Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ραγκούσης : "Η Novartis είναι απόστημα διαπλοκής...

...και πρέπει να σπάσει"...
Αποτέλεσμα εικόνας για Ραγκούσης
«Η Novartis είναι απόστημα διαπλοκής και πρέπει να σπάσει» τονίζει, σε συνέντευξή του στη "Νέα Σελίδα", ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο πρώην υπουργός δηλώνει πως «εκτός από δικαστικό θέμα, στο οποίο ενδεχομένως εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, η υπόθεση Novartis σχετίζεται ευθέως με την προσπάθεια της χώρας να εξουδετερώσει -με τη θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων- τις αιτίες που μας οδήγησαν στην πτώχευση» επισημαίνοντας πως «η εκκαθάριση του σκανδάλου και η παραδειγματική τιμωρία των πραγματικών ενόχων δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, όμως στην πραγματικότητα υπηρετούν τους ίδιους στόχους με το μνημόνιο, δηλαδή την αντιμετώπιση της πτώχευσης». 

Ο κ. Ραγκούσης πιστεύει πως ο πολιτικός αντίκτυπος αυτής της υπόθεσης θα είναι πολύ μεγάλος και ειδικά, όπως λέει, γι' αυτούς που θα τοποθετηθούν στη λάθος πλευρά τής ιστορίας θα είναι όλεθρος. «Οι πολίτες δεν ανέχονται άλλο πολιτικούς με ελαστική συνείδηση σε θέματα εντιμότητας και δημόσιου ήθους. Οι πολίτες, καλώς ή κακώς, αντιλαμβάνονται δύο στρατόπεδα. Το στρατόπεδο της συγκάλυψης, που εκπροσωπεί την παρασιτική Ελλάδα, και το στρατόπεδο του κράτους δικαίου και της εντιμότητας, που εκπροσωπεί τους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν, τους αβοήθητους Έλληνες» αναφέρει. 

Ο πρώην υπογραμμίζει ότι «θα πρόκειται για σκευωρία αν παραπεμφθούν άνθρωποι σε δίκη για κακούργημα χωρίς στοιχεία με ουσιαστική βασιμότητα» προσθέτοντας πως, αντίθετα, «αν συγκεκριμένα πρόσωπα που σήμερα φέρονται να ενέχονται στο σκάνδαλο Novartis τελικά δεν παραπεμφθούν σε δίκη, τότε αυτό δεν θα είναι σκευωρία. Θα είναι απαλλαγή τους από τις κατηγορίες. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω τη θέση "καμία συγκάλυψη ενόχων-καμία πολιτική δολοφονία αθώων, ανεξαρτήτως παράταξης"».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η μήνυση Σαμαρά στη Βουλή...

Στη "Πρώτη Είδηση" (από τις πρώτες ειδήσεις το πρωί), η μήνυση Σαμαρά που διαβιβάστηκε από τη Εισαγγελία Πρωτοδικών και μέσω του Αρείου Πάγου στη Βουλή.
 Όπως είπε η Έρρικα Βαλλιάνου: O προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικων, κ.Ζαγοραίος, έστειλε την μήνυση Σαμαρά εναντίον του πρωθυπουργού και του κ.Παπαγγελόπουλου στη Βουλή που ειναι αρμόδια για να εφαρμοστεί ο νόμος περι ευθύνης υπουργών.
 Όσον αφορά τη μήνυση κατά των εισαγγελέων, η δικογραφία παραμένει στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να τη κρίνει ο αρμόδιος αντεισαγγελέας. Τέλος για τους προστατευόμενους μάρτυρες, επειδή είναι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, τους προστατεύει και ο Άρειος Πάγος και η Βουλή...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

«ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ Η ΜΥΚΟΝΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ»

Σε ρυθμούς καρναβαλιού και το Νησί των Ανέμων!
Τα Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνει το Μυκονιάτικο Καρναβάλι, το οποίο έρχεται πιο πλούσιο και ανανεωμένο από ποτέ!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά το Σάββατο στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο με την αναζήτηση του θησαυρού του Μερμελέχα.

Η καθιερωμένη πλέον καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 15:00 από το Δημοτικό Σχολείο Χώρας και θα καταλήξει στο Γιαλό, όπου και θα καεί ο Καρνάβαλος!

