Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Άμ, πως! Τό σκίτσο...

                                                                                    ...τού Αρκά

Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες με τις ουρές των προαπαιτούμενων...

Υπερψηφίστηκαν με τους ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης οι τροπολογίες με τις ουρές των προαπαιτούμενων ώστε να...
κλείσει η αξιολόγηση, έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση. Ομαδικά πυρά από τους πολιτικούς αρχηγούς στην κυβέρνηση για τον τρόπο που επέλεξε να συζητηθούν οι τροπολογίες [εισήχθησαν σε κύρωση σύμβασης], αποχώρησαν από τη συζήτηση Δημοκρατική Συμπαράταξη, και ΚΚΕ.

Ειδικότερα, και οι τρεις τροπολογίες που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία –εργασιακά, ασφαλιστικό, αφορολόγητο- συγκέντρωσαν 153 θετικές ψήφους και 84 αρνητικές.

Προηγήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες στην αρχή μεταφράστηκαν σε ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά των τροπολογιών, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, ενώ στη συνέχεια οι πολιτικοί αρχηγοί που μίλησαν κατηγόρησαν την κυβέρνηση τόσο για τον τρόπο που επελέγη για τη συζήτηση, όσο και για τον περιορισμένο χρόνο. Ταυτόχρονα κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να περάσει εν κρυπτώ νέα μέτρα...

Ο μεγάλος ηττημένος των βρετανικών εκλογών, o Βρετανός «Σημίτης», Τόνι Μπλερ...


Ο μεγάλος ηττημένος των βρετανικών εκλογών
τόνι μπλερΗ Τερέζα Μέι μπορεί να κέρδισε μια… εκλογική πανωλεθρία στις Βρετανικές εκλογές αλλά ο μεγάλος ηττημένος της χθεσινής βραδιάς είναι ο Τόνι Μπλερ και ο λεγόμενος Μπλερισμός.

Τα δεκάδες μικρά και μεγάλα «πραξικοπήματα» που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό των Εργατικών οι οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού απέτυχαν παταγωδώς.

Για να δώσουν αυτήν τη μάχη, οι σκληροί νεοφιλελεύθεροι των Εργατικών έβγαλαν από τη ναφθαλίνη τον Τόνι Μπλερ και άρχισαν να τον «φρεσκάρουν» και να τον «σιδερώνουν», με την ελπίδα ότι όσοι τον θυμούνται ως έναν από τους σημαντικότερους εγκληματίες πολέμου του 21ου αιώνα θα ξεχάσουν αίφνης το παρελθόν του.

O Βρετανός «Σημίτης» ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή τη θέση του δηλώνοντας ότι οι ψηφοφόροι δεν θα πρέπει να κινηθούν «με βάση τις κομματικές γραμμές» (!) αλλά να εξασφαλίσουν ότι «η νέα κυβέρνηση θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας». Ήταν ο πιο εύσχημος τρόπος για να φωνάξει «μην ψηφίσετε το κόμμα του οποίου ήμουν αρχηγός πριν από μερικά χρόνια»....

Στη Γερμανία ο Προκόπης Παυλόπουλος...

μετά από πρόσκληση του Σταϊνμάγερ...
Στη Γερμανία ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά από πρόσκληση του Σταϊνμάγερ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, στις 9 και 10 Ιουνίου 2017.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει, με τον Γερμανό ομόλογό του, την Έκθεση DOCUMENTA 14, στην πόλη Kassel.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η κυρία Βλασία Παυλοπούλου θα γίνουν σήμερα δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ και την κυρία Έλκε Μπούντενμπεντερ.

Ο κ. Παυλόπουλος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό Πρόεδρο, θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων ενώ θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα παραθέσει προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυρίας Βλασίας Παυλοπούλου, επίσημο δείπνο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθούν την πτέρυγα αρχαίας ελληνικής τέχνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βερολίνου Altes Museum, θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας και Έξαρχο Κεντρώας Ευρώπης κ.Αυγουστίνο, με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων και με Έλληνες ανταποκριτές-δημοσιογράφους...
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΤΑΣ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           
   ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                                                                                                                                          
«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ»

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου, με τους συμβασιούχους καθαριότητας, οι οποίοι μετά και την ανακοίνωση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματικές τις υποχρεωτικές ανανεώσεις των συμβασιούχων καθαριότητας των ΟΤΑ, να μη δύνανται να πληρωθούν για την εργασία τους.

Τους ενημέρωσε, ότι έχει ήδη διαμαρτυρηθεί εντόνως στον αρμόδιο Υπουργό, για την μη λύση αυτού του τόσου σημαντικού προβλήματος, το οποίο αφήνει έωλους τους συμβασιούχους καθότι παρέχουν πλέον των 5 μηνών απλήρωτη εργασία, αλλά παράλληλα δημιουργεί και προβλήματα στον τομέα καθαριότητας του νησιού, ενώ ήδη διανύουμε την τουριστική σεζόν και είναι αδιανόητο να αφεθούν οι τουριστικοί προορισμοί να κατακλυστούν από απορρίμματα σε μία πολλά υποσχόμενη σεζόν αφήνοντας τέτοιο αρνητικό αντίκτυπο για την εικόνα της χώρας, όταν οι μόνες θετικές ειδήσεις έρχονται από τον τουρισμό.

Επιπλέον, τους τόνισε, ότι είναι αδιανόητο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς οι συμβασιούχοι να μην πληρώνονται, ενώ έχουν εκπληρώσει αδιαλείπτως στο ακέραιο τις υπηρεσίες τους και να παραμένουν απλήρωτοι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα οι οικονομικές τους υποχρεώσεις αυξάνουν και για το λόγο αυτό στη συνάντηση με την παρότρυνση του Δημάρχου παραβρέθηκε δικηγόρος, προκειμένου άμεσα να προσφύγουν δικαστικά για την δικαίωσή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νικόλας Γκέλος, ο Αντιδήμαρχος Οργάνωσης, Προγραμματισμού & Ποιότητας Ζωής κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κα. Ειρήνη Γρυπάρη.
          Μύκονος, 08-06-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ    

Πρώτη η Μέι, αλλά...

...δύσκολα σχηματίζει κυβέρνηση
Πρώτη αλλά με ποσοστά κάτω από εκείνα που της άφησε στο κόμμα των Συντηριτικών ο Κάμερον. Σύμφωνα με τα exit polls, οι...
έδρες που συγκεντρώνει (314) δύσκολα θα της επιτρέψουν να σχηματίσει κυβέρνηση. Οι φιλελευθεροι το έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να συμπράξουν μαζί της, καθώς η προηγούμενη εμπειρία τους με τους Συντηριτικούς τους κατέστρεψε κατεβάζοντας τα ποσοστά τους μέχρι και σε μονοψήφια νούμερα (κάτι ανάλογο που συνέβη εδώ με το ΠΑΣΟΚ μετά τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ). Οι Συντηριτικοί συγκεντρώνουν 314 έδρες, οι Εργατικοί 266, το Σκωτσέζικο κόμμα 34 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί 14...