την κοινή γνώμη υπέρ ολέθριων πολιτικών, είτε καλλιεργώντας συστηματικά την ανοχή της.

Μια ουσιώδης πλευρά του καρκινώματος της κρίσης είναι η διαπλοκή. Η σύζευξη δηλαδή οικονομικών, πολιτικών και εκδοτικών συμφερόντων σε βάρος της κοινωνίας και του μέλλοντος της χώρας.

Η κρίση έθεσε εκτός παιχνιδιού σοβαρούς παράγοντες της παλιάς διαπλοκής, είτε τους αποδυνάμωσε αισθητά. Αλλά καθώς ζούμε σε μια οικονομία και σε μια κοινωνία που λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς, το φαινόμενο της διαπλοκής αναπαράγεται ή μπορεί να αναπαραχθεί καθώς υπάρχει το περιβάλλον που ευνοεί την αναγέννησή του.

Παλιά επιχειρηματικά συμφέροντα που φαίνεται πως διασώθηκαν και νέα που κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους διαγκωνίζονται για να αποτελέσουν τη διάδοχη κατάσταση και να κυριαρχήσουν στη μετά την κρίση εποχή. Μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται και δεν είναι ούτε αθώα ούτε ακίνδυνη...

Τό σκίτσο...

                                    ...τού Αρκά