Με πολλά δώρα, εκπλήξεις, διαγωνισμούς, κυνήγι του χαμένου θησαυρού, ομαδικά παιχνίδια, κέφι, χορό και τραγούδι και με τη συμμετοχή καρναβαλικών ομάδων, στο Μυκονιάτικο Καρναβάλι θα συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, ντυμένοι και βαμμένοι στους ρυθμούς των Αποκριών!


Να είστε όλοι εκεί!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Έρχονται αλλαγές στα capital controls: Τι αλλάζει στο όριο αναλήψεων

Πλήρη πρόσβαση στα χρήματα τους αναμένεται να έχουν οι πολίτες 
– Τι θα ισχύσει για άνοιγμα νέων λογαριασμών. Σύντομα το νέο σχέδιο.
Στα 2.300 ευρώ το μήνα, από 1.800 που είναι σήμερα, φέρεται ότι θ΄αυξηθεί σύντομα το όριο των τραπεζικών αναλήψεων.
 Σχέδιο για νέα χαλάρωση στα capital controls επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ με πρώτο βήμα την αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα 1.800 ευρώ το μήνα στα 2.300 ευρώ. Η πρόσβαση σε ένα ποσό της τάξης των 2.300 ευρώ μηνιαίως (για όσους έχουν βεβαίως τέτοιο ποσό στις τράπεζες ή αμοίβονται για την εργασία τους) δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πλήρη πρόσβαση στα χρήματά τους, ενώ ουσιαστική είναι η αλλαγή που έρχεται και στους λογαριασμούς.

Με το επόμενο κύμα αλλαγών κάθε πολίτης μπορεί ελεύθερα να ανοίξει νέο λογαριασμό στην τράπεζα, ανεξάρτητα εάν διαθέτει ήδη λογαριασμό σε αυτή ή σε άλλη τράπεζα. Κάτι που βεβαίως γίνεται και σήμερα, καθώς οι τράπεζες έχουν χαλαρώσει τη διαδικασία.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι έτοιμη και μένει μόνο η υπογραφή της από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ, πιθανότατα το επόμενο χρονικό διάστημα...

«...πέρα από την κωμική πλευρά τους... συνιστούν ένα πολιτικό μανιφέστο ακροδεξιάς έμπνευσης...»

Μείζον πολιτικό ζήτημα
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Τι θα γινόταν πριν από μερικά χρόνια αν ένας πολίτης ισχυριζόταν ότι ο εν ενεργεία πρωθυπουργός της χώρας, ένας υπουργός και τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί, αφού βρήκαν τρεις ψευδομάρτυρες, συγκρότησαν συμμορία με σκοπό να πλήξουν έναν πρώην πρωθυπουργό; Το βέβαιο είναι ότι θα προκαλούσε τρανταχτά γέλια σε όσους τον άκουγαν. Και ενδεχομένως οι πιο ευαίσθητοι από αυτούς να ζητούσαν ιατρική βοήθεια φοβούμενοι ότι ο συνομιλητής τους δεν είναι καλά...
Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που αυτά τα ισχυρίζεται ένας πρώην πρωθυπουργός;

Πρωτιά και στο πακέτο Γιούνκερ...

Στα 2,1 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνολική χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ στην Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (Φεβρουάριος 2018) της Κομισιόν. Η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) θα κινητοποιήσει επιπλέον 8,1 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις στη χώρα μας. Τα νέα στοιχεία κατατάσσουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση με κριτήριο τις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Η πρωτιά αυτή είναι καρπός της πολύ στενής συνεργασίας που έχει αναπτύξει το υπουργείο Οικονομίας, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι οι διαχειριστές του Σχεδίου Γιούνκερ. Συνεργασία η οποία έφερε επιπλέον 2 δισ. ευρώ εκταμιεύσεις στην ελληνική οικονομία το 2017, μέσα από τις διμερείς συμφωνίες που σύναψε το υπουργείο Οικονομίας με την ΕΤΕπ - ποσό ρεκόρ ως ποσοστό του ΑΕΠ στην ΕΕ!

Συνολικά περισσότερα από 8 δισ. ευρώ έπεσαν στην πραγματική οικονομία από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τη συνεργασία με την ΕΤΕπ τη χρονιά που πέρασε ενώ για την επόμενη τριετία έχουν ήδη δρομολογηθεί συμφωνίες με την Τράπεζα για νέα έργα ύψους 7 δισ. ευρώ που θα φέρουν συνολικές επενδύσεις στην οικονομία άνω των 20 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της τράπεζας.

