Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος...

Ο ΦΟΡΟ-ΛΟΓΙΚΟΣ   
 Η «παραίτηση» Θεοχάρη βάζει σε περιπέτειες την κυβέρνηση.
 Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση και οι αποφάσεις που λαμβάνει το τελευταίο διάστημα δυστυχώς λειτουργούν αρνητικά τόσο για τους φορολογούμενους όσο και για τον τόπο. Αρχικά έκλεισε τη Βουλή και την επόμενη μέρα εξώθησε σε παραίτηση τον μόνιμο γενικό γραμματέα δημοσίων κ. Χάρη Θεοχάρη, το έργο του οποίου αναγνωρίζεται ακόμα και από τους πιστωτές της χώρας.
Έκπληκτοι ήταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν πληροφορήθηκαν το κλείσιμο της Βουλής, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση έπρεπε να περάσει δύο νομοσχέδια για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και να πάρει ένα δις. ευρώ στις 19 Ιουνίου. Έκπληκτοι και όταν έμαθαν ότι ο Σαμαράς θέλει να διώξει τον κ. Θεοχάρη τον άνθρωπο που επί της ουσίας βοήθησε στις περισσότερες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και έδωσε την τελική λύση.
Ο κ. Θεοχάρης κατάφερε να πείσει την τρόικα για να μειωθούν οι φόροι στην περιουσία. Συγκεκριμένα η τρόικα επέμενε ότι η εισπραξιμότητα των φόρων στα ακίνητα δεν θα ξεπερνούσε το 67%. Ο κ. Θεοχάρης τους απέδειξε με στοιχεία ότι η εισπραξιμότητα μπορεί να φθάσει στο 82%.
Ο πρώην γενικός γραμματέας ήταν ο εμπνευστής της τελευταίας φορολογικής κλίμακας με την έκπτωση των 2.100 ευρώ. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας βρισκόταν στο eurogroup όταν οι επικεφαλής της τρόικας έδωσαν το πράσινο φως για τη φορολογικής κλίμακα.
Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν άρεσαν οι επιτυχίες αυτές του κ. Θεοχάρη (παρά τα λάθη που προφανώς και έκανε ο πρώην γενικός γραμματέας) . Γιατί καταλάβαιναν ότι είχαν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και είχαν παραδώσει τα κλειδιά του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στον κ. Θεοχάρη. Ενός μηχανισμού πάνω στον οποίο έχουν στηριχθεί πολλές κυβερνήσεις, έχουν κάνει μεταθέσεις, εξυπηρετήσεις κ.α.
Είχαν πραγματικά χάσει ένα εργαλείο. Ενδεικτική είναι η δήλωση κορυφαίου αξιωματούχου στο Matrix24. «Πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση θέλει να γυρίσει στις προηγούμενες πρακτικές» ανέφερε.
Matrix24.gr

Βετεράνος ετών 89...αλλά άμα χρειαστεί ΜΑΧΙΜΟΣ!

Η τελευταία... μάχη: 89χρονος βετεράνος το έσκασε από γηροκομείο για να βρεθεί με τους συμπολεμιστές του στη Νορμανδία!

Ο 89χρονος Μπέρναρντ Τζόρνταν, πρώην δήμαρχος του Χόουβ στη νοτιοανατολική Αγγλία, αποδείχτηκε πραγματικός μαχητής: αγνόησε τις εντολές των νοσηλευτών του για να βρεθεί, με κάθε κόστος, στο πλευρό των παλιών συντρόφων του. Η τελευταία... μάχη: 89χρονος βετεράνος το έσκασε από γηροκομείο για να βρεθεί με τους συμπολεμιστές του στη Νορμανδία!
 Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αψηφώντας την απαγόρευση του οίκου ευγηρίας, όπου διαμένει τους τελευταίους μήνες, να μεταβεί στη Γαλλία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία, επιστράτευσε όλο το θάρρος και την αποφασιστικότητά του και το... έσκασε καταφέρνοντας τελικά να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, ο 89χρονος Μπέρναρντ Τζόρνταν, πρώην δήμαρχος του Χόουβ στη νοτιοανατολική Αγγλία, αποδείχτηκε πραγματικός μαχητής: αγνόησε τις εντολές των νοσηλευτών του για να βρεθεί, με κάθε κόστος, στο πλευρό των παλιών συντρόφων του.

Το έσκασε από το γηροκομείο το πρωί της Πέμπτης παίρνοντας μαζί του, κρυμμένα στο αδιάβροχό του, τα μετάλλια με τα οποία είχε τιμηθεί. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ένα λεωφορείο με άλλους βετεράνους, το οποίο είχε προορισμό το Ουιστριάμ της Νορμανδίας.

Το προσωπικό του οίκου ευγηρίας του Χόουβ ενημέρωσε τις Αρχές νωρίς το απόγευμα για την εξαφάνιση του ηλικιωμένου.

Η αστυνομία του Σάσεξ ερεύνησε όλη την περιοχή, έψαξε στα νοσοκομεία, στις εταιρείες μεταφορών και στις πιάτσες των ταξί, χωρίς να βρει ούτε ίχνος του ατρόμητου 89χρονου.

Ο «δραπέτης» εντοπίστηκε ωστόσο το ίδιο βράδυ στην απέναντι πλευρά της Μάγχης, σώος και ασφαλής ανάμεσα στους συναγωνιστές του, στη Νορμανδία.

Ένας άλλος βετεράνος τηλεφώνησε στον οίκο ευγηρίας και διαβεβαίωσε ότι ο πεισματάρης παππούς ήταν καλά και ότι θα επέστρεφε μόλις ολοκληρώνονταν οι εορτασμοί για την επέτειο.
tanea.gr