Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ομιλία Τσίπρα στή ΔΕΘ: "ευσεβείς πόθοι παρά πραγματικότητα..."

Ο Τσίπρας δεν έκανε τη διαφορά στη Θεσσαλονίκη...
Σταύρος Λυγερός
Παραδοσιακά, τα εγκαίνια της ΔΕΘ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης) είχαν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, επειδή ο εκάστοτε πρωθυπουργός ανακοίνωνε εκεί την οικονομική πολιτική για το επόμενο έτος. Και βεβαίως απαντούσε στις εφ’ όλης της ύλης ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Σταδιακά, η ανακοίνωση της οικονομικής πολιτικής διολίσθηση σε ανακοίνωση παροχών, ιδιαιτέρως εάν η επόμενη χρονιά ήταν χρονιά εκλογών.

Ήταν η εποχή που οι ελληνικές κυβερνήσεις μπορούσαν και να λαμβάνουν αποφάσεις και να προσφέρουν “δώρα” στους ψηφοφόρους. Στα χρόνια των Μνημονίων δεν υπήρχε ούτε η μία. ούτε η άλλη δυνατότητα. Το ίδιο ισχύει και για φέτος, παρότι η Ελλάδα επισήμως είναι εκτός Μνημονίων. Δεν είναι μόνο οι βαρύτατες δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για τη μεταμνημονιακή περίοδο. Είναι και η άτυπη ομηρία.

Είναι ενδεικτικό ότι...

Δήμος Φλωρεντίας : Όχι στόν ασυδοτοτουρισμό. Προηγείται η ποιότητα ζωής τών κατοίκων...

Φλωρεντία: Πρόστιμα σε όσους τρώνε σε δρόμους του ιστορικού κέντρου


Με πρόστιμα ύψους 150 έως περίπου 500 ευρώ απειλούνται οι τουρίστες οι οποίοι τρώνε σε δρόμους του ιστορικού κέντρου της Φλωρεντίας, αφήνοντας πίσω τους απορρίμματα.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Local, η απόφαση της δημοτικής αρχής, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 4 Σεπτεμβρίου, στοχεύει παράλληλα στη μείωση της συμφόρησης στα στενά δρομάκια της πόλης, όπου συρρέουν πολλοί τουρίστες συρρέουν.
Ο κανονισμός θα παραμείνει σε ισχύ για τέσσερις μήνες κατά τις ώρες 12 έως 3 μ.μ. και 6 έως 10 μ.μ., ενώ αφορά τις οδούς Via de 'Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano και Via della Ninna.
Κατά τους Times, η δημοτική αρχή της ιταλικής πόλης έβαλε στο στόχαστρο της τουρίστες που τρώνε στους δρόμους σάντουιτς και πίτσες από δημοφιλή καταστήματα εστίασης της περιοχής, τα οποία δεν διαθέτουν όμως τραπέζια ή χώρο για να καθίσουν οι πελάτες τους.
Σαν αποτέλεσμα, κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής παραπονούνται ότι καθίσταται δύσκολη η πρόσβαση στα μαγαζιά ή τα σπίτια τους λόγω των πολλών τουριστών που κάθονται μπροστά στις εισόδους.
Τα καταστήματα εστίασης της περιοχής έχουν κολλήσει αφίσες που συμβουλεύουν τους τουρίστες να μην τρώνε στον δρόμο και να «σέβονται τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες οδούς».
Πάντως, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εάν οι τουρίστες τρώνε το σάντουιτς τους ενώ περπατούν τότε θα ξεφύγουν από το πρόστιμο. Ωστόσο, αν σταματήσουν να απολαύσουν το σνακ τους, τότε θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη…

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018
naftemporiki.gr 

“Η είδηση είναι είδηση, η άποψη άποψη αλλά και η αξιοπρέπεια, αξιοπρέπεια...”

Ο Κ. Βαξεβάνης δίνει εξηγήσεις στον Παντελή Μπουκάλα
«Όταν σε πετάνε στη θάλασσα Παντελή για να σε πνίξουν, δεν αναρωτιέσαι ποιά μέθοδος κολύμβησης είναι πιο αποδοτική.Απλώς κολυμπάς για να σωθείς»...  Eξηγήσεις δίνει ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης για πράγματα που γράφει στη στήλη του ο Παντελής Μπουκάλας με τίτλο «Στον αστερισμό του Σαμαράκη» σχετικά με τη μήνυσή του κατά της Σοφίας Ζαχαράκη.
Δεν πρόκειται για κάποια.. απάντηση, αναφέρει ο Κ. Βαξεβάνης, αλλά για εξηγήσεις. Αναλυτικά στο σημείωμά του αναφέρει:
Τον Παντελή Μπουκάλα τον εκτιμώ όσο λίγους στη δημοσιογραφία. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά αν και τα κείμενά του μερικές φορές νομίζω ότι «μου ανήκουν». Είναι εκείνη η οικειότητα που δημιουργεί η εκτίμηση και μεγιστοποιεί η γοητεία της καλής γραφής. 
Από τους καλύτερους γραφιάδες που έχουμε. Εκείνο που με εντυπωσιάζει μαζί του είναι πως καταφέρνει να στέκεται στη μέση των πραγμάτων, όχι για να παίξει το παιχνίδι του ισαποστασίτη που είναι και με το θύμα και με τον θύτη αγκαλιά, αλλά για να τα παρατηρήσει. Με τιμιότητα και πραγματικό ενδιαφέρον. Αυτοί είναι και οι λόγοι που αποφάσισα να δώσω μερικές εξηγήσεις για πράγματα που γράφει στη στήλη του με τίτλο «Στον αστερισμό του Σαμαράκη». Δεν πρόκειται για κάποια απάντηση, αλλά όπως ακριβώς το γράφω, για εξηγήσεις. Γιατί νομίζω πως όταν κάνουμε κάποια πράγματα ειδικά κάτω από πίεση, η εξήγηση είναι το ίδιο αναγκαία με τα πράγματα. Γράφει ο Παντελής Μπουκάλας, αφού επικρίνει την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη για την επιμονή της να με κατηγορεί με ψεύδη πως κι εγώ λάθεψα «μηνύοντας την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της ΝΔ και όχι μόνο γιατί το δημοσιογραφικό σώμα αντιστρατεύεται τις μηνύσεις και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου»
Θα γράψω όπως αισθάνομαι:
Αγαπητέ Παντελή...