Κυρία Μαριάννα θα βοηθήσετε...

...να χαμογελάσει ξανά ο πατέρας μου;...

Το δεκάχρονο παιδί ενός από τους εργαζομένους του Mega που από την 1η Φεβρουαρίου 2018 βρίσκονται σε κινητοποίηση διαρκείας έξω από τη Motor Oil του βασικού μετόχου Βαρδινογιάννη, γράφει στην πρέσβειρα καλής θέλησης κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ζητώντας πίσω το χαμόγελο του πατέρα του...

Αγαπητή κυρία Μαριάννα,

Με λένε (…) και σήμερα κλείνω τα 10 μου χρόνια. Πριν σβήσω το κεράκι μου και κάνω την ευχή μου, κοίταξα τον μπαμπά μου και ευχήθηκα να μπορέσω να δω το χαμόγελό του ξανά.

Ο μπαμπάς μου δουλεύει στο Mega. Πάει καιρός που δεν χαμογελά Δεν τον πληρώνουν εδώ και καιρό και στην οικογένειά μας περνάμε δύσκολα.

Ο μπαμπάς μου αγαπούσε τη δουλειά του και χαιρόταν γι’ αυτή. Αλλά κι εμένα μου άρεσε πολύ όταν με έπαιρνε μαζί του.

Τώρα λέει συνέχεια «το Mega κλείνει» και ότι «θα πέσει μαύρο». Αυτή η λέξη με τρομάζει!

Η μαμά μου λέει ότι αγαπάτε πολύ τα παιδιά και αγωνίζεστε για έναν καλύτερο κόσμο.

Μπορείτε να κάνετε πραγματικότητα και τη δική μου ευχή;

Σας παρακαλώ βοηθήστε τον μπαμπά μου να χαμογελάσει ξανά.

Σας ευχαριστώ! 

Με εκτίμηση...

postmodern.gr

Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ γιά τή λειτουργία τού ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ & τού ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                
«ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ & ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ»

Νέα απειλή για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Μυκόνου, λόγω νομοθετικών ρυθμίσεων που εξοντώνουν το ήδη παραμελημένο από το κεντρικό κράτος νησί των Κυκλάδων.

Για ακόμη μια φορά, η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα και το κεντρικό κράτος δε λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις νησιωτικές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στη Μύκονο.

Αυτή τη φορά, ''θύμα'' των προαναφερόμενων καταστάσεων, είναι το Υποθηκοφυλακείο & Κτηματολογικό Γραφείο του Δήμου Μυκόνου.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της πρόσφατης τροποποίησης της νομοθεσίας και παρά τις έντονες αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής, το Υποθηκοφυλακείο Μυκόνου μένει ακέφαλο, με το φόβο να τιναχτεί όλο το σύστημα μεταγραφών και καταχωρήσεων στον αέρα.

Η νέα ρύθμιση προβλέπει στη θέση του Προϊσταμένου του Υποθηκοφυλακείου υπάλληλο ΠΕ με πτυχίο νομικής, που ήδη υπηρετεί σε αυτό και αν δεν υπάρχει, τα καθήκοντα του Προϊσταμένου αναλαμβάνει ο προϊστάμενος της γραμματείας του κατά τόπον Ειρηνοδικείου.

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας επιταχύνεται


Τα επίπεδα της παγκόσμιας στάθμης της θάλασσας ήταν σταθερά για περίπου 3.000 χρόνια μέχρι τον 20ό αιώνα, όταν αυξήθηκαν και στη συνέχεια επιταχύνθηκαν λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη που προκλήθηκε από την εντατική καύση ορυκτών καυσίμων.
SHUTTERSTOCK
Η τήξη των φύλλων πάγου στη Γροιλανδία και την Ανταρκτική επιταχύνει τον ήδη γρήγορο ρυθμό αύξησης της στάθμης της θάλασσας, σύμφωνα με νέα δορυφορική έρευνα. Με τον τρέχοντα ρυθμό, οι ωκεανοί του πλανήτη θα έχουν μέχρι το τέλος του αιώνα στάθμη κατά μέσο όρο τουλάχιστον 61 εκατοστά υψηλότερη σε σύγκριση με σήμερα.
Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας προκαλείται από τη θέρμανση του ωκεανού και την τήξη των παγετώνων και των φύλλων πάγου. Η έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων με την υποστήριξη της NASA, βασισμένη σε 25 χρόνια δορυφορικών δεδομένων, δείχνει ότι...

Πόσο πιθανό είναι νά μάθουμε τήν αλήθεια γιά τίς χρηματαποστολές τής Novartis;

Γιατί είναι πολύ πιθανό να μάθουμε την αλήθεια για τη Novartis και τις χρηματαποστολές της

του Γ. Λακόπουλου

Ο καθένας και οι επιλογές του. Ο Αντώνης Σαμαράς υπέβαλε μήνυση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επειδή μάρτυρες τον ανέφεραν  ότι  χρηματίσθηκε από τη  Novartis  και η αρμόδια εισαγγελέας  έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή, όπως ήταν υποχρεωμένη.Ο Τσίπρας δεν κολλάει, αλλά ο Σαμαράς  επιμένει ότι ζούμε σε καθεστώς Μαδούρο, άρα αυτός τα κάνει όλα.  Προφανώς σ’ αυτή τη φάση δεν τον ενδιαφέρει ότι δεν θα μπορεί να αποδείξει ότι με ευθύνη του Τσίπρα «στήνεται μια άθλια σκευωρία» και μάλιστα «μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», επειδή δεν θα έχει στοιχεία και συνεπώς αποδυναμώνει  τη δική του υπερασπιστική γραμμή περί έλλειψης αποδείξεων.
**********************************************************************
 Σήμερα υπάρχουν τρεις απλές προϋποθέσεις
**********************************************************************
Προφανώς το ίδιο θα κάνουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος που έχουν ξεπεράσει τα όρια των ύβρεων κατά Τσίπρα επειδή τους αναφέρουν  οι ίδιοι μάρτυρες ως ενεχομένους σε χρηματισμό. Ίσως και ο Βαγγέλης Βενιζέλος που εξαντλεί προς το παρόν τη ρητορεία του για τη θεσμική παρεκτροπή που συμπεραίνει επειδή και γι’ αυτόν υπάρχουν αντίστοιχες αναφορές.
Εκτός από τις μηνύσεις και την ασυδοσία των αντικυβερνητικών ελεεινολογιών όλοι μαζί πάντως θέλουν να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν τα φιλικά τους ΜΜΕ. Δεν αρέσει το μήνυμα να πνίξουμε τον αγγελιαφόρο.
Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι οι αναφερόμενοι πολιτικοί είναι ένοχοι. Για την ακρίβεια είναι αθώοι μέχρι να καταδικαστούν αμετάκλητα από δικαστήριο. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να παρουσιαστούν στοιχεία και αποδείξεις και οι ίδιοι να μην μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.
Αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί. Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και η δικογραφία που πήγε υποχρεωτικά και πρόωρα στη Βουλή θα αξιολογηθεί από την Προανακριτική Επιτροπή, όπως οι προκάτοχοι της σημερινής κυβέρνησης  θέσπισαν δια του Συντάγματος.
Αν οι  προστατευόμενοι μάρτυρες, που δεν είναι ούτε «ανώνυμοι», ούτε «κουκουλοφόροι» -κατά τις αθλιότητες που διατυπώνονται εναντίον τους – έχουν  προσκομίσει στοιχεία, ή πρόκειται να προσκομίσουν στη συνέχεια και αν γενικά συμβάλλουν στη διαλεύκανση του σκανδάλου θα το δούμε στη συνέχεια.
Προς το παρόν τηρούνται τα προβλεπόμενα και οι αιτιάσεις από τους εμπλεκομένους –που  φτάνουν στην εξαχρείωση κάποιες  φορές- απλώς προσπαθούν να μεταφέρουν αλλού τη συζήτηση και να μετατραπεί η υπόθεση, από δικαστική σε πολιτική. Αντί να την ξεκαθαρίσουν οι δικαστές να ξεκατινιάζονται οι πολιτικοί.
Άλλως θα ήταν αρκετή μια λιτή δήλωση ότι...

Τα ραντάρ της Εστίας ξαναχτύπησαν...

για την υπόθεση Νοβάρτις...