"...πρώτα μαγκιά και ύστερα κο-κο-κο..." !

Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα...
Χρήστος Ξανθάκης
Είμαστε στο καφενείο του Λουκά, στο Παγκρατάκι, Σάββατο βράδυ και βλέπουμε Εσθονία-Ελλάδα. Το δείχνει και η ΕΡΤ, αλλά για το παρεάκι πήγαμε. Κάθομαι δίπλα σε έναν...
σοφό ποδοσφαιράνθρωπο και μέγα γάτο εν γένει και δεν μπορούμε να πιστέψουμε την αθλιότητα της εμφάνισης εκ μέρους της ελληνικής ομάδας. Το μαλλί μας πέφτει! Γελάμε, μουντζώνουμε, κουτσομπολεύουμε, περνάει η ώρα. Φτάνει το λεπτό το ενενηκοστό, το σφυράει ο ρέφερι, χαιρετιόμαστε, με τη γενική εντύπωση ότι η εθνική μας έκανε ένα από τα χειρότερά της παιχνίδια την τελευταία δεκαπενταετία. Και την άλλη μέρα το πρωί ανοίγω τις αθλητικές εφημερίδες και διαβάζω για τους γίγαντες και τους τιτάνες με τη γαλανόλευκη φανέλα, που δίδαξαν μπάλα στην οικουμένη!

Τι θέλω να πω; Θέλω να πω ότι έχει δίκιο ο Κλιντ Ήστγουντ και πως οι απόψεις είναι πιο πολλές κι από τα κωλομέρια των Μακεδονομάχων. Ο καθένας έχει τη δική του, ο καθένας είναι διατεθειμένος να πολεμήσει γι’ αυτή, ο καθένας κλείνει τ’ αυτιά του και σ’ αφήνει να μιλάς στον τοίχο. Οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να κάνουμε τώρα απολογισμό ούτε της ομιλίας του Τσίπρα, ούτε της συνέντευξής του. Όποιος ή όποια ήθελε να τα δει τα είδε, μεγάλα παιδάκια είμαστε τα βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. Αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι, το σημαινόμενο ήταν ένα:

Ασύλληπτη η ταχύτητα παραγωγής ψευδών ειδήσεων (fake news)!...

Όλο το βάρος στα fake news...
Δεν έχουν τελειωμό fake news, τα hoaxes και οι φωτοσοπαρισμένες φωτογραφίες από δημοσιογράφους που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τρολ της ομάδας αλήθειας αλλά και εθνικιστές και νεοναζί, με επίκεντρο τη ΔΕΘ και το "Μακεδονικό".


Είναι τέτοιος ο κατακλυσμός των ψευδών ειδήσεων και φωτογραφιών από ευρύτερη τη δεξιά πολυκατοικία, που πραγματικά δε ξέρεις από που να το πρωτοπιάσεις.



Η ανάρτηση που έχει προκαλέσει τα περισσότερα σχόλια, είναι αυτή του δημοσιογράφου και -σύμφωνα με πληροφορίες υποψηφίου με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές- Γιάννη Λοβέρδου. Ο δημοσιογράφος δημοσίευσε μια φωτογραφία από διαδηλώσεις του 2011 στην Αθήνα και την παρουσίασε ως επεισόδιο που έλαβε χώρα το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά δεν είναι η μόνη καθώς μιλάμε για δεκάδες πλαστογραφημένες ειδήσεις που κυκλοφορούν, συντονισμένα στο διαδίκτυο από δεξιούς και ακροδεξιούς κύκλους.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι...

Αρχίζει νά κινείται ανοδικά η αγορά ακινήτων...

Κινέζος γιατρός αγόρασε 700 διαμερίσματα στην Αθήνα!
Περίπου 700 διαμερίσματα έχει αγοράσει στην Αθήνα, μέσω κυπριακών εταιρειών, ένας Κινέζος γιατρός, ο οποίος μόνο τον προηγούμενο μήνα υπέγραψε συμβόλαια για περισσότερα από 70 ακίνητα!
Ο «Mr. Chang» είναι ένας από τους Κινέζους που στην κυριολεξία σαρώνουν την αγορά ακινήτων, κυρίως της Αθήνας, και στη..
διάρκεια του 2017 επένδυσαν περί τα 260 εκατ. ευρώ στη χώρα μας. Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας Τούρκος μεγαλοδικηγόρος απέκτησε έναντι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ τρεις βίλες στην Κηφισιά, με στόχο να τις ανακαινίσει και να τις μεταπωλήσει σε συμπατριώτες του, οι οποίοι εμφανίζονται, επίσης, πολύ κινητικοί στην ελληνική αγορά. Από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχουν εκδοθεί 308 άδειες παραμονής σε Τούρκους μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα».
Οι Κινέζοι και οι Τούρκοι δεν είναι οι μοναδικοί που επενδύουν στα ελληνικά ακίνητα.

- από εκτενές ρεπορτάζ του Φώτη Κόλλια στο euro2day ΕΔΩ

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 
zoornalistas