Η Εστία, που υπό τη διεύθυνση του (ευρέως αποδεκτού για το δημοσιογραφικό του ήθος και κύρος) Μανώλη Κοττάκη, δεν είναι απλώς ένα σεβαστό ιστορικό δημοσιογραφικό μέγεθος αλλά και ένα σοβαρό ημερήσιο έντυπο που βγάζει ειδήσεις και προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις. Περίπου μια εβδομάδα μετά την αποκλειστική πληροφορία της, με αναφορά σε τραπεζικό
λογαριασμό στην Ελβετία υπουργού εμπλεκόμενου στην υπόθεση Νοβάρτις, που κατέφυγε στο εξωτερικό προς αναζήτηση διεθνούς νομικής στήριξης (δεν κατονομάστηκε αλλά το ρεπορτάζ προκάλεσε τη σφοδρή απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου, δείτε εδώ το όλο θέμα), η Εστία επανέρχεται στην έκδοση της Παρασκευής για να θέσει πρωτοσέλιδα «δημοσίως το ερώτημα που συνέλαβαν τα ραντάρ της να ακούγεται σε πολιτικά γραφεία του Κοινοβουλίου».

Το ερώτημα που μεταφέρει η Εστία από τη Βουλή, και το οποίο έρχεται να τεθεί απέναντι στην απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγουν οι κουκούλες των προστατευόμενων μαρτύρων, αναφέρει: «Και αν ο προστατευόμενος μάρτυς είναι τέως Νεοδημοκράτης υπεράνω πάσης υποψίας, λευκού ποινικού μητρώου και εγνωσμένης εντιμότητας; Θα επιμείνει ο Νέα Δημοκρατία στην αποκάλυψή του;»

Επιτρέπονται στη δημοσιογραφία τα ερωτηματικά;

Κίνηση καλής θέλησης από την Άγκυρα...

  Απελευθερώθηκε ο Γιουτζέλ...


Ελεύθερος αφέθηκε ο Γερμανός τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ μετά την επίσκεψη του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Την πληροφορία είχε δημοσιεύει αρχικά η Die Welt, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Ο Γιουτζέλ προφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017, κατηγορώντας τον για κατασκοπεία, διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας και υποκίνηση μίσους...

 aixmi.gr

Γιούνκερ: Αποφασίζει τήν Πέμπτη γιά Αβραμόπουλο...

«Τρίζει η καρέκλα» του Αβραμόπουλου στην Κομισιόν;

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο σκάνδαλο της Novartis και η ψηφοφορία της Τετάρτης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον του Δ. Αβραμόπουλου.

«Τρίζει η καρέκλα» του Αβραμόπουλου στην Κομισιόν;


"Τρίζει η καρέκλα" του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου ελέω Novartis; Η ψηφοφορία της Τετάρτης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis θα κρίνει πολλά. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρότι είχε ενημέρωση από τον ίδιο τον κ. Αβραμόπουλο για το θέμα και την εμπλοκή του ονόματός του, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με τη στήλη «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου,  και αναλόγως με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συσκεφθεί με τους έμπιστούς του Επιτρόπους και θα αποφασίσει για την τύχη του κ. Αβραμόπουλου. Ήδη ο κ. Γιούνκερ είναι υπέρμαχος της άποψης, ότι εφόσον εμπλέκεται το όνομα του Έλληνα Επιτρόπου στο σκάνδαλο της Novartis, θα πρέπει να αφιερωθεί αποκλειστικά με την υπεράσπιση του εαυτού του. 
Η Πέμπτη θα είναι κρίσιμη μέρα για το ευρωπαϊκό μέλλον του κ. Αβραμόπουλου, αφού αν παραπεμθεί στην προνακριτική δεν αποκλείεται να "υποχρεωθεί" σε παραίτηση από τη θέση του Επιτρόπου. Άλλωστε κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με ένα Μαλτέζο Επίτροπο επί προεδρίας Μπαρόζο. 
Παρότι ο Λουξεμβούργιος πολιτικός διατυμπανίζει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν το 2019, ωστόσο δεν θέλει να εμπλακεί το όνομά του και να βρεθεί να απολογείται ότι διατήρησε στη θέση του έναν Επίτροπο που αντιμετωπίζει τόσο βαριές κατηγορίες. 
 Newpost.gr